HomeDatingDatingtips10+ fantastische tips voor de perfecte franse tongzoen

10+ fantastische tips voor de perfecte franse tongzoen

Mijn eerste french kiss was eigenlijk mijn tweede echte kus, ik kuste opzettelijk omdat ik smachtte naar het verliezen van mijn maagdelijkheid op het gebied van tongzoenen toen ik in de laatste klas van de lagere school zat. Dit is wat ik me er nog van weet te herinneren: we zaten op de achterste rij van een bioscoop (Ik denk dat er toen één van de Ocean Eleven ‘s films draaide), en zijn tong smaakte naar room, waarschijnlijk door de boterachtige popcorn we hadden gegeten. Dat was het wel zo ongeveer.

Dit alles vertel ik je om je een beetje gerust te stellen omdat in wezen niemand de details van hun eerste echte tongzoen zal onthouden, omdat iedereen er namelijk even bang voor is om eraan te beginnen. Dat wil echter niet zeggen dat je je niet kunt voorbereiden op een eerste french kiss. En de mensen die al vaak een tongzoen hebben gekregen, kunnen bovendien altijd meer, bijvoorbeeld technieken, leren.

Hieronder heb ik dan ook een stappenplan voor je opgesteld waarmee je op een nette manier een goede tongzoen kunt geven. Hiervoor zijn adviezen ingewonnen bij Franse dames (zelfs wanneer blijkt dat eigenlijk geen van hen de werkelijke reden kent waarom deze kus verwijst naar Frankrijk).

Een french kiss omschrijven

De reden waarom deze manier van kussen in verband wordt gebracht met Frankrijk of de Fransen is niet duidelijk. Sommige mensen zeggen dat deze term verwijst naar het stereotype dat Fransen algemeen bekend staan ​​als wellustig. Anne, een 31-jarige Franse dame, denkt dat het meer te maken heeft met het Franse woord voor ’tong’. “Het Franse woord voor tong, langue, is hetzelfde woord dat de Fransen gebruiken voor taal,” zegt ze. “Ik denk zeker dat zoenen de taal van de liefde is, en wanneer je me niet goed kunt kussen, dan vertel je me dus eigenlijk dat je waarschijnlijk vreselijk bent in bed.”

“Ik denk zeker dat zoenen de taal van de liefde is”

Wat de oorsprong van de french kiss ook is, zodra iemand deze term gebruikt, wil dat zeggen dat in het algemeen zeggen dat er sprake is van een kus waar de tong bij betrokken zal zijn. Maar Iris, een 23-jarige Franse vrouw, omschrift de tongzoen verder als ‘langdurig kussen met de tong, oftewel vrijen’. Tongzoenen wordt niet alleen aangeduid als een french kiss, maar eveneens als ‘frenching’ of  ’tongworstelen’ genoemd.

De basisstappen van een french kiss

Stap 1: Creëer een partner om mee te kussen

Je zou, om de french kiss te kunnen oefenen, het gat kunnen kussen dat je maakt door je hand tot een vuist te maken, maar je hand heeft geen tong en kan je dus niet terug kussen. In de regel is het dus het beste om een ​​instemmende- en bereidwillige menselijke partner uit te kiezen omdat je deze op zijn, of haar, mond kunt kussen.

Wellicht is dit een persoon waar je verliefd op bent? Of iemand met wie je aan het daten bent? Of een schattige jongen waar je wel eens mee naar een bioscoop gaat? Het maakt eigenlijk niet uit wie het is. De persoon dient gewoon iemand zijn van wie je de tong in je mond zou willen voelen.

Stap 2: Bepaal waar je wilt gaan kussen

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat de achterste rij van een bioscoop een perfect plaats voor het geven van een tongzoen is. Maar je zou dit in principe overal kunnen proberen: een open veld met een lekker briesje, een sportveld terwijl de spotlights jullie verlichten, je veranda nadat je een date hebt gehad, een bankje in het park, aan het strand en ga zo maar door.

Zijn er ook bepaalde plaatsen waar je wellicht niet graag wilt tongzoenen? Overal waar het stinkt of het smerig is, want dat is niet vies alleen, maar zal ook je stemming behoorlijk kunnen verpesten. Ook kun je je plan beter even uitstellen als je recht voor de neus van je ouders staat of wanneer je midden in een druk restaurant zit en andere mensen wachten tot je tafel vrijkomt. Met andere woorden, zorg er gewoon voor dat jullie je allebei op je gemak voelen en dat er genoeg privacy is.

Stap 3: Ga op zoek naar de mond van je partner

Deze stap is van essentieel belang omdat je de mond van je partner niet wilt missen en je tong in hun neusgat of oogbol wilt steken. Je zult hier nu waarschijnlijk om moeten lachen,maar geloof me het is zeker ooit echt gebeurd.

Stap 4: Opwarming met lichte aanrakingen en strelingen

Je zult eerst moeten leren lopen voordat je kunt gaan rennen, en je dient dan ook regelmatig te kussen voordat je kunt gaan tongzoenen. Het is erg onprettig en onaardig wanneer iemand zijn, of haar, tong rechtstreeks in de mond van een ander steekt!

Je kunt je hier echter prima op voorbereiden, en ook nog eens op de manier zoals jij dat wilt, maar de algemene beste voorbereiding is om te beginnen met iets aangenaams, zoals een lichte aanraking van de schouder en een paar zachte strelingen.

Stap 5: Zorg ervoor dat je partner klaar is voor een tongzoen

Er zijn maar erg weinig strenge en geldende regels als het gaat om een french kiss te geven, maar één van de regel is wel dat je er altijd voor dient te zorgen dat je partner er klaar voor is, en dat je daar volkomen zeker van bent. Indien dat niet het geval is, doe dan een stapje terug en ga even door met het lichte aanraken en strelen.

