HomeDatingDatingtips9+ tips om terug te daten na een scheiding of breakup

9+ tips om terug te daten na een scheiding of breakup

Er zijn niet veel dingen in het leven die erger zijn dan een hart dat wordt gebroken. Een gebroken hart is namelijk niet alleen een uiterst verdrietige ervaring, maar ook zijn er allerlei andere emoties, zoals woede, spijt, bitterheid en zelfs geluk in bepaalde gevallen, die zich aan kunnen dienen en dat kan zeer verwarrend zijn om mee om te gaan. Maar het omgaan met een heleboel gevoelens is niet het enige dat je in verwarring kan brengen na een relatiebreuk: ook weer je weg proberen te vinden in de wereld van de dating nadat een relatie uit is gegaan kan moeilijk zijn, in het bijzonder wanneer je je zorgen maakt dat het nog ’te vroeg’ is. Maar is er eigenlijk wel zoiets als te snel opnieuw beginnen met daten na meemaken van een relatiebreuk?

“Het zal sterk afhangen van hoe lang je de betreffende relatie had en hoeveel je hierin hebt geïnvesteerd”, vertelt Gina Yannotta, matchmaker van The Vida Consultancy. “Bepaalde relaties zijn allang voorbij voordat de eerste breukjes zichtbaar zijn, waardoor de persoon al tijdens de relatie de tijd heeft gekregen om dit te verwerken, en eigenlijk direct verder kan gaan zodra ze zich los hebben gemaakt van de persoon met wie ze deze ‘exclusieve’ relatie hadden.”

Ben je klaar om weer opnieuw te gaan daten?

Hoe kun je zien of je werkelijk klaar bent om door te gaan en weer een duik te nemen in de vijver van vrijgezellen daters nadat je een slechte relatiebreuk achter de rug hebt? “Het belangrijkste teken dat je weer klaar bent om te gaan daten, is je wens om dit weer te gaan doen,” zegt Brooke Bergman, relatie- en datingcoach. “Het wil doorgaans zeggen dat je je moedig genoeg voelt om het risico te nemen om weer singles (en dus beschikbaar op de datingsmarkt) te zijn.” Het is heel normaal dat je je er op een dag klaar voor bent, ik zeg in de regel dat iemand niet toe moet geven aan de angst. waardoor deze de richting van zijn, of haar, leven kan bepalen. ”

Na het doorgemaakte liefdesverdriet is het niet abnormaal om bang te zijn om opnieuw te gaan daten, omdat het dan kan lijken alsof je jezelf aanbiedt om in de toekomst nog een keer gekwetst te worden. Maar ondanks dat het wellicht geen eenvoudige weg is, wanneer je een date wilt vinden (en misschien wel de liefde van je leven), dan dien je de gok zeker te wagen om opnieuw gekwetst te worden. Indien je echter pas single bent en een beetje hulp nodig hebt voordat je weer wilt gaan daten, dan hebben we hieronder een aantal tips van deskundigen voor je verzameld die je kunnen helpen wanneer je weer gaat daten na een vervelende relatiebreuk.

1. Stel jezelf positief op

Op het ogenblik dat je net een vervelende relatiebreuk achter de rug hebt, dan is het heel begrijpelijk dat je wellicht niet per definitie staat te springen met het vooruitzicht dat je weer helemaal opnieuw dient te beginnen. Maar wanneer je succes wilt hebben tijdens het daten, dan zul je toch echt moeten proberen om positief te blijven. “Het is van cruciaal belang om een ​​positieve instelling te hebben als je weer begint met daten,” zegt Yannotta. “Een positieve instelling leidt namelijk tot positief gedrag, wat op zijn beurt je kansen op een positief resultaat zal vergroten.”

