Een date wil je natuurlijk altijd zo romantisch mogelijk laten verlopen. Toch kan het je op sommige momenten gebeuren dat je niet voldoende inspiratie hebt, of dat je gewoonweg geen tijd hebt om een romantisch afspraakje te bedenken. Wanneer je dus net even iets meer wilt organiseren voor het afspraakje met je lief dan een diner voor twee bij kaarslicht, dan is het goed omsnel verder te lezen.

Hieronder hebben we namelijk een aantal super romantische plaatsen en locaties voor je op een rijtje gezet. Zonder al te veel moeite kun je daarmee een geweldige indruk maken op je date, dus waar wacht je nog op?

Bekijk de 25 meest via de pijltjes 

11. Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen is één van de oudste en meest beroemde Europese dierentuinen. Voor een bezoekje aan deze zoo moet je echter wel een halve dag uittrekken, want er is een heleboel te zien en te doen. Je maakt er immers een soort wereldreis langs allerlei dieren.

De zoo herbergt maar liefst ruim 950 diersoorten en er zijn meer dan 5.000 dieren te bewonderen. Van al deze dieren is 80 procent overigens altijd te zien, zelfs wanneer er sprake is van typisch Belgisch weer. Voor een beestachtig goede date moet je echt een keertje een bezoekje brengen aan deze zoo.

Locatie:

Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen

22. Dagje naar de zee in Oostende

Lekker samen relaxen op het strand van Oostende is een heerlijk luie date. Maar behalve zwemmen en zonnen is er op dit strand nog een heleboel meer te doen. Zo kun je bijvoorbeeld over de fraaie boulevard flaneren, langs het strand wandelen over de promenade of een bezoekje brengen aan een gezellige beachclub.

Voor de ware sportievelingen is dit bovendien de ultieme kans om te gaan kiten of surfen. Een dagje naar de zee in Oostende is dus zeker een date waarbij je je niet hoeft te vervelen.

Locatie:

Zeedijk
8400 Oostende

33. Shoppen in Nieuwpoort (ook op zondag)

Wanneer je een bezoekje brengt aan Nieuwpoort, dan kun je bijna niet vertrekken zonder even te hebben gewinkeld. Winkelstraten zoals de Albert I-laan of de Lombardsijdestraat in Nieuwpoort-Bad kunnen namelijk zonder twijfel worden vergeleken met de beroemde shoppingcentra die in een heleboel grote steden te vinden zijn. Indien je liever de drukte wat wilt vermijden, dan kun je ook gaan shoppen in de centrumstraten van Nieuwpoort-stad, die tussen het Marktplein en de Kaai liggen.

Locatie:

 • Albert I-laan
  Lombardsijdestraat
  8620 Nieuwpoort-Bad
 • Marktplein
  Kaai
  8620 Nieuwpoort-stad

44. Kajakken in Gent

Wil je samen met je date gaan varen door de stad Gent, in het stadshart of langs Leie richting Drongen of Astene-Deinze? Dan kun je in deze prachtige stad op verschillende plaatsen terecht om een kajak te huren. Gent biedt namelijk een breed scala aan mogelijkheden om de stad vanaf het water te kunnen verkennen en bewonderen. Dit zal zeker een date worden die je je zeker nog langs zult weten te herinneren.

Zie ook: leuke adressen om te ontbijten in Gent

Locatie:

 • Goubaulaan 4
  9031 Gent
 • Sint-Michielsplein 21
  9000 Gent
 • Vissersdijk 1
  9000 Gent
  Yachtdreef 1a
  9000 Gent

55. Shoppen in Maasmechelen Village

Maasmechelen Village is een zogenaamd outlet shoppingcentrum. Het winkelcentrum is ontstaan tijdens de reconversie van de lokale steenkoolmijn en bevindt zich dan ook direct naast de mijnschachten van de inmiddels gesloten mijn. Je vindt er een grote winkelstraat, de Mijnwerkersstraat, met daaraan grenzend een aantal kleinere dwarsstraatjes.

