HomeDatingBedgeheimen16 harde feiten over de gemiddelde lengte van een penis bij mannen

16 harde feiten over de gemiddelde lengte van een penis bij mannen

Wetenschappers zijn hard aan het werk om botten en allerlei andere onderdelen van het menselijke lichaam in het laboratorium op te meten, dus we kunnen evengoed dergelijke onderzoeken eens wat nauwkeuriger gaan bekijken. Wetenschappers hebben onlangs een gigantische review vrijgegeven die betrekking heeft op de afmetingen van de mannelijke penis. Deze willen we hieronder met je gaan bespreken, gewoon omdat we weten dat je daar nieuwsgierig naar bent.

Penisgroottes onderzocht

Een kersvers onderzoek, dat gepubliceerd werd in het tijdschrift BJU International, bracht alle penismeetgegevens van maar liefst 20 verschillende onderzoeken samen, die echter allemaal dienden te voldoen aan een reeks strenge criteria om te kunnen worden opgenomen. Het doel was om een ​​formele beoordeling samen te stellen van de gemiddelde penisgroottes binnen alle rassen en leeftijden. Hieronder hebben de onderzoeksresultaten voor je op een rijtje gezet.

Er zijn enorm veel resultaten van penismetingonderzoeken voor handen, maar helaas zijn niet alle gegevens geschikt om te gebruiken. De onderzoekers waren namelijk extreem specifiek over welke informatie zij wel, of juist niet, in deze review opwilden nemen. Ze hebben bijvoorbeeld alleen gebruikgemaakt van onderzoeken waarbij de grootte van de penis werd gemeten door iemand die werkzaam is binnen de gezondheidssector, vanwege het feit dat sommige mannen over de werkelijke grootte van hun penis zullen liegen.

De review bevat eveneens alleen maar onderzoeken waar ten minste 50 proefpersonen aan deel hebben genomen, en deze mannen waren allemaal minimaal 17 jaar oud. Om consistent te kunnen zijn, keken de onderzoekers enkel naar onderzoeken waarbij de lengte van de slappe- en de stijve penis werd gemeten van de wortel tot de top (er zijn blijkbaar ook andere manieren om de grootte van een penis op te meten.) En de penisomtrek werd gemeten bij de basis, of de middenas. En tevens werden alleen onderzoeken die in het Engels weden gepubliceerd in de review opgenomen.

Onderzoeken werden uitgesloten op het moment dat deelnemers eventueel een aangeboren of een verworven afwijking aan hun penis hadden, maar ook wanneer ze leden aan een erectiestoornis of indien ze specifiek op zoek waren naar penisvergroting.

De onderzoeksresultaten over de penislengte

De volgende 16 feiten kwamen aan het licht ten aanzien van de penislengte:

  1. De gemiddelde stijve penis heeft een lengte van 13,13 centimeter.
  2. De gemiddelde slappe penis heeft een lengte van 9,07 centimeter.
  3. De gemiddelde gestrekte, slappe penis is 12.7 centimeter lang.

En hier is wat aan het licht kwam over de omtrek van de penis

  1. De gemiddelde omtrek van een stijve penis is 10,16 inch.
  2. De gemiddelde omvang van een slappe penis is 7,62 centimeter.

En hier zijn nog enkele andere zaken die je met meetonderzoek te weten kunt komen, en die wellicht wel interessant om te onthouden zijn:

 1. De lengte van een persoon, kan in verband worden gebracht de grootte van de penis.

Van alle verbanden waarnaar de onderzoekers hebben keken, was de meest sterke en meest consistente de verhouding tussen de lengte van de man en de stijve- of slappe, gestrekte lengte van de penis. Dit wil zeggen dat er een verband zou bestaan tussen de lichaamslengte en de lengte van de penis, maar helaas is dat niet in alle gevallen een zekerheid.

 1. Grote voeten staan niet in verband met het hebben van een grootte penis. En daar kan ook dit onderzoek helaas weinig verandering in brengen.

Een groot aantal van de uitgevoerde onderzoeken keken naar kenmerken zoals:

  • BMI,
  • De grootte van de voeten,
  • De lengte van de wijsvinger,
  • De omvang van de zaadbal.

Dit alles omdat deze factoren betrekking zouden hebben op de lengte van de penis. Maar helaas hield geen enkele factor echt stand in de review. Het lijkt er dan ook op dat de enige manier is om de lengte van de penis van een man te weten te komen door er met eigen ogen naar te kijken.

