Zelfs de meest toegewijde getrouwde partner, zowel man als vrouw, kan worden verblind door een vlaag van hitsige lust die niet in alle gevallen wordt veroorzaakt door zijn, of haar, wederhelft. Niet echt vreemd wat ook zij zijn gewoon mensen, maar dat is niet hetzelfde als wanneer je halsoverkop verliefd wordt op iemand die niet bij jou voor het altaar heeft gestaan.

Op het moment dat je worstelt met je gevoelens, en er sprake is van een heuse verliefdheid buiten je relatie, dan kunnen we je vast en zeker van dienst zijn. We hebben namelijk alle tekenen voor je op een rijtje gezet die komen kijken wanneer je je werkelijk verliefd voelt, en je dus niet ten prooi bent gevallen aan enkel een vlaag van vleselijk verlangen die vanzelf weer over zal waaien. Dus lees snel verder en vergeet bovendien zeker niet om verstandig te werk te gaan.

1. Je deelt iedere detail over je leven met iemand

Wanneer je verliefd bent op iemand, zal je natuurlijke instinct ervoor zorgen dat je ieder detail van je leven met hem, of haar, wilt delen. Normaliter zal het je partner zijn met wie je deze dingen deelt, maar zodra je je hart aan iemand anders hebt verloren, dan zul je wellicht merken dat je partner niet langer deze rol van vertrouweling vervult, maar dat deze over wordt genomen door de nieuwe vriend, of vriendin, voor wie je je al dan niet voor gaat vallen. En wanneer dit je bekend in de oren klinkt, dan dien je misschien eens na te gaan of je niet beter af zou zijn met een open relatie.

2. Je zoekt excuses voor de fouten van deze persoon

Je weet wellicht maar al te goed dat de persoon op wie je verliefd bent geworden onbeleefd, niet erg fris of zelfs een bekende player is, maar desondanks verdedigt je zijn, of haar, slechte gewoonten en karaktertrekken op momenten dat een ander deze ter sprake brengt. Een deel van het houden van iemand bestaat namelijk uit het goede met het kwade nemen, en de enige persoon die kritiek krijgt op de man of vrouw van wie je houdt, dat ben jij.

Zie ook: een trio partner vinden, een goed idee?

3. Je brengt hem of haar voortdurend ter sprake

Op het ogenblik dat iemand een groot deel van je gevoelens opslokt, dan zal hij of zij waarschijnlijk ook vaak in gesprek worden genoemd. Zelfs wanneer je met een vriend of vriendin in gesprek bent over een alledaags onderwerp als het weer, dan weet je vast wel een manier te vinden om een ​​anekdote over de persoon in kwestie hierin te verweven en hem of haar relevant te laten zijn, gewoon omdat hij of zij de enige persoon is aan wie je kunt denken.

4. Je weet allerlei manieren te vinden om meer tijd samen door te brengen

Niemand wil eigenlijk onnodig lang op de werkvloer rond blijven hangen. Dus wanneer je merkt dat je vrijwillig langer op je werk blijft alleen maar omdat een bepaalde persoon eveneens overuren maakt, dan heb je wellicht een oogje op hem of haar.

5. Je bent niet bang om je open te stellen

Kwetsbaar zijn voor iemand is een teken dat je je op je gemak voelt bij hem of haart in de buurt. Ondanks het feit dat een heleboel mensen wanneer ze de woorden ‘liefde’ of ‘verliefdheid’ horen, zij meteen denken aan seks en leuke dates, is de beste indicatie voor je ware gevoelens het bereid zijn je hart voor iemand te open te stellen.

6. Je raakt geïnteresseerd in zijn, of haar, favoriete dingen

In het verleden vond je Eminem echt walgelijk, maar tegenwoordig is ‘Without Me’ het meest afgespeelde nummer op je playlist. Dus wat is de reden van deze acute verandering? Je kunt proberen om iedereen ervan te overtuigen dat je onlangs een nieuwe voorliefde voor Hip-hop hebt ontdekt, maar het is heus geen toeval dat Eminem eveneens de favoriete artiest is van die persoon waar je zo gek op bent. En wees dan ook extra alert wanneer je merkt dat je partner plotseling nieuwe hobby’s op gaat pakken of naar nieuwe muziekgenres luistert: dit kan immers één van de subtiele tekenen hij of zij je bedriegt.

7. Het kan je werkelijk iets schelen wat hij of zij van je vindt

Je weet dat het niet mogelijk is om iedereen het naar de zin te maken. Maar ondanks al je inspanningen, zul je het maar al te persoonlijk opnemen als die ene speciale persoon boos op je wordt of ergens kritiek op heeft wat je hebt gedaan, omdat je om de één ​​of andere reden zijn of haar mening enorm weet te waarderen.