De straat huisvest een groot aantal winkels en horecapanden. Wanneer je met je date graag opzoek gaat naar betaalbare merkproducten, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Bekijk ook: leuke adressen in Limburg voor een fantastische date

Locatie:

Zetellaan 100
3630 Maasmechelen

66. Dagje winkelen in Antwerpen

Voor liefhebbers van winkelen is de Antwerpse Meir de hemel op aarde. De autovrije straat herbergt namelijk de meest uiteenlopende winkels met grote als wat minder grote merken. In dit winkelgebied wordt bovendien op een bijzondere manier de hedendaagse mode gecombineerd met historische gevels en panden.

Natuurlijk kun je ook lekker relaxen in één van de gezellige horecazaken in één van de zijstraten van de Meir. Aan de Meir ligt bovendien de Stadsfeestzaal, een prachtig neoclassicistisch gebouw uit 1908,  dat na een gigantische restauratie en verbouwing om is gevormd tot een bijzonder fraai winkelcentrum. Je vindt er diverse winkels en pop-up stores, maar er worden ook geregeld (vaak besloten) evenementen en feesten gehouden.

Locatie:

Meir
2000 Antwerpen

77. Boswandeling in Durbuy

Trek samen met je lief je wandelschoenen aan om vervolgens het land van Durbuy te gaan verkennen. In dit gebied zijn namelijk een groot aantal wandelroutes bewegwijzerd, maar uiteraard kun je ook zelf op ontdekking gaan. Een fikse boswandeling of lekker kuieren langs de Ourthe, in Durbuy zal iedereen een interessante wandeling kunnen maken. Op verschillende plaatsen in Durbuy kun je routekaarten kopen of een GPS wandeltocht starten zodat je een heerlijk ontspannen date in de vrije natuur kunt organiseren.

Locatie:

Place aux Foires 25
6940 Durbuy

88. Sky restaurant Njord in Zeebrugge

Dit bijzondere restaurant richt zich op vers gevangen Noordzee vis, schaal- en schelpdieren, maar ook heerlijke vleesgerechten die wordt geserveerd met een Scandinavische twist. Een ander noemenswaardig aspect van dit restaurant is het schitterende uitzicht waar alle gasten van kunnen genieten.

De zaak is namelijk gelegen op de zevende (en achtste) verdieping van het ABC Cruisegebouw. Je kunt dus eten op 40 meter hoogte en tevens genieten van een buitengewoon uitzicht op zee, de (jacht)haven van Zeebrugge en op het buitengebied van de stad Brugge. Een geslaagde date dus wanneer je van lekker eten en een oogverblindend uitzicht houdt.

Locatie:

Rederskaai 60
8380 Brugge

99. Brugge verkennen met de bootjes

Een date in Brugge is absoluut niet compleet zonder dat je samen met je lief een tochtje hebt gemaakt op de Brugse reien. Je kunt in een bootje stappen bij één van de vijf aanlegplaatsen en vanaf daar een boottocht maken van een half uur. Tijdens deze tocht wordt je naar de meest bijzondere locaties van Brugge gevaren. Een date in Brugge is al romantische op zich, maar wanneer je er een boot bij weet te betrekken zal deze op slag veranderen in super romantisch.

Tip: super romantisch ontbijten in Brugge?

Locaties:

 • Huidenvettersplein 13
  8000 Brugge
 • Rozenhoedkaai
  8000 Brugge
 • Wollestraat 32
  8000 Brugge
 • Nieuwstraat 11
  8000 Brugge
 • Katelijnestraat 4
  8000 Brugge

1010. Wandeling stadspark van Gent

Gent is bekend om haar talloze groene oases verspreid over de stad. Maar één van de meest bekende parken is wellicht wel het Parkbos, waar je terecht  kunt voor een groot aantal wandelroutes. Zo kun je samen met je lief bijvoorbeeld een super romantische wandeling kunnen maken door de vallei van de Rosdambeek (zijloop van de Leie) langs de elzenbroekbossen), laaggelegen weilanden, knotbomenrijen en houtwallen. Of ga je toch liever samen wandelen in de Grand Noble, een wandelgebied dat zich rond het gelijknamige kasteel bevindt. Je wandelt dan afwisselend door bossen en open velden. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf een route bepalen waarlangs jullie willen gaan wandelen.

