Hoewel je van andere meisjes hebt gehoord dat je schattig bent, is er maar één meisje uit wiens mond je dit graag zou willen horen en dan bij voorkeur op het moment dat je je wijsvinger op deze lippen legt, haar zachtjes in haar oor fluistert en vraagt om alsjeblieft even niet meer te praten omdat je haar wilt kussen. Het maakt niet uit of je het volgende mannelijke topmodel van België bent of gewoon een doorsnee kerel, er zijn een aantal simpele manieren om je schattigheidfactor behoorlijk mee op te krikken.

Leuk handelen

 • Ben wat verlegen. Meisjes vinden namelijk dat het erg schattig is wanneer een man verlegen is. Het geeft je een soort air van geheimzinnigheid en maakt het extra spannend om je beter te leren kennen. Je kunt wat verlegen overkomen door stil te zijn, in het bijzonder wanneer je weet dat er een verliefdheid speelt.
 • Ook zal het je zeker helpen als je gaat blozen op momenten dat ze tegen je praat. Zodra je Als je oogcontact maakt met je geliefde, dan is een verlegen glimlachje en vervolgens weer snel weg kijken bijna het toppunt van schattig zijn.
 • Indien je een lange pony hebt, dan kun je je achter je haar verstoppen op momenten dat je met meisjes praat. Indien je kort haar hebt, dan kun je je glimlach met je hand bedekken voor een soortgelijk effect.
 • Aardig zijn. Een leuke kerel is niet onzeker: om die reden voelen ze niet de behoefte om anderen zich slecht te laten voelen. Probeer dus aardig te zijn tegen iedereen die je tegenkomt. Sloof je extra uit om beleefd te zijn tegen de vriend(inn)en van je geliefde. Net zoals jij, zullen ook zij, dan ze positieve dingen over jou tegen haar gaan zeggen. Wees in het bijzonder aardig voor je geliefde in het openbaar. Probeer manieren te bedenken waarop je haar vriend(inn)en af kunt zonderen. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat ze van iets lekkers houdt, dan kun je dat voor haar meenemen tijdens de lunch. Bovendien zal ze, zodra je haar het gevoel geeft speciaal te zijn in het bijzijn van anderen, dan zal ze je absoluut nog meer weten te waarderen.
 • Wees niet overdreven of abnormaal. Aardig zijn in het openbaar kan overdreven overkomen en je als een rare snuiter naar voren laten komen. Indien je voor haar bijvoorbeeld iedere dag een doos met koekjes meeneemt tijdens de lunch, dan zou dat uiteraard overdreven zijn. Beperk je dus tot kleine vriendelijke gebaren die je zo nu en dan laat zien.
 • Wees alert op je goede manieren. Het maakt niet uit hoe grappig je denkt dat het is, maar op een grappige manier boeren en scheten laten is een teken dat je niet goed gemanierd bent. Zelfs wanneer een meisje lacht om dit onbeschofte gedrag, dan vindt ze het alles behalve schattig overkomen. Per ongeluk een boertje of een windje laten vinden de meeste meisjes niet erg, zeker wanneer je je daarvoor verontschuldigd, zullen ze je als een mens gaan zien.
 • Kom niet te wanhopig over. Indien je alle eerder genoemde adviezen op hebt gevolgd en je geliefde lijkt nog altijd niet in je geïnteresseerd te zijn, dan is het tijd om nog een stap verder te gaan. Er zijn namelijk nog talloze intelligente, knappe vrouwen die een schattige jongen zeker weten te waarderen. In plaats van tijd te verspillen aan iemand die niet geïnteresseerd is in een schattige man als jij, kun je beter op zoek gaan naar een dame die dat wel is.

Er schattig uitzien

 • Laat een leuk kapsel aanbrengen. Indien je niet zeker weet wat voor soort kapsel er schattig uitziet, dan kun je advies in gaan winnen bij enkele van je vriendinnen, vrouwelijke familieleden of gewoon op internet. Wanneer je een favoriete beroemdheid of sporter hebt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om zijn kapsel te laten knippen. Op het ogenblik dat je nog altijd niets hebt weten te bedenken, dan kun je je kapper om raad vragen. Deze kan immers prima inschatten welk kapsel je er schattig uit laten zien.

Wanneer je bereid bent om je haar door een leerling te laten knippen, dan kun je soms zelfs een gratis knipbeurt krijgen. Je kunt leerling-kappers en gratis knipbeurten vinden door online opzoek te gaan naar kapsalons bij je in de buurt die deze diensten aan bieden. Op die manier hoeft je superschattige kapsel je niet eens veel geld te kosten.

