Home Dating Datingtips 13 redenen waarom (getrouwde) mannen vreemd gaan en bedriegen

13 redenen waarom (getrouwde) mannen vreemd gaan en bedriegen

Nadat we bijna drie decennia hebben gewerkt met stellen die te maken hadden met ontrouw, kunnen we je vertellen dat mannen die hun een geliefde vrouw of vriendin met een ander bedriegen, ongelooflijk creatief te werk kunnen gaan als ze proberen uit te leggen wat de reden daarvoor is. Sommige mannen die vreemdgaan zeggen bijvoorbeeld, tegen zowel een therapeut als tegen de dame die ze lief hebben, dat hun gedrag niet echt moet worden gezien als vreemdgaan, omdat het niet om er geen echte seks aan te pas is gekomen. In andere gevallen vinden ze manieren om een ander de schuld te geven van de keuzes die ze hebben gemaakt, zoals hun echtgenoot, hun baas en zelfs de andere vrouw.

Hoewel we heus wel weten dat ook vrouwen vreemdgaan, en daar zijn eveneens talloze artikelen over te vinden, hebben we dit artikel toch alleen gericht op bedriegende mannen. Vanuit het perspectief van een therapeut vinden we de meeste redenen die vreemdgaan door mannen waarmee ze hun ontrouw proberen te rechtvaardigen namelijk fascinerend, vanwege het feit dat haast al deze redenen impliceren dat vreemdgaan de enige logische oplossing zou zijn voor hun problemen binnen de relatie, of zelfs binnen hun leven. We horen vaak redenen waarvan we denken: “Natuurlijk, vreemdgaan is een optie, maar slechts een van de talloze mogelijkheden die er voor handen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het (weer) oppakken van een hobby, of het doen van vrijwilligerswerk om de wereld tot een betere plaats te maken, of gewoon een goed gesprek aangaan met je partner over de dingen die je voelt en op welke wijze jullie twee in staat zijn om een ​​meer bevredigende relatie te krijgen. Zou één van die keuzes niet veel beter zijn dan te liegen, te manipuleren en stiekem dingen te doen achter de rug om van iemand waar je zo veel van houdt?

“Natuurlijk, vreemdgaan is een optie, maar slechts een van de talloze mogelijkheden die er voor handen zijn”

Helaas heeft het gros van de mannen een dergelijk inzicht niet. Dus op het ogenblik dat ze geconfronteerd worden, dan zullen ze hun gedrag minimaliseren, rationaliseren en rechtvaardigen met uitspraken als:

 • Elke man wil toch seks hebben met andere vrouwen. En wanneer de gelegenheid zich voordoet, dan zal hij die niet afslaan.
 • Het is de biologische behoefte van een man om seks te hebben met zoveel mogelijk vrouwen. Waarom zou dat bij mij anders zijn?
 • Indien ik thuis voldoende (of beter) seks zou hebben, dan zou ik niet vreemd hoeven gaan.
 • Ik doe niets dat de meeste van mijn vrienden niet doen. Als je me niet gelooft, vraag het maar na bij hen.
 • Als mijn vrouw niet zoveel zwaarder was geworden, of als ze mij op een leukere of betere manier aandacht had gegeven, dan had ik er niet aan gedacht om ergens anders mijn heil te gaan zoeken.
 • Wanneer mijn werk minder stressvol was, had ik de uitlaatklep van online seks niet nodig.
 • Vreemdgaan? Echt? Ik bedoel, wie zou rationeel gezien nu een ​​lapdance krijgen in een stripclub als ontrouw betitelen? Het is gewoon wat mannen en jongens doen als ze samen plezier hebben.
  Zie ook: hoe vind je een leuke trio partner?
 • Mijn vader keek in pikante tijdschriften en ging naar stripclubs, en dat was nooit een probleem. Nou, ik heb chats via mijn webcam en interactieve seks. Wat is het verschil?
 • Indien mijn vrouw me niet achterna was gereden, dan zou ze er nooit achter zijn gekomen. Waarom is ze  niet gewoon direct naar haar werk gegaan zoals ze had gezegd?
 • Ik flirt en heb alleen maar seks in een chatroom. Wat is daar verkeerd aan? Ik ontmoet geen van deze vrouwen persoonlijk. Het is gewoon een spelletje dat we spoelen.

In de wereld van de therapeuten hebben we een naam voor dit soort redeneringen, te weten: ontkenningen. Vanuit het perspectief van een psychotherapeut is ontkenning een hele reeks leugens en bedriegende acties die mensen zichzelf wijsmaken om hun twijfelachtige gedrag goed te praten (althans voor zichzelf). Over het algemeen wordt iedere vorm van dit zelfbedrog ondersteund door één of meerdere rationalisaties, waarbij elke afzonderlijke redenering nog eens ondersteund wordt door nog meer onwaarheden. In de ogen van een onpartijdige toeschouwer, zoals een therapeut, ziet de ontkenning van een vreemdganger er doorgaans even solide uit als een kaartenhuis in een storm, maar desondanks zullen dit soort mannen toch hardnekkig vol blijven houden dat hun basisgedachte niet verkeerd is.

