Het geven van een sensuele massage betekent niet dat je je direct dient te storten op het geslachtsdeel van je partner. Dit deel van het lichaam is immers maar een topje van de ijsberg als het gaat om sensatie. Experimenteer bijvoorbeeld ook eens eerst met het masseren van allerlei (nog) onbekende delen van het lichaam om erachter te komen welke je lief helemaal zot zullen maken.

Om je een aardig eind op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal ideeën voor het geven van een sensuele massage op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee, je geliefde zal je dankbaar zijn.

1. Het borsthaar

Indien je man borsthaar heeft, dan kun je daar prima mee spelen. Dit gebied is bovendien veel gevoeliger dan je wellicht denkt, en hij zal het heerlijk vinden wanneer je er met je vingers doorheen aait. “Wil je een man echter helemaal wild maken? Leg dan je hand plat op de onderkant van de borst of buik en houd je handpalm daarbij naar de huid gericht en streel hiermee over de borst tot je een handvol haar gevonden hebt. Kroel er vervolgens voorzichtig doorheen,” zegt Kait Scalisi, seksuele voorlichter en oprichter van PassionbyKait.com. “Door op deze manier door het borsthaar te gaan, zullen de zenuwuiteinden gestimuleerd worden zonder dat aan het haar wordt getrokken. Je zou deze handeling eveneens op het hoofd van je partner kunnen doen, en in dat geval te beginnen aan de achterzijde van de nek.”

2. Het derde oog

Het derde oog is een drukpunt dat zich in het midden van het voorhoofd bevindt. Op het moment dat je gedurende een minuut een lichte druk uitoefent met je duim, dan zal de spanning die mogelijk in je partner aanwezig is, worden verlicht. En, goed om te weten, spanning is één van de meest belangrijke oorzaken van sfeerbederving.

3. De wortel van de penis

Het mag duidelijk zijn dat de penis als geheel al erg gevoelig is, daar zal waarschijnlijk niemand meer van opkijken, maar wellicht wil je extra aandacht besteden aan de wortel ervan. Dat is immers een minder bekend gebied, maar zodra je eenmaal de techniek onder de knie hebt, zal je man in de zevende hemel zijn. “Je moet dan wel het gebied masseren waar de ballen overgaan in het perineum”, zegt Scalisi. “Om dit te doen, neem je de ballen in je hand met daarbij je vingers naar hun uiteinde gericht. Gebruik de toppen van je vingers om ze omhoog te duwen, verder zijn lichaam in. Dit deel van het lichaam kan veel druk verdragen, dus speel met de diverse sensaties, bijvoorbeeld door te gaan kietelen, op een ritmische manier druk uit te oefenen en te gaan kneden.”

4. Het hoofd

Weet je nog dat je op de middelbare school zat en een vriend je wilde doen geloven dat er een ei op je hoofd gebroken zou worden. Er werd toen met een aantal vingers een denkbeeldig ei op je hoofd gehouden (een gevoel dat echt geweldig was, en nog altijd is.) Waarschijnlijk vanwege het feit dat de bovenkant van je hoofd maar sporadisch aan wordt geraakt door iets anders dan een haarborstel aan het begin van de dag. Ga dus achter je geliefde zitten en streel met je vingers over de hoofdhuid. Wanneer hij dat leuk vindt, dan kun je een lichte druk op de hoofdhuid uit gaan oefenen door kleine cirkelvormige bewegingen te maken. Als het goed is, dan zul je heel het lichaam van je lief onder je handen voelen ontspannen.

5. De prostaat

De prostaat dat klinkt wellicht een beetje vreemd, maar een kans verdient dit deel van het lichaam absoluut: de prostaat is een walnootvormige klier die het vloeibare deel van zaadvocht aanmaakt (dat je maar al te goed kent) en Stephanie Buehler, psycholoog, sekstherapeut en directeur van The Buehler Institute in Newport Beach, CA, zegt dat bepaalde mannen en jongens het heel lekker vinden om op die plek gemasseerd te worden. “Om de prostaat te kunnen bereiken, dien je eerst een vinger met glijmiddel in te smeren en deze voorzichtig in het rectum van de man in te brengen.” Dwaal vervolgens met deze vinger een beetje rond totdat je de juiste plek hebt gevonden. Er zijn overigens ook toys voor prostaatmassage te koop, hiervoor kun je bijvoorbeeld online of in een seksshop in de buurt terecht

6. De slapen

Terwijl je druk uitoefent op het derde oog, kun je eveneens de slapen (de zijkanten van het voorhoofd) gaan masseren door je vingers in een langzame, sensuele, cirkelvormige bewegingen rond te laten draaien. Deze bewegingen verlichten eveneens de spanningen en zorgen voor een zekere seksuele opwinding. Om nog maar te zwijgen van het genot dat je partner zal ervaren wanneer het gezicht zo intiem wordt gemasseerd.

