HomeDatingDatingtips30+ Korte, lieve en romantische sms berichtjes die je kan sturen naar...

30+ Korte, lieve en romantische sms berichtjes die je kan sturen naar hem of haar

Wat is beter en romantischer dan een lief berichtje met een “Ik hou van je” tekst? Een aantal van de grootste verhalen en legendes wereldwijd zijn tot stand gekomen doordat er liefde in het spel was. Om die reden is het dan ook geen wonder dat liefde bekend staat als de grootste kracht op aarde. Zeker wanneer je er goed over nadenkt, dan kun je alleen maar bevestigen dat deze bewering absoluut op waarheid berust. Indien je er alsnog anders over denkt, dan moet je serieus het fenomeen liefde nog eens goed overdenken.

Zie ook: 

 1. Berichtjes die je s morgens moet sturen
 2. Berichtjes die je s avonds moet sturen

Liefde in wereldse verhalen en legenden is van alle tijden

Neem bijvoorbeeld Paris en Helena uit de Griekse mythologie. Helena was de mooiste vrouw op aarde en Paris was een Trojaanse prins. Helena was, ondanks dat ze al getrouwd was met de koning van Sparta, door Aphrodite, de godin van de liefde, aan Paris beloofd. Vanwege de liefde reisde Paris af naar Sparta en nam Helen mee terug naar Troje. Deze daad van liefde, veroorzaakte echter de ultieme ondergang van Troje. Een behoorlijk heftig verhaal, toch? Maar wacht tot je het verhaal kent van Bonnie en Clyde. Deze twee personen waren zo verliefd dat ze elkaar volgden in een leven vol misdaad. Liefde heeft ze tijdens hun criminele leven aan elkaar vast weten te kluisteren tot ze uiteindelijk samen dood zijn geschoten! Er zijn echter nog tal van andere beroemde liefdesverhalen van over de hele wereld te noemen, zoals; Romeo en Julia, Napoleon en Josephine, Cleopatra en Marcus Antonius, Pocahontas en John Smith en zelfs een aantal van de grootste wetenschappers allertijden, Marie en Pierre Curie.

Iedereen heeft liefde nodig

Het komt er dan ook kort gezegd op neer dat iedereen, ongeacht hoe of wat zij denken, liefde nodig heeft. In feite zou je dan ook zonder twijfel kunnen stellen dat iedereen op een dag hoopt de ware liefde tegen te komen. Maar voor de personen die de liefde al hebben gevonden, is het belangrijkste om hun liefde te laten zien aan die ene speciale persoon van wie hij, of zij, zoveel houdt. Dat is dan ook de reden waarom we de volgende “Ik hou van jou” quotes hebben verzameld. Zo kunnen we je immers helpen je zelfvertrouwen uit te drukken.

Gelukkig zijn er oneindig veel manieren om je liefde voor iemand te uiten. Sommige van deze manieren gaan wellicht wel een beetje ver, zoals Heloise die een non werd omdat de persoon van wie ze hield, Abelard, een monnik was geworden. Andere keren is het wellicht een eenvoudig gebaar en kun je gewoon in de ogen van je lief kijken en hem, of haar, gewoon zeggen dat je van hem, of haar, houdt, simpel en duidelijk. Het maakt echt niet uit op welke manier je het aanpakt; het meest belangrijke is namelijk dat je het werkelijk doet. Wanneer dien je je liefde te uiten? Eigenlijk is dat een best goede vraag, met echter een vrij simpel antwoord, namelijk; op ieder gewenst ogenblik!

Je moet immers beseffen dat de toekomst onvoorspelbaar is en dat het niet uiten van je liefde op dit moment iets is waar je twee of drie uur later spijt van zou kunnen krijgen. Onthoud tevens dat er absoluut geen regel bestaat over de plaats waar je je liefde moet uiten. Je zou het bijvoorbeeld tijdens het eten kunnen doen, maar even goed tijdens een ritje naar je werk of je zelfs wanneer je samen met je lief een romantische douche. Het is zelfs zo dat op het moment dat je dit het meest onverwacht doet, dit je geliefde absoluut enorm enthousiast zal maken. Je hebt waarschijnlijk wel vaker gehoord dat daden meer zeggen dan woorden, maar ik kan je één gratis tip geven, daden die in verband staan met de juiste woorden komen nog beter over! Daden zijn bedoeld om indruk te maken op je lief, maar woorden zijn meer bedoeld om adembenemend te zijn en soms zelfs om tranen van vreugde te voorschijn te toveren! Kortom, woorden recht uit je hart; gaan direct door naar de ziel van je lief. Het vinden van de juiste woorden om je gevoelens over iemand uit te drukken kan een flinke klus zijn en in het bijzonder wanneer je gewoon niet echt goed bent met woorden.

