Niet alleen een goede eerste indruk achterlaten bij een eerste date is van cruciaal belang, maar ook de manier waarop je een dergelijke ontmoeting beëindigd. Het afscheid van je eerste date kan dan ook een behoorlijk ongemakkelijke onderdeel van een dergelijk afspraakje zijn. Zwaai je alleen maar gedag? Geef je de ander een knuffel? Kus je je date gedag? Zit je gewoon roerloos in je auto, of op een andere plaats, naar elkaar te staren totdat één van jullie het oogcontact zal verbreken en weggaat?

Geen van dit alles zal echt passend zijn. Op het ogenblik dat je een date hebt die goed is verlopen, waarom zou je dan gewoon een muziekje opzetten, en laat het liedje voor jou spreken? Zoek in dit geval echter wel altijd een gepast nummer, iets leuks, niet te afgezaagd, maar een lied dat iets zegt over jou, en laat het einde van dit afspraakje veranderen in een gedenkwaardig moment. Een bepaald nummer kan namelijk buitengewoon duidelijk maken wat je denkt, en komt vaak beter over dan wanneer je er zelf veel woorden aan vuil zou maken. Dus, leun rustig achterover, druk op play en laat met behulp van de volgende nummers je date op de perfecte manier eindigen.

Zie ook: de 50 leukste vakantiebestemmingen voor samen met je vriend of vriendin

1. Janelle Monáe – “Make Me Feel”

Op het moment dat: Je allebei een heleboel dingen voelt.
Laten we eerlijk zijn: liefde kan het beste worden omgezet in de gratis seksuele energie van Janelle Monae’s “Make Me Feel”.

2. Yo La Tengo – “For You Too”

Op het moment dat: je bereid bent om op een positieve manier te veranderen. Soms betekent verliefd zijn: jezelf verbeteren voor een ander. En dat is wat Yo La Tengo in vier simpele coupletten je te vertellen heeft.

3. Yuno – “No Going Back”

Op het moment dat: jullie allebei nog steeds over een eerder liefde heen moeten stappen, maar toch graag samen plezier willen hebben. Een relatiebreuk is weliswaar vervelend, maar het zal je een goed gevoel geven wanneer je er definitief een punt achter hebt kunnen zetten en klaar bent om verder te gaan met je leven. Dit kan dus wel eens het juiste moment zijn om weer beschikbaar te zijn op de liefdesmarkt.

4. Kacey Musgraves – “Butterflies”

Op het moment dat: je graag op het land bent, maar (nog) niet wilt gaan landen. Wellicht weet je nog dat Taylor Swift in het verleden al zong over liefde in plaats van nepnieuws? Dat is nu juist de aangename wereld waar Kacey Musgraves je mee naartoe wil nemen: een zonnige wereld vol met “vlinders”.

5. Troye Sivan – “My My My!”

Op het moment dat: je echt maar één woord nodig hebt om je punt te maken, namelijk: liefde, maar dan samengevat in drie woorden: my, my, my. Deze simpele woorden, door Troye Sivan uitgedrukt met zoveel passie, voelt zo puur en zo aanstekelijk dat je er verder geen woorden mee nodig zijn om je gevoel duidelijk over te brengen.

h2>Amber Mark – “Love Me Right”

Op het moment dat: jouw taal van de liefde eerder acties dan woorden inhoudt. Zo als Amber Mark het al zingt, is het niet genoeg om iemand alleen maar te vertellen dat je van hem, of haar, houdt. Je zult dit gevoel naast woordelijk ook op zowel lichamelijke- als emotionele manieren dienen te laten zien.

6. Travis Scott – “Stargazing”

Op het moment dat: twee van de grootste beroemdheden op aarde zijn je relatiedoelen.

In deze duivelse ballade zingt hij: “Ik zat altijd hoog op de helling / Toen kwam dit meisje om mijn leven te redden.” Het is een verwijzing naar Kylie Jenner, met wie hij onlangs een kind heft gekregen en die hem inspireerde om zijn drugsgebruik achterwege te laten. Het tweede deel van het nummer zal je nog verder in de richting van het hoogtepunt voeren, wat in zijn gedachten een relatie met Jenner is, die niet alleen zijn idool, maar ook één van de grootste beroemdheden ter wereld is.

