De deskundige op het gebied van internationale dating Hayley Quinn geeft je hieronder enkele nuttige adviezen over hoe je vrouwen in het echte leven kunt gaan ontmoeten en leer je bovendien de vaardigheden aan die je nodig zult hebben om echt fantastisch voor de dag te komen tijdens een date met een vrouw, ongeacht op welke plek je haar ontmoet.

Ik weet dat je op dit ogenblik denkt dat het echte leven een stuk meer intimiderend zal zijn dan het sturen van een berichtje aan een vrouw die je leuk vindt op een online datingsite, maar hieronder zal ik vijf simpele stappen voor je uiteenzetten hoe je een ​​vrouw kunt benaderen op een niet beangstigende manier. Op het moment dat je zowel vrouwen offline als online wilt ontmoeten, dan moet je het volgende doen.

Indien je een vrouw in het echte leven (maar ook online) ontmoet, dan kan het lastig zijn om erachter te komen of, en op welke wijze, je haar het beste een complimentje kunt geven voordat deze kans aan je neus voorbij is gegaan. Je met dus eigenlijk een balans zien te vinden tussen het respect dat je hebt voor haar en een zekere voorsprong die je op wilt bouwen om bij haar de ‘vonk’ naar jou toe over te laten slaan.

Je denkt wellicht dat vrouwen gewend zijn om altijd mannen te ontmoeten, maar de werkelijkheid ziet er heel anders uit: voor talloze vrouwen geldt immers dat ze het gevoel hebben dat ze bijna nooit een man tegen het lijf lopen die ze echt leuk vinden. Om die reden wil ik je helpen te leren jezelf een voorsprong te geven, maar dan wel op een respectvolle manier tegenover vrouwen, terwijl je nog heel goed extravert kunt zijn. Door de onderstaande vijf stappen te volgen om vrouwen in het echte leven te benaderen, laat je een vrouw immers zien dat het soort man dat ze het liefst zou willen ontmoeten ook werkelijk bestaat, en die man ben jij natuurlijk.

1. Vang haar aandacht

De meest voorname reden waarom het benaderen van een vrouw wellicht niet succesvol is, is dat je niet haar volle aandacht hebt voordat je met haar begint te praten. Met aandacht bedoel ik dat met je haar oogcontact dient te maken. Dit wil dus zeggen dat ze het verbaasd zal reageren wanneer je tegen haar begint te praten of niet naar je zal luisteren.

Op het ogenblik dat ze je al heeft gezien voordat je een gesprek met haar begint, dan zal ze meer ontspannen zijn en kun je beter haar non-verbale signalen aflezen (blijft ze oogcontact met je houden en glimlacht ze naar je?). Alleen op die manier kun je beoordelen of ze open staat voor een gesprek met jou. In sommige gevallen moet je echter met een gebaar haar aandacht trekken of gewoonweg ‘hallo’ zeggen om je aanwezigheid bij haar kenbaar te maken. Vervolgens doe je er goed aan om even een korte pauze in te lassen en te wachten tot ze helemaal beseft dat er een man tegen haart praat, voordat je het gesprek met haar voort gaat zetten.

Ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar je dient je werkelijk te concentreren op het zo vriendelijk en ontspannen mogelijk overkomen. Om dit doel te bereiken, kun je soms even ergens gaan zitten en naar muziek luisteren die je motiverend vindt en verder moet je eigenlijk voortdurend blijven glimlachen (zelfs wanneer je je heel erg zenuwachtig voelt). Dit zal je namelijk helpen om je meer ontspannen te voelen en haar helpen je te zien als een persoon die ze kan vertrouwen.