8. Je controleert voortdurend je mobieltje op nieuwe berichtjes

De meeste mensen zitten vandaag de dag vrijwel vastgeplakt aan hun mobieltje, maar de verslavingen van alle andere mensen zullen verbleken in vergelijking met die van jou. Met iedere ping die je hoort, zal je lichaam in een soort vecht- of vluchtmodus terechtkomen, en je kunt niet meer dan vijf seconden iets doen zonder je mobieltje te checken (omdat er altijd de mogelijkheid bestaat dat juist hij of zij je heeft gebeld of een berichtje heeft gestuurd, en je wilt hem of haar zeker niet op een antwoord laten wachten).

Zie ook: leuke smsjes die je kan sturen naar je geliefde!

9. Je geeft toe dat je ongelijk hebt tijdens een meningsverschil of een ruzie.

Zelfs de meest redelijke persoon wil zijn fouten niet graag toegeven tijdens een verhitte discussie. Maar tijdens een woordenwisseling met die ene speciale persoon kun je niet anders dan je ego en koppigheid opzij zetten en zo een compromis sluiten. Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd over de heftige ruzies die je hebt met je partner.

10. Je voelt je schuldig als je bij hem of haar bent

Je hoeft je niet schuldig te voelen wanneer je alleen maar wat tijd doorbrengt met een vriend of vriendin. Behalve wanneer je natuurlijk gevoelens voor de betreffende vriend of vriendin hebt. Emotioneel vreemdgaan, dat wil zeggen verliefd worden op iemand anders, kan in bepaalde gevallen immers nog erger zijn dan dit op een fysieke manier doen, en dus iedere keer dat je een berichtje stuurt naar die persoon waar je voor bent gevallen, zal dat waarschijnlijk gepaard met een gevoelen van angst en schuldbesef, maar ook met stiekem gedrag.

11. Je blijft maar naar deze persoon staren

Op het ogenblik dat je merkt dat je voortdurend iedere glimp van iemand probeert op te vangen, dan is het mogelijk dat je een oogje op die persoon hebt omdat je verliefd op hem of haar aan het worden bent. Een mens zal zich immers van nature aangetrokken voelen tot dingen die hij of zij boeiend vindt en oogcontact is één van de meest intieme handelingen die er bestaan tussen twee mensen.

12. Je analyseert alles wat hij of zij tegen je zegt

Je komt naar een brunch met vrienden, en de persoon waar je zo gek op bent, glimlacht en zegt je gedag. Onder platonische vrienden zou dit niet eens een tweede gedachte veroorzaken, maar voor iemand die verliefd is, rechtvaardigt ieder minuscuul detail stressvolle overpeinzingen. Is dat iets wat hij of zij tegen iedereen zegt of flirt deze persoon met je? Je vindt dit vooral van belang omdat je stiekem hoopt dat het de laatste optie is.

13. Je hebt het gevoel hem of haar te moeten beschermen

Wanneer hij of zij gewoon een vriend of vriendin is, dan ben je enkel geïnteresseerd in zijn of haar romantische leven. En om eerlijk te zijn: de enige reden waarom je ooit te veel tijd en moeite zou investeren in het liefdesleven van iemand anders dan je partner, is omdat je stiekem graag wilt dat de persoon in kwestie met jou gaat daten.

14. Je stemming verandert met hem of haar in de buurt

Alleen al bij iemand in de buurt zijn van wie je houdt, is voldoende om een glimlach of je gezicht te toveren. En op het moment dat je merkt dat het doorbrengen van tijd met iemand anders dan je partner en je naaste vrienden je meer vreugde bezorgt, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en hebt je werkelijk meer dan alleen vriendschappelijke gevoelens voor deze persoon.

15. Je mist hem of haar bij afwezigheid

Uiteraard geef je niet hardop toe dat je hem of haar mist, dat zou je partner veel te achterdochtig maken, maar je hebt nog altijd het gevoel dat er iets ontbreekt op momenten dat hij of zij voor een langere tijd niet aanwezig zijn. En zodra je eindelijk weer met deze persoon samen bent, dan lijkt je hart weer helemaal compleet te zijn. Zelfs al is je partner al die tijd bij je in de buurt geweest.

16. Je besteedt extra zorg aan je kleding wanneer je weet dat je hem of haar gaat zien

De meeste mensen in die al een langdurige relatie hebben, zullen aan hun outfit of algehele voorkomen doorgaans niet veel extra aandacht besteden, maar zodra je een relatie hebt en de persoon waar je voor valt niet je partner is, dan merk je wellicht dat je meer aandacht gaat besteden aan de kleren die je draagt, de make-up die je gebruikt en het parfum dat je opdoet. Dit soort zaken doet er immers toe, in het bijzonder wanneer je iemand voor je probeert te winnen.

