HomeCommunicatieDroge humor, 20+ signalen dat je droge moppen helemaal meester bent!

Droge humor, 20+ signalen dat je droge moppen helemaal meester bent!

Niets is beter dan een goed gevoel voor humor hebben. Maar is jou humor wel positief, of eerder een beetje anders, droog bijvoorbeeld? Wanneer je dit niet weet, dan is het de hoogste tijd geworden omdat eens uit te gaan zoeken. Heb je ooit een grap verteld die jezelf helemaal  hilarisch vond, maar er vervolgens alleen maar stoïcijnse gezichten of geschokte uitdrukkingen te zien waren? Heeft jouw humor de neiging om een duidelijke tweedeling te laten zien: mensen die deze wel en juist niet grappig vinden? Heb je een enigszins afwijkende meer cynische kijk op het leven? Dan is de kans groot dat je een droog gevoel voor humor hebt.

Wat is een droog gevoel voor humor?

Een droog gevoel voor humor, in het Engels ook wel aangeduid met de term ‘dead pan’, is een situatie waarin je zelf dingen grappig vindt, terwijl mensen in je omgeving daar heel anders over denken… maar je dingen zegt zonder daar enige emotie inlegt of de grap op een serieuze toon kunt vertellen. De grappen die je maakt, zijn dus niet altijd gebaseerd op wat sommige mensen als typisch grappig zullen ervaren, en mensen met een droog gevoel voor humor hebben zelfs vaak de neiging om niet al te veel aandacht te besteden aan hoe grappig ze zelf zijn.

Je gevoel voor humor heeft dan ook zeker de neiging om meningen te verdelen, maar voor het juiste soort publiek zou je een ware storm veroorzaken. Er is zelfs enig onderzoek gedaan waarin wordt gegeneerd dat mensen met een beter gevoel voor humor intelligenter zouden zijn vanwege het feit dat ze de wereld in een ander perspectief zien en doorgaans hogere IQ hebben. Maar mensen met een droog gevoel voor humor kunnen ook pessimistisch, achterdochtig of paranoïde zijn, maar dat alles gaat uit van enige vorm van nieuwsgierigheid en de persoon in kwestie probeert dan doorgaans vast te stellen waar de grenzen van de humor zich bevinden.

De wereld is helaas niet altijd een gelukkige en vrolijke plek, dus een droog gevoel voor humor is een geweldig hulpmiddel om je weg door het leven te vinden. Het wil namelijk zeggen dat je de negativiteit van de wereld kunt handelen en deze in wat grappigs weet te veranderen, en er is niets beter dan iemand die kan lachen om zichzelf of de absurditeit van de wereld van tegenwoordig.

Heb je een droog gevoel voor humor?

Hieronder hebben we 20 manieren voor je opeen rijtje gezet waar je mee kunt testen of je kijk op het leven extreem positief is, of dat je een meer duister, droog gevoel voor humor hebt.

1. Sarcasme is je favoriete wapen

Mensen zeggen je geregeld dat je de meest sarcastische persoon bent die ze ooit hebben leren kennen, en je hebt de neiging om op een vreemde manier eerste indrukken achter te laten op het moment dat mensen je typische persoonlijkheid niet begrijpen. Maar zodra ze de meeste dingen die je zegt met een korreltje zout leren te nemen, dan zullen ze je op handen gaan dragen en je sarcasme zelfs gaan waarderen.

2. Alleen jij begrijpt je grappen

Je moet vaak lachen om dingen die andere mensen niet begrijpen. Het is niet omdat je een slecht gevoel voor humor hebt, maar het is gewoon omdat je de wereld op een andere manier aan iemand voorspiegelt. Omarm dit vermogen.

3. Je humor is erg zwartgallig

Je zegt dingen die soms morbide, verwrongen of verkeerd zijn, of op zijn minst het vermogen hebben om het positieve in een situatie te zien. Je hebt een unieke kijk op wat grappig zijn eigenlijk is, en weet op welke wijze je de grens tussen hilarisch en respectloos kunt waarborgen.

4. Niets raakt jou

Er is niet veel dat je opvrolijkt of je afbrandt. Je hebt namelijk een vrij relaxte benadering van het leven en je bekoelde gevoel is daarom gefilterd in je eigenaardige gevoel voor humor. Het leven is zoveel positiever wanneer kleine dingen je niet echt kunnen irriteren.

5. Rampzalige situaties zijn een je inspiratiebron

Op het ogenblik dat er iemand op spectaculaire manier de mist in gaat, iets ongemakkelijks zegt, of iets geweldig stoms doet, dan ben je er in de regel snel bij om iets te zeggen over deze situatie. Je zult iets grappigs weten te vinden in de meest ongemakkelijke situaties, zelfs als dat eigenlijk helemaal niet het geval is.

6. Je verstand zal je altijd redden

Op het moment dat je je in een lastige situatie bevindt, dan kun je je doorgaans een weg hieruit banen. Je verstand is immers door de jaren heen zo verfijnd geworden dat je geleerd hebt om vrijwel iedereen die je ontmoet te slim af te zijn. Niemand is dan ook een eerlijke partij voor je scherpe tong.

7. Je hebt een enorm pokerface

Je lijkt haast wel een robot op momenten dat je een grap vertelt, maar dat komt alleen maar omdat je iets op een erg directe manier kunt zeggen. Je humor vloeit gewoon uit je op een ontspannen, bijna emotieloze manier, tot groot vermaak van gelijkgestemde personen in je gezelschap.