7. The Carters – “Summer”

Op het moment dat: jullie twee het erover eens zijn dat Jay-Z en Beyoncé de koning en koningin van de muziek zijn. De Carters verpersoonlijken de pieken en dalen van een romantische relatie met een oceaan, die eb en vloed kent die lijken op de gang van zaken in relaties en de golven die zonden weg kunnen wassen. Naarmate het tij van hun strijd zich terugtrekt, zal er in de zomer plaats worden gemaakt voor de liefde.

8. Teyana Taylor – “Gonna Love Me (KTSE)

Op het moment dat: jullie allebei een perfect muzikaal monster wel weten te waarderen.

Teyana Taylor’s “Gonna Love Me” begint met een verontschuldiging. “Het spijt me wanneer ik je minderwaardig heb laten voelen, dan wie je bent / Een beetje onzeker, oh, je bent een stralende ster.” Het is een nummer dat, in een door Kanye geproduceerd sample ” I Gave You’, een liefde beschrijft die zo sterk is dat we het als zo vanzelfsprekend zullen zien.

9. St. Vincent – “New York”

Op het moment dat: jullie allebei echt hard met de tekst mee willen zingen. Er zijn weliswaar een heleboel liedjes gemaakt die gaan over New York. Het is dan ook zeker een romantische plek (Wanneer je tenminste niet doodgaat als gevolg van de hitte in een vochtig en door ratten bewoond metrostation). Maar iedereen heeft zijn, of haar, eigen ervaring. En St. Vincent’s “New York” is zeker een schitterend nummer door haar ervaring samen te vatten. “New York is geen New York zonder jou, liefste”, zingt ze. Het is een situatie die op de één of andere manier iedereen zich wel weet te herinneren.

10. Leon Bridges – “Here In My Arms”

Op het moment dat: je met je date wilt dansen. Leon Bridges is een heus wonder. Zijn nummer “River” laat je de pijn ervaren, “Smooth Sailing” is meer zweverig en “Here In My Arms” is gewoon één song die kleverig is van zoete woorden. Neem Bridges’s advies ter harte en laat je niet tegenhouden door je schaamte.

11. Tom Waits – “Hold On”

Op het moment dat: je met je date wilt kussen terwijl jullie luisteren naar Tom Waits en dit volkomen normaal aanvoelt. Selecties van Mule Variations kunnen dus begrijpelijkerwijs iemand buitenissig maken, omdat Tom Waits ofwel klinkt als de duivel of als de stem van God zelf, afhankelijk van met wie je hierover van gedachten wisselt. Het afspelen van dit nummer is dan ook een gok, maar als je date een liefhebber van Waits blijkt te zijn, dan is het op zijn minst de moeite waard.

12. The internet – “Come Over”

Op het moment dat: je van plan bent om een relatie aan te gaan om samen gewoon te chillen.

Met haar zijdezachte stem schetst Syd een leven met de persoon, waar ze gewoon dingen mee wil doen, zoals samen teelvisie kijken in bed. Dat is ware liefde.

13. The xx – “Brave For You”

Op het moment dat: je wilt dat je date zich sterk zal voelen. Een heel nuttig aspect van de liefde is dat het je ondersteunt op het ogenblik dat je neerslachtig of bang bent, of verstijfd bent van angst. Wanneer je iemand nodig hebt om je te ondersteunen, dan heb je is deze persoon bij je. Als je de date zag als een enorme presentatie, of test of wat dan ook, dan hoef je alleen maar dit nummer af te spelen.

14. Otis Redding – “Try a Little Tenderness”

Op het moment dat: je kunt de kracht van Otis echt enorm waarderen. (Bonuspunten zodra je de dans uit Pretty in Pink weet te doorbreken.). Ieder nummers dat wordt geschrapt van de lijst met de meest overtuigende liefdesliedjes die van hand tot hand zijn gegaan via versleten cassettes die Otis Redding, is een oprechte aanfluiting van de romantiek. Ieder nummer van Redding is dan ook perfect, hoewel “Try a Little Tenderness” alle andere songs werkelijk weet te overtreffen.

