Verveling kan ervoor zorgen dat je creativiteit de kop in wordt gedrukt, met als gevolg dat je in een soort sleur blijft hangen en wellicht zelfs in een vicieuze cirkel terechtkomt. Het kan dan ook buitengewoon lastig zijn om dingen te vinden die je kunt gaan doen op momenten dat je verveeld binnen zit of wanneer je je thuis verveelt terwijl je niet over voldoende financiële middelen beschikt om iets leuks te ondernemen.

Op het ogenblik dat je verveeld thuis zit en wel wat hulp kunt gebruiken om een saaie dag te veranderen in eentje waar je met genoegen aan terug kunt denken, dan doe je er goed aan om snel verder te lezen. Je kunt namelijk in veel gevallen heel goed plezier hebben zonder dat er een andere persoon bij je is. Neem dus direct onze lijst door met dingen die je kunt doen als je je verveelt.

Wat kun je doen als verveling je parten speelt

1. Zombies Run

Wanneer de vier muren van je huis op je af lijken te komen, dab is het goed om even een frisse neus te halen. Maak in dat geval bijvoorbeeld een wandeling en wanneer je wat extra wilt doen, dan kun je ervoor kiezen om je wandeling wat langer te maken en de natuur in te trekken. Indien je echter op zoek bent naar meer spanning, dan kun je na het downloaden van de app het spel Zobies Run gaan spelen. Op deze manier zal je wandeling direct veranderen in een missie die je tot doel stelt om de mensheid te redden van een zombie-apocalyps. Uiteraard kun je dit spel ook spelen wanneer er met de fiets op uittrekt.

2. Kijk hoe lang je het volhoudt in P90X

Durf jezelf eens echt uit te dagen en ga na of het je lukt om een P90X-training te doorstaan. Er zijn aardig wat video’s die je op dit gebied via YouTube op kunt zoeken en als leidraad kunt gebruiken. Op het moment dat je echter weinig zin hebt om naar een trainer te luisteren, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een meer simpele training te gaan doen en bijvoorbeeld 100 jumping jacks uit te voeren. Wanneer je vol energie zit, dan kun je bovenal een complete calisthenics-training doorlopen.

3. Geef je woning een goede schoonmaakbeurt

Indien je beschikt over een tapijt, dan kun je dit eens grondig gaan stofzuigen, en indien je een vloer hebt die bestaat uit hout, dan zou je deze kunnen gaan vegen en eventueel een grondige boenbeurt geven. Door je even wat extra in te spannen zal je huis er al snel weer piekpijn uitzien. Wanneer je nog andere klusjes wilt doen, dan zou je kunnen denken aan het opmaken van de bedden, de afwas die gedaan moet worden (of de vaatwasser die in- of uitgeladen moet worden), de was die gedaan moet worden of die moet worden gestreken of opgevouwen. Bij mooi weer kun je eveneens het gras gaan maaien of in de tuin gaan werken. In de winter kun je juist je oprit sneeuwvrij gaan maken. Je zult in alle gevallen versteld staan hoeveel tijd het kost om alle huishoudelijke taken netjes af te werken, maar je zult nog meer verrast zijn door de mate van je eigen productiviteit en hoe voldaan je je zult voelen wanneer je alle taken af hebt kunnen vinken.

4. Richt je kamer compleet opnieuw in

Het resultaat hoeft niet meteen perfect te zijn, en het hoeft al evenmin volgens de regels van feng shui te gebeuren (behalve wanneer je dat zelf wilt natuurlijk), omdat je doorgaans alleen maar een andere indeling nodig hebt om een ​​kamer er weer spannend uit te laten zien. Om wat inspiratie op te doen zou je enkele video’s op YouTube of Pinterest op kunnen zoeken.

