Het lijkt in bepaalde gevallen echt fantastisch om single te zijn: je mag immers precies doen wat je wilt en op elk moment dat je dat je wilt. Je kunt contact leggen met bekende of nieuwe mensen als je daar zin in hebt of hen juist volledig uit de weg gaan wanneer je even alleen wilt zijn. Indien je alleen op reis gaat, dan maak je je trip alleen op jouw voorwaarden. Toch zijn er nog altijd singles en vrijgezellen die een beetje opzien tegen het alleen reizen of in je eentje op vakantie gaan. Om hen een beetje tegemoet te komen hebben we hieronder enkele tips op een rijtje gezet die kunnen helpen als je alleen wilt reizen en daar ten volste van te genieten.

Ga in je eentje op reis en laat de voorpret al ver voor je vertrek beginnen

1. Sparen voor een reis:

Is het niet een stuk aangenamer om terug te komen van een enorm leuke reis en te weten dat deze helemaal is betaald, in plaats van achteraf de kosten nog te moeten (af)betalen? Sparen voor je aan een reis gaat beginnen is dan ook zeker het devies. Geniet van de bevrediging die dit tijdens en na je reis op zal leveren. Zo kun je bovendien direct na thuiskomst weer aan de slag gaan wanneer je weer voor een nieuwe reis wilt gaan sparen.

2. Weet wat je te besteden hebt.

Er zijn slechts enkele stappen die gezet moeten worden om je reisbudget te kunnen vaststellen. Wanneer je immers weet wat de reis op zich gaat kosten en hoeveel geld je wilt besteden op de plaats van bestemming, dan kom je immers al een aardig eind. Ga gewoon na wat de kosten zijn voor de dingen die je wilt doen, maar ook van de vaste kosten die er gemaakt dienen te worden. Wanneer je deze kosten ruim in een begroting zet, dan zul je doorgaans niet voor vervelende verrassingen komen te staan voor, tijdens of na je reis.

3. Bepaal de plaats van bestemming.

Wellicht heb je al een hele tijd een droombestemming in gedachten of wil je er gewoon even tussenuit en maakt de bestemming je niet zoveel uit. Hieronder zijn een aantal manieren om je bestemming te kunnen bepalen.

Online reviews en recensies van vakantiebestemmingen die geschreven zijn door andere reizigers die in hun eentje aan een trip zijn beginnen.

Uiteraard kun je ook op zoek gaan naar zogenaamde budgetbestemmingen voor singles en de ervaringen die anderen daarmee hebben.

Kies een bestemming waar je kunt verblijven in een accommodatie die voldoet aan je wensen, maar die tevens een grote variëteit biedt aan dagtochtjes. Op deze manier kun je geld besparen en maakt je tevens kennis met de lokale bevolking.

Neem deel aan een ​​rondleiding. Op talloze vakantiebestemmingen worden rondleidingen en excursies georganiseerd speciaal voor mensen die in hun eentje op reis zijn.

Is geld een probleem? Dan zul je erachter moeten komen op welke manier je op je droomreis kunt besparen, bijvoorbeeld door niet in het hoogseizoen weg te gaan, maar juist voor een goedkopere verblijfsperiode te kiezen. Bovendien zou je ook de bestemming van je reis aan kunnen passen om kosten te besparen, soms kan het reizen op zich namelijk het doel zijn, in plaats van de bestemming waar deze je naartoe zal leiden.

4. Sluit een goede reisverzekering af.

Denk je dat je geen reisverzekering nodig gaat hebben? Denk dan nog een keer goed na. Wanneer je op reis bent, kan er immers van alles en nog wat gebeuren dat je niet had verwacht en waar je ook zeker niet op zit te wachten. In dat soort gevallen is het goed dat er een verzekeraar op de achtergrond aanwezig is die je dan met raad en daad bij kan staan. Overigens kan het van land tot land verschillen welke reisverzekering het beste af kan worden gesloten en op welke aspecten je op moet letten bij het aangaan ervan, zoals welke zaken er door de verzekeringsmaatschappij worden gedekt en wat de maximale dekking bedraagt.

5. Boek een accommodatie die geschikt is voor mensen die alleen reizen.

Bij voorkeur boek je een verblijf in een hotel, hostel, Bed & Breakfast of kleine herberg die in het bijzonder bekend staat vanwege de faciliteiten die zijn gericht op individuele reizigers.

