HomeCommunicatie25+ complimentjes die je iemand kan geven!

25+ complimentjes die je iemand kan geven!

Iedereen houdt ervan om een compliment te krijgen, maar het is niet altijd even eenvoudig om de juiste woorden te vinden om er zelf één te geven. In sommige gevallen wil je bijvoorbeeld maar één woord gebruiken om uit te leggen wat je van iemand vindt, maar is het vinden van dat ene woord een lastige klus. Om je een beetje op de juiste weg te helpen, hebben we hieronder een lijst samengesteld van meer dan 25 geweldige complimenten met daarbij een definitie en een voorbeeld, en tevens laten we je zien op welke manier je een bepaald compliment zou, kunnen gebruiken.

Beste complimenten die uit één woord bestaan

Deze lijst van complimenten is bedoeld voor een algemene uiting van waardering en genegenheid, maar daarnaast zullen we je later nog een aantal woorden aanbevelen voor het gebruik bij specifieke groepen of personen.

 1. Prachtig: We hebben allemaal wel eens iemand ontmoet die gewoonweg kan worden omschreven als prachtig, zo mooi of knap dat er slechts weinig woorden voor nodig zijn om ze te beschrijven. Dit woord doet het dan ook altijd goed! “Hij is prachtig in dat prachtige kostuum.”
 1. Adembenemend: Op het moment dat iemand letterlijk je hart harder laat kloppen en je de adem weet te benemen, dan beschrijft dit woord wat hij, of zij, met je doet alleen al met hun aanwezigheid. “Je bent adembenemend, mijn liefste.”
 1. Elegant: Iemand die erg soepel beweegt, een perfecte glimlach heeft en de rest van de wereld het gevoel geeft dat hij, of zij, in de lucht lijkt te zweven, kan als elegant worden beschouwd. “Ze is een erg elegante vrouw, kijk hoe ze door de kamer zweeft!”
 1. Stoutmoedig: Dit woord wil zeggen dat iemand vol vertouwen moedig durft te zijn. Bijvoorbeeld: “Haar stoutmoedige zet betrapte haar tegenstander op vals spelen.”
 1. Verleidelijk: Dit woord betekent dat iemand erg interessant, aanlokkelijk of aantrekkelijk is. Bijvoorbeeld: “De manier waarop ze eruit ziet is uitermate verleidelijk.”
 1. Engelachtig: Iemand die erg goede dingen in het leven doet en zaken van dag tot dag meer eenvoudig maakt voor andere mensen, kan worden gezien als een engel. “Hij is een zeer engelachtige man. Wat zouden we zonder hem moeten doen? “
 1. Uniek: Iemand die uniek is, wordt doorgaans opgemerkt door anderen omdat hij, of zij, zo anders is, maar dan wel op een zeer creatieve en eigenzinnige manier. Dit is een groot compliment! Bijvoorbeeld: “Dat meisje is zo uniek dat ze me voortdurend alert weet te houden.”
 1. Aantrekkelijk: Iemand die ervoor zorgt dat je hem, of haar, aan wilt raken, in de buurt wilt zijn en gewoon tijd samen door wilt brengen, kan door dit woord worden aangeduid, wat betekent dat je je tot deze persoon aan voelt getrokken. “Ze ziet er zo aantrekkelijk uit in die jurk.”
 1. Levendig: Dit wil zeggen dat iemand vol energie, gelukkig, energiek en levendig is. Een voorbeeld hiervan kan zijn: “Hij is een erg levendige jongeman! Hij zal alles doen wat hij in gedachten had. ‘
 1. Genadig: Dit woord gaat volledig op voor iemand die respectvol, stijlvol is en om weet te gaan met genade als er sprake is van een zekere druk. “Haar genadige manier laat iedereen zich warm en welkom voelen.”
 1. Spetterend: Denk nooit aan deze woorden op het moment dat je aan complimentwoorden denkt. Dit leuke woord is namelijk een manier om iemand aan te duiden die vastbesloten is, voldoende geld heeft en een serieuze voetafdruk achter zal laten. “Ze is zo spetterend dat ik zeker weet dat ze geweldige dingen zal gaan doen!”
 1. Charmant: Wanneer iemand charmant is, dan is deze persoon erg sympathiek, zodat iedereen van hem, of haar, op een positieve manier aandacht zal krijgen. “Hij is een gewoon een charmante man.”
 1. Wonderbaarlijk: Op het moment dat iemand in alle opzichten absoluut geweldig is, dan is ‘wonderbaarlijke’ een woord dat alle goede dingen zal omvatten die deze man of vrouw in zich heeft. “Ik heb een wonderbaarlijke relatie met deze mooie vrouw. Ik heb bijzonder veel geluk dat ik gaar de mijne mag noemen.”
 1. Verfijnd: Iemand die erg stijlvol, goed gemanierd en verfijnd is, kan als verfijnd worden beschouwd. Bijvoorbeeld: “Ze is een zeer verfijnde vrouw die duidelijk een goede opvoeding heeft genoten.”
 1. Majestueus: Iemand die groots is en je het gevoel geeft dat er geweldige dingen zullen gaan gebeuren, kan je een nogal majestueus gevoel bezorgen. “Hij is zo majestueus, als een elegante koning in zijn paleis.”
 1. Lieflijk: Op het ogenblik dat iemand een fraaie huid, schitterend haar, mooie ogen en andere kenmerken heeft die hem, of haar, bijzonder maken, kunnen ze als lieflijk worden betiteld. Dit woord omschrijft dus iedereen die bij jou als persoon past, zelfs wanneer iemand niet als een klassieke schoonheid wordt gezien. “Deze vrouw is zo lieflijk, ze is simpelweg adembenemend.”
 1. Sensueel: In de regel wordt sensueel gebruikt om een ​​vrouw mee te beschrijven, omdat dit woord betekent dat iemand je met slechts één blik weet te verleiden, maar niet per se weet dat ze dat kan. Sensueel zijn is iemand vaak van nature. Bijvoorbeeld: “Ze heeft geen idee hoe sensueel ze kan zijn.”
 1. Opvallend: Iemand die je aandacht vangt vanwege een haast schokkende schoonheid en voorkomen kan als opvallend worden gezien. “Ik merkte hem pas toen hij naar mij keek, en die opvallende ogen deden me gewoon smelten.”
 1. Verbazingwekkend: Wanneer je gewoon versteld staat van alles wat iemand doet, en het lijkt alsof hij, of zij, geen kwaad kan doen en vaak als geweldig wordt beschouwd. Van alle andere complimentwoorden mag “verbazingwekkend” nooit ober worden geslagen. Bijvoorbeeld: “Zijn vermogen om iets af te krijgen is simpelweg geweldig voor mij.”
 1. Zwoel: Zo nu en dan zal iemand gewoon een seksuele spanning en verlangen uitstralen, zelfs op momenten dat hij, of zij, hier geen moeite voor doet. Deze persoon kan als zwoel worden betiteld. “Ze heeft een zeer zwoele manier van lopen waardoor ik er wel naar moet blijven kijken. “
 1. Hoffelijk