Dit roept natuurlijk de vraag op: waarom gebeurt het? Waarom bedriegen mannen echt de vrouw die ze zo lief hebben? En waarom gaan ze soms door met vreemdgaan nadat ze zijn betrapt, zelfs als het gaat om vergaande ongewenste gevolgen, zoals een echtscheiding, het verbreken van het contact met familieleden, het verlies van sociale status en meer van dat soort ingrijpende gevolgen?

De waarheid is dat er allerlei redenen en gedachten een rol kunnen spelen bij het nemen van de beslissing van een man om ontrouw aan zijn geliefde te zijn. In de regel wordt zijn keuze om vreemd te gaan echter bepaald door één of meerdere van de volgende factoren:

 • Onervarenheid: indien een man niet veel ervaring heeft in het hebben van een vaste relatie, of wanneer hij niet helemaal begrijpt dat zijn acties onvermijdelijk consequenties met zich mee zullen brengen, zoals het kwetsen van zijn partner, denkt hij wellicht dat het goed is om seksuele escapades te hebben. Hij zou zijn toewijding aan monogamie kunnen zien als een jas die hij naar eigen inzicht aan of uit kan trekken, afhankelijk van de situatie waarin hij verkeert.
 • Bijkomende problemen: hij heeft mogelijk een structureel probleem met het gebruik van alcohol en / of drugs dat het nemen van besluiten zal beïnvloeden, wat resulteert in betreurenswaardige seksuele beslissingen. Of wellicht heeft hij een probleem zoals een seksverslaving, wat wil zeggen dat hij zich dwangmatig bezighoudt met seksuele fantasieën en ander seksueel gedrag als een manier om andere gevoelens te verdoven en het echte leven uit de weg te gaan.
 • Onzekerheid: Hij kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat hij te oud (of juist te jong), niet knap genoeg, niet rijk genoeg of niet slim genoeg is. (Een verbazingwekkend aantal mannelijke vreemdgangers kunnen in verband worden gebracht, ten minste voor een deel, aan een mid-life crisis.) om zijn gekwetste ego te versterken, zoekt hij een zekere bevrediging op andere vlakken, zoals bij een andere vrouw, zodat hij zich ten minste op dit gebied weer gewaardeerd en belangrijk voelt (als een andere vrouw hem aandacht geeft).
 • De relatie is over, versie 1: Wellicht wil hij zijn huidige relatie beëindigen. In plaats van alleen zijn partner te vertellen dat hij zich ongelukkig voelt en de relatie wil verbreken, gaat hij vreemd en dwingt hij zo zijn partner om het vuile werk op te knappen en een punt achter de relatie te zetten.
 • De relatie is over, versie 2: Wellicht wil hij zijn huidige relatie beëindigen, maar niet voordat hij een andere achter de hand heeft. Dus zal hij al een begin maken met een volgende relatie nog voordat hij een punt heeft gezet achter de huidige.
 • Gebrek aan sociale steun van andere mannen: hij heeft zijn behoefte aan ondersteunende vriendschappen met andere mannen wellicht onderschat, in de verwachting dat zijn sociale- en emotionele behoeften helemaal vervuld zullen worden door zijn partner. En zodra ze daarin tekort blijkt te schieten, zal hij ergens anders naar de vervulling van deze behoefte gaan zoeken.
 • Verwarring over verliefdheid versus verbondenheid: hij zou het verschil tussen romantische gevoelens en liefde op lange termijn verkeerd kunnen begrijpen, de neurochemische rush van de eerste romantiek, die technisch aan wordt geduid met de engelse term limerantie, voor liefde, en niet begrijpen dat deze in een gezonde, langdurige relatie, in de loop van de tijd zal worden vervangen door minder intense, maar uiteindelijk meer zinvolle vormen van verbondenheid.
 • Misbruikt zijn op jonge leeftijd: hij kan als reactie op onopgeloste trauma’s uit zijn jeugd, zoals verwaarlozing, emotionele mishandeling, lichamelijke mishandeling, of seksueel misbruik, vreemdgaan. In dit soort situaties hebben zijn jeugdtrauma’s bindings- en/of intimiteitsproblemen veroorzaakt die hem niet in staat stellen om slechts een relatie aan te gaan met maar één persoon. Hij zou eveneens de opwinding en de afleiding van seksuele ontrouw kunnen gebruiken als een manier om de pijn van deze oude, niet-geheelde trauma’s zelf tot rust willen brengen.
 • Egoïsme: het is mogelijk dat zijn primaire overweging alleen bedoeld is voor zichzelf alleen. Hij kan om die reden gaan liegen en geheimen bewaren zonder daar spijt of berouw van te hebben, zolang hij maar krijgt wat hij wil. Het is mogelijk dat hij helemaal niet monogaam wilde zijn. In plaats van zijn belofte omdat wel te zijn zal deze worden gezien als een offer dat gedaan is voor zijn relatie, terwijl hij zelf van mening is dat het iets is dat moet worden vermeden.
 • Anders dan anderen: hij heeft wellicht het gevoel dat hij anders is, en dus ook iets bijzonders verdient dat andere mannen mogelijk niet hebben. De gebruikelijke regels zijn simpelweg niet op hem van toepassing, dus hij is vrij om zichzelf te belonen buiten zijn primaire relatie op welke manier en wanneer hij dat maar wil.
 • Impulsief handelen: hij heeft wellicht nooit nagedacht over vreemdgaan tot er zich plotseling een gelegenheid voordeed. Toen, zonder zelfs maar te denken aan wat ontrouw binnen zijn relatie zou kunnen aanrichten, is hij ervoor gegaan.
 • Onrealistische verwachtingen: hij kan het gevoel hebben dat zijn partner iedere gril en ieder verlangen, op seksueel en allerlei andere vlakken, constant tegemoet treedt, ongeacht hoe zij zich op een zeker ogenblik voelt. Hij begrijpt niet dat ze eveneens een eigen leven leidt, met haar eigen gedachten, gevoelens en behoeften die hem niet altijd zullen raken. Op het ogenblik dat er niet aan zijn verwachtingen wordt voldaan, dan zalhij op een andere plaats zijn voldoening gaan zoeken.
 • Woede of wraak: hij vindt dat hij vreemd mag gaan om wraak te nemen. Hij is boos op zijn partner en wil haar bewust pijn doen. In dit soort situaties is de ontrouw dus bedoeld om juist ontdekt en gezien te worden. De man neemt dan niet eens de moeite om erover te liegen of het geheim te houden, simpelweg omdat hij wil dat zijn partner erachter zal komen.