7. De gezichtsbeenderen

Een heleboel mensen gaan gebukt onder stress en spanningen en dan vooral in hun hoofd en halsstreek. (Dankzijde drukke banen die iedere dag weer op hen liggen te wachten.) Leg het hoofd van je lief in je schoot en begin, zodra de nek lekker ligt, met je vingertoppen lichtjes de contouren van het gezicht te volgen. “Val er niet zomaar op aan, maar gebruik de toppen van je vingers om af te tasten en de vorm van het gezicht te voelen”, raadt Julie Tudor aan, zij is een bewegings- en manueel therapeut die gespecialiseerd is in behandelingen om pijn te bestrijden. Een lichte, constante aanraking zal bij je geliefde een, elektrische, reactie teweegbrengen.

8. De lippen

Trek met je vingers zachtjes een lijn om de lippen van je geliefde. Zodra de sensorische zenuwen op de lippen worden geactiveerd, zal er oxytocine vrijkomen, dat is het zogenaamde ‘liefdeshormoon‘. Wat opzijn beurt weer zonder veelmoeite zou kunnen leiden tot het hebben van seks en het krijgen van een orgasme.

9. De schouderbladen

Net zoals de nek zitten ook de schouders vaak vol met spanningen en stress. Maar kan tevens een handmassage genoeg zijn om dit alles weg te nemen. “Plaats je ellebogen op de schouderbladen” instrueert Michelle Joni, stimulator en intuïtieve aanrakingsgenezer. “Niets zal de spanningen en de stress beter verdrijven dan een elleboog.” Vergeet overigens niet dat je niet te veel kracht op een bot uit mag oefenen, maar verlicht de spanningen juist door de ruimte tussen de botten te masseren. En al zal het gekreun dat je te horen zult krijgen niet duiden op een orgasme, maar je partner zal daardoor wel haast zeker in de juiste stemming komen.

10. De nek

Voel de kleine holtes in de nek van je lief. Dit zijn de erogene zones waar je een lichte druk op uit kunt oefenen met de toppen van je vingers, terwijl je ervoor zorgt dat het hoofd in een comfortabele houding ligt. “Zorg er dan ook altijd voor dat het hoofd op een veilige manier ligt en dat je lief het als prettig ervaart, zodat hij of zij beter kan ontspannen”, instrueert Tudor.

11. De binnenzijde van de dijen

Je hebt vast wel eens gemerkt dat op momenten dat je met jezelf speelt, dat de binnenzijde van de dijen extreem gevoelig kunnen zijn. Dit is zowel voor mannen als vrouwen hetzelfde en dus kun je er ook prima gebruik van maken als je je lief een sensuele massage wilt geven.

12. De torso

“De torso is het deel dat wordt gevormd door de romp, de buik en de blaas en het is absoluut een gevoelig lichaamsdeel, zeker omdat een heleboel mensen onzeker zijn over de vorm en het uiterlijk van hun buik”, zegt Joni. “Niemand wil immers het gevoel hebben dat je hun vet vastpakt.” Pak dus een beetje olie, indien je dat nog niet hebt gedaan, en beweeg je beide handen langzaam van de oksels naar de borst. Hierbij maak je met je handen een kriskras patroon en streel je de torso met brede uithalen.

13. Ter hoogte van de urineblaas

De urineblaas bevat een erg sensueel acupressuurpunt dat toepasselijk de Poort van Oorsprong wordt genoemd. (of de poort naar de penis). Oefen na het masseren van de torso op het gebied waar de blaas zich onder bevindt dan ook een lichte druk uit om zo je lief echt op te winden. Wellicht ontstaat er zelfs de aandrang om te gaan plassen, dus beter druk je niet te hard. Maar je kunt er zeker van zijn dat je lief verder wil gaan dan alleen deze massage.

14. De bal van de voet

Wie houdt er nu niet van een voetmassage? Draai met je knokkels rondom de bal van de voet om op die manier de spanning weg te laten glijden. “Wanneer je dit langzaam doet terwijl de voet naar achteren is gestrekt, dan voel van ontlading onder de huid,” instrueert Joni.