6. Minimale bagage meenemen.

Dit is eigenlijk één van de meest belangrijke tips en die je al moet gaan gebruiken bij het voorbereiden van iedere reis: zorg voor een minimale, lichte bagage. Op het moment dat je namelijk naartoe gaat waar je een beetje verder met je spullen moet sjouwen, dan zul je hier enorm veel profijt van hebben.

7. Weet op welke manier je contact kunt houden met de achterblijvers.

Het kan van land tot land, en soms zelfs van streek tot streek, verschillen welke contactmogelijkheden dat je kunt gebruiken om de thuisblijvers op de hoogte te houden van je reis, je locatie en je algemene welzijn. Door hier van tevoren degelijke informatie over in te winnen, kom je ter plaatse niet voor vervelende verrassingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld nagaan of er op de plaats van bestemming gratis wifi beschikbaar zal zijn, wat de kosten zijn om vanuit een bepaald land naar huis te bellen of een berichtje te sturen.

8. Bescherm je identiteit als je onderweg bent.

Als je openbare wifi gaat gebruiken tijdens je reis, wanneer je verwacht dat je moet gaan online bankieren of je creditcard moet gebruiken, dan is het zeker aan te raden om ​​VPN te gebruiken. Dit zal er immers voor zorgen dat je identiteit niet door kwaadwillende personen kan worden misbruikt.

Pas je aan, aan je reisbestemming

1. Heb geduld.

Het kan soms behoorlijk lastig zijn om in je eentje in een nieuwe stad aan te komen. Neem echter altijd de tijd, bijvoorbeeld een hele ​​dag om even op adem te komen en te ontspannen, kijk naar de gang van zaken in de stad en daar even lekker voor zitten.

2. Proactief te werk gaan.

Wanneer je niet zeker bent van jezelf, vraag dan om hulp. Indien je er namelijk wat verdwaasd uitziet, dan zul je niet daar komen waar je graag zou willen en wordt je misschien zelfs opgemerkt door de verkeerde mensen. Het zou echter bijzonder vervelend zijn wanneer je ervoor zou kiezen om de verkeerde persoon om informatie te vragen, dus ga ervoor, glimlach zelfverzekerd en vraag om de hulp die je nodig hebt.

3. Weet welke richting je op moet.

Bestudeer van tevoren al een keer goed de plattegrond van je bestemming. Leer op die manier de plaats al een beetje beter kennen en krijg wat richtinggevoel aan de hand van belangrijke bezienswaardigheden. Wanneer je hier immers in slaagt, dan zal het ene stuk gemakkelijker voor je worden om op een veilige manier een stad te verkennen.

4. Val niet op.

Ga niet met dure juwelen of kostbare camera’s en elektronica pronken als je in je eentje in eentje op reis bent. Beter zorg je ervoor dat je niet opvalt en discreet te werk gaat om zo ongewenste aandacht te vermijden.

Reis alleen maar ben niet eenzaam

1. Glimlachen.

Het laten zien van een glimlach betekent namelijk hetzelfde in iedere taal. Het wil immers zeggen dat je gelukkig, vriendelijk, benaderbaar en aardig bent. Een glimlach is dan ook een prima aanzet tot een spontaan gesprek.

2. Leer wat woorden en zinnen in de taal van het land of streek waar je verblijft.

Een inspanning leveren om te communiceren in de taal die in ene bepaald gebied wordt gesproken zal altijd op prijs worden gesteld en doorgaans zelfs worden beantwoord met de moeite die gedaan wordt om in te antwoorden die je ook spreekt.

3. Ga naar een lokale, veel bezochte koffiebar.

Zoek naar koffiebar die beschikt over grote gemeenschappelijke tafels of bars langs het raam en ga in de nabijheid van iemand anders zitten. Op die manier is de kans groot dat je al snel een geweldig gesprek kunt voeren met iemand die behoort tot de lokale bevolking.

3. Verblijf op locaties die het aangaan van gesprekken stimuleren.

Kies bijvoorbeeld voor een hostel of een Bed & Breakfast. Dit soort plekken heeft immers gemeenschappelijke ruimtes en zijn dan ook fantastisch om te verblijven als single en tevens om nieuwe mensen te ontmoeten.

4. Lees een boek dat je hardop laat lachen.

Neem een ​​boek mee waar je van weet dat het verhaal je hardop zal laten lachen en houd het vast, zodat mensen kunnen zien dat je in het Engels aan het lezen bent. Dit trekt namelijk vaak mensen aan die een babbeltje met je willen maken.