Zie ook: persoonlijke vragen die je kan stellen tijdens je date

Stap 6: Buig je hoofd voor de french kiss

Je hoofd buigen om te gaan tongzoenen, kun je het beste langzaam doen, zodat je niet tegen het voorhoofd of de neus van je partner aan klapt en in het meest erge geval zelfs letsel veroorzaakt.

Stap 7: Open je mond langzaam

Voordat je je tong voorzichtig in de mond van je partner laat glijden, dien je je lippen langzaam en voorzichtig te openen, zodat je partner weet wat hij, of zij, kan verwachten. Niemand houdt er namelijk van om hiermee te worden overvallen.

Stap 8: Duw het puntje van je tong in de mond van je partner

Door het puntje van je tong in de mond van je partner te duwen, maak je eigenlijk een begin van een tongzoen. Je tong is echter groter dan je denkt, en het kan zijn dat de mond van je partner kleiner is dan je aanvankelijk had gedacht, dus begin altijd door een klein stukje van je tong te gebruiken, en pas wanneer je denkt dat dit kan een groter deel in de mond van de ander te steken.

Stap 9: Verander de snelheid en de druk van je tong

Verander je bewegingen zo nu en dan: laat een klein beetje tong in hun mond glijden en probeer vervolgens een wat groter stuk. Maar houd je mond niet constant open (dat is niet alleen erg onbeleefd, maar ook kun je daardoor gaan kwijlen). In plaats daarvan kun je denken aan jullie twee tongen die zich bezighouden met een dans, en dus niet aan het domineren van de mond van de ander, op die manier kun je de twee tongen samen laten werken.

Op het ogenblik dat je wat lucht nodig hebt (ondanks dat je tijdens het zoenen door je neus dient te blijven ademen), dan kun je je tong even intrekken en op de lip van je partner knabbelen. Het is een pikante zet die hem, of haar, zeker naar meer laat snakken.

Stap 10: Zo lang blijven tongzoenen als jullie allebei willen

Er zijn geen regels voor de tijd die een tongzoen dient te duren. Wellicht ben je dit al na 10 seconden beu. Dat is geen enkel probleem, maar wellicht blijf je zo lang kussen dat je kaak er pijn van gaat doen. Maar ook dat is prima.

Stap 11: Trek je tong terug en glimlach

Het is leuk als er naar je wordt geglimlacht. Dit geldt ook voor je partner want het verzekert hem, of haar, dat je het fijn hebt gevonden en dat je eigenlijk best vaker met deze persoon zou willen tongzoenen.

French kiss: wat wel en niet te doen

Dit is wat de Fransen beschouwen als de basisregels voor de etiquette om je als een tongzoenexpert te kunnen profileren:

Wat je zeker moet doen:

  • Beweeg overeenkomstig met de andere persoon, reageer op tekenen die je opmerkt, schakel afleidingen uit, stem gewoon alleen op elkaar af en denk er verder niet te veel over na .” – Iris, 23
  • “Ik geloof dat alles afgestemd moet worden op de andere persoon. Zelfs wanneer je een goede tongzoener bent, maar wanneer je er geen emoties in weet te leggen, dan zal dat niet sensationeel overkomen .” – Gaëlle, 18
  • ” Een goede french kiss is een gepassioneerde, wanneer je je lippen en tong gewoon doelloos laat bewegen, dan kun je het gewoon beter laten en zeggen dat je het voor gezien houdt” – Constance, 24
  • Ik vind het echt leuk om een tongzoen te krijgen, ik vind het altijd leuk wanneer een man me op die manier kust en mij het tempo laat bepalen, een oriënterende, tongzoen, in het begin klein en dan kun je vervolgens helemaal los gaan. Je staat immers erg dichtbij elkaar, zelf ben ik een liefhebber van een hand op mijn billen of een hand in mijn nek tijdens het tongzoenen. ” – Anne, 31

Wat je zeker niet moet doen:

  • ” De tong rond laten gaan als een soort wasmachine, dat is namelijk een behoorlijk afknapper, net zoals wanneer iemand gaat kwijlen tijdens het tongzoenen. Ik denk dat veel van deze dingen het gevolg zijn van een te overdreven kustechniek, of dat de twee personen die kussen niet bij elkaar passen. In elk gevalniet op het gebied van het geven van een french kiss.” – Iris, 23
  • “Het enige dat nooit zou mogen gebeuren tijdens een tongzoen, is je tong in de keel van de andere persoon steken, ik heb dat eens meegemaakt, het is werkelijk niet sensueel.” – Gaelle, 18
  • “Krijg die tong onder controle en ervaar zeker de vibe van in welke mate de ander wil dat je tong zich zal verplaatsten.” Ik heb beide uitersten meegemaakt dus zowel een tong die als een dode klodder loos gewicht in je mond hangt, of een werkelijk agressieve tong die gewoon een beetje met je tong te willen sparren.” – Constance, 24
  • “Nooit zomaar direct je volledige in mijn mondsteken, in het bijzonder wanneer je een grote tong hebt. Ik begrijp het wel, het is geweldig als je helemaal los met me wilt gaan, maar mijn mond is niet mijn vagina. Om die reden is het goed te weten wie je voor je hebt en wat je zelf te bieden hebt. Verder moet je ook niet proberen om met me te tongzoenen als ons lichamen elkaar niet eens aanraken. Ik heb eens iemand laten lopen ondanks dat ik dat dacht het helemaal voor me was (maar onze lichamen waren eerst een halve meter van elkaar verwijderd) en later leek het wel alsof hij zijn tong in mijn keel wilde steken. ” – Anne, 31
Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

80 REACTIES

Must Read