Maar ongeacht of je al dan niet goed bent met woorden, de volgende “Ik hou van jou “quotes zouden je een behoorlijk eind op de juiste weg kunnen brengen. Ze zijn lief, simpel en uniek, maar ze zijn eveneens geestig en hebben bewezen dat ze een glimlach op gezichten kunnen toveren (ongeacht bij wie ze ook terecht zullen komen). Sterker nog, deze verzameling: Ik hou van jou”quotes bevat geen oubollige, cliché- of overdreven quotes zodat je ze zeker een keer moet proberen. Je kunt er dan zeker van zijn dat wie je ze ook stuurt, er geen reactie zal volgen van: “Ik heb dat al eens vaker gehoord!”.

Super leuke tip als je nog vrijgezel bent

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

Romantische Ik hou van jou quotes

 1. Liefde is niet iets dat je zoekt. Liefde is iets dat je vindt.
 2. Ik vertrouw geen mensen die niet van zichzelf houden en vertel je dan ook: ‘Ik hou van je.’
 3. Vermenigvuldig liefde met oneindig, zet de uitkomst in het kwadraat van altijd en je zult nog altijd maar een glimp te zien krijgen van hoeveel ik van je hou.
 4. Hoewel we ver van elkaar zijn, hou ik heel veel van je met heel mijn hart.
 5. Toen ik je zag, was ik bang om je te leren kennen. Toen ik je leerde kennen, was ik bang om je te kussen. Toen ik je kuste, was ik bang om van je te houden. Nu ik van je hou, ben ik bang je te verliezen.
 6. Liefde is wanneer het geluk van de ander belangrijker is dan het jouwe.
 7. Een goede toespraak heeft een begin, een midden en een einde, het beste voorbeeld is: “Ik hou van jou”.
 8. Wanneer je zegt: ‘Ik hou van jou’, beloof je iets aan het hart van iemand anders.
 9. Ik zal altijd onze liefde te eren.
 10. Ik zal van je houden tot in de eeuwigheid.
 11. Ware liefde is als een geest, iets waar iedereen over praat en maar weinigen hebben gezien.
 12. Ik hou van je, niet alleen voor wie je bent, maar ook voor wie ik ben wanneer ik bij jou ben.
 13. Ondanks dat we ver van elkaar zijn, hou ik heel veel van je met heel mijn hart en ziel.
 14. Het duurt even om te zeggen dat ik van je hou, maar ik heb een leven lang om het je te laten zien.
 15. Ik hou van je, en ik zal van je houden tot ik sterf, en als er daarna een leven is, dan zal ik ook dan nog van je blijven houden.
 16. Als ik van jou hou, welke deel is dat dan van jou?
 17. Onpure liefde zegt: ‘Ik hou van je omdat ik je nodig heb.’ Pure liefde zegt: ‘Ik heb je nodig omdat ik van je hou.’
 18. Liefde is alleen maar een vies spelletje dat met ons wordt gespeeld om het voortbestaan van onze soort te bewerkstelligen.
 19. Pak altijd je kans om te zeggen “Ik hou van jou”, omdat morgen geen enkele belofte is.
 20. Liefde gaat niet over hoe vaak je zegt ‘ik hou van jou’, maar hoe vaak je kunt bewijzen dat het ware liefde is.
 21. Liefde is een teken van de eeuwigheid. Deze vernietigt elk besef van tijd, elke herinnering aan een begin en elke angst voor het einde.
 22. Liefde bestaat uit een enkele ziel die in twee lichamen woont.
 23. Ik hou van jou. Ik ben opmijn gemak bij jou. Ik voel me thuis.
 24. Ga je gang en zeg het: ik hou van je. Je kunt het duizend keer zeggen. Maar echte liefde hoeft niet in woorden te worden uitgedrukt.
 25. Ik hou van je met alle ademteugen, de glimlachen en de tranen van heel mijn leven.
 26. Ik hebt je vaak gezegd dat ik meer van je zal houden dan van iemand anders tot de dag dat ik sterf, en dat ik je nooit zal verlaten voor geen enkel ander.
 27. Een goed; liefdesverhaal heeft een begin, een midden en een einde, het beste voorbeeld is ‘ik hou van je’.
 28. Soms bedrijven we de liefde met onze ogen. Soms bedrijven we de liefde met onze handen. Soms bedrijven we de liefde met ons lichaam. Altijd bedrijven we de liefde met ons hart.
 29. Liefde laat je ziel uit zijn schuilplaats kruipen.
 30. Als je moet zeggen dat je van me houdt, is dat omdat ik echt wil weten. Als je wilt zeggen dat je van me houdt, is dat omdat je wilt dat ik het weet. Maar zeggen dat je van me houdt, is gewoon omdat je dat doet. Ik hou ook van jou!
Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

25 REACTIES

Must Read