2. Denk na over wat je wel en niet zoekt in een partner

Zodra je voldoende tijd en afstand van je laatste relatie hebt weten te nemen, dan kun je hier op een relaxte manier op terugblikken en op een objectieve wijze de situatie evalueren en zo erachter komen wat je wel en wat je niet hebt gedaan, maar eveneens wat je zou kunnen leren en zou kunnen gebruiken bij het vinden van een partner die werkelijk goed bij je past. Neem dus ruim de tijd om na te denken over de eigenschappen die je ex had die al dan niet voor jou werkte”, zegt Yannotta. “Noteer deze in twee verschillende lijsten (positieve kenmerken en negatieve kenmerken). Wanneer je meer dan één ex hebt, dan dien je deze lijstjes voor elke afzonderlijke ex op te stellen. Aan de hand van deze lijstjes maak je vervolgens een lijst met je persoonlijke kernwaarden zodat je in staat zult zijn om, ten minste op papier, het type persoon te definiëren die je echt zou willen daten. Door dit te doen, zul je een gevoel van tevredenheid en een zekere focus geven en je op die manier veel eenvoudiger in de richting van een gezonde, duurzame relatie weten te leiden ”

3. Neem de tijd voor de verwerking van de relatiebreuk

Voordat je je weer op het pad van de daters gaat begeven, is het van belang om bij jezelf na te gaan of je wel voldoende de relatiebreuk hebt verwerkt om de talloze pieken en dalen tijdens het daten aan te kunnen. Je moet dan ook alert zijn op signalen die erop wijzen dat je wellicht nog niet klaar bent om opnieuw te gaan daten, bijvoorbeeld wanneer je je ex nog altijd berichten stuurt op het ogenblik dat je te veel hebt gedronken of als je jezelf in slaap huilt wanneer je terugdenkt aan het stuklopen van de relatie.

“Zorg ervoor dat je genoeg tijd besteedt aan de verwerking en het doorwerken van eventuele problemen uit het verleden die je pijn hebt gedaan, maar je hoeft hierover niet zoveel tijd voor vrij te maken dat dit een beletsel wordt om je weer in de wereld van de daters te gaan begeven.” Dr. Nikki Goldstein, seksuoloog, relatiedeskundige en schrijver van Single But Dating, zegt: “Op een zeker ogenblik voel je je deels goed, het is dan tijd geworden om weer verder te gaan en de rest van de verwerking plaats te laten vinden terwijl je aan het daten bent.”

4. Vergelijk een date nooit met een ex

Indien je weer aan het daten bent na een relatiebreuk, dan kan het wellicht verleidelijk zijn om iedere persoon met wie je afspreekt te vergelijken met je ex, maar dat is eigenlijk een erg ongezonde gewoonte die je zo snel mogelijk moet proberen te doorbreken. “Het grootste obstakel dat wordt opgemerkt tijdens de zoektocht naar een relatie nadat een vorige op de klippen is gelopen, is niet het gaan vergelijken van een date met iemand die wordt beschouwd als een ex” , zegt Heather Ebert, datingdeskundige op datingsite What’s Your Price , zegt: “Het is iets dat je helemaal niet moet doen,maar om één ​​of andere reden toch een buitengewoon veelvoorkomende en moeilijk te verbreken gewoonte is die veel mensen eigen lijkt te zijn. Het heeft echter geen enkele toegevoegde waarde voor iemand als je hem of haar wilt helpen om door te gaan en zodra het duidelijk is geworden dat deze persoon door dient te gaan, dit kan alleen extra pijn veroorzaken bij deze persoon. Maar eveneens bij andere betrokkenen. ”

5. Doe rustig aan

In het bijzonder wanneer je de neiging hebt om van de ene relatie naar de andere te fladderen, dan is het van cruciaal belang om te onthouden dat je het rustig aan dient te doen na het doormaken van een relatiebreuk. Je hoeft je niet onder druk gezet te voelen om voortdurend dates te organiseren, of om je weer snel in een ​​potentiële relatie te storten.

“Neem de tijd om weer terug te keren in de datingwereld, voel je niet gehaast om te beseffen dat je een recente relatiebreuk door hebt gemaakt,in plaats van te proberen om weer meteen een nieuwe ​​relatie te beginnen,” zegt Ebert. “Matig je tempo, speel het spel van de verleiding en geniet daar met volle teugen van.”