15. Amy Winehouse – “Will You Still Love Me Tomorrow”

Op het moment dat: je je date wilt blijven herinneren. Denk aan de goede tijden. Denk aan de minder goede tijden. Denk aan de kanjer die Amy Winehouse was tijdens haar leven. Dit is een schitterende, cover die volzit met soul voor een date die je morgen nog steeds leuk wilt vinden.

16. Kendrick Lamar – “LOVE.”

Op het moment dat: je recht door zee wilt zijn. Kendrick Lamar is niet noodzakelijk iemand die liefdesliedjes of radiovriendelijke popliedjes schrijft, maar ‘LOVE’. feat. Zacari heeft wel allebei deze kenmerken. “Wanneer ik je niet bezit, dan heb ik niets”, zingt hij. Kendrick slaagt er dan ook perfect in om emoties in enkele woorden buitengewoon goed samen te vatten.

17. Sufjan Stevens – “Visions of Gideon”

Op het moment dat: jullie allebei een gezonde afscheidskreet willen hebben. Iedereen die de aftiteling van Call Me By Your Name heeft gezien, weet exact wat dit betekent.

18. Angel Olsen – “Shut Up Kiss Me”

Op het moment dat: je gewoon recht op je doel af wilt gaan. Eerlijkheid is altijd de beste weg om te bewandelen. Wanneer het op dat moment zo uitkomt, moet je zonder omhaal zeggen wat je voelt. Gewoon even dapper en recht door zee zijn, zodat je de eerste stap kunt zetten. Je zult er geen spijt van krijgen.

19. Patti Smith – “Because the Night”

Op het moment dat: je een goede meezingervaring wilt creëren. Dus wanneer je date dit nummer niet kent, zal er veelduidelijk worden, en moet je iemand anders zoeken. Maar als jullie het nummer allebei wel kennen, dan is het perfect om 1 uur ’s ochtends uit je speakers te laten knallen en de tekst er samen gewoon luidkeels uit te schreeuwen nadat jullie enkele cocktails hebben gedronken.

20. Frank Ocean – “Thinkin ‘Bout You”

Op het moment dat: je wilt laten weten dat je aan hem, of haar, denkt. Er zijn ene heleboelkoppels die spelletjes spelen. Ze houden dingen tegen, verbergen hun gevoelens en aarzelen om hun ware emoties te laten zien. Laat deze spelletjes achterwege en vertel je date niet dat je aan hem, of haar, denkt. Frank Ocean weet al dit soort onzin te ondermijnen en om tot het echte gesprek te komen.

21. Charli XCX – Boys

Op het moment dat: je denkt dat je de concurrentie aankunt gaan met Riz Ahmed die een teddybeer vasthoudt. In dat geval is dit de ultieme actie om je zelfvertrouwen duidelijk te maken. Wanneer je denkt dat je alles in huis hebt wat nodig is om indruk op je date te kunnen maken, ga er dan voor en speel dit nummer bij voorkeur samen met de videobeelden.

22. Sampha – “(No One Knows Me) Like the Piano”

Op het moment dat: je wilt laten zien dat je van je moeder houdt. Het is niet vreemd of raar. En je date zal het waarschijnlijk vertederend vinden. Bovendien is het een schitterend nummer waardoor geen mens je zal durven beoordelen.

23. The Outfield – “Your Love”

Op het moment dat: je net een erg leuke date hebt ontmoet. Dit is een gouden nummer uit de jukebox en een gegarandeerd humoristisch lied. Het is tevens één van de meest herkenbare hits uit de jaren 80, een heuse eendagsvlieg en een nummer dat eigenlijk gewoon vraagt om het mee te gaan zingen. Je zult enorm veel lol hebben. Jullie zullen allebei waarschijnlijk niet geweldig klinken als je het refrein meelalt, maar toch zal iedereen zich een winnaar voelen.

