« Are your eyes showing-off for mine…. »

Subtiel oogcontact maken is de perfecte manier om iemands aandacht te trekken en interesse op te wekken.  Je kent het wel ; je bent op een receptie of een plek waar nogal wat mensen aanwezig zijn, en er is die ene persoon die je er vanop afstand uitpikt. Het is een veilige, onschuldige manier om een eerste contact te maken.

Wanneer iemand je meer dan eens een gestolen  blik toewerpt wordt je nieuwsgierigheid op een leuke manier geprikkeld zonder dat je gezichtsverlies lijdt.

De leuke kant van het maken van oogcontact

Zoals hierboven al vermeld werd, flirten dmv oogcontact is risicoloos ; mensen kijken nu eenmaal graag naar mensen, en het kan al eens wat aan intensiviteit toenemen zonder dat je een blauwtje loopt.

Je kunt gerust je blik op die ene persoon iets langer vasthouden terwijl je de straat oversteekt of een koffietje drinkt.  Als die blik beantwoord wordt heb je leuk geflirt en kan je dag niet meer stuk. Wie houdt niet van een beetje onschuldige aandacht ; zelfs al heb je totaal geen intentie om met die persoon op date te gaan ?   De interesse is gewekt, en wie weet komt het wel tot een leuk gesprek, het eerste contact is in ieder geval gelegd zonder woorden.

Hoe pak je het verder aan ?

Wat doe je als je iemand ziet die je leuk vindt in een coffeeshop of op een feestje ?  Als je niet zeker weet wat je moet doen, dan is oogcontact maken met die persoon de beste manier om zijn/haar aandacht op jou te trekken en in geen tijd een eerste indruk achter te laten.

Hier volgen een aantal tips die je op weg kunnen helpen om op de juiste manier oogcontact te maken :

  1. Zie je iemand die je interesse opwekt ? Je bent in gesprek en ziet in de verte een interessant uitziende persoon. Kijk zo nu en dan zijn/haar richting uit maar vestig op tijd je aandacht terug op je gesprekspartner(s).  Je zult zien dat de interesse gewekt is en die persoon nu naar jou begint te kijken.
  2. Wissel een vluchtige blik uit, maar wees niet te overhaast of je ziet er uit als een vervelende stalker. Wanneer de persoon die je leuk vindt je blik nieuwsgierig beantwoordt, maak je heel even oogcontact om daarna onmiddellijk terug weg te kijken.
  3. Herhaal het oogcontact maar wend je blik onmiddellijk af wanneer die beantwoord wordt. Kijk rond naar de andere aanwezige gasten en focus je weer op je drankje of je gesprekspartner(s).
  4. Wees nu iets duidelijker in je intenties. In eerste instantie denkt de persoon die je interesse opwekt waarschijnlijk dat het slechts een voorbijgaande blik was en zal zich afvragen of het slechts inbeelding was.  Maar als je nog een paar keer je blik op die persoon richt, zal het duidelijk worden dat je misschien toch niet zo toevallig steeds weer die zijn/haar richting uitkijkt. Er vormt zich een soort spanningsveld nu, de nieuwsgierigheid groeit.
  5. Bouw de spanning op, je hebt alles in handen. Het spel kan beginnen, en je stopt even met kijken, de rollen zijn omgekeerd nu je de nieuwsgierigheid hebt geprikkeld.  De persoon die je viseerde zal zich afvragen waarom je niet meer kijkt, en zal proberen je aandacht naar zich toe te halen.
  6. Nu de rollen zijn omgedraaid en je doel jouw aandacht zoekt ben je plots mysterieus voor die persoon waardoor de interesse om contact te leggen steeds groter wordt.
  7. Nu weet je vrijwel zeker dat de interesse wederzijds is. Je kunt de spanning wat opdrijven door iets langer naar je target te kijken, je ogen eventjes te sluiten om daarna je blik terug af te wenden.
  8. Speel het spel, glimlach en bloos. Terwijl je met je vrienden praat, laat je je blik terloops afglijden naar die ene persoon, je kijkt hem/haar een paar seconden aan om dan blozend of glimlachend je aandacht weer op je vrienden te vestigen.
  9. Analyseer nu het resultaat van je flirtgedrag. Kijkt de door jou gekozen persoon even vaak naar jou, zoekt hij jouw blik en aandacht ?  Dan zou dit wel eens een leuke avond kunnen worden.  Wanneer het oogcontact echter plots niet meer beantwoord wordt, is de interesse weg, het spel over en zit er niets anders op dan je avond onbezorgd en ongekwetst verder te zetten, eventueel op zoek naar een ander doel. Je kunt niet altijd winnen, maar er is niets verloren in dit veilige flirtspelletje.
  10. Nu je zeker bent van je stuk is de tijd rijp om een sprongetje te wagen. Hou het oogcontact nu iets langer vast en schenk hem je liefste glimlach. Er is geen weg meer terug.  Als je glimlach wordt beantwoord is dit wellicht de aanzet tot een verder contact, een gesprek.  Hou er rekening mee dat zo’n directe glimlach een kleine schrikreactie kan teweegbrengen, dan heeft die persoon nog wat tijd nodig om op te warmen.

Hoe flirten door het maken van oogcontact

Ben je op een feestje en je wil iemand duidelijk maken interesse te hebben, volg dan bovenstaande stappen, maar als de sfeer los en dansbaar is, kun je het al eens over een lossere boeg gooien en lachend, dansend jouw uitverkoren persoon flirterig en doordringend in de ogen staren.  Er is geen twijfel mogelijk ; de boodschap komt over !

Mannen vinden het makkelijker een meisje te benaderen dat bereid is om een flirterige blik te wisselen.  Als je iemand leuk vindt, beantwoord de blik, bouw het oogcontact subtiel op en hij zal je gemakkelijk benaderen.

Oogcontact zoeken met een vreemde is een leuke en veilige manier van flirten als je de bovenstaande stappen volgt.  Succes !

Ze Magazine - Lifestyle trends