8. Traditionele humor is niet voor jou

Je hebt de neiging om je te vervelen bij reguliere grappen, en je houdt niet van dezelfde comedians die het grote publiek zo geweldig vindt. Je geeft juist de voorkeur aan hardere grappen en comedians die werkelijk de grenzen van comedy weten te verleggen.

9. Sommige mensen begrijpen je niet

Soms denken bepaalde personen dat je grappen enigszins smakeloos zijn, maar dat komt omdat ze niet op dezelfde lijn met je zitten. Je wilt immers absoluut niet iemands gevoelens kwetsen, maar je geniet er desondanks toch echt van om te zien hoe ver je kunt gaan met je humor, dus sommige mensen kunnen dat op een verkeerde manier opvatten.

10. Het is voor jou eenvoudig om mensen voor de gek gehouden

Ondanks het feit dat je het leuk vindt om te lachen om de trieste, onhandige en melancholische dingen, ben je eigenlijk best een zorgzame persoon. Soms is het echter gewoon eenvoudiger om te lachen om wat zwartgallige onderwerpen dan om jezelf te confronteren met de vreselijke kanten ervan.

11. Je bent eigenlijk zeer intelligent

Sommige mensen denken misschien dat droge humor simplistisch is, maar er is eigenlijk heel veel denkvermogen voor nodig om een ​​fatsoenlijke, niet voor de handliggende en zwartgallige, grap te kunnen vertellen. Je intellect maakt het echter eenvoudiger voor je om onaangename situaties te ontleden om ze vervolgens om te vormen tot een grap.

12. Cynisme maakt deel uit van wie je bent

Je bent extreem cynisch, maar je bent blij dat je zo bent. Je bent niet per definitie wantrouwend tegenover alles en iedereen, je weet namelijk maar al te goed hoe eenvoudig het is voor mensen om onbetrouwbaar of onkundig te zijn, dus je bent altijd wel een beetje op je hoede. Dit al zich echter vertalen in je humor, waar je altijd graag andere mensen vragen stelt en achterhaalt wat zij werkelijk grappig vinden.

13. Je laat mensen zich soms een beetje ongemakkelijk voelen

Je droge humor kan ervoor zorgen dat mensen zich een beetje ongemakkelijk kunnen gaan voelen. Niet op een vervelende manier, al raken ze soms wel eens in de war of ze wel of niet zouden moeten lachen om jou of met jou. Maar mensen uit hun comfortzone halen, zorgt er tevens voor dat je een kick krijgt, en dat zorgt opzijn beurt er weer voor dat je alleen nog maar verder wilt gaan.

14. Je hebt je woordje altijd klaar

Je brein werkt net een beetje anders dan dat van de meeste andere mensen, wat eigenlijk wilzeggen dat je heel veel opmerking uit je mouw kunt schudden voor wanneer zaken een beetje zwartgallig worden. Je staat om die reden dan ook maar zelden met een mond vol tanden als er sprake is van een hilarische, lastige situatie.

15. Het is niet altijd duidelijk hoe grappig je bent

Je grappen zijn niet altijd direct grappig, omdat bepaalde ervan een beetje te vergelijken zijn met een dieselmotor die op gang moet komen. Je houdt van grappen die opgebouwd zijn uit diverse niveaus, zodat ze zich een beetje langzamer uit zullen vouwen, waardoor de grap meer tijd zal krijgen om de luisteraar te grazen te nemen.

16. Het gros van je goede vrienden begrijpt hoe je bent

Je merkt dat je de neiging hebt om meer om te gaan met personen die een soortgelijk gevoel voor humor als jij hebben. Je hebt gewoon een betere klik met hen, en je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je ze wellicht tegen de haren in zult strijken.

17. Je bent lastig in te schatten

Het is in de regel best lastig voor mensen om te bepalen of je serieus bent, of dat je een grap maakt. Je arsenaal aan grappen, je enorme droge charme en je uitgestreken gezichtsuitdrukkingen zorgen ervoor dat anderen je een beetje moeilijk kunnen lezen.

18. Kleine details

Je bent een erg opmerkzame persoon en je hebt de neiging om de meest kleine details op te pikken die anderen dikwijls niet eens op hebben gemerkt. Je haarscherpe oog voor detail maakt het dan ook een stuk eenvoudiger voor je om droge grappen te maken en je wilt graag eerst andere mensen kunnen beoordelen voordat je hen echt leert kennen.

19. Je bent een heuse amateur psycholoog

Ondanks het feit dat mensen het soms lastig vinden om je te beoordelen, bezit je toch het vermogen om andere personen te lezen als een boek. Alle fantasierijke interpretaties en cynisme in jou zullen je in staat stellen om mensen te beoordelen en je snel vertrouwd te maken met hun eigenlijke motieven.

20. Het maakt je niet uit

Op het moment dat het gaat om wat andere mensen van je vinden, dan maak je je zeker niet al te veel zorgen. Je weet immers wie je bent, waar je toe in staat bent en je bent niet op zoek naar de goedkeuring van wie dan ook. In het gros van de gevallen zul je, wat andere mensen van je denken, helemaal aan hen overlaten en zal dit niet echt een deuk in je eigenwaarde kunnen brengen.

Hopelijk heb je nu alle hupmiddelen binnen handbereik die je nodig hebt om erachter te komen of je een droog gevoel voor humor hebt en op welke manier dit je kijk op het leven beïnvloedt. Dus de volgende keer dat het leven je je wat minder positief gezind is, dan kun je gewoon verder gaan en blijven lachen!

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

83 REACTIES

Must Read