Heb je binnenkort een date? Wij hebben maar liefst 101 super leuke en originele ideeën verzameld!

1. Speel Wie-ben-ik

Speel een spel dat je nog kent uit je jeugd, zoals Wie-ben-ik. De soms diepzinnige aanwijzingen kun je je date zeker aan het lachen maken, en zelfs een beetje beter leren kennen. Wanneer je op zoek bent naar een meer moderne versie, of als je het oude spel niet in je bezit hebt, dan kun je de gratis app-variant ervan downloaden op je smartphone. Uiteraard zal je date hetzelfde moeten doen voordat jullie samen het spel kunnen gaan spelen.

2. Richt samen een kamer opnieuw in

Je zult wellicht nooit deel gaan nemen aan een klusprogramma op televisie, maar dat wil niet zeggen dat je je niet samen aan de slag kunt gaan. Bijvoorbeeld door kennis te maken met een nieuw kleurtje op de wand of het opnieuw kiezen van meubels in een kamer in je huis. Soms is het overigens al voldoende om samen wat kleine details te veranderen om de ruimte een heel andere uitstraling te geven.

3. Ga samen zingen

Wanneer je piano of gitaar, of een totaal ander instrument, kunt bespelen, dan kunnen jullie samen jullie favoriete nummers gaan zingen. Pak een fles wijn en creëer de gezelligheid van een karaokebar gewoon bij je thuis.

4. Ga een maaltijd bij elkaar scharrelen op de markt

Ga samen op de lokale markt op zoek naar ingrediënten om een smakelijke maaltijd mee te kunnen bereiden. Dat is niet alleen er lekker en gezellig, maar leer je ook direct wat meer over de smaak van je date.

5. Bezoek een jazzclub

Gedraag je alsof je in een echte jazztown bent en trek dan ook je mooiste kleren aan, bezoek een live jazzoptreden, drink wat whisky (of je welke drank je lekker vindt) en reis samen terug naar een andere tijd.

6. Zet voor elkaar een persoonlijke speurtocht uit

Zet in je stad, dorp of buurt een persoonlijke speurtocht uit voor je date door de straten vol te planten met aanwijzingen op basis van jullie gezamenlijke verleden.

7. Speel samen een spel

Ongeacht of jullie nu samen gaan schaken, ganzenbord of scrabble gaan spelen, het is altijd leuk om tijdens een date wat competitief bezig te zijn. Gaan voor de winst kan namelijk zo enorm sexy zijn.

8. Ga een optreden van een onbekende band bekijken

Ga eens een optreden bekijken van een minder bekende band, dus niet alleen de grote namen op populaire locaties, maar de wat kleinere podia met beginnende- en minder commercieel ingestelde artiesten.

9. Pluis jullie stambomen (wat verder) uit

Diep oude foto’s op of kijk wat je kunt vinden op websites over genealogie en leer alles over elkaars verleden. Wellicht kunnen jullie zelf een keertje afreizen naar de plaats waar je betovergrootouders vandaan kwamen.

10. Ga voor een geweldig uitzicht

Zoek een geschikt dak ergens bij je in de buurt, wellicht wel dat van je eigen huis of dat van een nabijgelegen gebouw en geniet daar samen van het uitzicht. Je zult overigens bonuspunten kunnen scoren wanneer er een trapaanwezig is die jullie naar boven kan leiden.

11. Neem samen muzieklessen

Meld jullie beide aan voor een muziekles en leer samen hoe je een nieuw instrument kunt bespelen. Maak vervolgens ergens in de week wat tijd vrij om samen te oefenen. Onderzoek suggereert namelijk dat samen aan de slag gaan om een ​​nieuwe vaardigheid aan te leren jullie band werkelijk kan versterken.

12. Samen een ijsje eten

IJs is net zo zoet als de liefde. En waarom zou een date altijd een diner voor twee moeten zijn? Een toetje, zoals ijs, is immers ook geweldig.

13. Ga samen op dansles

Leer samen een paar stijlvolle bewegingen om later mee te kunnen pronken.

14. Neem samen deel aan een pubquiz

Alles zal veel gemakkelijker zijn wanneer jullie als een team vormen. En wellicht winnen jullie tijdens een pubquiz wel een leuke prijs!

15. Ga samen naar een braderie

Gewoon omdat het leven net zo lekker is als het goedkope eten dat er op een braderie te koop is. Bovendien is het leuk om onbekende en interessante soorten voedsel en verkopers te leren kennen.

16. Ga samen bowlen

Trek je beste retro-outfit aan (of juist niet) en scoor, zowel letterlijk als figuurlijk, door samen te gaan bowlen.

17. Maak samen een wandeling

Samen wandelen, hoeft niet te betekenen dat je een intensieve wandeling dient te maken waarbij je helemaal tot het uiterste gaat, maar ga gewoon op zoek naar een fraaie route in de buurt en geniet van de bezienswaardigheden (en zet een paar stappen dichter naar elkaar toe).

18. Ga samen een dagje naar buiten

Ongeacht of jullie nu gaat barbecuen, een potje gaan voetballen of gewoon in het gras gaan liggen en lekker luieren, jullie zullen het heel gezellig hebben samen buitenshuis. Draag echter op deze dag geen witte, of andere lichte, broek.

19. Word samen een amateur-fotograaf

Maak het tot jouw missie om een begin te maken met het schieten van foto’s van alle dingen die je ziet. Maak bijvoorbeeld een ritje in de auto en ga op zoek naar schitterende plaatsen om samen op beeld vast te leggen.

20. Maak samen een boottochtje

Ongeacht of je nu een roeiboot huurt en super romantisch wilt zijn of dat je een luxe cruise maakt, alles is op de één of andere manier leuker en beter zodra er een boot bij komt kijken.