5. Ruim je kast op

Ga de kleding in je kast eens echt sorteren en doe alles weg dat al langere tijd niet meer hebt gedragen. Om je kast nog beter te kunnen ordenen kun je zelfs gebruikmaken van een zogenaamde garderobe-app, zoals Stylebook. Natuurlijk kun je altijd ook een stapel maken van kledingstukken waar je van denkt dat je deze nog prima kunt verkopen of weg kunt geven aan een goed doel. Deze activiteit zal je overigens helpen om je van binnen goed te voelen en tegelijkertijd je weer meer ruimte te geven in je kast zodat je (als je je een volgende keer verveeld) voor een nieuwe garderobe kunt gaan shoppen.

6. Eet, drink en ben vrolijk

Ga een heerlijke maaltijd bereiden en probeer wellicht een nieuw recept uit (of bedenk er zelf eentje). Op het ogenblik dat je liever voedingsmiddelen gebruikt die je al in huis hebt, dan is Supercook een leuke website waar je recepten kun genereren op basis van specifieke ingrediënten die je ingeeft, zodat je dus niet eerst naar een winkel hoeft te gaan om inkopen te gaan doen. Wanneer je geen zin hebt om zelf te koken, maar je wel zin hebt om iets lekkers te gaan eten, dan kun je uiteraard een beroep doen op een thuisbezorgservice.

7. Tuinieren

Ga gewoon eens op je knieën in je tuin knieën zitten om met je handen in de aarde te gaan wroeten. Trek bijvoorbeeld het onkruid uit en plant in plaats daarvan wat fraaie bloemen of planten. Indien het weer je niet goed gezind is, bijvoorbeeld omdat het winter, te koud, te bewolkt of regenachtig is, dan zou je ook één van de volgende dingen kunnen doen om de verveling de baas te worden: ruim de sneeuw of ga er juist in liggen om een kunstzinnige sneeuwengel te maken.

8. Los een puzzel op

Los een kruiswoordpuzzel op of probeer eens of Sudoku bij jou past. Natuurlijk moet je dit proberen te doen zonder te spieken op de pagina waar de oplossingen staan weergegeven. Wanneer je echter de voorkeur geeft aan het digitaal oplossen van puzzels, dan kun je natuurlijk ook een kruiswoordpuzzel- of Sudoku-app downloaden op je telefoon, laptop of tablet.

9. Laat de boekenwurm in je tot leven komen

Lees die ene roman die je al een hele tijd op je to do list hebt staan. Het is overigens mooi meegenomen wanneer je een boek kiest dat ruim 500 pagina’s bevat of dat onderdeel is van een boekenreeks. Op het moment dat je liever iets totaal nieuws leest, dan kun je Google raadplegen voor een aantal aanbevelingen.

10. Maak kennis met je eigen land

Probeer de kaart van België eens opnieuw op papier te zetten door deze met de hand te schetsen en er zelfs een legenda aan toe te voegen. Indien je niet precies weet waar bepaalde plaatsen liggen, dan is wellicht nu het juiste ogenblik aangebroken om deze eens in het echt te gaan ontdekken. Vandaag de dag zijn er natuurlijk talloze apps te downloaden die je hierbij kunnen helpen.

11. Ga een educatief programma bekijken op televisie

Netflix heeft een hele reeks programma’s waar je uit zou kunnen kiezen, zoals Bill Nye, de Science Guy of Iron Chef America. (Het zal je verbazen wanneer je bedenkt hoeveel je nog op zou kunnen steken van uiteenlopende kookwedstrijden die uit worden gezonden op televisie.)

12. Lees een krant

Businessman having coffee with newspaper

Het is uiteraard heel prettig als je een krant kunt lezen die je gewoon in je handen kunt houden, maar indien dit niet mogelijk is, dan kun je ook online op zoek kunnen gaan naar een krant die je interessant vindt. Overigens geldt ook voor de meeste kranten dat ze een eigen app hebben ontwikkeld die je zou kunnen downloaden.

