HomeDatingDatingtipsVoorbereiden om je eerste date onvergetelijk te maken (hoe daten checklist!)

Voorbereiden om je eerste date onvergetelijk te maken (hoe daten checklist!)

Het organiseren van een eerste date met iemand die je nog helemaal niet kent, is altijd een zenuwslopende ervaring. Toen ik voor het eerst in Antwerpen begon met daten, was het een volkomen onbekende en beangstigende ervaring. Er vlogen heel de dag de meest uiteenlopende vragen door mijn hoofd: Wat moet ik aan doen, waar moeten we naartoe gaan, welke gespreksonderwerpen moet ik absoluut in gedachten houden?. Hoewel veel mensen daar niet bij stil staan, zijn dit zaken waar zowel mannen als vrouwen mee te kampen hebben als ze voor de eerste keer een afspraakje hebben.

Tip: zorg voor romantische muziek op je gsm of computer! 

Het is dus van het grootste belang dat je van te voren precies weet op welke manier je je eerste date tot een onvergetelijke ervaring kunt omtoveren. Het laatste dat jij (of je date) wilt is immers dat je je tijdens deze eerste ontmoeting je je als een blunderende zoutzak in een vijandige omgeving gaat voelen. Je kunt een eerste date nu eenmaal niet nog eens overdoen. We hebben dit artikel echter geschreven voor jongens en mannen, vanuit een mannelijk perspectief, want op een eerste date denken we dat de man het initiatief dient te nemen.

Voorbereiding voordat je een eerste afspraakje hebt

Met voorbereidingen opeen eerste date bedoelen we eigenlijk je voorbereiden op wat je zou kunnen zeggen en waar je je date mee naartoe zou kunnen nemen. We hebben het dus niet over het maken van saai huiswerk dat je van school dient te maken. Je voorbereiden voor een eerste date moet niet alleen opwindend, maar zeer zeker ook leuk zijn (dit zijn woorden die je nooit in verband zou brengen met een oefening van je wiskundeleraar). Voorbereiding is echter wel absoluut noodzakelijk, anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat je de dag door moet zien te komen op een manier die veel weg heeft van het huren van een fiets in Thailand en maar hopen dat je je een weg kunt banen door het verkeer. De kans dat je een fout maakt en helemaal de mist in gaat is dan ook levensgroot als er geen goede voorbereiding aan een date is voorafgegaan.

Op het ogenblik dat je van plan bent om je date mee te nemen naar een indrukwekkende locatie, dan doe je er goed om van tevoren een tafel te reserveren. Als je in Antwerpen een afspraakje hebt en je bent niet echt bekend in de stad, dan kan een recente stadsplattegrond je helpen, bijvoorbeeld om straten, openbaar vervoerlijnen of andere nuttige informatie te vergaren. Verder is het goed om altijd je route uit te stippelen wanneer je op meerdere locaties terecht wilt komen tijdens je date. Denk tevens van tevoren al na over wat je zou willen drinken als je in een cocktailbar mocht belanden en waarom je juist dat drankje lekker vindt.

Bij voorkeur betel je in een dergelijk geval een “klassieker”, die doorgaans niet op de kaart staat, maar dat toch een cocktail is die alle barmannen kunnen maken. Het is een geweldige opening van een gesprek en zal bovenal laten zien dat je een interessante, verfijnde, vlotte kerel bent die weet wat hij lekker vindt en waarom dat het geval is.

Voor de date is het goed om een ​beetje meer te weten te komen over je date (maar uiteraard niet te veel omdat iemand leren kennen veel leuker is als jullie tegenover elkaar zitten). Zo zou je bijvoorbeeld kunnen uitvissen wat ze lekker vindt om te drinken of te eten, wat haar favoriete plaatsen zijn en welke dingen ze graag doet. Dit zal je immers helpen om waardevolle ideeën voor een date te kunnen ontwikkelen; je kunt dan je avond afstemmen op de persoon met wie je af hebt gesproken, waardoor je kunt laten zien dat je een bedachtzaam persoon bent en je helpen om een uitstekende eerste indruk achter te laten. Het is geen probleem om een ​​paar mooie herinneringen aan deze date mee te geven en zo op te vallen. Je kunt dit natuurlijk ter plekke bedenken, maar dan dien je je date niet te zien als één van de velen; hoe persoonlijker je je date weet te organiseren, hoe beter het zal zijn.

Wat je in dit geval dus moet proberen te doen, is ervoor zorgen dat je date zo vlot mogelijk verloopt doordat al een heleboel werk van tevoren hebt gedaan, zodat je geen ongemakkelijke wat-moet-ik-nu-doen-momenten mee hoeft te maken. Je kunt beter niet af gaan op een gezonde dosis geluk en een gunstig gezind noodlot, maar wel op een uitstekende voorbereiding.

Waar ga je naartoe met je date?