21. Ga samen dansen

Je weet dat jullie zo nu en dan tegen elkaar zeggen: “We zijn absoluut geen mensen om naar een club te gaan, maar als je een keer uit wilt gaan met de intentie om gewoon lekker samen te gaan dansen? Dan is dit wel een prima zet, en zullen anderen heimelijk jaloers zijn op jullie leuke moves.

22. Ga samen schaatsen

Dit is min of meer een verplichting in de wintermaanden. Bovendien is het erg romantisch om samen te gaan schaatsen en is het zelfs een leuke manier om te bewegen.

23. Ga op zoek naar trekpleisters in je eigen buurt

Je steekt er wellicht soms de draak mee, maar er zijn waarschijnlijk een aantal echt coole attracties of trekpleisters dicht bij huis te vinden waar jullie je prima zullen vermaken. Een dagje samen schaamteloos de toerist uithangen in je eigen buurt kan dan ook erg leuk zijn.

24. Speel samen een potje pool

Speel samen een potje pool, neem samen een drankje en heb gewoon een geweldige avond samen. En natuurlijk doe je je uiterste best om als winnaar uit de bus te komen.

25. Ga samen winkelen

Ga samen winkelen en speel stylist voor elkaar. Het zal je wellicht verbazen hoe goed je date jouw gevoel voor stijl kent en vice versa.

26. Leg zelf een waterpark aan

In de zomer kun je, wanneer je een achtertuin hebt, de sprinklers en tuinslang aanzetten en zelf een waterglijbaan maken. Natuurlijk zijn jullie allebei volwassen, maar wie zegt dat jullie niet jong van hart mogen zijn?

27. Ga een weekendje weg dicht bij huis

Je wilt er even tussenuit, maar je hebt geen tijd voor een enorme vakantie. Kies dan voor een Bed and Breakfast in een stad niet ver van je huis. Wellicht ontdekken jullie dat hier een aantal gezellige restaurants, musea en winkels aanwezig zijn.

28. Begin samen met de training voor een wedstrijd of evenement

En laat je training vervolgens overgaan in een normale date, want je moet je voorbereiden wanneer je aan het hardlopen bent. Bedenk maar eens hoe geweldig het zal zijn wanneer jullie allebei je eerste 5 kilometer, of zelfs marathon, lopen! En denk ook eens aan de seks na een dergelijk evenement.

29. Maak jullie eigen cocktailbar

Jullie hebben allebei vast wel een aantal favoriete mixdrankjes en cocktails, maar daarnaast heb je wellicht geen zin in de drukte en het gedoe in de traditionele cocktailbars, zoals het geknoei met granaatappel of chocoladebitters. Koop dan gewoon een voorraadje ingrediënten en leer zelf mixdrankjes en cocktails te maken zodat iedere avond kan veranderen in een gezellige cocktailbar bij je thuis.

30. Ga samen een optreden van een cabaretier bekijken

Ga een show van jullie favoriete cabaretier bekijken, of juist eentje van een nieuwkomer, je weet namelijk nooit waar je deze een volgende keer nog eens zult zien. Overigens is het zo dat het leven soms moeilijk kan zijn, en jullie verdienen het om zo erg te lachen dat het bier uit je neus spuit.

31. Doe samen een beetje gek

“Op één van onze eerste dates daagden mijn man en ik elkaar uit voor een ‘triatlon‘ van activiteiten die we allebei leuk vonden,” zegt Robbie H., 28, uit Deurne “We besloten een wedstrijdje tafelvoetbal te doen, maar ook een ronde Pac-man en pizza eten. We hebben constant gelachen. Je kunt namelijk zelf bepalen welke drie onderdelen jullie willen gebruiken om elkaar in uit te dagen. Dit kan uiteenlopen van schaatsen, vier-op-een-rij spelen en M & Ms eten, tot baantjes zwemmen, duiken en uien eten.

32. Ga samen brunchen

Het diner op vrijdagavond kan erg druk en afgezaagd zijn. Ga in plaats daarvan carpoolen met een vriend en breng een vrije zaterdag door met een brunch (of maak deze gewoon bij je thuis). Ondanks dat je niet de mist in kunt gaan wanneer je eieren en broodjes op tafelzet, zo verzekert Leah Tinari, eigenaar van een brunchcafé. Verder kun je de dag opfleuren met een tequila, een lekker glas grapefruit of cranberrysap. Om de brunch extra lekker en romantisch kun je natuurlijk deze brunch ook samen opeten in bed (en niemand zal weten dat jullie samen hebben gegeten in je Adam-  en Evakostuum).

33. Ga weer samen de schoolbanken in

“Wanneer je in, of dicht bij een studentenstad woont, dan kun je vaak snel te weten komen welke interessante, vrij toegankelijke openbare activiteiten er worden georganiseerd, zegt Jane, 38. “We hebben boeiende schrijvers hun verhaalhoren doen, shows van studentenwerk bezocht en, ik geef het direct maar toe, een echte kick gekregen van een wandeling over de campus met het gevoel dat we nog altijd 18 waren.”

34. Doe samen thuis een work out

“Mijn man en ik hebben twee jonge kinderen, dus samen uitgaan is vrij zeldzaam”, zegt Rebecca, 33, uit Zeebrugge. “Maar we doen wel samen drie keer per week een work out van 9- minuten, nadat de kinderen in bed liggen. Het houdt ons niet alleen in vorm, maar het brengt ons ook in een competitieve stemming. We houden bijvoorbeeld altijd een wedstrijd wie het meest vaak kan opdrukken.”

Weet je wat nog een andere reden waarom jezelf in het zweet werken het vuur in jullie relatie aanwakkert? Onderzoeken hebben aan weten te tonen dat een zekere mate van competitie het libido een boost kan geven, dus blijf je partner uitdagen op allerlei gebieden.