13. Ontdek Wikipedia

Je kunt alleen al van de hoofdpagina van Wikipedia erg veel leren, maar het zal nog een stuk leuker worden wanneer je de tool gebruikt waarbij je willekeurige pagina’s op de site gaat ontdekken. Daag jezelf op die manier eens uit door voor minimaal een uur telkens op een nieuwe link te klikken en de bijbehorende informatie echt tot je door te laten dringen.

14. Ga online op zoek naar koopjes

Amazon en eBay zijn allebei snel en vaak zonder al te vele moeite te vinden wanneer je op zoek gaat naar iets speciaals, maar ook zou je een kijkje kunnen gaan nemen op de websites die dagelijks een bijzondere deal en buitengewone kortingen aan weten te bieden. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar je favoriete kledingmerk, schoenen, make-up, gadgets en allerlei andere spullen waar je in geïnteresseerd bent. Tegenwoordig kun je immers bijna alles online vinden, zelfs wanneer je op zoek bent naar bijzondere kaassoorten.

15. Maak een boodschappenlijstje en/of een do to list

Schrijf alle boodschappen op die je in de supermarkt wil gaan kopen. Bekijk daarnaast ook even welke taken je in de loop van de week van dag tot dag uit wilt gaan voeren. Op het moment dat je daar zin in hebt, dan zou je zelfs een to do list kunnen maken voor iedere maand van het jaar. Een ook dit keer geldt dat er weer een heleboel apps beschikbaar zijn op dit gebied en die vaak zelfs gratis te downloaden zijn.

16. Leer iets nieuws

Ga bijvoorbeeld op YouTube op zoek naar interessante zelfstudievideo’s of download een app die je kan helpen om een nieuwe activiteit aan te leren, zoals het leren van een onbekende taal, het bespelen van een instrument of een doe-het-zelf klus.

17. Maak een persoonlijke website

Ontwerp een website op basis van je persoonlijke voorkeuren en eigenschappen. Begin bijvoorbeeld met het schrijven van een blog, of wanneer je daar meer plezier in hebt, met het maken van een vlog.

18. Ga een spel spelen

Op het moment dat je alleen bent als je je verveeld, dan kun je ervoor kiezen om een online game of een videogame te gaan spelen en op die manier de strijd aan te binden met de computer of online tegenstanders. Wanneer je echter samen met andere mensen speelt, dan zou je kunnen gaan voor spellen waar je mee in teams kunt strijden en/of je persoonlijke creativiteit in zou kunnen zetten.

19. Verbeter je Instagram

Zoek online naar een lijst met allerlei uitdagingen, oftewel challenges, die iets te maken hebben met foto’s en maak vervolgens kiekjes met je smartphone. Download en gebruik vervolgens één of meerdere Instagram-hulpapps om de gemaakte foto’s op een bijzondere manier te kunnen bewerken voordat je deze uploadt.

20. Stort je helemaal op de kunst van het papiervouwen

Zodra je de basisbeginselen van het papiervouwen onder de knie hebt, dan kun je uit gaan zoeken of je de meer complexe origamifiguren kunt vormen. Online zijn een heleboel video’s te vinden waar uitleg in wordt gegeven over deze kunst van papiervouwen en de figuren die je zo kunt maken.

21. Beluister een podcast

Wanneer de laatste tijd er niet in bent geslaagd om bij te blijven met de trends in de wereld van de muziek, lifestyle, mode of andere hypes, dan kun je dit goed maken door zo snel mogelijk de nodige podcasts over deze onderwerpen te gaan beluisteren. Voor je het weet ben je weer volledig up to date.

22. Bekijk een klassieke film die voor je geboorte al uit is gebracht

Kies bijvoorbeeld één van de films uit de 100 Greatest American Films of All-Time van het American Film Institute, of bekijk welke gratis filmklassiekers je op YouTube kunt vinden.

23. Doe een ontspannen ​​dutje

In bepaalde situaties is de meest simpele oplossing om de verveling te verslaan ook echt de beste: doe gewoon een ontspannen dutje zodat je je daarna weer helemaal fris en fruitig zult voelen.

