Als er één ding is dat mannen het meest lastig vinden om te verhullen, is de mate waarin hij je aantrekkelijk vindt. Om die reden hebben we hieronder een aantal tekenen voor je verzameld waaruit je af zou kunnen leiden dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Mannen zijn namelijk helemaal niet zo gereserveerd op het moment dat het erom gaat een vrouw te laten zien dat ze haar opwindend vinden. Ze denken wellicht dat ze zich afzijdig kunnen houden, maar de uitdrukking op hun gezicht en hun lichaamstaal zullen hen helaas altijd weer verraden. Indien je dus weet waarnaar je moet zoeken, dan kun je de signalen lezen waaruit blijkt dat een man je direct al aantrekkelijk vindt.

Er zijn talloze redenen waarom je deze vaardigheid onder de knie wilt krijgen. Om te beginnen kun je zo zien of hij zich alleen maar seksueel tot je aangetrokken voelt of dat hij je echt leuk vindt voor wie je als persoon bent. Je kunt tevens met een gerust hart bepalen welke man je kunt benaderen en op die manier een vervelende afwijzing voorkomen.

Super leuke tip indien je nog vrijgezel bent

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

Waarom seksuele aantrekkingskracht ertoe doet binnen een relatie

Er zullen vast en zeker mensen van mening zijn dat seksueel aangetrokken zijn tot iemand niet van belang is in een relatie. Deskundigen op die gebied zijn het hier echter niet mee eens. Zij zeggen dat het juist van vitaal belang is voor een gezonde, goed werkende relatie en dat het meer met wetenschap, dan met iets anders, te maken heeft. Uiteraard zal het leuk zijn om gewoon naar iemand te kunnen kijken en van het beeld te genieten, maar seksuele aantrekking gaat meer over erfelijkheid dan je misschien zou verwachten.

Op het moment dat je een partner voor het leven zoekt, dan zullen allerlei chemische processen in je lichaam de klok aan de slag zijn om de feromonen, de botstructuur en zelfs de stem van hem of haar te beoordelen. Dit is allemaal vastgelegd in je brein, zonder dat je je daar zelf bewust van bent, en zo kun je bepalen of je samen met iemand bent met wie je gezonde nakomelingen zou kunnen krijgen.