 • Scheer je baard af. Deze stap is echter optioneel, bepaalde mannen zien er namelijk echt goed uit met een baard. De meeste “schattige exemplaren” zorgen er echter voor dat ze gladgeschoren voor de dag komen.
 • Verbeter je postuur. Dit betekent vaak dat je je weg naar de sportschool moet zien te vinden. Door te gaan trainen zul je bovendien zelfvertrouwen opbouwen en word je over het algemeen gelukkiger. Je hoeft echter niet te veranderen in een soort Hulk, in de praktijk blijkt namelijk dat schattige mannen niet al te breed gebouwd zijn. Denk eerder aan een postuur dat weliswaar gespierd, maar slank, is.
 • Eet gezond voedsel. Net zoals naar de sportschool gaan, zal gezond eten je lichaam er beter uit laten zien. Drink bijvoorbeeld minder frisdrank en energiedrankjes en ga minder vaak naar een junkfood restaurant als je wat wilt eten. In plaats daarvan doe je er verstandig aan om groenten, fruit en eiwitten, zoals vlees of tofu, op het menu te zetten. Als bijkomend effect kan dan worden genoemd: gezond eten is een bewezen middel om een slechte huid, bijvoorbeeld met acne, tegen te gaan.
 • Breng je garderobe op orde. Praat met één van je vrouwelijke familieleden of vriendinnen (of vrienden die verstand hebben van stijlvolle kleding). Vraag hen om op een oprechte wijze eerlijk tegen je te zijn en je te helpen om de onaantrekkelijke kleding uit je kledingkast te verwijderen. Je moet je echter wel in weten te houden op het moment dat er één of meerdere van je favoriete kledingstukken weg worden gegooid. Wanneer je je dat kunt veroorloven, dan kun je een paar nieuwe kledingsets kopen. Uiteraard neem je dezelfde adviseur mee om deze kleren uit te gaan zoeken. Wanneer je een favoriete “schattige” beroemdheid of sportheld hebt, dan kun je natuurlijk ook proberen om je garderobe naar zijn voorbeeld samen te stellen. Je dient je dan bijvoorbeeld af te vragen of deze persoon ook werkelijk de kleren zou dragen die jij draagt. Wanneer dat niet het geval is, dan dien je wellicht eens goed te gaan shoppen.
 • Zorg voor een charmante glimlach. Het is zelfs een uitstekend idee om voor een spiegel je glimlach te oefenen wanneer je niet zeker weet of deze wel charmant genoeg is. Je glimlach moet bijvoorbeeld helemaal tot aan je ogen reiken om er echt uit te zien. In bepaalde gevallen kan het helpen om je ogen een beetje samen te knijpen op momenten dat je glimlacht om een dergelijk effect te kunnen creëren. Een charmante glimlach laat bovendien niet te veel tanden laten zien, en is daarnaast erg jongensachtig.

Goede persoonlijke hygiëne

 • Zie er schoon uit en ruik fris. Zelfs op momenten dat je denkt dat je niet stinkt, dan is het nog noodzakelijk dat je iedere dag een bad of een douche neemt. Gebruik daarbij een zeep, of zeepvervanger, om ieder stukje van je lichaam te wassen, zelfs je voeten, en zorg ervoor dat je je haar goed met shampoo schoonmaakt. “Schattige mannen” ruiken dan ook altijd erg lekker.
 • Gebruik altijd deodorant. Alleen douchen is vaak niet genoeg om je voortdurend fris te laten ruiken. Indien je dan ook heel de dag fris wilt ruiken, dan dien je deodorant te gebruiken. Deodorant is te koop in de meeste supermarkten, drogisterijen en warenhuizen.
 • Verzorg je nagels goed. Een groot aantal mannen weet niet hoe belangrijk de verzorging van hun nagels is. Het is echter niet noodzakelijk om een uitgebreide behandeling door een manicure uit te laten voeren, maar je moet er wel voor zorgen dat je nagels gewoon keurig geknipt en schoon zijn. Op momenten dat je haar hand vasthoudt, dan wil je immers niet dat ze nadenkt over de manier waarop je nagels zo vies zijn geworden en waarom je daar geen verandering in aan hebt weten te brengen.
 • Zorg goed voor je huid. Wanneer je een perfecte huid hebt, dan ben je een heuse bofkont. De meeste mannen hebben dat echter niet en de beste manier om een ​​goede huid te krijgen, is door een bezoekje te brengen aan een dermatoloog (een specialist die alles weet over de menselijke huid). Indien dat geen optie is, dan kun je op internet op zoek gaan naar recensies over huidverzorgingsproducten om zo uit te vinden wat je het beste kunt gaan gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om altijd een moisturizer te gebruiken nadat je je huid schoon hebt gemaakt.

Bovendien moet je niet bang zijn om een facewash te gebruiken die ook door meisjes wordt gebruikt. Alleen maar omdat een bepaald product op de markt wordt gebracht voor vrouwen, wil dat nog niet zeggen dat dit middel geen wonderen voor jouw huid kan verrichten. Online zul je een groot aantal fora kunnen vinden die adviezen kunnen geven over huidverzorging. Dergelijke fora kunnen dan ook een uitstekende plek zijn om vragen te stellen en productadviezen in te winnen.

 • Zorg voor een goede mondhygiëne. Op het ogenblik dat je een kus krijgt van je geliefde, dan wil je niet dat ze af wordt geleid door een slechte adem. Poets om die reden je tanden minimaal twee keer op een dag en flos je gebit eveneens dagelijks. Verder is het goed om mondwater te gebruiken wanneer je je zorgen maakt over de frisheid van je adem.

Een echt slechte adem kan een teken zijn van gingivitis, een aandoening van het tandvlees die ernstig van aard kan worden indien deze niet wordt behandeld. Wanneer je niet zeker weet hoe je het beste voor je gebit moet zorgen, dan kan een bezoekje aan je tandarts wonderen verrichten, zeker wanneer er een schoonmaakbeurt uit wordt gevoerd en er de nodige adviezen worden gegeven.

 • Draag schone kleding. Na alle moeite die je hebt gedaan om er schoon uit te zien en fris te ruiken, zou het werkelijk zonde zijn om al deze inspanningen teniet te doen door het dragen van vies ruikende kleding (die je wellicht snel even uit de wasmand hebt gevist) te dragen. Zorg er verder altijd voor dat je iedere dag een schoon shirt, een schone onderbroek en schone sokken draagt, zelfs wanneer dat betekent dat je vaker de was moet doen dan je aanvankelijk gewend was.
Ze Magazine - Lifestyle trends