Soms kan verliefdheid, of zelfs de liefde die je voelt voor iemand, over zijn. Op dat soort momenten wil je eigenlijk liever niet geloven dat het jou kan overkomen, maar hieronder hebben we een aantal tekenen en signalen voor je op een rijtje gezet die erop wijzen dat je liefje niet meer van je houdt.

Zowel mannen als vrouwen dromen al vanaf een jonge leeftijd van een perfecte partner met wie ze samen een lang en gelukkig leven zullen leiden. Hier zullen films van bijvoorbeeld Disney, zoals Assepoester en Sneeuwwitje, zeker hun bijdrage aan leveren. Ieder mens wil dan ook zijn, of haar, prins of prinses op het witte paard vinden, die hen direct voor zich zal laten vallen en waarmee een zekere toekomst in het verschiet ligt. Maar wanneer je echt eerlijk bent, dan is dat zeker niet hoe de werkelijkheid er vaak uitziet voor een heleboel mensen. Zelfs als een stel gelukkig getrouwd is, dan zijn beide partners wellicht niet zo gelukkig als het lijkt. Om die reden is het goed om eens nader te bekijken waarom bepaalde mensen op een ;punt komen dat ze niet meer van hun liefje houden.

Redenen waarom iemand niet meer verliefd op je is

Niemand wil er echt over nadenken dat er een bepaalde kans bestaat dat zijn, of haar, liefje niet meer van hem of haar houdt. Maar helaas gebeurt het soms toch. En op het moment dat je denkt dat dit eveneens het geval is bij jou, of je lief,  dan bent je echt niet de enige. Hieronder hebben we een aantal tekenen en signalen voor je verzameld waaruit je af zou kunnen leiden dat iemand niet meer van je houdt.

 1. Je lief stopt met communiceren. Communicatie is van erg groot belang binnen iedere relatie. Maar in een huwelijk, een relatie die ervan uitgaat dat je voor de rest van je leven samen met iemand blijft, is een goede communicatie nog belangrijker. Indien je namelijk niet met elkaar praat, dan is het een stuk eenvoudiger om op het punt te komen dat de liefde voorbij is.
 2. Je lief ziet jou als vanzelfsprekend. Dit is een behoorlijk kwalijke zaak want niemand, en dus echt helemaal niemand, zou iemand als vanzelfsprekend dienen te beschouwen. Maar helaas gebeurt dat soms toch. Mensen vergeten immers dat het leven geen zekerheden zal bieden en om die reden is het vreemd dat ze ervan uit dat de ander er gewoonweg altijd voor hen zal zijn.
 3. Je lief heeft onrealistische verwachtingen. Wellicht denkt je lief dat je de rest van je leven bij hem, of haar, zult blijven. Of dat je niet iedere avond genegeerd zou worden omdat het gezelschap van vrienden veel belangrijk wordt gevonden. Verwachtingen waar niet aan wordt voldaan leiden vrijwel in alle gevallen tot teleurstellingen en maken de kans dat de liefde uitdooft groter.
 4. Je lief verveelt zich. Dit is een zielige en onvolwassen reden, maar het is er wel één die betrekking heeft op sommige mensen. Ze zijn wellicht zo ingesteld dat ze opwinding en nieuwe dingen willen, in plaats van steeds de normale, alledaagse sleur die dikwijls binnen een langdurige relatie is ontstaan.
 5. Je lief dat jullie niet meer bij elkaar passen. Als je eerlijk bent tegenover jezelf dat moet je toegeven dat je iemand, en dus ook je liefje, nooit echt kent , zelfs niet als jullie al een langdurige relatie hebben. Je merkt bijvoorbeeld dat jullie minder goed bij elkaar passen, dan je had verwacht. Dit gebeurt overigens behoorlijk vaak en overkomt dan ook talloze mensen die al langere tijd een relatie hebben.