5. Zorg voor een vaste routine.

Bezoek bijvoorbeeld iedere dag hetzelfde café, dezelfde fruitkraam of restaurant. Je leert op die manier de mensen kennen die daar werken of die deze plaats ook geregeld bezoeken en ze kunnen zelfs naar je komst uit gaan kijken.

6. Maak dagtochtjes.

Soms kun je zomaar een interessante persoon tegen het lijf lopen als je deelneemt aan een gratis wandeltocht. Maar ook wanneer je deelneemt aan rondleidingen zou je zomaar kunnen eindigen met een nieuwe vriend waar je samen een maaltijd mee gebruikt of een andere dag mee afspreekt.

7. Stel je nieuwsgierig op.

Stel bijvoorbeeld relevante vragen en begin zelf gesprekken met mensen die je tijdens je reis tegenkomt.

8. Wijk wat verder van de gebaande wegen af.

Reizigers die elkaar ontmoeten op plekken waar niet veel toeristen aanwezig zijn, zullen eerder geneigd zijn om met elkaar een praatje te maken. Zo kun je bijvoorbeeld iemand eerder leren kennen tijdens het maken van een wandeling of in een specifiek museum omdat je al van tevoren weet dat jullie een gemeenschappelijke interesse hebben.

Eet in je eentje, maar geniet er met volle teugen van

Het diner kan voor sommige single reizigers één van de meest moeilijke momenten van de dag zijn. Hieronder geven we je echter een aantal tips die je kunnen helpen om toch te genieten van het alleen eten.

1. Word een vaste gast.

Dineer geregeld op dezelfde plek zodat je bevriend kunt raken met het aanwezige personeel.

2. Gebruik ’s middags een maaltijd in ene restaurant.

Indien je in een goed restaurant wilt dineren, dan doe je dat bij voorkeur rond het middaguur. Het zal immers dezelfde chef-kok die je maaltijd bereidt en dezelfde kwaliteit van het eten opleveren, maar de prijzen zijn dan doorgaans lager, de lichten zijn nog niet gedimd en het aanwezige publiek gedraagt zich een stuk minder romantisch.

3. Eet aan de bar of aan een gemeenschappelijke tafel.

Een tafel voor twee of vier reserveren, zal geen zoden aan de dijk zetten als je in je eentje op reis bent en je ook nog eens sociaal wilt zijn. Eet dus bij voorkeur aan de bar of in een restaurant met gemeenschappelijke tafels zodat je je in een mum van tijd kunt mengen met de gasten die behoren tot de lokale bevolking.

4. Schep duidelijkheid.

Leg je camera, reisgids of plattegrond op de tafel, waardoor het duidelijk wordt dat je een toerist bent. Bepaalde mensen maken zich echter zorgen over het uiterlijk van een toerist en zien er om die reden juist zo onopvallend mogelijk uit. In een restaurant is er echter een zekere mate van veiligheid. Al dien je overigens nog steeds goed op te letten met wie je praat, maar in de meeste gevallen zal de persoon niet alleen veilig, maar ook buitengewoon interessant gezelschap kunnen zijn.

5. Pak een ​​boek.

Het geeft niet alleen aan dat je even geen zin hebt in een praatje, maar zal tevens signalen afgeven aan andere individuele reizigers dat je alleen onderweg bent.

Rondreizen

1. Gericht op pad gaan.

Een zogenaamde Hop On, Hop Off tour is fantastisch wanneer je niet veeltijd hebt of wanneer je een goed beeld wilt hebben van de stad voordat je je verdiept in de details.

2. Neem de benenwagen.

Er is geen betere manier om een ​​stad te leren kennen en de cultuur ervan beter te begrijpen dan door te gaan wandelen. Lopen zal je namelijk minder snel voort laten bewegen zodat je de nuances van de plaats en maatschappij kunt zien en je dus ook beter begrijpt hoe de stad is ingedeeld en ontstaan.

3. Maak gebruik van het lokale openbaar vervoer.

Als je naar een land reist waar de bevolking niet je eigen taal of Engels spreekt, dan doe je er goed om van tevoren te onderzoeken op welke manier het openbare vervoersysteem werkt voordat of vraag het na in je hotel voordat je op pad wilt gaan. Zoek tevens uit of er mogelijkheden bestaan op het gebied van speciale vervoerspassen en -aanbiedingen voor toeristen.