Voor de meeste mannen zal er geen enkele factor zijn die een reden is om vals te spelen. En soms zal het evolueren van de redenen van iemand om dit wel te doen als zijn levensomstandigheden veranderen. Ongeacht wat zijn ware redenen voor vreemdgaan zijn, hij hoefde hij dit immers niet te doen . Er zijn altijd nog andere mogelijkheden te bedenken, zoals relatietherapie, open en eerlijk zijn met tegenover zijn partner en werken aan het verbeteren van de relatie, of een relatiebreuk of echtscheiding in gang zetten. Een man heeft altijd keuzes die niet direct samenhangen met vernedering en het potentieel aantasten van zijn integriteit en het leven dat hij en zijn partner samen op hebben gebouwd. Toch kan het achterhalen van de redenen waarom een man is vreemdgegaan nuttig zijn, bijvoorbeeld om te kunnen voorkomen van ontrouwe gedragingen in de toekomst.

 

Ze
Op de redactie van ze.be schrijven we dagelijks over de nieuwste lifestyle trends.

133 REACTIES

 1. ¿Necesitas un truco rápido de whats-app? luego revisó Nicolas a través de Whatsapp +6 5 8 4 3 0 1 7 2 8 los utilicé hace unos días para tener acceso a mi novia whats-app y también leer sus mensajes eliminados en whats-app sin tener que tocar su teléfono. ESCROW se proporcionó para el pago de seguridad

 2. No permita que su cónyuge, pareja, esposa o esposo lo engañen. No eres confiable Están llenos de mentiras y engaños. Le daremos a su esposo los secretos con la ayuda del Grupo de Compañías Cyberspyclown y sabremos qué hizo su esposo o esposa a sus espaldas. Le darán acceso a su teléfono asociado sin que él o ella se dé cuenta. Los contacté y me sorprendió que hicieran un trabajo muy limpio para mí. Hice que mi esposa engañara a Cyberspyclown @ gmail. com o Whatsapp +17403158738 …. gracias

 3. You need a quick whats-app hack? then checked Nicolas thru Whatsapp +6 5 8 4 3 0 1 7 2 8 i used them few days ago in gaining access to my girlfriend whats-app and also reading her deleted messages on whats-app without having to touch her phone. They provided ESCROW Before you make payment based on trust and how effective their service works , so i guarranteed them to anyone facing the same issue .