15. In de holtes van de knieën

Nog een andere erogene zone zijn de holtes die zich achter de knieën bevinden. Masseer deze knieholtes van je partner echter altijd voorzichtig. Wanneer je een erotische touch toe wilt voegen, dan kniel je voor je geliefde neer terwijl hij of in een stoel of op de rand van het bed zit en jij allebei de knieën tegelijkertijd masseert, terwijl je je mond verleidelijk dicht bij het kruis van je lief houdt. Net zoals je orale seks wilt gaan geven, maar nu alleen even niet.

16. De zachte binnenzijdes van de ellebogen

Overal op het lichaam waar de huid zacht is, kun je zonder veel problemen van aannemen dat daar je partner erg gevoelig zal zijn. “Er zijn namelijk hogere concentraties van lymfeklieren aanwezig langs de hals en onder de armen, en bovendien is daar de huid ook dunner zodat de sensorische zenuwen er extra gevoelig zullen zijn”, zegt Tudor. Experimenteer dus absoluut eens met de druk die je uitoefent en het ritme van je bewegingen. En maak je daarbij geen zorgen, die zware zucht die je lief slaakt, is gewoon een teken van ontspanning en genot dat het lichaam omhult, en dus niet omdat er een lijst met klusjes op wordt gesteld die jullie dit weekend af moeten gaan werken.

17. De oren

Zoals je wellicht al had verwacht, zijn de oren een erg gevoelige erogene zone van je partner, vandaar dat hij of zij helemaal zot wordt wanneer je in een oorlelletje bijt of als je zachtjes in het oor blaast. Op het moment dat je de oren van je geliefde masseert, dan is dat doorgaans het beste om de kussentjes van je vingers hiervoor te gebruiken, zegt Tudor. “Vingertoppen kunnen namelijk erg puntig aanvoelen, en vingernagels kunnen bovendien in de weg zitten en zelfs voor krassen zorgen.” Tijdens de massage van de oren kun je op een veilige manier kokosolie gebruiken om alles extra gladjes te laten verlopen.

18. De schouderput

Je moet dit deel van het lichaam niet verwarren met de schouderbladen, de schouderput bevindt zich namelijk op de schouderspier, halverwege de basis van de nek en het uiteinde van de schouderspier. Het masseren van dit deel kan stress, spanningen en pijn verlichten, wat absolute sfeerkillers zijn. Minder stress en spanningen zullen dan ook voor een extra hete situatie kunnen zorgen.

19. Het sleutelbeen

Nog een erogene zone van je geliefde is het sleutelbeen. Door teder met je duim en wijsvinger druk uit te oefenen in de groef net onder het sleutelbeen kun je een heleboel teweegbrengen. Je hebt overigens niet veel druk nodig om de ​​lange weg af te leggen die nodig is om alle zintuigen van je partner te kunnen prikkelen.

20. De tepels

Vooral de tepels van een man zijn een waar raadsel van de natuur. In evolutionaire zin hebben ze geen enkele functie meer, maar dat neemt niet weg dat bepaalde mannen er zeer gevoelig zijn. Streel dus de tepels van je lief met een lichte aanraking, of knijp er zachtjes in om hem of haar extra op te warmen. Speel tijdens het masseren met de uitgeoefende druk om te zien wat je partner het meest prettig vindt.

21. Het borstbeen

In deze fase van de massage kun je gewoon rond de borst blijven bewegen en je in de richting van het borstbeen begeven. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het kuiltje in dit bot, een acupressuurpunt dat de Sea of ​​Tranquillity wordt genoemd, en dat bekend staat als een trigger om te ontspannen. Druk je vingers dit deel zachtjes naar beneden om druk uit te kunnen oefenen en zo de spanning van de borst weg te nemen.

22. De oksel

Ik weet wat je denkt, maar alle lichaamsplooien zijn erogene zones, dus ook die soms harige oksels. Afhankelijk van de manier waarop je dit lichaamsdeel prikkelt, door te experimenteren met strelen en aaien van de oksels, zal je partner laten zien of dit deel van de massage aanslaat (of juist niet).

23. De pezen en de achillespees

“Wrijf met al je 10 vingers, terwijl je druk uitoefent, langs de kuiten, naar beneden over de achterzijdes van de hielen,” instrueert Joni. Begin langzaam met alle tien vingers en voer geleidelijk de snelheid op om de energie onder het oppervlak te laten stromen. Dit zou een goed ogenblik zijn om je lief te vertellen hoe zeer je van de gespierde pezen van je lief houdt.