24. Father John Misty – “Only Son of a Ladies Man”

Op het moment dat: je indruk op je date wilt maken. Het is een moderne klassieker, maar tevens één van de meest onderschatte nummers zijn. Father John Misty is eigenlijk helemaal het tegenovergestelde van een popster omdat hij de commerciële liedjes schuwt en gewoon wil zingen (en schrijven) om brood op de plank te krijgen.

25. Weezer – “No one else”

Op het moment dat: je de interesse van je date wilt peilen. Een lied waar je niet bij na hoeft te denken uit de jaren ’90, vol nostalgie dus. Het nummer is niet alleen leuk, maar echt geweldig, op de meest nerdy vlakken, het zal aanzetten tot een gesprek over de guilty pleasures uit je jeugd en wellicht aanleiding zijn voor een kleine discussie. Het is nummer kan worden gezien als een soort troostvoedsel dat bestaat uit zorgeloze liefdesliedjes en een volledig vredig gevoel.

26. Drake – “Hold on, we’re going home”

Op het moment dat: je bepaalde liedjes nodig hebt voor de rit naar huis. Drake is altijd op zijn best als het gaat om goedkope romantiek. En wanneer het op liefdesliedjes aankomt, is dat zo nu en dan de perfecte keuze. Het is wellicht een beetje een punt, maar zodra je dit nummer voor de autorit naar huisaanzet, dan zullen de mogelijk ongemakkelijke momenten tijdens de terugreis opgevuld worden en alles duidelijk maken wat je wilde zeggen.

27. D’Angelo – “Really Love”

Op het moment dat: je nog niet klaar om het nummer “How Does It Feel.” Af te spelen. Het afspelen van een nummer van D’Angelo, echt één van hun hand, zal gepaard gaan met bepaalde aannames. De ruisende stem zal er echter voor zorgen dat deze nieuwe klassieker een meer luxueuze keuze is om je date mee af te sluiten.

28. Miguel – “Waves” ft. Kacey Musgraves

Op het moment datje weet dat er nog heel veelmeer gaat volgen. Een sexy duet met Kacey Musgraves die vier minuten lang in staat is om te voorspellen wat het lichaam aanbidt. Ieder mens weet immers dat Miguel de koning is van lyrische seks, en deze verrassende verlenging van je date werkt doorgaans als geen ander.

29. Clairy Browne en de Bangin ‘Rackettes – “Love Letter”

Op het moment dat: je een nieuwe favoriete band wilt introduceren. Verslavende soulriffs, schitterende stemmen, prachtige vrouwen: dit zijn de enige redenen waarom je date Clairy Browne en de Bangin ‘Rackettes nog niet als zijn, of haar, nieuwe favoriete band heeft genoemd, is omdat je hem, of haar, nog geen kennis hebt laten maken hiermee. Doe dat, en je bent verzekerd van extra bonuspunten wanneer je dit geweldige nummers laat horen, en tevens onbeschaamd blijft flirten.

30. The Rolling Stones – “Beast of Burden”

Op het moment dat: je date de klassiekers weet te waarderen. Je goede bedoelingen worden duidelijk tijdens het afspelen van het tweede couplet. Afscheid nemen? Verzend dit nummer en houd contact. Wellicht zal je date zich in welke hoedanigheid dan ook willen verontschuldigen, het nummer zal relevant, verdrietig en absoluut oprecht zijn. Het is namelijk tijdloos om uiteenlopende redenen, maar in de eerste plaats vanwege de toepasselijke teksten.

31. Lord Huron – “The Man Who Lives Forever”

Op het moment dat: je je date kennis wilt laten maken met de tekst. Verfrissende, grensverruimende rocktrends van tegenwoordig in combinatie met de lyrische oprechtheid uit de tijd van Bob Dylan en Johnny Cash: “Ik zei dat het leven zonder einde geen enkele betekenis zou hebben / De reis naar de dood is de reden van ons bestaan / nou het doel van mijn leven is om bij je te zijn schat / Maar er is niet genoeg tijd in het leven dat me is gegeven. ” Neem het risico met deze gecompliceerde, emotionele valkuil, gewoonweg omdat het absoluut de moeite waard is.