35. Ga samen vogels spotten

Er is iets ontzettend romantisch aan het bijna alleen in een bos zijn en vogels spotten, het is lekker rustig behalve het geluid van een paringsoproep in de verte. Check even of je lokale (natuur)park rondleidingen aanbiedt, of ga gewoon vogels beklijken in je eigen achtertuin. “Maak je overigens geen zorgen over een verrekijker en een uitrusting tijdens je eerste uitstapje”, adviseert Bob DeCandido die vogeltours organiseert in het Central Park in New York City. “Let gewoon op de kleuren en de vogelgeluiden zodat je erachter kunt komen of je het vogel spotten leuk vindt.” Of gebruik dit uitstapje alleen als een smoesje om verdwaald te raken in het bos en op een spannende manier de weg terug te vinden.

36. Ga samen aan de slag op het water

Nog een geweldige manier om in vorm te raken samen met je lief: activiteiten op het water, zoals paddleboarden en kajakken.

37. Neem deel aan een improvisatie les

Improviseren blijk eveneens een goede manier te zijn om na te gaan denken over jezelf, je partner en jullie relatie.

38. Neem deel aan een rondleiding in een brouwerij

Ja, je zult er vast en zeker iets van leren, maar je krijgt waarschijnlijk ook een gratis biertje als afsluiter van de rondleiding. Als extra voordeel van een dergelijke rondleiding kan worden genoemd: ieder eventueel aanwezig schuldgevoel over het drinken van bier in de loop van de dag zal worden weggenomen. Je kunt vaak een rondleiding vinden door online op zoek te gaan naar een plaatselijke brouwerij of deze telefonisch te benaderen.

39. Volg een DJ-workshop

Vandaag de dag zijn DJ’s zelfs nog cooler dan popsterren en omdat de DJ-booth vanaf de taille elk zicht ontneemt, zijn er dus ook geen strakke leren broek of Gaga-achtige plateauzolen voor nodig.

Talloze DJ-workshops zij te vinden verspreid over ons land, dus geef gewoon een Google zoekopdracht in om er één bij je in de buurt te vinden. Plan vervolgens een les voor jou en je lief. Vanaf dat moment zullen jullie heel anders naar muziek gaan luisteren.

Zie ook: leuke romantische liedjes die je moet kennen

40. Struin samen door een boekwinkel

Je E-reader heeft heel veel geheugen, maar het is zeker niet goed deze onnodig te benutten. Neem dan ook een voorbeeld aan de scène in Eternal Sunshine of the Spotless Mind waarin Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) elkaar voortdurend ontmoeten en interessante gesprekken voeren tussen de boekenrekken. Onze suggestie is dan ook: begin altijd eerst op de afdeling met reisboeken en leer elkaar nog beter kennen door over jullie dromen te praten.

41. Breng samen een avond door voor de open haard

Geef toe: vuur en vlammen zijn steeds weer sexier dan samen naar een sitcom kijken. Leg dan ook een vuur aan in je open haard, dim de lichten, of beter nog doe ze helemaal uit, en praat gewoon gezellig met je lief totdat er alleen nog maar sintels in de haard aanwezig zullen zijn.

41. Ga samen verder met kaas

Talloze restaurants bieden workshops aan over de fijne aspecten van, de soms stinkende kazen, maar zelfs in je eigen huis kun je prima aan de slag met dit product. Ga naar een kaaswinkel (of gewoon de kaasafdeling van je supermarkt) en vraag om advies met betrekking tot een kaasproeverij.

“Voor beginners zal het, het beste zijn om kaassoorten te kiezen uit dezelfde streek”, zegt Beth Griffenhagen, marketingmanager bij Murray’s Cheese , een gastronomische kaaswinkel in New York City. “Het matchen van een bier of wijn met een paar kazen die afkomstig zijn van dezelfde plek werkt namelijk vaak erg goed omdat de omgeving op dezelfde wijze bepaalde elementen is omgegaan, meestal zelfs met een bijzondere smaak.”

42. Leg samen een avond of nacht vast

Ga naar het café op de hoek, naar een koffiebar voor een heerlijk dessert of ga er gewoon samen op uit, maar zorg er wel voor dat jullie een heleboel leuke, kunstzinnige of grappige Instagramfoto’s maken. Niet alleen zal dat een geweldige herinnering vormen, maar studies hebben ook aan weten te tonen dat wanneer je naar foto’s van je lief kijkt, dan zul je je nog meer met elkaar verbonden voelen, dus zoek een favoriete activiteit en print de resultaten uit voor later.

43. Volg samen een trendy work out

Zelfs wanneer jullie sterk uiteenlopende interesses hebben, zijn er nog voldoende workshops te bedenken die jullie allebei leuk zullen vinden. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een nieuwe sport of dansstijl uit gaan proberen.

44. Bezoek een drive-in cinema

De hoofdpersonages uit de filmklassieker Grease Sandy en Danny zijn niet de enige geliefden die een plekje in een drive-in kunnen bemachtigen. Nu dit soort kitscherige locaties steeds meer comeback lijken te maken, zijn er waarschijnlijk ook bij jullie in de buurt enkele te vinden. Pak dus gewoon wat popcorn, leun heerlijk achterover en geniet van de film en elkaar.

45. Ga samen op zoek naar paddenstoelen

Het klinkt misschien een beetje als een survival als eerbetoon aan de boeken en de films van de Hunger Games, maar het zoeken van paddenstoelen is steeds meer een echt tijdverdrijf geworden voor veel mensen.

Zie het als wandelen met tot slot een geweldig lekkere beloning: namelijk in de vorm van de ingrediënten die je verzameld voor een heerlijk diner, terwijl jullie door bossen en velden op zoek gaan naar eetbare paddenstoelen. Wellicht worden er zelfs begeleide wandelingen georganiseerd bij je in de buurt zodat je altijd zeker weet dat je eetbare paddenstoelen plukt.

46. Brouw samen jullie eigen bier

Je zou simpelweg naar de dichtstbijzijnde supermarkt kunnen gaan en daar een six-pack bier kunnen kopen, maar wat is de uitdaging daarvan? Thuis bier brouwen is de afgelopen jaren immers erg populair geworden, onder andere met behulp van de kant-en-klare kits die online aan worden geboden op diverse websites.