24. Maak een planbord vooreen heel jaar

Laat je creativiteit gewoon de vrije loop en maak eens een planbord met daarop je persoonlijke doelen, maar dan wel een exemplaar dat je ter decoratie aan de muur kunt hangen. Gebruik voor dit doel bijvoorbeeld uiteenlopende kleurmaterialen en foto’s die je uit oude tijdschriften kunt halen. Daarnaast mag je absoluut niet vergeten om het eindresultaat op je sociale media te delen zodat al je vrienden ervan mee kunnen genieten.

25. Schrijf over iets dat je leuk vindt

Begin met het schrijven van iets simpels, zoals een gedichtje. Wanneer je muzikaal bent, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een nummer te componeren en dit vervolgens hardop te zingen. Indien je goed overweg kunt met pen en papier, dan kun je eveneens een kort verhaal of een toneelstuk schrijven. (De laatste is in het bijzonder leuk wanneer je mensen om je heen hebt die echt bereid zijn om de rollen te gaan vertolken.) Op het moment dat je het lastig vindt om aan de slag gaan, dan kun je eerst één of meerdere apps en websites gaan bekijken die over dit onderwerp gaan en vervolgens de creatieve inspiratie in je naar buiten te laten vloeien.

26. Dompel je onder in een rom-com

Je hebt niet erg veel nodig om spontaan de tranen over je wangen te laten biggelen. Zo kun je bijvoorbeeld de lijst eens doornemen waarin de beste romantische komedies op Netflix op worden gesomd of op zoek gaan naar de beste rom-coms ooit. Op die manier ben je verzekerd van het gebruik van een heleboel tissues, maar tevens ook van een heleboel plezier.

27. Ga muziek luisteren

Voor dit doel kun je zelf een afspeellijst, of zelfs meerdere, maken waarin je je favoriete nummers plaatst. Je zou kunnen kiezen voor meerdere thema’s en bij voorkeur zorg je ervoor dat iedere afzonderlijke lijst minimaal 30 tracks bevat. Zodra de afspeellijst, of –lijsten. Vervolgens kun je helemaal los gaan op deze muziek en, eventueel met anderen, de lijsten, klaar zijn, dan kun je de muziek uit je speakers laten knallen en volledig uit je dak gaan.

28. Neem een ​​lang en ontspannend bubbelbad

Op het ogenblik dat je een gezichtsmasker en een aantal heerlijk geurende kaarsen bij de hand hebt, dan wordt het nemen van een lang bubbelbad doorgaans nog plezierig. (Maar je kunt hierbij uiteraard ook gebruikmaken van de eerder genoemde afspeellijst met passende en ontspannende muziek om de sfeer nog meer relaxt te maken).

29. Schrijf met de hand enkele brieven aan familie en/of vrienden

Om een brief extra bijzonder te maken, kun je misschien eerst wat gaan oefenen om de kunst van het kalligraferen een beetje onder de knie te krijgen (al kan het ook leuk zijn om je skills in het cursief schrijven te verbeteren). In ieder geval zullen je geliefden blij verrast zijn als er een handgeschreven brief van je in hun brievenbus wordt gevonden.

30. Omarm je lichaam

Wanneer je daar de gelegenheid voor hebt, dan is het heerlijk om een paar uurtjes helemaal naakt te vertoeven in je huis. Ervaar gewoon eens hoe dat aanvoelt. (Wanneer je dit doet, dan kun je doorgaans beter geen selfies gaan nemen om op je social media te plaatsen.)

31. Neem de tijd om een televisiereeks naar keuze helemaal te bekijken

Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een reeks die niet meer op televisie uit wordt gezonden, zoals Friends, House, of Dexter en zoveel mogelijk afleveringen achter elkaar te gaan bekijken.