Tekenen dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt

 1. Gelukkig voor alle vrouwen is het niet zo moeilijk om te bepalen of een man met hen tussen de lakens zou willen duiken. Ondanks dat het in het begin wel even wennen zal zijn, kan het lezen van de tekens die een man seksueel aangetrokken wordt, erg eenvoudig zijn. Hieronder hebben we dan ook een aantal pijnlijk voor de hand liggende tekenen voor je opeen rijtje gezet die duidelijk alten zoen dat een man je wil hebben.
 2. Zijn ogen zijn alleen gericht op jou. Het mooie van een man, die zich seksueel tot jou aangetrokken voelt, is dat hij niet altijd zijn eigen dwalende ogen in de hand weet te houden. Dit is echter prima voor jou, want zo kun je vaststellen waar ze naar kijken. Op het ogenblik dat hij je van boven naar beneden bekijkt en hij zijn ogen niet van je af weet te houden, dan is dat absoluut een teken dat hij zich seksueel tot je aangetrokken voelt.
 3. Taal van zijn lippen. Iets dat ieder mens, dus ook een vrouw, doet wanneer hij of zij zich seksueel tot iemand aangetrokken voelt, is de lippen even vaneen laten gaan. Het lijkt dan alsof de mond klaar wordt gemaakt voor iets dat nog komen gaat. Mannen doen dit even goed als vrouwen en het gebeurt altijd al bij de eerste aanblik. Om die reden betekent, wanneer je de kaak van een man naar beneden ziet “vallen”, dat zijn geest het besluit heeft genomen om iets ondeugends te gaan doen.
 4. Hij komt, en blijft, erg dicht bij je. Iets anders dat een mens onbewust doet, is het dichter bij iemand komen die hij of zij aantrekkelijk vindt. Je beseft wellicht dat ook jij dit zo nu en dan doet, maar de reden dat je lichaam het doet is misschien minder bekend. Op het ogenblik dat je geest namelijk heeft bepaald dat iemand lichamelijk wel bij je past, of beter gezegd, dat iemand er goed uitziet, dan gaat je lichaam dichter naar deze persoon toe zodat het zijn, of haar, feromonen in kan ademen. Dit helpt je lichaam immers bij het chemisch beoordelen of deze persoon een goede keuze voor je zal zijn. Dus wanneer een man dichterbij komt, dan weet je dat hij al ziet hoe aantrekkelijk je bent.
 5. Hij zit met zijn benen wijd. Mannen beseffen zich niet eens dat ze dit doen, maar het wil absoluut zeggen dat hij onbewust aan seks denkt. Het zitten met gespreide benen wordt gedaan om te “pronken” met wat hij je te bieden heeft. Zodra je merkt dat een man met zijn benen wijd zit en zijn lichaam naar je toe heeft gericht, dan is hij van mening dat je sexy bent.
 6. Hij raakt je aan. Aanraken is nog één van de voor de hand liggende tekenen dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Indien hij een smoes bedenkt om dicht bij je te komen en je aan te raken, dan is het duidelijk dat hij je wil. En wanneer hij dit dikwijls doet, dan vindt hij je werkelijk heel aantrekkelijk.
 7. Hij gaat blozen. Op het ogenblik dat iemand opgewonden raakt, dan zal zijn, of haar, hartslag en bloeddruk gaan stijgen. Lichamelijk komt dat tot uiting in de vorm van het rood worden van het gezicht. Mannen zijn op dit vlak echter exact hetzelfde als vrouwen, en dit is dan ook één van de meest duidelijke tekenen dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Op het ogenblik dat je hem hevig ziet blozend zodra je langskomt, dan is hij van mening dat je seksueel aantrekkelijk bent.
 8. Hij maakt veel oogcontact. Mensen die je seksueel aantrekkelijk vinden, willen niets liever dan contact met je maken. Een manier waarop een mens dat doet, is door oogcontact te maken. Zo wordt immers je aandacht getrokken en laat de man je zien dat hij geïnteresseerd in je is. Dus iedere man die je er lekker uit vindt zien, zal vaak in je ogen willen kijken.
 9. Enorm flirten. Flirten is verreweg het meest voor de hand liggende teken dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Op het ogenblik dat hij op een erg leuke en flirterige manier met je omgaat, dan denkt hij zeker dat je begeerlijk bent.
 10. Met een lagere stem praten. Dit is letterlijk het geval want zodra een man een vrouw aantrekkelijk vindt, dan zal hij onbewust proberen om “extra mannelijk” te klinken. Om dit doel te bereiken, zal hij zijn stem verlagen en veel dieper praten dan wanneer hij niet zou vinden dat je seksueel aantrekkelijk bent. Wanneer je merkt dat een man zijn stem laat dalen zodra hij alleen tegen jou praat, dan weet je vrijwel zeker dat hij geïnteresseerd is in jou.
 11. Zichzelf zo voordelig mogelijk presenteren. Ieder mens zal dit doen op het moment dat een ander aantrekkelijk wordt gevonden. Wanneer een man je wel ziet zitten, dan zal hij zichzelf automatisch een schouderklopje geven, zijn haar goed vegen of hun kleding recht trekken. Dit doen ze om er beter uit te zien voor jou in de hoop dat hun kansen te vergroten en dat je ook in hen geïnteresseerd wordt.
 12. Hij kijkt zielig en lijkt rusteloos. Met andere woorden: je maakt hem enorm nerveus. Op het ogenblik dat een man zich seksueel tot je aangetrokken voelt, dan zal hij ervoor willen zorgen dat hij zich op een zekere manier gaat gedragen ​​om je aantrekkingskracht te benadrukken. Het punt is namelijk dat groot aantal jongens zich op dit vlak onder druk gezet voelen en dat zorgt ervoor dat ze erg nerveus worden. Indien je dus een man ziet die niet rustig in je buurt kan blijven zitten, dan is hij vast van mening dat je heel opwindend bent.
 13. Veel glimlachen. Een man kan niet anders dan glimlachen naar een vrouw die hij aantrekkelijk vindt. Het gaat er tevens om haar in hem geïnteresseerd te maken. Het is immers een feit dat mensen automatisch aan worden getrokken door iemand die glimlacht. Wanneer hij niets anders meer is dan een constante lachebek met een brede glimlach als je in zijn buurt bent, dan kun je met een gerust hart stellen dat hij erg zeker over aantrekkelijkheid je is.
 14. Je betrapt hem op kijken naar ongepaste lichaamsdelen. Je borsten, je billen en je lippen. Al die plaatsen zijn delen van je lichaam waar een vent over fantaseert wanneer hij zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Om die reden kun je stellen dat wanneer een man voor een langere tijd naar één van deze plekken zit te staren, hij op een erg ondeugende manier aan je denkt.
 15. Hij staat of zit voortdurend tegenover je. Iets wat mensen doen als ze zich tot iemand aangetrokken voelen, is hun hele lichaamshouding veranderen om deze persoon aan te kunnen kijken. Dit laat niet alleen zien dat een man geïnteresseerd is in jou, maar zal hem tevens een beter zicht geven op heel jouw lichaam.
 16. Je voelt het gewoon. Seksuele aantrekkingskracht is een vonk die overslaat. Het zal ervoor zorgen dat er een zeker vuur tussen jullie tweeën kan gaan ontbranden en je kunt dan ook vaak gewoon voelen in welke mate een man in je geïnteresseerd is. Dit is echter niet altijd een proces dat in twee richtingen zal verlopen, maar zelfs wanneer je niet van hem houdt, zul je toch een zekere vorm van opgebouwde spanning tussen jullie voelen wanneer je seksueel aantrekkelijk bent in de ogen van een man.

Seksuele aantrekkingskracht is iets totaal anders dan je emotioneel aangetrokken voelen tot iemand. Op het ogenblik dat je niet zeker weet hoe je erachter kunt komen of een man denkt dat je ronduit aantrekkelijk bent, dan kunnen de eerder genoemde signalen zeker helpen. Je kunt daarmee immers heel goed inschatten of een man je seksueel aantrekkelijk vindt.

Ze Magazine - Lifestyle trends