47. Ga samen naar een attractiepark

Ga naar een attractiepark bij je in de buurt en maak een ritje in je favoriete attractie. Of je nu gezellig en romantisch samen in een reuzenrad wilt zitten of samen een suikerspin wilt delen, er zijn een heleboel leuke dingen die jullie samen kunnen doen. Je zult zeker bonuspunten scoren wanneer bovenin het reuzenrad je lief met iets leuks weet te verrassen.

48. Ga samen naar een dance party

We hebben het nu niet over de moderne dance party’s. In een heleboel steden worden namelijk zogenaamde nostalgische party’s gehouden waar je naar videoclips uit de ’80’s kunt kijken en waar je je beste moonwalk kunt laten zien of Courteney Cox kunt overtroeven met je Dancing in the Dark-moves.

Via de zoekmachine van Google kun je gemakkelijk achterhalen waar en wanneer er bij jou in de buurt dit soort feesten worden georganiseerd. Uiteraard kun je ook gewoon thuis je moves laten zien wanneer je op YouTube je favoriete clips en films afspeelt op je flatscreen en samen met je lief te feesten alsof jullie 10 jaar terug in de tijd zijn gereisd.

49. Ga aan de slag in de keuken

“We zijn dol op Taco’s, maar proberen ook verschillende andere gerechten uit en experimenteren daarbij met uiteenlopende smaken”, zegt Eric, 29. “Het klinkt misschien eenvoudig, en we hebben het voorbereidende werk gebaseerd op bestaande recepten, maar zodra we er geen voor handen hebben, dan zullen we echt zelf iets moeten verzinnen en gewoon genieten van het samen elkaar zijn. ”

50. Samen zijn als jullie niet bijeen bent

“Mijn man reist veel voor zaken, maar ik hebt toch een manier gevonden waarop we verbonden kunnen blijven met elkaar, in het bijzonder wanneer er sprake is van een reis die meer dan een week duurt, is het leuk om een ​​wekelijkse filmdate te organiseren,” zegt Sarah B., 28, uit Luik. “We zullen dan een film uitkiezen die we allebei graag willen zien en deze tegelijkertijd bekijken, maar elkaar ook tekstberichten sturen of bellen tijdens de scènes die we leuk vinden (of waar we juist een hekel aan hebben).”

51. Ga samen nieuwe dingen proeven in de supermarkt

“Een supermarkt bij ons in de buurt laat haar bezoekers altijd een hoop nieuwe dingen proeven in het weekend”, zegt Eva S. (29) uit Brussel. “Mijn man en ik gaan dan ook graag proeven en krijgen op die manier een paar lekkernijen als aperitiefje voor het avondeten. Het is een leuke manier om nieuw voedsel te proeven en tegelijkertijd te winkelen.” Waarschijnlijk zijn er bij jou in de buurt ook welsupermarkten waar jullie terechtkunnen om samen wat nieuwe eetervaringen op te doen.

52. Leer samen iets totaal onbekends

“We bezoeken graag nieuwe tentoonstellingen in musea en gaan altijd even kijken, zelfs wanneer het onderwerp ons in het begin niet echt lijkt te interesseren”, zegt Andrea F, 35, uit Wilrijk. “We zijn bijvoorbeeld onlangs gaan kijken naar hoe kunstenaars foto’s bewerkten met Photoshop, dit soort zaken haalt ons uit onze sleur en we eindigen doorgaans een dergelijk uitje met het voeren van interessante, filosofische gesprekken over wat we hebben gezien en geleerd.’

53. Volg samen een gratis activiteit bij een winkel in de buurt

Zo zijn er bijvoorbeeld winkels die gratis work outs, softwaredemo’s en doe-het-zelflessen aanbieden. Ga samen op zoek naar een activiteit die door je favoriete winkel wordt georganiseerd en breng een dag door met het iets nieuws te leren zonder daar geld voor uit te hoeven geven.

54. Vink samen dingen op je bucketlist af

In de film A Walk to Remember helpt Landon (Shane West) Jamie (Mandy Moore) items van haar bucketlist te verwezenlijken voordat ze komt te overlijden aan leukemie. En hoewel dit voorbeeld erg extreem is, helpt het nemen van de nodige tijd om dingen samen te doen, die je altijd al eens hebt willen doen, jullie relatie te verbeteren en de toewijding naar elkaar toe nog sterker te maken.

55. Bezoek samen naar een lokaal tuincentrum

Steeds meer kassen openen een eigen café en souvenirwinkel, waardoor deze locatie meer wordt dan alleen een plek om potgrond of plantjes te kopen. Deze plaats is namelijk ook prima geschikt om een beetje rond te wandelen tussen de felgekleurde bloemen, in het bijzonder wanneer het buiten nog altijd  erg koud is, dan kan jullie hier enorm positief door worden beïnvloed.

56. Maak samen een minitrip

“Iedere zaterdagochtend kiezen mijn man en ik een leuke of bijzondere bestemming op ongeveer een uur rijden van ons huis en gaan we op weg,” zegt Amanda F., 31, uit Oostende. “Dat kan een nieuwe winkel zijn, maar even goed een rommelmarkt of een restaurant. Wat ik in alle gevallen heb gemerkt, is dat de rit zelf al een geweldige manier is om te bespreken wat er in ons leven allemaal gaande is.” Het blijkt dat dit ritje in de auto een ideale plaats kan zijn waar serieuze gesprekken kunnen worden gevoerd.

“Mannen hebben namelijk vaak de neiging zich meer open te stellen als jullie naast elkaar zitten, dan wanneer jullie je tegenover elkaar op hebben gesteld”, legt James Cordova, professor psychologie aan de universiteit van Clark, uit. Dit geldt in het bijzonder wanneer jullie het hebben over iets zwaars, waardoor er een situatie ontstaat waarin het hebben van oogcontact kan worden geïnterpreteerd als een bedreiging of uitdaging.