Mogelijke tekenen en signalen dat je liefje niet meer van je houdt

Voordat je de volgende tekenen en signalen door gaat lezen, wil ik je er vooraf duidelijk op wijzen dat het hier “mogelijke” tekenen en signalen zijn dat je lief niet langer van je houdt. Ik zeg dus niet dat dit per definitie het geval is. Om dus zeker te weten of je liefje niet meer van je houdt, kun je dus beter eerst een goed gesprek met hem of haar hebben. Je liefje is immers de enige persoon is die het zeker weet en die je een verhelderend antwoord kan geven. Mogelijke tekenen dat je liefje niet meer van je houdt zijn:

 1. Je liefje vergeet belangrijke data, zoals je verjaardag of een jubileum. Hoewel mannen erom bekend staan dat ze een ster zijn in het vergeten van speciale gelegenheden, zou je kunnen stellen dat wanneer je lief zich deze dag normaal gesproken wel weet te herinneren, maar nu dat niet meer het geval is, dan is dat wellicht een issue. Het is juist een dergelijke verandering in het gedragspatroon die doorgaans het meest zorgwekkend is.
 2. Je lief geeft jou de schuld van alle problemen. Op het moment dat je geliefde geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar daden, of voor de algemene gang van zaken binnen de relatie, dan is dat een groot probleem. Het is echter niet per definitie één van de tekenen dat je liefje niet meer van je houdt, maar het is evenmin een goede bijdrage aan je relatie.
 3. Je liefje doet geen enkele moeite voor jullie relatie. Indien je het gevoel hebt dat je al het werk moet doen, dan ben is dat vaak ook echt zo. Je doet het grootste deel van het werk waarschijnlijk omdat je lief dit wellicht bewust verzaakt. Toch dien je dit niet te persoonlijk op te vatten, je geliefde is gewoon niet volwassen genoeg om iemand te zijn die weet hoe een relatie kan blijven werken.
 4. Je geliefde belt nooit en zoekt geen contact met je. Toen je nog maar net aan het daten was, was de communicatie uiteraard voortdurend in volle gang. Op het ogenblik dat mensen verliefd zijn, dan is dat volkomen normaal, maar zodra de liefde dreigt wen te ebben, dan willen, of hoeven, ze niet langer meer met hun partner in contact te blijven.
 5. Je geliefde is kil en onattent. Nog één van de tekenen dat je liefje niet meer van je houdt, is wanneer hij of zij zich als een vreemde gedraagt tegenover jou. Wanneer je lief nooit meer tijd heeft, of maakt, om met je te praten en je niet meer als zijn of haar geliefde wordt behandeld, is dat absoluut een slecht teken.
 6. Je betrapt je lief, of je vermoedt dat er sprake is van vreemdgaan. Op het moment dat je geliefde je niet mee laat kijken op zijn of haar telefoon of e-mails, of wanneer hij of zij niet naar huis komt terwijl dat wel was afgesproken, dan is dat zeker een probleem. Het is niet per definitie een signaal dat je geliefde vreemdgaat, maar het is absoluut verdacht gedrag en iets dat zou niet moeten gebeuren binnen een relatie.
 7. Je geliefde is steeds minder vaak thuis. Je geliefde heeft steeds weer smoesjes om maar geen tijd met je door te hoeven brengen. Er moet bijvoorbeeld steeds worden overgewerkt, of je lief gaat liever uit met vriend(inn)en. Zelfs wanneer je geliefde voortdurend in de sportschool rondhangt, gebruikt hij of zij constant smoezen om maar zijn of haar eigen ding te kunnen doen en weg te zijn van huis.
 8. Je liefje wil geen seks meer met je of toont geen genegenheid meer. Hoewel de meeste mensen geregeld behoefte hebben aan seks, geeft je lief je andere signalen en is dit niet meer het geval. Dus wanneer jullie wel samen het bed delen, maar er verder niet gebeurt in de slaapkamer, dan is dit een enorm probleem. Dit geldt ook wanneer je liefje je hand niet meer vast wil houden of naast je komt zitten op de bank. Dit kan er eveneens op wijzen dat je geliefde niet meer van je houdt.
 9. Je liefje mist je niet meerWanneer je geliefde bijvoorbeeld thuiskomt van zijn of haar werk en je er niet bent, dan kan dat heel normaal zijn, Maar wanneer je geliefde dit niet eens opmerkt, je niet belt en het gewoonweg niets uitmaakt waar je bent, dan is dit absoluut een zorgwekkende situatie. Of wellicht ben je voor zaken langere tijd op reis, en zodra je weer thuiskomt, lijkt je liefje er niet echt blij mee te zijn. Het ontbreken van een zeker gemis van jou zou dan ook goed één van de andere tekenen kunnen zijn dat je lief niet langer van je houdt.
 10. Je geliefde is geïrriteerd als je wilt praten over jullie relatie. Praten over eventuele relatieproblemen is vaak heel goed om deze op te kunnen lossen, dus wanneer je geliefde ook nog steeds bezig is om aan jullie relatie te werken, dan zal hij of zij eveneens het gesprek aan willen gaan. Dus op het ogenblik dat je geliefde geïrriteerd raakt wanneer je probeert om aan de slag te gaan met jullie relatie, dan kan dat een signaal zijn dat deze persoon emotioneel niet meer betrokken is bij je.