32. Bright Eyes – “Landlocked Blues”

Op het moment dat: je hebt gewoon een heleboel gevoelens voor je date. Conor Oberst’s duet met Emmylou Harris is één van de meest opvallende klaagzangen die hij ooit heeft uitgebracht, een ontrollende ballade met een sneeuwbaleffect dat, nadat het is afgelopen, een moment van stilte nodig zal hebben. Dit nummer moet echter niet te zacht af worden gespeeld, dus bewaar het voor het ogenblik dat je echt iets moeilijks zou moeten zeggen, of wanneer je jezelf er niet toe kunt bewegen om te zeggen wat je eigenlijk graag zou willen.

33. Seu Jorge – “Life on Mars”

Op het moment dat: je wilt niet te hard je best doen. Je moet niet bang zijn om één van de meeste favoriete filmsoundtrack met iemand te delen, in het bijzonder wanneer het om covers gaat: zodra dat het een goede is, zoals Seu Jorge’s versie van “Life on Mars” van The Life Aquatic, dan zal de ander blij zijn met deze nieuwe versie van een oude favoriet en zal hij, of zij, de film die avond (waarschijnlijk aan jouw zijde) heel anders gaan bekijken.

34. Anderson .Paak – “Without you”

Op het moment dat: je voelt helemaal geen schaamte je wanhoop te tonen. Eerlijk gezegd, het vergt een enorme mate van vertrouwen om tegen je date te zeggen “Ik kan niets meer doen zonder jou”. En toegegeven, ieder mens is wel eens in deze nieuwe fase binnen een relatie belandt, waarin hij, of zij, alles met die andere persoon zou willen doen.

35. Spencer Davis Group – “Gimme Some Lovin ‘”

Op het moment dat: je het niet lastig vindt om een ​​ander nummer van Marvin Gaye af te spelen. In plaats van met de selecties van Motown aan de haal te gaan, is iedereen een stilzwijgende afspraak aangegaan, “I Can not Help Myself,” “Let’s Get It On”, en nog een aantal andere nummers. Mag je alleen laten mixen door soul-dj’s die weten wanneer ze de ruimte dienen te krijgen om het dak eraf te laten gaan. Dit is precies dat nummer.

36. The Avett Brothers – “If It’s the Beaches”

Op het moment dat: je echt alles hebt geprobeerd om te voorkomen dat je hem, of haar, kwijt zult raken. Ieder ander nummer dat gaat over een relatiebreuk, zowel voor als na deze versie van The Gleam uit 2006 wordt geacht irrelevant te zijn zodra Scott Avett begint te zingen. Een meer hartverscheurende openhartige, gemartelde en overweldigende waarheidsgetrouwe ballade die smeekt om vergiffenis, bestaat gewoonweg niet. Hopelijk hoef je jezelf nooit in dit soort drastische termen uit te gaan drukken, maar als je dat wel moet doen, dan is dit het enige echte verzoeningsgebed onder de liederen.

37. The Roots – “Baby”

Op het moment dat: je date dit graag wil horen. Iedereen kent waarschijnlijk wel de nummers “Here I Come” en “The Seed 2.0”. De Roots worden om een bepaalde ​​reden door iedereen wel aanbeden. Je kunt dan ook eigenlijk met iedere selectie van hun hand niet de mist in gaan, maar “Baby” is wel het soort nummer dat begint als de soundtrack voor de bereiding van een diner voor twee en eindigt als de titelsong voor iets heel anders.

38. The National – “This Is the Last Time”

Op het moment dat: je wilt hem, of haar, laten nadenken over jullie relatie, ongeacht op welke manier je deze zou willen omschrijven. Dit is één van de meest pakkende nummers en kan op een groot aantal manieren uit worden gelegd, zodat je altijd je punt kunt maken.

39. Erykah Badu – “Phone Down”

Op het moment dat: je verslaafd bent aan techno. Voor alle goede relaties die zijn ontstaan online of via Tinder, is een zekere verslaving aan technologie nodig. Gelukkig weet Erykah Badu buitengewoon goed op welke wijze een pijnlijke situatie, die als gevolg van een techno verslaving kan ontstaan, wordt voorkomen.

Ze Magazine - Lifestyle trends

317 REACTIES