57. Neem deel aan een whiskyproeverij

Er is iets speciaals aan het proeven van een glas met een 12-jarigen whisky die de oerman in een kerel naar voren zal halen. (Wellicht het zijn sexy, starende blik terwijl hij probeert om geen reactie te laten zien wanneer de smaak erg heftig binnenkomt?). Ook in verschillende plaatsen in ons land worden er van tijd tot tijd whiskyproeverijen georganiseerd of hebben restaurants zich gespecialiseerd in deze sterke drank.

Uiteraard kun je ook je eigen whiskyproeverij houden door zelf een aantal flessen in te slaan van verschillende merken (zoals Jack Daniels, Johnnie Walker en Jameson) om samen te gaan proeven, zegt Ky Soto, mixoloog voor The Thirsty Crow, een whiskybar in Los Angeles. Schenk dan steeds “twee vingers” voor elk van jullie in, of beter nog, laat de man van het gezelschap dit doen, en houd een glas water bij de hand om tussen iedere proefbeurt je mond mee te spoelen. Soto beveelt ook aan om werkelijk op de verschillende smaken in iedere drank te letten, maar wanneer je gedachten afdwalen naar die scène van Daniel Craig in Skyfall Scotland, dan mag dat natuurlijk best.

58. Bezoek samen een ochtendmatinee in de cinema

“Mijn man en ik houden enorm van films, maar we hebben dit onlangs ervaren als een ware beproeving die heel de vrijdagavond duurde, dankzij de drukte en de hoge prijzen, was het gewoon wat te veel voor ons”, zegt Jill D., 45, uit Brugge. “Dus nu gaan we voortaan ’s ochtend in een weekend op momenten dat onze kinderen moeten voetballen of een speelafspraakje hebben. Kaarten zijn dan namelijk minder duur, en we nemen zelf boordjes van onze favoriete bakker mee. Bovendien hebben we dan bijna de hele filmzaal om onszelf lekker lui neer te vleien.”

59. Spreek samen af bij een locale trekpleister voor een drankje

In het Atomium, zitten in de schaduw van de Eiffeltoren of je verwonderen over de watervallen in de Ardennen. Zoals we allemaal hebben kunnen zien in films als Sex and the City, leiden iconische locaties tot nog altijd tot nog meer iconische momenten. Koester dan ook het feit dat je al lang en gelukkig leeft en bewonder samen met je lief het uitzicht.

60. Meld jullie samen aan voor een modder- of colorrun

Vuil, en nog vuiler, is het overkoepelende thema bij dit soort niet-competitieve plezierruns die door heel het land worden gehouden. Ze vragen echter wel vaak dat je in twee tallen werkt, wat een geweldige manier is dus samen te doen met je lief en bovendien zal er op het feest na de finish vaak het nodige bier aanwezig zijn voor de dorstige deelnemers. Wanneer je er een dergelijke race in je eigen buurt wilt vinden, dan doe je er goed aan om de zoekmachine van Google hiervoor in te zetten.

61. Organiseer een picknick voor jullie samen

“Niets maakt me meer gelukkig dan een deken, een mandje, een paar lekkere hapjes en een E-reader vol met boeken die ik kan lezen”, zegt Jenna S., 33, uit Hooghalen. “Zelfs wanneer we gewoon in de achtertuin zijn, dan heeft het op de grond liggen of zitten iets speciaals met zich mee, we lezen allebei onze eigen dingen, maar we zijn desondanks gezellig samen.”

62. Ga samen een wijngaard of wijnhuis ontdekken

Wijngaarden en wijnhuizen zijn weliswaar erg beroemd, maar meestal geen voor de hand liggende dingen te om samen te doen. Meer en meer zijn dit soort locaties echter uitgerust met wandelpaden, picknickplaatsen, speeltuinen en zelfs zwembaden, waardoor wijngaarden een uitje voor een hele dag aan kunnen bieden. Wellicht is er ook eentje bij jou in de buurt en kun je samen met je lief er een romantisch bezoekje aan brengen. In bepaalde streken zijn namelijk de stedelijke wijnhuizen bijna even gewoon geworden als de lokale bierbrouwerijen.

63. Speel samen een spel uit jullie jeugd

“Iedere vrijdagavond bestellen mijn man en ik pizza, ontkurken een lekkere fles wijn en spelen ooderwetse kaartspellen of bordspellen zoals Zeeslag”, zegt Kristine R., 30, uit Peer. “Het is een goede manier om te ontspannen na een zware werkweek!”

Het spelen van deze oude spellen of jezelf onderdompelen in de dingen uit je jeugd kan jullie immers dichter bij elkaar brengen. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat activiteiten die het gevolg zijn van nostalgie, jullie meer verbonden zullen laten voelen met elkaar.

64. Speel samen met puppy’s

Je huis staat wellicht een beetje te vol om zelf een trouwe viervoeter aan te schaffen, maar dat wil niet zeggen dat je er niet naar kunt kijken. Ga bijvoorbeeld samen naar een plaatselijk dierenasiel en geniet van al die harige vriendjes, of schrijf jullie samen in voor een vrijwilligersproject als vrijwilliger bij een dierenopvang bij je in de buurt zodat je geregeld met een hond kunt gaan wandelen.

Dit zal jullie niet alleen veel liefde teruggeven, maar ook iets speciaals toevoegen aan jullie relatie; Onderzoeken hebben namelijk aan weten te tonen dat het samen doem van vrijwilligerswerk je zelfs minder gestrest kan maken.

Zie ook: welke hond past bij mijn profiel? 