Wat kun je eraan doen?

Ik weet hoe ellendig het is om in een relatie te zitten en te denken dat de ander niet langer van je houdt. Maar het is van groot belang om niet ontmoedigd te raken, omdat je niet voor altijd op deze manier hoeft te blijven leven. Er zijn namelijk enkele dingen die je zou kunnen doen op het moment dat de bovenstaande tekens en signalen waarneemt (en je lief wellicht niet meer van je houdt).

 1. Praat met je geliefde. Hoe voor de hand liggend dit ook is, er zijn nog steeds een heleboel mensen die dit nalaten. Ik zeg overigens niet dat het gesprek aangaan met je liefje ook een garantie is dat al je problemen op zullen worden gelost, en je lief dus weer verliefd op je zal worden, maar je moet er zeker samen over gaan praten omdat dit de eerste stap kan zijn. Het probleem negeren, zal het daarentegen juist alleen maar erger maken.
 2. Een (relatie)therapeut bezoeken. Je geliefde kan wellicht zich tegen dit idee keren, maar wanneer dat zo is, dan kun je dat wellicht zien als één van de tekenen dat je liefje niet meer van je houdt. Maar toch is het goed om hem of haar van je plan te overtuigen en minimaal één keer op consult te gaan. Wellicht kan de therapeut wat zinnigs tegen je partner zeggen, en dan kan dat misschien de wens naar boven brengen om weer samen aan jullie relatie te gaan werken.
 3. Neem wat tijd voor jezelf. Verwaarloos jezelf niet als je denkt dat je liefje niet meer van je houdt! Soms, op momenten dat iemand bang is dat hun partner niets meer voor hem of haar voelt, dan besteden sommige mensen weinig of zelfs helemaal geen tijd meer aan zichzelf. Ga bijvoorbeeld uit met vriend(inn)en, onderga een massage of lees een goed boek. Neem gerust de tijd om de nodige aandacht aan jezelf te schenken en voor jezelf te zorgen.
 4. Bepaal of je, al dan niet, in deze relatie wilt blijven. In geen geval moet je de situatie eeuwig zo voort laten duren en in het ongewisse blijven. Dat is gewoon niet goed voor je. Het is frustrerend en zorgt er alleen maar voor dat je op de lange termijn ongelukkig zult zijn. Terwijl jullie proberen op bepaalde issues aan te pakken, dien je uiteindelijk ook voor jezelf te beslissen of dit allemaal wel voldoende werkt. Het verbreken van een relatie is ongelooflijk moeilijk, maar het zou op de lange termijn een betere beslissing kunnen zijn. Maar alleen jij kunt dit voor jezelf bepalen en niemand anders.

Op het moment dat een aantal van de eerder genoemde tekens en signalen waar worden genomen in je relatie, dan bestaat de kans dat je lief niet meer van je houdt. Je moet je dan goed beseffen dat je niet de enige bent die dit doormaakt. Er zijn talloze mensen, zowel mannen als vrouwen, van wie de partner emotioneel niet meer verbonden met hen zijn. Je moet dus, net zoals al deze anderen, altijd doen wat het beste voor jou is.

Ze Magazine - Lifestyle trends