6. Richt je aandacht ook op andere dingen naast het daten

Zodra je de sprong neemt en een dating-app hebt gedownload, of je je vrienden hebt gevraagd ​​om je te koppelen aan één van hun vrienden, dan kom je wellicht in de verleiding om over te gaan tot een soort dating-overdrive. Maar het is juist van belang dat je na een relatiebreuk gaat richten op andere aspecten van je leven en niet enkel en alleen op de zoektocht naar een vervangende partner.

“Sta dus open voor hobby’s, maak nieuwe vrienden en concentreer je niet alleen op daten,” zegt Stef Safran, matchmaker bij Stef en de City in Chicago. “Ga weer leven en wellicht vind je dan een stuk gemakkelijker een date gewoonweg omdat je andere dingen hebt waar je je aandacht op je kunt richten.”

7. Stel realistische verwachtingen

Ondanks het feit dat het goed is om een ​​positieve kijk te hebben bij een date nadat je een relatiebreuk mee hebt gemaakt, is het niet goed om onrealistische verwachtingen te hebben. Verwachten dat je direct de liefde van je leven zult gaan vinden, kan namelijk juist voorkomen dat je in het heden leeft en geniet van het single zijn. “Wellicht heb je onrealistische verwachtingen over de dingen die je graag zou zien in een partner of hoe lang het mag duren om iemand te vinden waar je mee wilt daten,” zegt Davis Rappaport, spreker, geestelijk verzorger en datingdeskundige.

“Het vinden van een geschikte partner kost namelijk tijd. Het is geen enkelprobleem om een poosje single te zijn. Zelfs op momenten dat je je eenzaam voelt, dien je de tijd te nemen. Het laatste wat je immers wilt is een nieuwe relatie beginnen voordat je de kans hebt gehad om erachter te komen wat je eigenlijk wilt of voordat je je laatste relatiebreuk helemaal hebt verwerkt. ”

8. Praat niet over je ex en/of het stuklopen van de relatie tijdens een date

Het zou eigenlijk heel vanzelfsprekend moeten zijn, maar praten over je ex tijdens een afspraakje is absoluut not done. tenminste totdat je op een punt aan bent gekomen dat de relatie meer serieus lijkt te worden met iemand, in dat geval zul je zeker je eerdere relaties dienen te bespreken en ook de manier waarop deze je hebben gevormd. “Vermijd om tijdens een afspraakje over je ex-partner te praten, hoeveel je door hem, of haar, bent gekwetst of de reden dat je het uit hebt gemaakt met je ex”, zegt Rappaport.

“Op het moment dat je emotioneel of boos bent, dan zal dat iedere date afstoten die achteraf een potentiële partner zou kunnen zijn. Het bespreken van eerdere relaties is op dat soort momenten helemaal niet noodzakelijk, tenzij je het plan op hebt gevat om een relatie met deze persoon te willen beginnen.”

9. Wees helemaal jezelf

De meest belangrijke regel voor dating na een relatiebreuk is om zonder enige schroom jezelf te blijven tijdens een afspraakje, omdat je nooit je de ware zult vinden wanneer je niet authentiek bent. “Het beste wat iemand kan doen zodra hij, of zij, weer gaat daten, is om echt te vertrouwen op wie ze werkelijk zijn en vervolgens hun meest trouwe ik te laten zien aan hun dates,” zegt Bergman. “Ga uit van de dingen waar je naar verlangt en op welke manier je het beste kunt functioneren. Verder dien je alert te zijn op de manier waarop je je voelt bij deze persoon. Leg je angsten het zwijgen op en luister alleen maar naar wat je hart je ingeeft.”

Aan het eind van de date is luisteren naar je hart en het vertrouwen op je onderbuikgevoel alles wat je kunt doen op momenten dat je gaat daten. Of je nu de wereld van de dating wilt verkennen, helemaal single wilt blijven, of je volgende grote liefde wilt vinden, het enige dat telt is dat je weldoordachte, gezonde keuzes maakt, en jezelf en je geluk op een eerste plaatst weet te zetten.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

Must Read