Soms moet je er gewoon even uit, even weg uit de sleur van alledag. Als je plotseling de behoefte voelt om op reis te gaan en de reiziger in je staat te springen om op pad te gaan, dan zijn er gelukkig talloze websites en apps om je daarbij op korte termijn te helpen. Het maakt daarbij niet uit of je nu op zoek bent naar een weekendje weg of dat je een volledige vakantie wilt gaan boeken, de hieronder genoemde websites en applicaties kunnen je prima helpen bij het vinden van een fantastische last minute reisdeal.

Websites voor last minute reizen

1. LastMinuteTravel.com

Zoals de naam al aangeeft, is LastMinuteTravel.com uitsluitend bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar last minute reisdeals. Deze uitgebreide website biedt aanbiedingen aan voor hotels, vluchten, huurauto’s, cruises, pakkettreizen, vakantieverblijven en activiteiten. In een testzoekopdracht vond ik hier bijvoorbeeld de best beoordeelde hotels van Parijs vanaf slechts 41 euro per nacht voor een verblijfsduur van circa twee weken. Indien je het niet erg vindt om verrast te worden, dan kun je eveneens één van de “Undercover Hotels” boeken voor een nog lager tarief; de naam van het hotel wordt in dat geval echter pas aan je bekendgemaakt nadat je de reservering definitief hebt geplaatst.

2. LastMinute.com

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde LastMinute.com biedt eveneens een reeks last minute reismogelijkheden aan, zoals vluchten, hotels, Eurostar-treintickets, reispakketten, huurauto’s, theatertickets en activiteiten. Een zoekopdracht in Parijs leverde hoteltarieven op van rond de 71 euro per nacht. Net zoals de bovenstaande website, biedt LastMinute.com eveneens de mogelijkheid om een “topgeheime hotel” te boeken voor een verrassingsboeking.

3. GoLastMinute.com

GoLastMinute.com biedt deals aan voor voordelige vluchten, hotels, cruises en auto’s aan reizigers die van plan zijn om binnen de komende 30 dagen op pad te gaan. Het is een website die tarieven op meerdere andere websites met elkaar gaat vergelijken en vervolgens haar bezoekers naar de geselecteerde externe website stuurt op het moment dat deze aangeven klaarte zijn om een boeking te gaan plaatsen. Je kunt je aanmelden om elke dag een e-mail te ontvangen met daarin vermeldingen van de meest recente last minute aanbiedingen.

Websites voor last minute vluchten

1. Google Flights

Een aangename manier om last minute vluchten te vinden, is door de plaats van vertrek en de geplande reisdata in Google Flights in te geven en de plaats van bestemming niet in te vullen. De kaart met resultaten die je vervolgens te zien krijgt, zal je de laagste beschikbare prijzen laten zien voor een verblijf in steden verspreid over heel de wereld, zodat je altijd wel één of meerdere aantrekkelijke deals kunt vinden op plaatsen waar je wellicht nooit eerder aan had gedacht om te gaan bezoeken.

2. Kayak

De ontdekfunctie van Kayak is een hulpmiddel dat je met die van de vorige website kunt vergelijken. Je kunt exacte reisdata, maar ook een bepaalde maand of een vakantieperiode ingeven, zoals het paasweekend ingeven om daarna de resultaten te doorzoeken om te zien welke tarieven voor handen zijn via de luchthaven bij je in de buurt.

Grote boekingwebsites

Voor een meer traditionele zoekoptie naar de voordeligste reis kun je last minute vluchten zoeken op grote en bekende websites als:

1. Expedia,

2. Travelocity,

3. Orbitz.

Al deze drie websites zijn echter in handen van Expedia Inc. en gebruiken dan ook allemaal dezelfde lay-out, met een aantal kleine aanpassingen uitgezonderd. Op deze websites kunnen overigens de zoekresultaten van een bepaald hotel wat variëren. Het beste hotelresultaat voor iedere testzoektocht is doorgaans overigens op alledrie de websites hetzelfde, al kan de volgorde op de lijst met hotels eronder net even anders zijn. Aangezien de websites aan worden gestuurd, zijn ook de genoemde prijzen identiek. Deze uitstekende websites beschikken over een heleboel zoekopties met diverse handige zoekfilters. 

HotelTonight

Deze applicatie is te downloaden voor iOS en Android en kan worden gezien als een erg favoriete app onder veel reislustigen. Hier zijn immers als sinds 2010 erg aantrekkelijke hotelaanbiedingen te vinden. Met de app kan een reiziger bovendien overal ter wereld accommodaties boeken tegen interessante kortingen tot maar liefst 70 procent. Wanneer je niet alles tot op het allerlaatste moment wilt laten wachten, dan kun je met deze app eveneens data die een wat verder in de toekomst liggen boeken. De goed ontworpen boekingsmodule biedt bovenal slimme aanbevelingen en inside-informatie samen met de eerder genoemde aantrekkelijke voordelen.

