Voel je je verveeld en wil je gewoon leuke dingen gaan doen met je vrienden? Of heb je gewoon een paar kersverse ideeën voor dit doel nodig? Blijf dus niet langer op de bank hangen of doe niet langer steeds dezelfde dingen, zodat het gevoel van verveling niet zal verdwijnen. Je zult immers vast en zeker weer enorm aangename tijden tegemoet kunnen zien samen met je vrienden als je de volgende geweldige activiteiten eens uit gaan proberen.

1. Samen aardewerk gaan beschilderen

Het schilderen van aardewerk is een relatief unieke activiteit waar een groot aantal mensen niet snel aan zullen denken. Zoek dus een lokale winkel die aardewerk verkoopt en waar je ook de producten kunt beschilderen. Dergelijke plaatsen hebben dikwijls een heleboel verschillende opties op het gebied van aardewerk, variërend van koffiemokken tot wandborden tot allerlei soorten decoratie voor in je woonkamer of keuken. Vaak bieden dit soort bedrijven bovendien schilderlessen of workshops aan.

2. Ga samen naar een attractiepark

Ga samen een dagje naar een attractiepark bij je in de buurt. Je zult plezier hebben, ongeacht of je favoriete ritje nu in een draaimolen is, of dat je toch liever kiest voor een spetterende ride in een achterbaan met meerdere loopings.

3. Leg samen een vreugdevuur aan

Na dat het vuur is ontstoken, kunnen jullie lekker erbij gaan liggen op een koele avond. Geniet daarnaast van de kleverige geroosterde marshmallows en andere typische lekkernijen die vaak worden gegeten of gedronken bij een kampvuur. Het is de perfecte gelegenheid om samen over van alles en nog wat  te kletsen en wellicht zelfs om over bepaalde zaken heel openhartig te zijn.

4. Bezoek samen een concert

Samen een muziekconcert bijwonen is altijd een leuke manier om even een ​​pauze in je dagelijkse leven in te lassen. Breng een groep vrienden samen en maak er een ware happening van. Wanneer je namelijk bij je vrienden bent, dan zal het absoluut erg leuk worden, ongeacht waar jullie je ook bevinden!

5. Ga samen paardrijden

Geniet samen met je vrienden van het buitenleven te paard! Er is iets bijzonders aan het bekijken van de wereld om je heen vanaf een iets hoger level dan normaal. Jij en je vrienden zullen enkele geweldige verhalen te vertellen hebben over de dingen die jullie onderweg allemaal mee hebben gemaakt.

6. Kook of bak samen iets lekkers

Hierbij kun je denken aan het samen bakken van koekjes, cake en zelfs aan macaroni met kaas. In de keuken bezig zijn met vrienden is altijd beter dan alleen een dergelijke klus moeten klaren. Jullie zouden zelfs in teams op kunnen splitsen en een heuse wedstrijd kunnen houden van wie het beste gerecht weet te bereiden.

7. Bezoek samen het plaatselijke dierenasiel

Kijken naar een paar schattige dieren laat nooit iemand onberoerd. Geef een beetje liefde aan de aanwezige dieren, en laat wellicht een hond (of twee) even uit. Ze zullen je er enorm dankbaar voor zijn en daarnaast is dit een prima manier om samen met je vrienden wat quality time door te brengen.

8. Ga samen naar de dierentuin

Kies een mooie dag uit en bezoek samen de nieuwste expositie in de dichtstbijzijnde dierentuin! Wandel rond met je vrienden en maak een paar foto’s van je favoriete dieren.

9. Ga samen naar een park

Daar kunnen jullie samen veel plezier beleven op de speelweide, bijvoorbeeld door met een frisbee te werpen of ga een speurtocht voor elkaar uit te zetten. Ongeacht wat je ook in het park gaat doen, je zult het leuk hebben, gewoon omdat je wat tijd door hebt gebracht met vrienden.

10. Ga samen lasergamen

Verzamel een groep vrienden om je heen en daag elkaar vervolgens uit voor een potje lasergamen. Veel plaatsen waar je kunt lasergamen hebben leuke thema’s waar je geweldig veelplezier aan kunt beleven samen.

11. Ga samen zip lining

Samen de hoogte in voor een opwindende- en avontuurlijke dag. Dit wordt een dag met vrienden om nooit meer te vergeten. Geniet van het verblijven in de vrije natuur en het glijden tussen de boomtoppen door. Soms kun je zelfs ’s nachts een dergelijke spannende ervaring opdoen.

12. Ontdek samen een nieuwe koffiebar

Er zijn tegenwoordig zoveel unieke koffiebars te vinden en allemaal hebben ze hun eigen charmes. Zoek samen met je vrienden een nieuwe bar en geniet daar van de akoestische muziek, een geweldige latte en een gezellige babbel.

13. Ga samen doe het zelven

Pinterest staat vol met geweldige doe het zelf ideeën. Kies er een paar uit die jullie leuk vinden en gezellig samen ga aan de slag.

14. Bezoek samen een outletcentrum

Er is niets beter dan je favoriete merkartikelen met een enorme korting kopen. Dat gevoel is gewoon geweldig en het zal nog beter zijn wanneer je dit samen met je vrienden gaat doen.

15. Bezoek samen een festival

Bekijk hiervoor eerst het laatste nieuws voor aanstaande festivals bij jou in de buurt en heb daarna veel plezier met het verkennen van een festival. Er zijn vast wel een aantal ambachtelijke beurzen, muziekfestivals, voedselfestivals en nog veel meer interessante evenementen te ontdekken in het bijzijn van je vrienden.