4. Reis probleemloos tussen verschillende bestemmingen.

Ongeacht of je nu kiest voor een trip met de trein, de bus of het vliegtuig, je dient altijd je leven te leiden binnen de marges van je handbagage of rugzak. Je zult namelijk blij zijn dat je het hebt gedaan omdat het je een heleboel gedoe zal besparen op momenten dat je van de ene naar de andere plaats moet reizen.

Tips voor vliegtuigreizen.

1. Kom vroeg aan boord, zodat je geen onnodige moeite hoef te doen om je handbagage in een bagagevak te leggen.

2. Check altijd of je vlucht op schema ligt voordat je naar de luchthaven vertrekt.

3. Vraag bij het inchecken of de vlucht helemaal vol is geboekt. Op het moment dat dit namelijk niet het geval is, dan zou je wellicht kunnen onderhandelen over een betere plaats.

4. Wanneer je te maken hebt met een aansluitende vlucht, dan moet je altijd eerst alle informatie verzamelen die je nodig hebt voordat je aan boord gaat van je eerste vlucht om zo ook echt de volgende vlucht te kunnen halen.

5. Neem wat lichte snacks mee. Op het moment dat er turbulentie is, dan zullen er immers tijdens de vlucht geen hapjes en drankjes rond worden gedeeld. Gemberkoekjes zijn een prima snack voor een dergelijke situatie en bovendien weten ze vaak je maag wat meer tot rust te brengen.

Tips voor een roadtrip

1. In je eentje een roadtrip maken, vergt uiteraard ook de nodige voorbereiding om alles optimaal te laten verlopen. Afhankelijk van je plannen dien je dan ook zeker eerst

2. De nodige informatie in te winnen over de route die je wilt volgen, de plaatsen die je wilt gaan bezoeken en waar je kunt overnachten,

3. Tref de juiste voorbereidingen zodat je ook nu weer niet voor vervelende verrassingen komt te staan voor, tijdens of na je roadtrip.

5. Zorg er altijd voor dat je persoonlijke veiligheid niet in gevaar wordt gebracht.

6. Wanneer je een bepaalde overnachtingplaats verlaat, laat dan indien mogelijk de beheerder weten wat je volgende bestemming zal zijn en houd het thuisfront goed op de hoogte van de locatie waar je bent en wat je verdere reisplannen zijn.

Reis in je eentje en ga het nachtleven in

Wanneer je in je eentje reist, zal de veiligheid altijd voorop moeten staan, zeker wanneer je ook nog van plan bent om ’s avonds of ’s nachts uit te gaan. Het zou dan ook erg jammer zijn als je door gebrekkige voorbereidingen hiervan af zou moeten zien, want er kan je een heleboel plezier aan je neus voorbij gaan. Voordat je het nachtleven induikt, dien je een paar veiligheidstips in acht nemen zodat je dit op een veilige manier kunt doen.

1. Plan je vervoer op een verantwoorde manier.

Indien het nog licht is als je uitgaat, dan zul je waarschijnlijk geen taxi nodig hebben om op de plaats van bestemming te komen, maar de terugreis naar je logeeradres is echter wel meer dan raadzaam.

2. Check of het ook echt veilig is.

Vraag voordat je vertrekt de portier of de receptionist van bijvoorbeeld je hotel of de locatie waar je naartoe wilt gaan niet alleen leuk, maar zeker ook veilig is.

3. Blijf altijd nuchter.

Ga buitengewoon voorzichtig om met het drinken van alcohol, zodat je je hoofd er voortdurend helemaal bij weet te houden.

4. Laat een bericht achter voordat je vertrekt.

Laat in je hotelkamer een bericht achter waar je naartoe gaat en wanneer je weer verwacht om terug te zijn.

5. Leg contact met het personeel.

Maak een babbeltje met de barman of de ober. Zij zullen dan een oogje voor je in het zeil houden.

6. lijf een beetje terughoudend.

Op het moment dat je een gesprek begint, dan stel je je enkel en alleen voor met je voornaam. Vertrek aan het einde van de avond ook altijd alleen en met een taxi zodat er niemand (en dus zeker geen kwaadwillende figuren) is die weet op welke locatie je verblijft.

7. Bewaar je waardevolle spullen op een veilige plaats.

Weet dus altijd precies waar je tas ligt, of beter nog neem er geen mee als je uitgaat.

Heb veel plezier, zelfs als je in je eentje op reis is dat namelijk heel goed mogelijk.

Ze Magazine - Lifestyle trends