Groupon

Groupon is de website die bekend staat vanwege haar scherp geprijsde restaurantdeals, fitnesslessen en schoonheidsbehandelingen, heeft eveneens een onderdeel waar last minute deals aan worden geboden die vaak kortingen opleveren op een verblijf in een hotel- of een resort. De vermeldingen die je bij Groupon aan zou kunnen treffen, zijn onder andere een verblijf in het viersterren Cabo San Lucas Resort vanaf 97 euro per nacht of een hotel in het stadshart van Phoenix vanaf 62,50 euro per nacht.

Travelzoo

Deze gerenommeerde reiswebsite biedt last minute deals aan voor vrijwel alles waar je op reis mee te maken kunt krijgen, zoals vluchten, huurauto’s, concertkaarten en zelfs een dagje naar een spa, maar op ieder willekeurig moment vindt je hier ook honderden aanbiedingen die betrekking hebben op last minute hotelboekingen en reispakketten.

Websites voor last minute vakantiepakketten

1. Airfarewatchdog

De zusterwebsite van SmarterTravel’s: Airfarewatchdog, heeft recentelijk haar Weekend-tool geïntroduceerd, met deze handige tool kun je je vlucht- en hotelpakket vinden voor de weekenden in de nabije toekomst.

2. CheapCaribbean.com

Op het moment dat je een specifieke bestemming in gedachten hebt, dan kun je je doorgaans het beste wenden tot een website die haar aanbiedingen specifiek op één regio heeft gericht. Zo heeft bijvoorbeeld CheapCaribbean.com last minute deals, in het gros van de gevallen zijn dat dan wel kortlopende flitsverkopen. Ondanks dat je niet je boeking later niet meer kunt annuleren of kunt gaan klagen wanneer je de reis niet kunt gaan maken (ongeacht de reden hiervoor), heb je in de meeste gevallen voldoende tijd om je reis te plannen. Je vind hier bijvoorbeeld, een reispakket van vier overnachtingen waarbij je vlucht en hotel naar de Dominicaanse Republiek in zijn begrepen en waar je slechts 462 euro per persoon voor hoeft te betalen. De reis dient dan wel plaats te vinden over vier tot zes maanden vanaf heden, maar wel dien je de boeking binnen vier dagen na het verschijnen van de deal te hebben afgerond.

Websites voor last minute rondreizen

1. Intrepid Travel

Intrepid Travel organiseert reizen voor kleine groepen over heel de wereld, en wanneer je bereid bent om je flexibel op te stellen, dan kun je hier profiteren van interessante deals voor reizen die tot twee maanden voor vertrek nog niet uit zijn verkocht. Rondreizen tegen een aantrekkelijke korting kunnen echter van alles en nog wat omvatten, van een Cambodjaanse culinaire rondreis tot een rondreis langs de nationale parken van Utah in de Verenigde Staten.

2. Trafalgar

Bij Trafalgar kun je maar liefst 10 tot 15 procent besparen op een aantal busreizen dat in de komende maanden plaats zullen gaan vinden met als bestemmingen in onder andere Italië, Nieuw-Zeeland en het zuiden van de Verenigde Staten.

3. TourRadar

TourRadar is een website die rondreizen verzameld, en de prijzen ervan vergelijkt, van andere reiswebsites. Het last minute gedeelte van deze website die zich toe heeft gelegd op het aanbieden van rondreizen biedt interessante kortingen aan die op kunnen lopen tot wel 50 procent van de originele prijs. De rondreizen gaan ondermeer naar landen als China, Frankrijk, Peru, Marokko en nog tal van andere bestemmingen over heel de wereld. Je kunt op deze website de aangeboden deals tot zestig dagen voor je geplande vertrekdatum boeken.

Websites voor last minute cruises

1. Cruisecriticus

De zusterwebsite van SmarterTravel’s: Cruise Critic, biedt last minute cruiseaanbiedingen aan naar gebieden zoals Alaska, Bermuda, diverse locaties in Europa en het Caribische gebied. De reizen zullen plaats gaan vinden in de komende maand of net wat later, en de prijzen kunnen tot maar liefst 70 procent lager uitvallen dan de prijs die in de standaard reisbrochure genoemd wordt.

2. Cruise.com

Een andere goede bron voor het vinden van interessante cruisedeals is het last minute gedeelte op de website van Cruise.com. Op deze website kun je afvaarten boeken die georganiseerd worden door Carnaval, Royal Caribbean, Norwegian en nog een heleboel andere gerenommeerde rederijen. De prijzen die je moet betalen wanneer je via deze website een cruise boekt, zullen echter fors lager kunnen liggen dan die originele tarieven.

Ze Magazine - Lifestyle trends