 4. No está bien si te sientes inseguro con tu hombre, pero necesitas una fuerte convicción si puedes revisar su dispositivo telefónico para ver si está realmente y genuinamente enamorado de ti. Nicolas (WhatsApp no : +17403158738) fue el tipo que me ayudó a comprobar el correo de mi hombre y también borró mensajes de texto, y desde entonces sabía dónde estaba. Por eso vine a tu página para elogiarte mucho. Muchas gracias c y b e r s p y c l o w n @ g m a i l . C o m. Es el mejor.

 5. Hello
  Are you in need of a professional hacker who would provide you with positive results in regards to your job, here are the best ever seen they provide all kinds of hack including tracking and spying on any device and pc they are credible and absolutely awesome with there service quick delivery of job try them out they are top not SPYAPPSOFT [atgmaildot] com

 6. Hello
  The best team at recovering of Email account. Have you ever wanted to hack someone’s e-mail account? Recover lost accounts Do you need someone’s sensitive information? Do you want to invade a person’s PayPal, Skrill, Amazon, Apple, Facebook or any other site account? We’re here to present Email Password Cracker! Its in Apk, IOS, MAC, Windows, Linus format. It is easy to use and convenient. It hides IP, override 2 Step verification and auto code finders etc High grade softw

  Only Contact ;
  .
  .
  .
  SPYAPPSOFT @ Gmail . Com

 7. was trying to ask him questions to convince me to do it but he was always telling on my own readiness, he made sure that i was ready and understand everything that he was going to send to me before he proceeds. SPYAPPSOFT via gmail com was really helpful i dont need no therapy session for this , im addicted to asking him questions on techs these days

 8. I am the owner of JustCBD Store company (justcbdstore.com) and I am currently looking to develop my wholesale side of business. I really hope that anybody at targetdomain give me some advice 🙂 I considered that the most suitable way to do this would be to connect to vape shops and cbd retail stores. I was really hoping if anybody could recommend a trusted web site where I can buy CBD Shops Business Data I am already examining creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the very best solution and would appreciate any assistance on this. Or would it be simpler for me to scrape my own leads? Ideas?

 9. I really love your site.. Pleasant colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own blog and would like to learn where you got this from or just what the theme is called. Cheers!

 10. When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Many thanks!

 11. This is the right web site for anybody who wants to understand this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that’s been discussed for years. Wonderful stuff, just wonderful!

 12. [url=https://avodart24.com/]buy avodart australia[/url] [url=https://zoloft360.com/]25g zoloft[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia tablet[/url]

 13. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s equally educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something not enough men and women are speaking intelligently about. I am very happy I stumbled across this in my search for something concerning this.

 14. You are so interesting! I do not suppose I’ve read something like that before. So good to find another person with genuine thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is something that is needed on the internet, someone with a bit of originality!

 15. I really love your blog.. Very nice colors & theme. Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal website and would love to know where you got this from or what the theme is named. Appreciate it!

 16. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

 17. Next time I read a blog, Hopefully it won’t disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, nonetheless I actually thought you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 18. Having read this I believed it was very enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this informative article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

 19. I seriously love your blog.. Great colors & theme. Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal website and would love to know where you got this from or exactly what the theme is named. Thanks!

 20. You’re so cool! I do not suppose I have read through anything like this before. So nice to discover another person with a few original thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up. This site is one thing that is needed on the web, someone with a little originality!

 21. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t disappoint me just as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, but I genuinely thought you’d have something useful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you weren’t too busy seeking attention.

 22. The next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me just as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read, nonetheless I really thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you weren’t too busy seeking attention.

 23. May I simply say what a comfort to uncover an individual who really knows what they are discussing on the web. You certainly realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people need to read this and understand this side of the story. I can’t believe you’re not more popular since you certainly possess the gift.

 24. Right here is the perfect webpage for everyone who hopes to find out about this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic that’s been written about for a long time. Great stuff, just great!

 25. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I may come back yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Super handig: heeft jouw hond al een “dog-badge” aangevraagd?

Wij hebben fantastisch nieuws, eindelijk is de razend populaire dog-badge verkrijgbaar in België en Nederland! Onze reactie heeft er één getest en wij zijn alvast...

Wat is jouw resultaat op deze gratis wetenschappelijke persoonlijkheidstest?

Ben je benieuwd…  Welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid? Wat jouw beste punten zijn in een relatie in vergelijking met anderen? ...

75 leuke en romantische dingen om te doen met je vriendin of vriend

Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom je romantische, leuke en lieve dingen te gaan doen samen met je vriend of vriendin (of...

Brillen online bestellen of proberen, kom je goedkoper uit?

Brillen zijn voor een heleboel mensen een dure noodzaak, maar op het moment dat je erin slaagt om op een selectieve manier te shoppen,...

50+ fantastische ideeën voor een bijverdienste als thuiswerk

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je wat extra geld zou willen bijverdienen. Zo kan bijvoorbeeld een thuisblijvende ouder, een gepensioneerde of...