65. Speel samen met eten

Volgens HowAboutWe voor stellen, een abonnementenservice die een reisschema opstelt voor tijdgeïnspireerde koppels uit New York City, is één van de meest populaire opties een doe-het-zelf pretzelkit met chocolade. Hiermee kunnen jullie samen maquettes maken door Nutella te kopen of chocolade te smelten en hierin vervolgens voorzichtig de krakelingen in te dopen. Voeg daarna hagelslag, kleine harde snoepjes of gehakte noten toe voor nog meer smaak. Als gebakken producten echter meer jouw ding zijn, dan kun je jullie uiteraard ook altijd inschrijven voor een cursus taarten decoreren.

66. Ga samen naar de opera

Er is iets zo sexy aan jezelf in je beste kleding steken en helemaal optutten wanneer je een uitvoering in een verduisterd theater gaat bezoeken. Het was bijvoorbeeld te zien als het keerpunt in Pretty Woman, en zelfs wanneer je niet exact begrijpt wat er zich op het podium afspeelt, dan nog zullen de muziek en het drama je weten te grijpen. Vaak worden er zelfs kortingen gegeven voor mensen die al een gevorderde leeftijd hebben. Of dit het geval is, kun je vaak eenvoudig nakijken op de website van het theater bij jou inde buurt.

67. Geniet samen van een aantal nieuwe seksuele uitdagingen

Ongeacht wat je opwindt: een zekere schaduw van een erotische roman of een seksspeeltje. Sekswinkels zijn nog nooit zo druk bezocht geweest, en een heleboel bieden zelfs lessen aan voor koppels. Maak je echter geen zorgen, je wordt hier niet naakt verwacht en er worden evenmin extra punten toegekend voor deelname; in plaats daarvan zijn er lezingen over alles wat met seks te maken kan hebben, van tips voor geweldige orale seks tot het geven van een sexy massage. Online vind je vaak al snel waar er in jou buurt dit soort lessen of workshops worden gehouden en hoe je jullie daarvoor in kunt schrijven.

Handige tip: zo kan je jouw seksleven nieuw leven inblazen!

68. Ga samen naar een spa

Het idee van een spa kan wellicht een beetje intimiderend lijken, maar wanneer dit op de juiste manier aan wordt gepakt, dan kan een bezoek een geweldige manier zijn om tot rust te komen. “Vraag naar een zogenaamde zij-aan-zij gezichtsbehandeling, lichaamsbehandeling of massage,” adviseert Melinda Minton, uitvoerend directeur van The Spa Association. “Zoek om optimaal te kunnen profiteren van de dag een faciliteit uit die gratis voorzieningen aanbiedt, zoals een droge sauna of een mineraalbad en wees niet bang om een ​​dagkaart te vragen, wat dus wil zeggen dat jullie heel de dag aanwezig mogen zijn en zoveel mogen relaxen als jullie maar willen.

69. Ga samen uit eten

Je hoeft heus niet te wachten tot je fijnproevende vrienden jullie een uitnodiging sturen om bij hen te komen eten: er worden namelijk steeds meer diners buitenshuis georganiseerd in het hele land. Om er één in je buurt te vinden, gebruik je gewoon de zoekmachine van Google. De menu’s worden vaak bereid door professionele chef-koks die niet meer werkzaam zijn, en jullie kunnen je smaakpapillen en je sociale omgeving zeker langs deze weg uit gaan breiden.

Zie ook: 

70. Ga samen vrijen in de regen

Heeft de weerman bewolkte luchten in het vooruitzicht gesteld? Dat is dan erg goed nieuws! Pak je lief bij de hand en ga samen naar buiten. Overspoel worden door een lentedouche (of zelfs een sneeuwstorm!) dwingt je haast om je mond te sluiten en alleen genoegen te nemen met een  hartstochtelijke omhelzing die echter nog veel sexier zal zijn dan die van Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) in de film The Notebook.

71. Ga samen naar de sterren kijken

Samen naar de sterren kijken is zo klassiek dat het bijna een cliché is, maar de avond of nacht samen buiten doorbrengen is zo romantisch dat we het niet konden weerstaan deze te vermelden. De beste manier om samen naar de sterren te kijken is om daadwerkelijk te weten wat je ziet, dus download de app The Night Sky. Op die manier kun je er echt van op aan dat je naar de Grote beet kijkt.

72. Boek samen een verrassingsreis

“Zonder twijfel, mijn favoriete date ooit was toen mijn huidige man me vertelde dat me aan moest kleden voor een reis naar het strand toen hij me ophaalde”, zegt Sarah P., 37, uit Mol. “We reden echter samen naar het vliegveld, waar we op een vliegtuig naar Spanje stapten! We bleven daar maar één dag, en we kwamen dus gewoon weer thuis in onze badkleding.” Wanneer je bereid bent om flexibel te zijn met betrekking tot je eindbestemming, dan zijn er een heleboel interessante last-minute reizen te vinden. Online zijn er zelfs talloze websites te vinden die ​​goedkope vluchten aanbieden.

73. Doe het een keertje samen in de auto

Die zweterige handafdruk in de film Titanic is de laatste 15 jaar haast in je geheugen gegrift. Niet alleen brengt het opgewonden worden in de auto ondeugende herinneringen aan je middelbare schooluitjes met zich mee, maar dit kan eveneens je libido’s een boost geven. Volgens deskundigen is nieuwe dingen doen de sleutel tot het behouden van je aantrekkingskracht, dus nog meer reden om je bed even te laten voor wat het is en direct je auto uit de garage te halen.

74. Maak samen een pittoreske wandeling

“Mijn man en ik hebben de gewoonte om op lange afstandswandelingen te maken, we hebben het dan over afstanden tussen de 10 en 15 kilometer, om naar een dinerbestemming te lopen,” zegt de in De Panne wonende Karen G., 50. “We wonen vlak bij het strand, dus we kunnen langs de kustlijn lopen. Tegen de tijd dat we van onze maaltijd kunnen gaan genieten, zijn we inderdaad hongerig en hebben we echt geweldige gesprekken samen. ‘

75. Geniet samen van een goede wijn

“We gaan graag naar arrangementen waarbij er een diner met wijn wordt gecombineerd“, zegt Rob P., 36, uit Leuven. “Ze zijn niet alleen erg lekker, maar we ontdekken zo ook steeds weer nieuwe dingen over wijn en voedsel die we thuis zelf in de praktijk kunnen brengen. Bovendien is de all-in prijs die in veel restaurants aanbieden een enorm pluspunt, het is geweldig om te weten dat de rekening is niet een onaangename verrassing zal zijn aan het einde van de avond omdat we een extra fles wijn hebben besteld.”

