Een heleboel mensen zijn van mening dat een langeafstandsrelatie nooit kan werken. Je familie kan dit dan ook zeker ontmoedigen, en een aantal van je beste vrienden kunnen je het advies geven om een dergelijke relatie niet al te serieus te nemen, voor het geval je hart erdoor wordt gebroken. Niemand zegt dus dat het eenvoudig gaat zijn, de extra afstand maakt een groot aantal zaken immers onbereikbaar. Dingen kunnen zelfs ingewikkeld worden en je kunt zelfs soms gevoelens van verdriet en eenzaamheid gaan ontwikkelen.

De extra afstand maakt echter ook de meest simpele dingen erg bijzonder, zoals het vast kunnen houden van de hand van de ander, samen aan dezelfde tafel gaan zitten eten, elkaars aanraking voelen, samen een wandeling maken, de geur van elkaars haren ruiken, al dit soort kleine wensen kunnen opeens zoveel meer gaan betekenen wanneer je een langeafstandsrelatie hebt. Een langeafstandsrelatie is dan wellicht niet eenvoudig, maar deze heeft eveneens een aantal eigen verrassingen. Om je liefde levend en sterk te houden, hebben we hieronder 21 handige tips verzameld om je langeafstandsrelatie echt te laten werken.

1. Vermijd overmatig communiceren

Het is niet verstandig om te “klef” en te bezitterig te zijn als je een langeafstandsrelatie hebt. Jullie twee hoeven echt niet 12 uur op een dag met elkaar te communiceren om de relatie gaande te houden. Een heleboel koppels denken echter dat ze de afstand dienen te compenseren door de communicatie op te schroeven. Dit is helemaal niet nodig en het kan de zaken zelfs alleen nog maar erger maken. Al snel kun je op deze manier het houden van beu worden. Ook in dit geval geldt dus weer: minder is meer. Het gaat dus niet om elkaar overladen, of zelfs spammen, met berichten want deze zullen je enkel en alleen maar gaan vervelen. Het draait echter wel om het communiceren en het naar elkaar toe trekken op de juiste momenten.

2. Beschouw de langeafstandsrelatie als een kans

Beschouw een langeafstandsrelatie als een leertraject voor jullie allebei. Zie de relatie als een test van de liefde die jullie voor elkaar voelen. Zoals het Chinese gezegde luidt: “Echt goud is niet bang voor de test met vuur.” In plaats van te denken dat deze langeafstandsrelatie jullie twee uit elkaar zal drijven, zou je eerder dienen te geloven dat jullie allebei door deze ervaring meer aan elkaar gehecht zullen raken, en dus de onderlinge band zelfs alleen maar sterker zou maken.

3. Bepaal een aantal basisregels om je verwachtingen in de hand te houden.

Jullie dienen allebei duidelijk te zijn over de dingen die je van elkaar verwacht tijdens deze langeafstandsrelatie. Stel om die reden een aantal basisregels op zodat geen van jullie de dingen zal doen die de ander niet verwacht of niet prettig vindt. Zijn jullie bijvoorbeeld exclusief? Is het dan goed voor de ander om op date te gaan? Tot op welke hoogte zijn jullie aan elkaar gebonden? Het is beter om open te zijn tegenover elkaar over al dit soort zaken.

4. Probeer geregeld en op een creatieve manier te communiceren

Zeg elkaar iedere dag “goedemorgen” en “welterusten”, dit is een absolute must. Probeer bovendien je partner op de hoogte te houden van de dingen die plaatsvinden in je leven en vraag hoe zijn of haar dag is geweest, hoe alledaags bepaalde dingen wellicht ook lijken. Stuur elkaar zo nu en dan foto’s, audio opnames en korte video’s om de relatie te verbeteren. Door dit soort dingen te doen, zorg je er namelijk voor dat de ander zich geliefd en belangrijk blijft voelen.

5. Heb dirty talk met elkaar

Seksuele spanning is zonder enige twijfel één van de meest cruciale dingen in een relatie. Seksueel verlangen werkt dan ook als een soort lijm die voorkomt dat beide partners uit elkaar zullen groeien. Seks is niet alleen een biologische behoefte, het is tevens een emotionele kwestie. Houd het vuur dus steeds brandend door elkaar uitdagende berichtjes te sturen vol met seksuele insinuaties en provocerende beschrijvingen. Sexy woordspelingen werken doorgaans ook vrij goed in een langeafstandsrelatie.

6. Vermijd ‘risicovolle’ situaties.

Indien je al weet dat naar de club gaan of ’s avonds laat met je vriendengroep iets gaan drinken je partner kan ontstemmen, dan dien je ofwel dit niet te gaan doen of het je partner van tevoren te vertellen om hem of haar gerust te stellen. Wees niet te roekeloos als het gaat over dit soort zaken, want je partner zal alleen maar extra bezorgd of extra achterdochtig erdoor worden, en er uiteraard van overstuur raken, omdat je hem of haar in een positie hebt geplaatst waarin hij of zij zich machteloos in voelt of waar hij of zij niet voldoende controle op uit kan oefenen.

