HomeDatingDatingtips16+ meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een relatie

16+ meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een relatie

Zorg dat je nooit deze fouten maakt!

Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het daten

 1. Online dating opgeven na slechts één negatieve ervaring. Het grootste probleem met online daten is dat het lijkt alsof je door een soort moeras in de buurt van een kerncentrale waadt, terwijl je je een weg baant door een wirwar van planten en tevens allerlei andere gevaren probeert te bedwingen, op zoek naar die schatkist afkomstig van een gezonken piratenschip. Je moet namelijk door een behoorlijke jungle van datingsites en profielen spitten voordat je je droom uit kunt laten komen en dus is het opgeven bij een eerste tegenslag de enige manier om er zeker van te zijn dat het nooit gaat lukken.
 2. Je vrienden toestaan ​​om je te koppelen met iemand waarvan je weet dat je helemaal geen interesse hebt, maar waar je ook geen nee tegen durft te zeggen, omdat je niemand wilt kwetsen. Op een bepaald ogenblik wordt het gewoon een soort spel waarbij je omgeving direct op zoek gaat naar een date die eveneens geen relatie heeft, zodra er bekend wordt dat je single bent. Voor hen passen jullie dan perfect bij elkaar.
 3. Teruggaan naar een ex omdat dit de gemakkelijkste weg is. Laat je echter niet verleiden om weer in de valkuilen te stappen: jullie zijn namelijk niet zonder reden uit elkaar gegaan.
 4. Proberen om een vaste relatie op te bouwen van iemand die duidelijk, en alleen maar, op zoek is naar iemand met wie hij, of zij, zo nu en dan seks kan hebben. Doen alsof de keren dat je tegen het einde van de avond een date hebt om seks te hebben, zijn geen echte dates en zullen er zeker aan bijdragen dat je gekwetst gaat worden. Begin er beter niet aan.
 5. Veel te veel je aandacht richten op die ene ‘schattige ontmoeting‘ wanneer je op zoek bent naar een date. De kans dat je iemand toevallig in een boekwinkel tegenkomt terwijl je door hetzelfde genre boeken bladert en je excuses aan kunt bieden wanneer je per ogenblik tegen de ware. Dit soort scènes komt weliswaar in films voor, maar zijn in het echte leven doorgaans niet de manier waarop twee geliefden elkaar tegen het lijf lopen.
 6. Ondertussen het bed delen met mensen die behoren tot je vriendengroep, omdat je geil bent, maar je eveneens bij iemand wilt zijn om gewoon mee te chillen en daarna een pizza te gaan eten. Dit klinkt misschien als de ideale situatie, zolang jullie allebei dat willen, maar er zal ook weer een moment komen dat jullie samen ommoeten gaan met de andere vrienden en wellicht de schijn op moeten houden dat jullie niet kort daarvoor samen het bed hebben gedeeld.
 7. Denkend, ook al is dat maar in een korte opwelling, dat het zitten malen op de hoek van een bar uiteindelijk kan leiden tot een bevredigende relatie van welke aard dan ook. Dit is echter een gevaarlijk pad om te bewandelen omdat je zo elke avond stappen gaat zien als een potentiële gelegenheid om de ware tegen het lijf te lopen, terwijl de meeste mensen die eveneens op stap zijn meer geïnteresseerd zullen zijn in het vinden van een geschikte pizzeria op de weg naar huis in plaats van het voortdurend voeren van een gesprek met een kniezende onbekende.
 8. De rol van de verdrietige single spelen, ongeacht of het nu gaat om heuse zelfspot of als een vorm van ironisch vermaak, zal het voor mensen om je heen niet echt duidelijk maken wat je nu eigenlijk wilt. De kansen op het vinden van een leuke date zullen daardoor al snel een stuk kleiner zijn geworden. Hier zit namelijk niemand op te wachten.
 9. Ongewone deadlines voor jezelf stellen, bijvoorbeeld op welk moment je een relatie moet hebben, want na dat willekeurige moment zal het ’te lang’ hebben geduurd en is je hoop verdwenen. Stel dat je deze deadline niet zou halen moet je ook niet ongerust worden. Neem je tijd en jaag je zeker niet op om iemand te vinden!
 10. Besluiten dat, op het moment dat er iemand op je pad komt die zelfs maar enigszins op afstand gezien kan worden als een potentiële date, je al je interesses of doelen volledig laat varen en gewoon doet wat je denk dat hij, of zij, leuk vindt, zodat deze persoon van je gaat houden (dus eigenlijk als een soort tegenprestatie). Op die manier kun je jezelf behoorlijk veel ellende op de hals halen en er dus zeker niet gelukkiger van worden.
 11. Adviseren aannemen van personen die in totaal niet werkende relaties zitten, gewoonweg omdat ze niet alleen kunnen zijn. Met hun negatieve kijk op de wereld mee nopperen en daardoor hun aandacht vasthouden alleen maar omdat je, koste wat het kost, op zoek bent naar oplossingen voor je huidige situatie.
 12. Het verheerlijken van ongezonde relaties, zelfs wanneer je duidelijk kunt zien dat deze geen positief effect op je hebben, omdat het zo goed voel om iemand op een wanhopige manier nodig te hebben en een ex je wellicht stiekem graag terug wil hebben.
 13. Vaker, dan goed voor je is, een date hebben met iemand waar je absoluut niet in bent geïnteresseerd, omdat er bijvoorbeeld eten en drinken voor je wordt betaald. Natuurlijk is het nooit fijn om te beseffen dat je alleen maar op date gaat vanwege de luxueuze restaurants waar je mee naartoe wordt genomen en vanwege de dure cocktails die voor je worden gekocht, zelfs niet als je date er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Je moet je dan echter af gaan vragen: was dit het uiteindelijk waard? Het antwoord is nee omdat je meer waard, en veel beter bent, dan dit.
 14. Wanneer je besluit het niet meer zo nauw te nemen als het gaat om je liefdesleven, en je dus je normen en waarden terug gaat dringen dat je criterium geen strafblad is veranderd in heeft een auto. Je kunt beter wat langer single blijven en je zoektocht voortzetten naar de ware, in plaats van gaan voor iemand bij wie je je niet op je gemak voelt.
 15. Irrationeel verbitterd worden op het ogenblik dat één van je vrienden gaat trouwen. Beter doe je er alles aan zodat je vriend een geweldige dag heeft, in plaats van dat je commentaar gaat leveren op alles wat hij, of zij, heeft georganiseerd. Het geluk van je vriend zorgt er immers niet voor dat er voor jou alleen maar tegenspoed in het vooruitzicht ligt.
 16. Jezelf altijd omschrijven als de eeuwige single. Je hebt dan namelijk het gevoel dat het single zijn een deel is van wie je bent en wat je de wereld te bieden hebt, zelfs wanneer dit helemaal niets te maken heeft met je persoonlijkheid of de prestaties die je hebt geleverd. In plaats van uit te gaan van het feit dat het single zijn iets is dat weer voorbij zal gaan, maak je het tot één van je persoonlijke kenmerken en geef je jezelf alleen maar het gevoel dat je het ooit dient te overwinnen. En wanneer je dit met jezelf doet, dan weet je vrijwel zeker dat je daar niet gelukkiger van gaat worden.
Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

16 REACTIES

Must Read