76. Laat je lief zien hoeveel je van een liefdeslied houdt

In 27 Dresses geeft Jane (Kathryn Heigl) een dronken vertolking van “Bennie and the Jets” en dat is het moment waarop je Kevin (James Marsden) kunt zien smelten. Daar komt echter wel bij dat wanneer je lief al enige tijd kent, je niet meer stomdronken kunt worden en genoegen nemen met een vreselijk vertolkt, of nietszeggend, lied: beter overweeg je om een grote hit als I Will Always Love You ten gehore te brengen. Bekijk ook onze lijst met leuke liefdesliedjes!

77. Doe samen iets terug voor de gemeenschap

Dragen jullie samen een bepaalde organisatie een warm hart toe? Dan zouden jullie kunnen overwegen om een handje te gaan helpen tijdens je volgende date. Serveer bijvoorbeeld eens het avondeten in een daklozenopvang, meld je aan voor een dienst in de gemeenschapstuin of ga flyers uitdelen voor een politieke kandidaat waarin jullie geloven. Je zult hier een goed gevoel aan over houden, zowel over jezelf als over elkaar, maar ook over de staat waarin de wereld verkeert.

78. Ga samen een nieuwe taal leren

Ga samen op zijn minst voldoende van een nieuwe taal leren om wat internationale flair toe te voegen aan je gebruikelijke, lieve woordjes die je geregeld in het oor van je lief fluistert.

79. Lees samen hetzelfde boek

Je kunt dit vergelijken als  de gang van zaken bij een boekenclub, maar dan nog veel beter, omdat je niet te maken zult krijgen met die vriend van een vriend die helemaal stuk gaat als je over iets anders praat dan het boek dat jullie lezen.

80. Probeer samen een nieuwe keuken

Stap een af van de afhaalmaaltijden en bestel eens iets dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Wat denk je bijvoorbeeld van Birmaans? Ethiopisch? Noors? Er is een hele wereld van smaak in de restaurants in ons land voor handen en dat eten smaakt nog beter wanneer je er samen met je lief van kunt genieten.

Recept: Hoe maak je een lekker dessert met weinig calorieën?

81. Ga samen fietsen

Het enige dat beter is dan een ontspannen weekendwandeling, is een fietstocht door de mooiste delen van je stad of dorp. Je scoort bovendien extra bonuspunten wanneer jullie samen een tandemtocht kunnen maken.

82. Plan samen jullie droomvakantie

Zelfs op het ogenblik dat je een dergelijke vakantie nu niet kunt betalen, dan is het nog steeds erg leuk om samen naar foto’s van verre, exotische oorden te kijken.

83. Woon samen een filmfestival bij

Het is niet nodig om tickets naar Zuid-Frankrijk te boeken: de kans is namelijk groot dat in jouw woonplaats, of in een stad in de buurt, een eigen festival organiseren waar je de acteerkunsten van toekomstige sterren kunt gaan bekijken.

84. Ga samen kamperen

Ongeacht of je nu een tent in de wildernis opwilt gaan zetten of dat je deze in je eigen achtertuin plaatst, er is niets beter dan slapen onder een sterrenhemel. Vergeet echter niet om de nodige marshmallows bij de hand te houden.

85. Ga samen naar een open huis

Vraag een aantal aanbiedingen van lokaal onroerend goed op en ga samen naar de open dag van de grootste, meest opzichtige huizen die jullie kunnen vinden, en geniet daar van de gratis lekkernijen, terwijl jullie de inrichting van de huidige eigenaren beoordelen.

86. Ga samen gewoon mensen kijken

Laat die dramaserie op primetime even voor wat het is en ga in plaats daarvan samen met je ,lief op een terras zitten. Daar bedenken jullie dan belachelijke achtergrondverhalen bij de mensen die aan jullie voorbij trekken. Lach echter niet zo hard dat het schuim van je latte in je neus terechtkomt.

87. Bouw samen een fort

Nadat je samen met je date een fort hebt gebouwd, moeten jullie er natuurlijk ook enige tijd gezellig samen in gaan zitten.

88. Moedig samen een plaatselijk sportteam aan

Ga bijvoorbeeld samen naar een plaatselijke voetbalwedstrijd of bemachtig toegangskaartjes voor een andere amateur-wedstrijd. Je zult dan niet zoveel plezier beleven als tijdens een bezoekje aan een topclub, maar dan zonder de drukte en de enorm hoge snackbarprijzen.

89. Ga samen op strooptocht naar goedkope kleding

Het is nooit te vroeg om een samen alvast opzoek te gaan naar geschikte kleding voor bijvoorbeeld carnaval of halloween. Bovendien is niets leuker dan het kostuum van je partner samen te mogen stellen.

90. Breng samen een bezoekje aan een botanische tuin

In een botanische is eigenlijk heel het haar door wel een helboel moois te zien, maar een wandeling onder de met bloesems getooide bomen in het vroege voorjaar is wellicht het meest romantische dat je tijdens een date kunt doen.

91. Ga samen naar het strand

Wanneer je het geluk hebt om dicht bij de kust te wonen, dan neem je je partner mee naar je favoriete plekje op het strand om samen te genieten van een schitterende zonsop- of zonsondergang. Het zal op dat tijdstip van de dag wellicht minder druk zijn, maar tevens zal het uitzicht oogverblindend blijven.