Ook zou het niet moeilijk voor je kunnen zijn om in de val te lopen die je, al dan niet onbewust, voor jezelf op hebt gezet door na je werk met je lieve collega nog even op stap te gaan of wanneer je een man of vrouw die in het verleden wel eens met je flirtte weer op gaat zoeken. Je dient dus de gevaren op tijd te herkennen zodat je dit soort situaties uit de weg kunt gaan. Luister in dit geval dus niet alleen naar je hart, maar laat ook je gezonde verstand spreken.

7. Doe dingen samen

Speel bijvoorbeeld samen een online spel of bekijk tegelijkertijd een documentaire op YouTube of Vimeo. Zing een lied voor je partner via Skype terwijl hij of zij gitaar speelt. “Samen een wandeling gaan maken” terwijl je met elkaar videobelt. Ga samen online shoppen, en koop voor elkaar cadeautjes. Je zult echt creatief en spontaan moeten zijn als je een langeafstandsrelatie levend en interessant wilt houden.

8. Doe soortgelijke dingen

Beveel boeken, televisieprogramma’s, films, muziek, nieuws en dat soort dingen aan, aan je partner. Op het ogenblik dat je namelijk dezelfde dingen leest, bekijkt en luistert, dan krijg je meer gemeenschappelijke gespreksonderwerpen. Dit is bovendien een uitgelezen kans om een ​​aantal gedeelde ervaringen te creëren, zelfs wanneer jullie niet bij elkaar wonen.

9. Bezoek elkaar

Bezoeken zijn echt het hoogtepunt van iedere langeafstandsrelatie. Na al het wachten, verlangen en jezelf van dingen onthouden, ontmoet je elkaar eindelijk (weer) om allerlei kleine wensen en verlangens in vervulling te laten gaan, zoals elkaar kussen, elkaars handen vasthouden en meer van dat soort dingen. dat allemaal heel gewoon zijn voor andere stelletjes, maar zo bijzonder en extra intiem voor mensen die een langeafstandsrelatie hebben. Het zal dan altijd en overal heel bijzonder en extra feestelijk zijn en jullie onderlinge band zeker ten goede komen.

10. Heb een doel voor ogen

“Wat willen we aan het eind van de dag bereiken?” “Hoe lang gaan we uit elkaar?” “Hoe zit het met de toekomst?” Dit zijn de vragen die jullie jezelf dienen te stellen.

De waarheid is echter dat geen enkelkoppel voor altijd in een langeafstandsrelatie zullen blijven. Uiteindelijk zal immers iedereen zich willen settelen. Dus maak samen een plan. Met bijvoorbeeld een tijdlijn, waarop je de geschatte tijden die jullie uit elkaar zijn, maar ook de tijden die jullie samen zijn, aangeeft en stel tevens een gezamenlijk einddoel vast.

Het is van groot belang dat jullie twee op dezelfde lijn zitten en dezelfde doelen nastreven. Zodat, zelfs wanneer jullie niet op dezelfde plaats en dezelfde tijdzone wonen, jullie toch allebei nog steeds gemotiveerd zullen zijn om dezelfde weg samen te bewandelen op weg naar een gezamenlijke toekomst. Het is uiteraard wel het cruciaal dat daar voldoende motivatie voor nodig is om een ​​langeafstandsrelatie ook werkelijk te laten werken.

11. Geniet van je tijd alleen, maar ook van de tijd samen met je vrienden en familie

Je bent alleen, maar je bent niet per definitie eenzaam, tenzij je ervoor kiest om daar juist voor te kiezen. Je hoeft je wereld niet alleen om je partner te laten draaien, want je hebt nog altijd jouw eigen leven, je vrienden en je familie. Weet deze tijd van elkaar te scheiden om zo meer te kunnen doen met je vrienden en familie. Ga bijvoorbeeld wat vaker naar de sportschool, pak een nieuwe hobby op of ga je favoriete serie binge-watchen. Er zijn meer dan genoeg dingen voor je te bedenken om te gaan doen zonder dat je partner aanwezig is.

12. Blijf eerlijk tegen elkaar

Praat samen over je gevoelens van angst, onzekerheid, jaloezie, apathie of wat dan ook. Zodra je namelijk iets probeert te verbergen voor je partner, dan zal dat geheim je vroeg of laat van binnenuit gaan verteren. Probeer echter niet alleen met zaken af te rekenen. Wees daarentegen open en eerlijk tegen elkaar en laat je partner je helpen en je de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Het is immers beter om het probleem in de kiem te smoren dan het alleen te onthullen op het moment dat het eigenlijk al te laat is.