Locatie:

Kortrijksesteenweg 1177
9051 Gent

1111. Gravensteen bezoeken in Gent

Een spannende date in en bij de mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ is een absolute aanrader. Deze burcht kent immers een erg bewogen geschiedenis, die nauw verbonden is met de ingewikkelde en vaak roerige politieke en sociale historie van Gent. Je bezoek aan deze middeleeuwse waterburcht zal je een compleet beeld geven van de riddercultuur in de twaalfde eeuw. Voor bezoekers zijn het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk. Je kunt je er samen met je date vergapen aan onder andere de unieke verzameling foltertuigen in het ‘kabinet van de beul’. Er worden overigens ook geregeld evenementen georganiseerd in en rondom de burcht waardoor een bezoekje wellicht nog aantrekkelijk wordt.

Locatie:

Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

1212. Vespa huren in Gent

Samen met je date rondtoeren op een trendy echte Vespa door Gent kun je zonder twijfel als een bijzonder romantisch afspraakje betitelen. Samen kun je immers de schitterende Leiestreek, historisch Gent, het Meetjesland, de Schelde vallei of de Vlaamse Ardennen gaan verkennen. Je bepaalt zelf of je een Vespa wilt huren voor een hele of een halve dag.

Locatie:

Beukenlaan 65
9051 Gent

1313. Winkelen Waasland Shopping Center

Waasland Shopping Center is een winkelcomplex met maar liefst 140 winkels. In het winkelcentrum kun je bovendien een bezoekje brengen aan het aanwezige aquarium waarin van tijd tot tijd andere vissen rond zullen zwemmen. Wanneer je dus een date niet alleen maar om winkelen wilt laten draaien, dan is deze locatie zeker een aanrader. Even tot rust komen bij het aquarium of in één van de horecagelegenheden in het complex maakt je date immers extra romantisch.

Locatie:

Kapelstraat 100
9100 Sint-Niklaas

1414. Avondje uit naar de cinema

Samen met je lief een bezoekje brengen aan de cinema klinkt wellicht een beetje afgezaagd, maar blijkt nog steeds één van de klassiekers te zijn als het gaat om het organiseren van een super romantisch afspraakje. Bij komend voordeel is bovendien dat in de meeste steden wel één of meerdere cinema’s te vinden zijn waardoor je nooit echt verder hoeft te reizen om een samen filmpje te kunnen pakken. Je filmkeuze zal echter wel bepalend zijn voor de sfeer tijdens de date (en daar dien je dus zeker rekening mee te houden als je deze tot een succes wilt maken).

Locatie:
In de meeste steden in ons land zijn wel één of meerder cinema’s te vinden.

1515. Naar de wellness Waer Waters

Vandaag de dag kunnen de meeste mensen wel wat ontstressing gebruiken. Wanneer dit ook voor jou en/of je lief geldt dan is een date bij wellness Waer Waters perfect. Even geen gsm, to do-lijstjes en afspraken, maar gewoon lekker nergens aan denken en wat stoom afblazen. Tijdens een bezoek kun je immers samen gebruikmaken van diverse faciliteiten, lekker relaxen en een hapje eten. Een romantische date waarbij jullie helemaal kunnen detoxen en ontstressen.