2. Benoem iets dat voor de hand ligt

Wanneer je een gesprek aan wilt gaan met een vrouw, maar ze in het gezelschap is van bijvoorbeeld een vriendin, ze een boek zit te lezen of aan het werk is op haar laptop, dan moet je in plaats van haar helemaal niet te begroeten, haar laten weten dat je je maar al te goed realiseert dat ze het druk heeft. Het is beter om haar te laten zien dat je rekening houdt met wat er nog meer allemaal speelt, in plaats van te wachten op een perfect moment (dat zal namelijk nooit aanbreken) om haar te begroeten. Je hoeft dit overigens niet overdreven p[ een verontschuldigende manier te doen, je kunt bijvoorbeeld gewoon zeggen: ‘Hé (pauze) Ik weet dat je midden in … zit. Maar toch wil je even…. zeggen.’

3. Geef haar een compliment

Probeer complimenten te vermijden waarbij de nadruk op een overdreven manier gericht is op haar uiterlijk of die erg algemeen van aard zijn. Openingszinnen zoals ‘deed het pijn toen je uit de hemel viel’ verdienen het dan ook om voor altijd te worden verbannen. Vermijd tevens clichés zoals ‘je hebt mooie ogen’, want dit kan haar laten denken dat je gewoon weer één of andere vent bent die haar wil versieren. Complimenteer haar als het mogelijk is met iets waarop ze een handeling uitvoert. ‘Ik vind het mooi om te zien hoe aandachtig je bezig bent’ ‘Ik vind het leuk om te zien dat je deze schitterende glimlach op je gezicht hebt, het ziet ernaar uit dat je een goed gesprek hebt …’ en op het ogenblik dat al het andere geen effect heeft,dan houd je het simpel bij een impliciet compliment als: ‘Ik moest gewoon even komen zeggen dat je er geweldig leuk uitziet.’ Het is weliswaar een klassieker, maar wel een buitengewoon goede!

4. Stel jezelf voor

Nadat je een compliment hebt gegeven, dat ze in de regel misschien niet aan heeft zien komen, is het zaak om te weten hoe je het gesprek voort kunt zetten. Een simpele manier om haar te laten weten dat je wilt dat jullie gesprek door blijft gaan, is door jezelf aan haar voor te stellen en dus door je naam te noemen. Met deze actie bouw je tevens wat vertrouwen op, aangezien zij je zo ook op een meer persoonlijk vlak leert kennen. Zeg, ‘mijn naam is trouwens …’ voordat je verwacht dat ze haar naam aan je kenbaar zal gaan maken. Indien ze niet bereid is om haar naam met je te delen, dan dien je dit te zien als een teken dat ze niet openstaat om met een gesprek met je aan te gaan en doe je er goed aan haar gewoon een fijne dag te wensen en het gesprek af te breken.

5. Houd het gesprek gaande

De beste manier om een gesprek in gang te houden (en er zijn een heleboel manieren waarop ik je kan leren om je gesprekken verder te verbeteren waar ik later zeker nog eens op terug zal komen) is door informatie over jezelf prijs te geven, en dus niet alleen maar aan haar vragen te stellen. Ik weet dat dit een beetje contra-intuïtief lijkt, maar als het gaat om het leren kennen van vrouwen in het echte leven, in plaats van het online in contact komen, zul je meer vertrouwen bij haar moeten wekken door haar een aantal dingen over jezelf te vertellen terwijl je haar aan blijft moedigen om met je in gesprek te blijven.

Je zou bijvoorbeeld, in plaats van: ‘waar kom je vandaan?’ kunnen zeggen: “Ik weet niet waar jij woont, maar ik woon in het centrum.” Dit zal er immers voor gaan zorgen dat er een meer open gesprek ontstaat waarin ze zich meer op hun gemak zal gaan voelen doordat je informatie over jezelf deelt en je dus open tegen haart bent.

De stappen die je kunt zetten om vrouwen in het echte leven te leren kennen, zijn wellicht niet direct wat je had verwacht; maar nadat ik met duizenden mannen en vrouwen aan de slag ben gegaan als datingdeskundige, weet ik uit ervaring dat de openingszinnen die het meest succesvol zijn, zijn gebaseerd op vertrouwen en op wederzijds respect.

Ze Magazine - Lifestyle trends