13. Ken elkaars agenda.

Het is handig om te weten op welk moment de ander bezig is en wanneer hij of zij vrij is, zodat je een berichtje kunt sturen of op het juiste ogenblik kunt bellen. Je zou je partner niet willen storen op een moment dat hij of zij bijvoorbeeld midden in een vergadering zit of zich net voor een zakelijke bijeenkomst heeft gemeld. Door de kleine- en grote gebeurtenissen en evenementen te kennen die plaats gaan vinden in elkaars leven, zoals tussentijdse examens en evenementen, belangrijke zakenreizen en vergaderingen, sollicitatiegesprekken en meer van dat soort zaken, komen jullie dichterbij elkaar te staan. Dit is in het bijzonder van cruciaal belang wanneer jullie allebei in verschillende tijdzones wonen.

14. Blijf op de hoogte van elkaars activiteiten op social media

Like elkaars foto’s op Facebook en Instagram, tweet elkaar, tag elkaar en deel dingen op elkaars wall om zo te laten dat je om je partner geeft. Op dit vlak mag je elkaar best een beetje stalken

15. Geef een persoonlijk voorwerp of aandenken cadeau aan de ander om zich aan vast te houden in moeilijke tijden.

Er zit namelijk een bijzondere kracht in een dergelijk aandenken. Ongeacht of het nu gaat om een ​​kleine hanger, een ring, een sleutelhanger, een playlist met jullie favoriete liedjes en video’s of een flesje parfum. Mensen geven namelijk vaak betekenissen aan dergelijke kleine dingen en voorwerpen die ze in hun dagelijks leven tegenkomen, dit gebeurt al dan niet bewust. Dit is wat echter wel ieder mens doet, hij of zij probeert immers herinneringen op te slaan in de vorm van tastbare dingen, in de hoop dat zodra zijn of haar geest even tekort schiet, hij of zij iets kan bekijken of vastpakken dat zal helpen om een specifieke situatie weer te herinneren. Dit is de reden waarom zoiets simpels zo veel voor iemand kan betekenen, terwijl andere mensen er weinig of geen waarde aan zouden hechten.

16. Download een degelijke berichtenapp.

Dit is uiterst belangrijk omdat het sturen van berichtjes de meest voorkomende en meest ingeburgerde manier van communiceren is die jullie allebei gemakkelijk kunnen gebruiken. Je hebt dus een degelijke berichtenapp op je telefoon nodig die interacties mogelijk maakt die verder gaan dan alleen maar woorden en emoticons.

Persoonlijk gebruik ik de berichtenapp LINE. Ik vind deze erg zeer effectief omdat het een gigantische voorraad aan speelse en zeer grappige “stickers” heeft die de gebruikers gratis kunnen inzetten. Je kunt eveneens naar de “Sticker Shop” van de app gaan om extra stickers in uiteenlopende thema’s (zoals Hello Kitty, Pokemon, Snoopy, MARVEL en dergelijke) voor een gering bedrag te downloaden (of zelfs om cadeau te doen). Van tijd tot tijd geeft de app ook gratis stickersets weg in het kader van diverse promoties. Deze berichtenapp is niet alleen erg schattig, maar ook eenvoudig in het gebruik.

17. Personaliseer je geschenk

Stuur elkaar ansichtkaarten en met de hand geschreven liefdesbrieven, maar ook zo nu en dan cadeautjes van over heel de wereld. Laat bijvoorbeeld bloemen bezorgen op een verjaardag, een jubileum en Valentijnsdag. Ga online shoppen en verras elkaar met coole T-shirts, sexy ondergoed en meer van dat soort persoonlijke dingen.

18. Blijf positief

Je moet voortdurend positieve energie steken in een langeafstandsrelatie om deze in leven te kunnen houden. Hoewel het wachten weliswaar pijnlijk kan zijn en je je soms eenzaam kunt voelen, dien je jezelf er toch steeds aan te blijven herinneren dat de vruchten aan het einde van de rit erg zoet zullen zijn. Een goede truc om positief te blijven is om altijd dankbaar te zijn. Wees bijvoorbeeld dankbaar dat je iemand hebt om van te houden, en dat deze persoon ook van jou houdt, maar ook voor de kleine dingen, zoals de handgeschreven brief die onlangs op je deurmat viel of voor het feit dat jullie gezond en veilig zijn.

19. Houd elkaar op de hoogte van elkaars vrienden en familie

Gewoon omdat roddels en kleine schandalen altijd de beste dingen zijn om samen over te praten.

20. Ga samen videobellen zo vaak als mogelijk

Omdat je tijdens een videocall elkaar in de ogen kunt kijken en elkaars stemmen kunt horen, zal dit keer op keer weer enorm goed en prettig aanvoelen.

21. Geef elkaar lieve koosnaampjes

Het geven van een koosnaampje aan je partner is niet alleen schattig, maar het zal er eveneens voor zorgen dat jullie relatie levend en heel bijzonder wordt gehouden.

Ze Magazine - Lifestyle trends