17. Je denkt aan hem of haar wanneer je een liefdesliedje hoort

De persoon die je te binnen zou moeten schieten wanneer je een nummer hoort over verliefdheid of liefde is je wederhelft, maar wanneer je eerlijk tegenover jezelf bent, dan is dat niet langer het geval. Nu doen nummers als “Crazy In Love” en “Can’t Help Falling in Love” je aan iemand anders denken, zelfs al weet je dat je daar niet aan zou moeten denken.

Tip: ken jij deze romantische liedjes al? 

18. Wanneer hij of zij verdrietig is, dan ben jij dat ook.

Je beste vriend of vriendin heeft het niet eenvoudig de laatste tijd op het werk en om de één ​​of andere onverklaarbare reden begin je je eveneens depressief te voelen. De enige reden waarom je deze emoties zo intens voelt voor iemand anders dan je partner, is vanwege het feit dat je enorm veel om zijn of haar welzijn geeft en omdat je deze persoon enkel en alleen maar gelukkig wilt zien.

20. Je vergelijkt je partner met hem of haar

Een groot aantal koppels graaft een kuil voor zichzelf door hun relatie met die van andere stelletjes te gaan vergelijken, maar het wordt nog een heel ander verhaal wanneer je merkt dat je je wederhelft gaat vergelijken met iemand anders die belangrijk is in je leven. Niet alleen zal dit fenomeen de “tekortkomingen” van je partner naar voren brengen, maar zal het eveneens een teken zijn dat je stiekem wilt dat je partner hetzelfde zou zijn als die andere persoon, of zelfs dat de ander je partner zou zijn.

21. Hij of zij zorgt ervoor dat je een beter mens wilt worden

Je hebt nog nooit werkelijk interesse gehad in het doen van vrijwilligerswerk of om de impact onder ogen te zien die je hebt op de aarde, maar nu je geeft wel om deze dingen omdat die ene persoon dan iets van je gaat vinden. Om die reden doe je meer een bewuste poging om iets terug te doen voor de samenleving en de aarde. Je merkt zelfs dat je elke dag vriendelijker probeert te zijn, alleen maar omdat je iemand wilt zijn die zijn of haar liefde en genegenheid waard is.

22. Je wordt nerveus met hem of haar in de buurt

Ja, zelfs nu je een volwassen man of vrouw bent, krijg je het gevoel alsof je door de gangen van je middelbare school loop. Je bent op van de zenuwen zodra de persoon op wie je een oogje hebt ook maar in de buurt dreigt te komen.

23. Hij of zij maakt je gek, maar dat vindt je helemaal fantastisch

Je kunt de manier waarop hij of zij over je praat niet uitstaan ​​en je hebt een hekel aan zijn of haar overmatige voorliefde voor een bepaalde sport. Maar hoe erg zijn of haar gewoonten en hobby’s je ook gek weten te maken, kun je toch niet anders dan van deze persoon houden, want deze eigenschappen zijn maar een deel van wat deze persoon maakt tot wie hij of zij is.

24. De chemie tussen jullie is duidelijk voelbaar

“Ga op zoek naar een kamer voor jullie twee!” In het verleden hoorde je dit soort dingen altijd roepen als het ging over jou en je partner, maar tegenwoordig zeggen mensen het over jou en de man of vrouw op wie je zo gek bent. Wanneer zelfs je vrienden, vriendinnen en collega’s de chemie op gaan merken, dan is het wellicht de hoogste tijd geworden om toe te gaan geven dat er iets meer aan de hand is tussen jullie, zodat je de kwestie aan kunt gaan pakken voordat het te laat is.

25. Je weet je echt alles van hem of haar te herinneren

Wellicht heb je gewoon een enorm goed geheugen, of misschien herinner je je alles wat ze je vertellen omdat je aan ieder woord een grote waarde hangt. Hoe dan ook, op het ogenblik dat iemand ooit een roddel verspreidt over hem of haar, dan ben jij zeker de eerste die weet of deze waar is of juist niet.

26. Je hebt iemand in gedachten gedacht tijdens het lezen van dit artikel

Wanneer je iedere alinea van dit artikel hebt zitten lezen met een bepaalde persoon in gedachten, dan is het wellicht de hoogste tijd geworden om toe te gaan geven dat je werkelijk verliefd bent op iemand anders bent geworden dan de persoon met wie je op dit ogenblik in een relatie zit.

Ze Magazine - Lifestyle trends