Locatie:

Rodenberg 21
1702 Dilbeek

1616. Met een golfkarretje door Knokke rijden

Knokke is een prachtige en bruisende stad om een samen met je lief te bezoeken. Je date zal echter nog specialer en romantischer worden wanneer jullie je kunnen verplaatsen in een milieuvriendelijk golfkarretje. Deze karretjes zijn elektrisch en met een volle accu kun je er maar liefst 35 kilometer mee rijden. Dit is doorgaans voldoende om tijdens een romantische dag van een bijzonder vervoersmiddel bij de hand te hebben.

Locatie:

Dumortierlaan 108
8300 Knokke–Heist

1717. Pannenkoek eten in historisch centrum Brugge

In Brugge’s historische centrum kun je samen met je date heerlijke pannenkoeken eten. Je maakt zo van je afspraakje weer eens wat anders dan het (een beetje afgezaagde) diner voor twee bij kaarslicht. Daarbij komt verder dat vrijwel iedereen dol is op vers gebakken pannenkoeken met een topping naar keuze (en natuurlijk mag je je lief ook altijd een stukje van jouw pannenkoek laten proeven). Heel romantisch!

Locatie:

 • Eekhoutstraat 3
  8000 Brugge
 • Noordzandstraat 28
  8000 Brugge

1818. Bootje varen in Brugge

Brugge is een bijzonder fraaie stad, dat staat als een paal boven water, maar wanneer je deze eens van een heel andere kant wilt bekijken, dan is het water helemaal geen gek idee. Stap samen met je lief op een boot en vaar over de reien. Er zijn diverse opstapplaatsen in de stad zodat er altijd wel eentje in de buurt is. Tijdens de boottocht krijgen jullie de meest bijzondere locaties van Brugge te zien waar je afspraakje als bij toverslag zal veranderen van een doorsnee date in een super romantische watertoer.

Locaties:

 • Huidenvettersplein 13
  8000 Brugge
 • Rozenhoedkaai
  8000 Brugge
 • Wollestraat 32
  8000 Brugge
 • Nieuwstraat 11
  8000 Brugge
 • Katelijnestraat 4
  8000 Brugge

1919. Gezellig dagje in Brussel

In de stad Brussel is altijd van alles te zien en te beleven. Een perfecte plaats dus om een romantische date te organiseren. Ongeacht de aard van je date: in deze stad kun je altijd wel romantische plekjes en locaties kunnen vinden om je afspraakje nog specialer te maken. Zo kunnen jullie het Atomium gaan bezoeken, maar ook over de gezellige Grote Markt struinen, de inwendige mens verwennen in een restaurant in de Beenhouwersstraat of gaan winkelen in de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen.

Locaties:

 • Atomium
  Atomiumsquare
  1020 Brussel
 • Grote Markt
  1000 Brussel
 • Beenhouwersstraat
  1000 Brussel
 • Sint-Hubertusgalerijen
  Beenhouwersstraat 5
  1000 Brussel

2020. Bezoekje aan de Marollenmarkt in Brussel

Zonder twijfel is de meest bekende vlooienmarkt van Brussel de Marollenmarkt. Wanneer je je lief hier mee naartoe neemt, dan zullen jullie pas echt het kloppende hart van de stad kunnen ervaren. Dagelijks vanaf 7 uur in de ochtends kun je hier namelijk een heleboel prullen, maar even goed erg leuke dingen scoren.

Op dinsdag en donderdag zijn de prijzen echter wat lager en het is er bovendien wat rustiger, zeker in vergelijking tot in het weekend wanneer het aanzienlijk drukker zal zijn, maar dat mag geen reden zijn om niet te gaan want je mag altijd proberen om af te dingen en zo indruk te maken op je lief. Hoe romantisch is het om een cadeautje voor hem, of haar, te kopen waarbij je hebt afgedongen op de aankoopprijs.