De locatie van je eerste date hangt volledig af van de persoon met wie je aan het daten bent. Een chic restaurant in een historisch pand in het hartje van Antwerpen zal niet voor iedereen weg zijn gelegd, maar aan de andere kant is een 5 kilometer hardlopen ook niet voor iedere date aan te raden. Het zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar een slonzig frietkot of een filmavond met een pizza is niet aan te raden ongeacht wie je date ook mag zijn. Keuzes als deze wekken de indruk dat je geen tijd of geld in de date hebt willen steken, niet echt aspecten die erg aantrekkelijk zijn voor een date. Indien je platzak bent, dan hoeft dit geen reden te zijn om je tegen te laten houden, je moet dan alleen wat meer creatief zijn. Een wandeling door het park, sightseeing in de stad of zelfs een bezoekje aan de kroeg op de hoek zijn volledig acceptabele locaties voor een eerste date, uiteraard wel op voorwaarde dat je een beetje hierover hebt nagedacht.

Op dit punt zouden we willen zeggen dat het voorstellen van een date-avond ook kan impliceren dat je alleen maar uit bent op één ding bent. Het maakt hierbij echter niet uit hoe je het noemt of hoelang je online met je date hebt zitten kletsen: geen enkele man met enig goed verstand stelt een date voor bij hem thuis om samen een film te kijken, tenzij hij uit is op seks. In ieder geval is dit de boodschap die je waarschijnlijk over zult brengen op de persoon met wie je af gaat spreken.

Vrouwen zijn op zoek naar een echte man, niet naar een jongen, en dan een man die een zeker niveau heeft bereikt op het vlak van emotionele intelligentie, wat dus wil zeggen dat hij geïnteresseerd is in een ontmoeting met een vrouw met wie er een zekere chemie is, waar hij mee kan lachen en met wie hij overeenkomstige waarden en normen heeft. Jongens geven echter alleen maar om seks en jij wilt zeker niet gezien worden als een dergelijke onvolwassen kerel op je eerste date.

In het verleden zijn ideeën voor een eerste afspraakje onderzocht voor andere artikelen die we hebben geschreven en, hoe bijzonder ook, bowlen, een bezoek aan een lokale trekpleister en een wandeling in het park zijn altijd een enorme troef. Maar ook andere ideeën doen het prima, zoals wanneer je kaartjes voor het theater hebt weten te bemachtigen, een uitje naar een tentoonstelling of museum hebt geboekt, een drankje gaat drinken in een interessante loungebar en een bezoek aan de dierentuin hebt georganiseerd. Dit zijn allemaal geweldige date-opties omdat ze de spanning weg zullen nemen om het gesprek gaande te houden en natuurlijke pauzes een geen probleem te laten vormen.

Wat je ook besluit om te gaan doen, zorg dat het ook iets is dat je zelf leuk zult vinden, je date wil je tenslotte ook plezier zien hebben. Op het moment dat je namelijk plezier hebt, dan zul je veeleenvoudiger jezelf zijn, wat uiteindelijk de versie van jou is waar je date hopelijk later verliefd op gaat worden.

Wat moet je zeggen op een eerste date?

Onderzoek suggereert dat je bepaalde vragen zou kunnen stellen om een goede indruk op je date achter te laten en je haar beter te herinneren. Hoe gek het wellicht ook mag klinken, het draait allemaal om het aanmaken van de juiste herinneringen. Dit lijkt wellicht op het spelen van een soort spel of als een vorm van mentale misleiding, maar het is eigenlijk gewoon een natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat je date perfect verloopt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Onderzoeken hebben bijvoorbeeld aan weten te tonen dat het vragen naar haar favoriete herinnering endorfine (ook wel het gelukshormoon genoemd) aan zal maken wanneer je date zich een situatie herinnert waarin ze erg gelukkig was. Ze zal dan, weliswaar onbewust, die gevoelens met jou in verband brengen. Dit geldt eveneens voor vragen die haar terug doen denken aan een engte of erg opwindende gebeurtenis die ze ooit heeft meegemaakt. Die herinneringen zullen diezelfde hormoonproductie stimuleren als die er op die ogenblikken aan werden gemaakt door haar lichaam, en ze zal eveneens dergelijke gevoelens van opwinding en spontaniteit met jou gaan associëren.

Bovendien zul je, zodra je haar vraagt ​​om dieper in te gaan op het verhaal dat ze je vertelt, laten merken dat je belangstelling toont en laat je dus laat zien dat je het belangrijk vindt wat ze je te zeggen heeft, je bent er dus niet enkel en alleen op uit om haar mee naar huis te nemen aan het eind van de avond. En natuurlijk is het waarschijnlijk een goed idee om je eigen antwoorden klaar te hebben voor het geval dat ze op haar beurt je eveneens soortgelijke vragen gaat stellen.

Tot slot is het absoluut aan te raden om altijd beleefd en hoffelijk te zijn en je date te laten zien dat je oprecht in haar geïnteresseerd bent. Flirt, heb plezier, bied altijd aan om de rekening te betalen en eindig de date met het geven van een kus op de wang. Je eerste indruk zal dan geweldig zijn en de kans van slagen neemt daardoor hand over hand toe. Wanneer het de eerste keer echter niet lukt, dan is het vooral van belang dat je blijft genieten van deze eerste afspraakjes en dat je de wereld van de online dating blijft gebruiken als opstapje naar de spannende tijden die nog in het verschiet liggen. We wensen je hiermee dan ook veel succes.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

58 REACTIES

Must Read