De betekenis van dit woord is zeer beleefd. Bijvoorbeeld: “Zijn hoffelijke persoonlijkheid kwam goed over bij de gasten die aanzaten bij het diner.”

 1. Luchtig: Luchtig kan worden omschreven als: op een informele, maar aangename manier handelen. Bijvoorbeeld: “Ze maakt goed contact met onze cliënten vanwege haar luchtige manier van doen.”
 1. Geslepen: Het woord geslepen wil niets anders zeggen dan: verfijnd zijn in combinatie met goede sociale omgangsvormen. Bijvoorbeeld: “Ze kwam over als een geslepen openbare spreker toen ze haar verkooppraatje hield.”
 1. Creatief: De betekenis van creatief is: over het vermogen beschikken om met nieuwe dingen of concepten voor de dag te komen. Bijvoorbeeld: “Haar creativiteit heeft een groot aantal prijzen in de acht weten te slepen.”
 1. Gedistingeerd: Gedistingeerd kan worden omschreven als: de uitstraling hebben van belang of gerespecteerd te zijn. Bijvoorbeeld: “Hij ziet er gedistingeerd uit in dat uniform.”
 1. Flamboyant: Flamboyant wil zeggen dat iemand het tegenovergestelde is van subtiel; dus extreem open en opwindend. Bijvoorbeeld: de muziekgroep kleedde zich uiterst flamboyant en wist alle blikken op zich te richten.
 1. Lekker: Lekker kan worden omschreven als: extreem mooi. Bijvoorbeeld: “Ze zag er erg lekker uit in die rode jurk.”
 1. Sparkelend: Sparkelend kan worden omschreven als: levendig en energiek. Bijvoorbeeld: “Haar teamgenoten houden van haar vanwege haar sprankelende manier waarop ze haar leiderschap vervult.
 1. Genereus: De betekenis van genereus is: het vermogen om veel algemene vriendelijkheid te tonen. Bijvoorbeeld: “De gastheer is erg genereus en daardoor enorm populair bij de gasten.”

Heb je een leuk complimentje gekozen?

Deze complimentwoorden kunnen de perfecte manier zijn om iemand te laten weten dat hij, of zij, uniek, speciaal en allerlei andere prachtige eigenschappen bezitten. Probeer er gewoon eens een paar uit op de persoon op wie je verliefd bent en wacht af wat er verder uit zal voortvloeien.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

1 REACTIE

Must Read