Locatie:

Vossenplein
1000 Brussel

2121. Avondje casino in Middelkerke

Op date gaan in een casino is op zich al super romantisch, maar wanneer je dit in het Grand Casino Middelkerke organiseert dan kun je daar ook nog eens een diner voor twee aan koppelen om het geheelecht helemaal af te maken. Spanning, heerlijk dineren en romantiek gaan dan ook prima hand in hand als je je lief meeneemt naar dit schitterende casino. Op voorhand weet je al dat deze date je hoge ogen opzal gaan leveren, dus laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Locatie:

Westendelaan 94
8430 Middelkerke

2222. Aperitief drinken in de skybar van Hasselt

Samen met je date een aperitief gaan drinken op grote hoogte is mogelijk als je  een bezoekje brengt aan de skybar van het Radisson Blu Hotel. Vanaf deze locatie heb je een schitterend uitzicht over de stad Hasselt, iets wat zeker ’s avonds heel erg romantisch zal zijn met alle lichtjes die de stad onder jullie zullen verlichten.

Dit is vast en zeker een prachtig begin van een mooie avond. Absoluut een goede reden om op deze romantische plek midden in de stad samen eens een drankje te komen drinken.

Zie ook: leuke locaties in Hasselt voor een fantastische date!

Locatie:

Torenplein 8
3500 Hasselt

2323. Vespa huren in de Ardennen

Spring samen met je date op een gehuurde Vespa en toer door het schitterende gebied dat de Belgische Ardennen heet. Een ritje maken op deze klassieke, Italiaanse scooters is namelijk erg romantisch en heel gezellig omdat je je toer kunt combineren met een ontspannen restaurantbezoek of een heerlijke picknick. Indien je je lief op een bijzondere manier door de Ardennen wilt leiden, dan is dit je kans. Huur een Vespa en ga samen op pad.

Locatie:

 • Rue Général Bertrand, 2
  4900 Spa
 • Rue Du Monument 49
  6990 Deulin-Hotton

2424. Romantisch gaan eten

Een super romantische date kan bijna niet zonder een etentje. In tegenstelling tot wat nog steeds een heleboel mensen denken, hoeft dit niet per definitie een diner voor twee bij kaarslicht te zijn ( al is dit wel een klassieker te noemen), maar kun je even goed je lief trakteren op een heerlijke picknick op een pittoresk plekje, een ontbijtdate organiseren in een sfeervolle bistro of kofiiebar of samen een uitgebreide brunch of lunchafspraak maken in een eethuis naar keuze. Op die manier kun je je date zo romantisch en duur maken als je zelf maar wilt.

Locatie:

In de meeste plaatsen zijn wel horecagelegenheden te vinden waar je een romantisch afspraakje kunt regelen. Je moet echter wel van tevoren even op zoek gaan naar de openingstijden, de prijzen en de keuken (om achteraf teleurstellingen of een leeggeroofde bankrekening te voorkomen).

2525. Genieten van een lekkere brunch

Wanneer je het ontbijt nog te vroeg vindt om je date mee uit te vragen, maar je ook niet tot lunchtijd kunt wachten, dan is de gulden middenweg een perfecte oplossing: je maakt een brunchafspraakje. Een brunch wordt namelijk gegeten ergens tussen het ontbijt en de lunch in en bevat in de regel meerdere warme en koude gerechten in combinatie met koffie, thee en vruchtensap. Zodra je een romantische locatie voor een brunchafspraak hebt weten te vinden, zul je merken dat je direct hoge ogen zult gooien bij je lief. Je weet namelijk niet alleen wat romantisch is, maar ook ben je niet bang om af te wijken van de standaard dinner dates.

Locatie:

Bij steeds meer horecagelegenheden worden tegenwoordig brunches aangeboden. De kans is dan ook groot dat je er eentje bij jou in de buurt weet te vinden. Je dient echter ook nu weer van tevoren even op zoek gaan naar de openingstijden en de prijzen (om achteraf teleurstellingen of een sterk afgeslankte bankrekening te kunnen voorkomen).

Ze Magazine - Lifestyle trends