16. Bezoek samen een aquarium

Reis samen met je vrienden naar het dichtstbijzijnde aquarium om wat foto’s te maken en je favoriete zeedieren te bewonderen. Ontdek verder de nieuwste expositie en indien je op het juiste moment gaat, dan zullen jullie wellicht zelfs een aantal aquariumbaby’s te zien krijgen.

17. Ga samen een toneelstuk of musical bekijken

Ongeacht of het nu gaat om een voorstelling op een ​​middelbare school, een universiteit of in een theater, je zult er altijd van genieten omdat er geweldige muziek of uitstekend acteerwerk zal worden gepresenteerd. Leun dus samen ontspannen achterover en laat jullie gewoon vermaken.

18. Speel samen een potje minigolf

Minigolf is een leuke manier om wat tijd door te brengen met vrienden en om vriendschappelijke wedstrijdjes te houden. Bekijk alle mogelijkheden bij je in de buurt en kies een minigolfbaan met een leuk thema, zoals glow in the dark.

19. Ga samen snowboarden of skiën

Zodra het seizoen het toelaat, dan kun je proberen om samen met je vrienden te gaan snowboarden of skiën, zelfs wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Veel plezier samen op de piste is vrijwel gegarandeerd.

20. Neem samen deel aan een colorrun

Begin allemaal aan deze run met een schoon wit T-shirt en terwijl jullie verder over de baan rennen, dan zullen jullie er steeds meer uit gaan zien als een toverbal met alle kleuren van de regenboog. Het zal absoluut een unieke ervaring zijn waar jullie nog lang over na zullen praten.

21. Ga samen naar een sportwedstrijd

Ongeacht of het nu gaat om volleybal, voetbal, hockey of een andere sport, het bijwonen van een wedstrijd is een leuke manier om wat  tijd door te brengen samen met je vrienden. Je kunt bovendien je beste kant laten zien door voor iedereen een lekker hapje te halen en door samen te genieten van het spel.

22. Bezoek samen een waterpark

Ongeacht of je nu in de zomer naar een overdekt waterpark, of dat je een buitenwaterpark bezoekt, waterparken zijn altijd een leuke date met vrienden. Zorg er echter wel voor dat je de zonnebrandcrème niet vergeet wanneer je in de zomer buiten bezig bent, en geniet van het rond spetterende water en van de afdaling van je favoriete waterglijbaan.

23. Probeer samen een nieuw restaurant uit

Samen met je vrienden naar een nieuw restaurant gaan, is altijd al een avontuur op zich. Wellicht willen jullie een restaurant proberen dat gerechten serveert die jullie normaal nooit zouden eten. Zelfs als je alleen maar een dessert neemt, dan kan dit een leuke manier zijn om samen een ​​nieuwe ervaring op te doen.

24. Ga samen rolschaatsen

Schaatsen kan een geweldige manier zijn om wat tijd door te brengen met vrienden. Je kunt immers een heleboel plezier hebben tijdens het rollen op je favoriete nummers.

25. Samen lol maken aan de rand van een meer

Maak samen met je vrienden een uitstapje naar het dichtstbijzijnde park waarin een meer te vinden is en geniet van een luie dag, terwijl jullie een stukje gaan varen, wat gaan zwemmen of een tochtje maken op een waterfiets.

26. Ga samen schaatsen

Samen gaan schaatsen op een binnen- of buitenbaan (als het buiten koud genoeg is) kan een leuke ervaring zijn. Je zult een heleboel plezier hebben tijdens het maken van achten, maar vooral door het genieten van elkaars gezelschap.

27. Ga samen kanoën of kajakken

Indien je op zoek bent naar een ervaring in de buitenlucht, dan kun je samen met je vrienden gaan kanoën of kajakken. Als je op zoek bent naar iets mildere of meer ontspannen date, dan kunnen jullie gaan kanoën en wanneer je eerder de spanning op wilt zoeken, dan is samen kajakken een goede keuze.

28. Maak voor elkaar een fotospeurtocht

Fotospeurtochten kunnen voor een heleboel plezier zorgen. Maak van tevoren samen een lijst met specifieke voorwerpen, gebouwen of taken die in de stad uit moeten worden gevoerd (bijvoorbeeld een stopbord, een ijssalon en een menselijke piramide). Wees echter creatief met deze lijst en verdeel alle vrienden in groepen voordat jullie aan de tocht beginnen. De vrienden die als eerste de taken hebben weten te volbrengen en deze uiteraard op een foto vast hebben gelegd zijn de winnaars. Je zult samen achter ook nog veel plezier hebben wanneer jullie elkaars gekke foto’s gaan bekijken.

29. Ga samen fietsen

Kies een dag waarop het weer mooi is en verzamel een groep vrienden om je heen om samen een ​​fietstocht te gaan maken. Zoek een fietstocht en geniet van de wind die door je haren waait (onderweg zullen jullie zelfs wat extra lichaamsbeweging krijgen en dat is altijd mooi meegenomen).

30. Ga samen karten

Samen gaan karten is een uitstekende manier om een ​​vriendelijke wedstrijd te kunnen houden. Degene die deze wedstrijd weet te winnen, moet echter wel de andere op een drankje en/of iets lekkers trakteren.

Ze Magazine - Lifestyle trends