24. De grote teen

Om variatie aan een reguliere voetmassage toe te voegen, kun je in plaats van de teen in een kommetje van je handen te houden, je je knokkel gebruiken om de kleine gewrichten in de grote teen mee te masseren en zo de spanning weg te nemen. Ook het onder druk zetten van de teen met behulp van je duimen heeft dit effect.

25. De balzak

Eerst even een snelle opfriscursus in de mannelijke anatomie: de balzak (of scrotum) is de huid waarin de teelballen zich bevinden. De balzak bevat enorm veel zenuwen waardoor het een erg gevoelig lichaamsdeel is bij aanraking. Je kunt wel zeggen heel erg gevoelig. Iedere vorm van massage van dit gebied vraagt om een zachte streling om geen pijn te veroorzaken. Behalve wanneer een man van pijn houdt, dien je dus altijd je handen weg te trekken als het pijnlijk wordt.

26. Het perineum

Het perineum is de magische plek die ligt tussen de testikels en de anus. Wellicht klinkt het niet erg romantisch, maar wanneer je neerknielt je voor je man, je zijn benen spreidt en dit gebied voorzichtig begint te masseren, dan zal hij zal niet weten waar hij al dit genot aan te danken heeft. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je je lief vanaf nu uit je hand kunt laten eten.

27. De billen

Het is gek hoe snel het achterste van iemand, en vooral van een man, wordt vergeten. Wellicht omdat de meerderheid van hun seksuele organen direct aan te wijzen zijn. Maar tijdens een sensuele massage kun je prima een beetje kokosolie of glijmiddel gebruiken (maar pas op dat je niet te veel gebruikt omdat een beetje wrijving nodig blijft) en laat je gewoon je handen tussen de billen glijden. Laat je handpalmen langzaam in een cirkelvormige beweging op ieder bil rondgaan en voel je daarbij vrij om je vingertoppen te gebruiken om ze eveneens vast te pakken en te strelen.

28. De jont

Ik weet, maar ongeacht of je nu een stakker bent of niet, je kunt niet ontkennen dat de kont zeer gevoelig is. En een heleboel mensen houden van spelletjes die met dit deel van het lichaam te maken hebben, dus zullen ze waarschijnlijk ook graag een korte, maar diepe, massage krijgen. Wanneer je niet per se je handen vuil wilt maken, dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een veer of een rijzweep om de bilspleet mee te plagen. Kietel bijvoorbeeld de anus door kleine cirkels rondom de rand te maken.

29. De onderbuik

De liefde van een man (maar ook van veel vrouwen) gaat door de maag, maar waarschijnlijk niet op de wijze die jij in gedachten hebt. Omdat bloed naar het bekken van mensen stroomt, zal alles onder de gordel een solide manier zijn om, zeker een man, te kunnen stimuleren en enorme seksuele spanning op te bouwen. Voordat je naar beneden afdaalt, ga je met je tong van de onderbuik langs de V-vormen, waar de benen aansluiting vinden met het bovenlichaam.

30. Het heiligbeen (sacrum)

De benige plaat in de onderrug, recht boven de billen, bevat een heleboel zenuwen die rechtstreeks verbonden zijn met de geslachtsorganen. Hierdoor wordt deze plek echt fantastisch om te bespelen tijdens het voorspel. Masseer dit deel van het lichaam dan ook met je duimen, of probeer er eens aan te likken of aan te zuigen.

31. De heupen

Zelfs de heupen kunnen enorm gevoelig zijn voor zowel mannen als vrouwen, dus geef je partner een kleine plaagstoot door de heupbeenderen te overladen met kussen. Op het ogenblik dat je je gezicht naar beneden brengt tot dichtbij de geslachtsdelen, maar zonder deze echt te beroeren, zal je lief helemaal zot worden.

32. De navel

Vreemd genoeg bevat zelfs de navel een heleboel gevoelige zenuwuiteinden die je geliefde serieus op kunnen winden. Kus of lik in of om de navel heen om je partner een echte genotsboost te bezorgen.

33. De rug

Je partner een sensuele rugmassage geven zal doorgaans al snel veranderen in iets meer sensueels en niet zonder reden. Zachtjes over de huid strelen met de toppen van je vingers zorgt er namelijk voor dat je lief kippenvel krijgt (op een aangename manier), waarvan sekstherapeut Linda De Villers, zegt dat dit de toon zal zetten voor een langere, meer ongedwongen vrijpartij.

Ze Magazine - Lifestyle trends