92. Laat samen jullie toekomst voorspellen

Het is natuurlijk wel een beetje dwaas, maar je zult verrast zijn door de inzichten die een handlezer of een legger van tarotkaarten kan bieden. (Op zijn minst hebben jullie de nodige stof om de komende tijd over na te denken.)

93. Ga samen rotsklimmen

Rotsklimmen zal niet alleen een enorme adrenalinekick geven, maar ook een geweldige work out voor heel het lichaam zijn. En bovendien zal een koppel dat samen op avontuurt gaat vaker bij elkaar blijven.

94. Ga samen trampoline springen

Samen een bezoekje brengen aan een, al dan niet overdekte, trampolinepark is niet alleen leuk voor kinderen. Als volwassenen kunnen jullie immers ook het kind weer in je naar boven laten komen en voor even weer de tienjarige durfals worden wanneer jullie helemaal los gaan op de trampoline.

95. Bezoek, of doe mee, aan een plaatselijke talentenjacht

Een plaatselijke talentenjacht is in de regel veel spannender dan kijken naar talentenjacht op televisie. En wanneer je iets hebt waar je gepassioneerd over bent (zoals het schrijven en voordragen van gedichten of songteksten), dan is dit uiteraard ook een uitstekende manier om indruk te maken op je geliefde.

96. Ga samen naakt zwemmen

Naakt zwemmen, kan natuurlijk niet overal en altijd. Bij voorkeur doe je dit dan ook op een moment dat de zon nog niet op is gekomen, of pas nadat deze is ondergegaan. Vergeet bovendien ook niet het plekje waar jullie je kleding achter hebben gelaten.

97. Ga samen helemaal los in een speelhal

Samen naar een lokale speelhal gaan om daar een spelletje Pac Man te spelen en te zien wie nu echt de beste is. Lekker even alle dagelijkse zorgen van je afzetten en genieten van het spel en elkaar is een prima date, toch?

98. Creëer samen de ultieme afspeellijst

Kies om de beurt een liedje dat je aan elkaar doet denken. Dit is een uitstekende manier om herinneringen op te halen van plaatsen jullie waren toen je een song voor de eerste keer hoorde en tevens om de muzieksmaak van je date beter te leren kennen. Zodra jullie klaar zijn met het samenstellen van de afspeellijst, hebben jullie uiteraard altijd en overal alle favoriete nummers bij de hand.

99. Ga samen paardrijden

Samen gaan paardrijden is weer een goed excuus om naar buiten te gaan en om samen leuke plekjes te verkennen die je te voet anders weelicht nooit tegen zou zijn gekomen.

100. Duik samen in de geschiedenis

Op het moment dat je woonplaats bekend staat vanwege zijn interessante geschiedenis, dan kun je jullie aanmelden voor een wandeltocht (eventueel met een gids) door een historische wijk, of even een stop inlassen bij een plaatselijk museum. Je zult zo niet alleen meer leren over de plaats waar je woont, maar ook quality time door kunnen brengen met je partner.

101. Maak ontbijt voor jullie samen in plaats van diner

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag, en daarnaast eveneens de meest eenvoudig te bereiden. Zodra je dus thuiskomt van je werk, gooi je gewoon een paar eieren in de pan om deze samen met wat spek te bakken. Uiteraard dienen jullie voor het eten wel eerst jullie pyjama’s aan te trekken om in de juiste stemming te komen. En natuurlijk maak je het helemaal af door het eten samen in bed te nuttigen.

102. Interview elkaar

Je denkt wellicht dat je je eigen liefdesverhaal van voor tot achter kent, maar er zijn waarschijnlijk toch een aantal dingen die je partner niet eerder met je heeft gedeeld. Vraag hem, of haar, dus om je alles te vertellen wat hij, of zij, zich herinnert over de dag dat jullie elkaar voor de eerste keer hebben ontmoet, en leg dit alles vast in een beeld- of geluidsopname. Later kun je dit interview dan nog eens met plezier voor de dag halen, of zelfs je eventuele (klein)kinderen meevermaken.

Zie ook: leuke Ja/Nee vragen die je kan stellen aan elkaar

103. Ga samen terug naar de plek waar het allemaal is begonnen

Dit kan bijvoorbeeld het restaurant zijn waar jullie de eerste date hadden, of de bar waar jullie de eerste echte zoen uitwisselden. Maar even goed de plaats waar je lief je verkering heeft gevraagd. Voor welke locatie je ook voor kiest, het is altijd leuk om de plekjes nog een keer te bezoeken die speciaal waren toen jullie verliefd werden. Je zult verrast zijn door alle herinneringen die op die locaties plotseling weer naar boven zullen komen.

104. Boek een hotelkamer voor een nacht

Heb je niet de tijd (of het geld) om verder weg te gaan? Dan kun je een (last minute) hotel boeken voor maar één nacht. Online zijn vaak speciale websites te vinden die last-minute deals aanbieden. Voordat je het weet, liggen jullie samen languit op dat luxe beddengoed, nippend aan een glaasje champagne. (Beter kan het eigenlijk niet worden.)

105. Eet samen eerst een nagerecht

Doe het gewoon een keertje: sla het hoofdgerecht over en stuif meteen door naar het beste onderdeel van een maaltijd. Beter nog, verander het nagerecht in je volledige maaltijd door te kiezen voor je favoriete lekkernijen en daar een grand dessert van te (laten) maken. Je zult het voor- en hoofdrecht van het diner dan niet eens gaan missen.

106. Ga samen in de sneeuw spelen

Ga samen een keer skiën, snowboarden of een wandeling maken in de sneeuw (dat is overigens een uitstekende work out). Maak vervolgens samen plannen om gezellig bij het vuur te gaan zitten en samen van een wijntje te genieten. Of kies voor een warme chocolademelk of ander lekkers dat kan zorgen dat jullie weer op zullen warmen.

Ze Magazine - Lifestyle trends