 1. Er is een wetenschappelijke manier om een stijve penis in een laboratorium te meten. De schrijvers van het onderzoek raden aan om een stukje ​​wegwerptape te gebruiken om de lengte van het geslachtsdeel vast te leggen nadat de proefpersoon zichzelf heeft gestimuleerd bijvoorbeeld tijdens het kijken naar porno of door het geven van een injectie met prostaglandine. Eer mogen echter geen andere helpende handen bij de meting betrokken zijn.
 1. Het meten van een uitgerekte, slappe penis is eveneens iets dat wetenschappers kunnen doen. Dit is geen verzinsel. Blijkbaar is dit zelfs één van de typische manieren om penissen te meten, en wordt een dergelijke meting gedaan door een slappe penis maximaal uit te rekken vanaf de wortel tot aan de top. De schrijvers melden: “In een slappe toestand kan een gestrekte meting uit worden gevoerd, door de eikel vast te pakken en de penis met een beetje kracht uit te rekken totdat de proefpersoon zich een beetje onplezierig gaat voelen. Op dat moment is de maximale rek bereikt.”
 2. En uitgerekte, slappe penissen zijn ongeveer even groot als de stijve penissen van de betreffende proefpersonen. Volgens het onderzoek was de uitgerekte lengte een goede voorspeller voor de lengte van de penis. Maar de onderzoekers merken eveneens op dat het van essentieel belang is om genoeg druk uit te blijven oefenen tijdens het uitrekken, en een onderzoek toonde zelfs aan dat urologen die een dergelijke meting uitvoeren dikwijls niet voldoende kracht durven te zetten. Dat is waarschijnlijk een goede zaak voor de penissen, maar een aanzienlijk slechtere zaak voor de betrouwbaarheid van de wetenschappelijke resultaten.
 3. Volgens deze informatie is een micropenis een exemplaar dat die kleiner is dan 5,08 centimeter in slappe toestand en 7,62 centimeter als deze uit wordt gerekt. Dat heeft te maken met het feit dat een micropenis gedefinieerd wordt als penis met een leegte van minder dan 5,08 centimeter standaardafwijking van het gemiddelde.
 4. Het ras is waarschijnlijk geen factor op het ogenblik dat het gaat om de grootte van de penis van een man. De schrijvers van de review konden dan ook helemaal geen bewijs vinden van raciale verschillen met betrekking tot de grootte van penissen. Er moet echter wel worden vermeld dat er zeker grotere steekproeven gedaan moeten worden in de toekomst naar de groottes, en dat er consistente metingen en nauwkeurige rapportage met betrekking tot ras uitgevoerd moeten worden om daadwerkelijk een definitieve verklaring te kunnen geven.
 5. Een groot aantal zaken kan de lengte van de penis beïnvloeden, met als gevolg dat het bestuderen ervan zal worden bemoeilijkt. De schrijvers van het review merken dan ook terecht op dat er weliswaar een aantal beperkingen verbonden zijn aan hun schrijven, zoals eventuele willekeurige variabelen in de onderzoeken die ze op hadden genomen. Ondanks dat ze enkel en alleen naar onderzoeken keken die op dezelfde manier hebben gemeten, konden zaken als temperatuur, opwinding en een recente ejaculatie invloed hebben op de uitgevoerde metingen.
 6. Helaas is dit nog altijd niet het enige, en zeker ook niet het laatste, onderzoek naar de lengte van de penis. Onderzoek naar de penislengte: is niet bepaald representatief voor een bepaald land. Helemaal niet zelfs. Het is dan ook mogelijk dat de mensen die ervoor hebben gekozen om deel te nemen aan dergelijke experimenten bijvoorbeeld al vrij zeker waren van de grootte van hun penis. Aan de andere kant kan het even goed zo zijn dat sommige jongere proefpersonen hun volledige potentieel nog niet hebben bereikt op het moment dat de meting heeft plaatsgevonden. En vanwege het feit dat er geen sprake van een gelijke vertegenwoordiging van proefpersonen uit alle culturen was, dient er nog verder onderzoek gedaan te worden.
 7. En op het ogenblik dat je niet tevreden bent met de grootte van je penis, dan kunnen er manieren aangewend worden om je geslachtsdeel groter te maken, zonder dat je daarvoor onder het mes hoeft te gaan. Er zijn bepaalde factoren die allemaal invloed kunnen hebben op de lengte en kracht van een stijve penis, zoals:
  • gewicht,
  • hoge bloeddruk,
  • verhoogd cholesterol,
  • diabetes,
  • hart- en vaatziekten

Zoals je dus kunt zien, is hier slechts sprake van een esthetische meting, en het zou absoluut niet de meest belangrijke factor dienen te zijn die het beeld dat je hebt van je lichaam, of van je relatie moeten zijn. Seksuele tevredenheid en -compatibiliteit is, zelfs mogelijk ongeacht de grootte van je geslachtsdeel. Je moet dan ook zeker niet te veelwaarde hechten aan de eerder genoemde cijfertjes en statistieken. Je penis is echt prima zolas die nu is, geen twijfel over mogelijk.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

Must Read