32. Hernieuw contacten met een oude vriend of kennis

Ga op zoek naar een vriend of vriendin op Facebook waar je al een langere tijd niet meer mee hebt gesproken en begin een chat om een beetje bij te kletsen. Op het ogenblik dat je je echter wat minder spraakzaam voelt, dan kun je in plaats daarvan ook je vriendenbestand op social media op gaan schonen en contacten met een aantal mensen verbreken waarmee het contact geheel is verwaterd. (Waarschijnlijk zullen deze personen je actie niet eens opmerken en bovendien zal de opschoning je helpen om je newsfeed weer beter te laten verlopen.)

33. Ga je Facebook-account opschonen

Op het moment dat je je vriendenlijst van bijvoorbeeld Facebook opschoont, dan kom je vast en zeker ook oude foto’s en statusupdates tegen. Dit is dus een uitgelezen kans om alles te verwijderen wat bezwarend kan zijn of waar je nu een beetje kriebelig van wordt omdat het zomaar weer eens kan te voorschijn zou kunnen komen als een herinnering.

34. Ga je stamboom uitpluizen

Het vinden van familieleden uit het verre verleden die zich wellicht schadelijk hebben gedragen en/of het beter leren kennen van je afkomst en je voorouders kan een enorme amusante bezigheid zijn. Bovendien is dit een bezigheid waar je eigenlijk nooit helemaal klaar mee zult zijn, en waar dus een soort levenswerk van zou kunnen maken (eventueel samen met andere familieleden die deze interesse met je delen).

35. Maak een enorme hoeveelheid lekkere hapjes

Indien je een berg lekkers gaat maken, hoef je je overigens niet eens schuldig te voelen over het feit dat je alles in je eentje op gaat eten. Ga voor de nodige inspiratie bijvoorbeeld naar YouTube of volg Tip Hero op Facebook om snelle en gemakkelijke hapjes te kunnen maken.

36. Bekijk grappige online filmpjes, bijvoorbeeld op YouTube

Van YouTube is bekend dat het een waar paradijs is voor mensen die op zoek zijn naar vreemde- en grappige filmpjes, dus je kunt er zeker van zijn dat je een flink aantal uren zoet kunt zijn met het doorspitten van de talloze hilarische video’s op dit medium.

37. Schrijf een e-mail aan jezelf om deze ergens in de toekomst terug te lezen

Door gewoon een keer een bericht aan jezelf te schrijven, kun je (soms wel jaren later) nog eens lezen wat je jezelf allemaal te vertellen had. Ook dan zul je er, net zoals op dit moment, aardig wat plezier aan kunnen beleven. Wat de inhoud van de e-mail zal zijn kun je namelijk helemaal zelf bepalen.

38. Ga rustig in je achtertuin, op je balkom of waar dan ook zitten met een drankje om de zonsondergang te bekijken

Neem even een ogenblik voor jezelf en ga een beetje mediteren om zo de nodig rust, vrede en dankbaarheid te vinden. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest, zal je hier enorm dankbaar voor zijn. Ontstressen en even helemaal tot jezelf komen, doe je dan ook erg goed.

39. Nodig mensen bij je thuis uit voor een gezellig samenzijn

Er is waarschijnlijk niets leukers dan het verbannen van het gevoel van verveling door middel van het uitnodigen van andere mensen om je heen. Maak er bijvoorbeeld een geïmproviseerd feestje van en vraag iedere gast om een ​​hapje en een drankje mee te brengen zodat de kosten voor iedereen laag zullen blijven, maar de sfeer er zeker niet minder door zal worden.

40. Ga een fietstocht maken

Een fietstocht maken door je eigen woonplaats of buurt is een prima manier om in beweging te zijn, frisse lucht op te kunnen snuiven en wellicht zelfs plaatsen te leren kennen waar je niet eens van wist dat ze er waren. Wanneer je niet in het bezit bent van een fiets, dan hoeft dat overigens ook geen enkel probleem te zijn. In een heleboel plaatsen zijn immers speciale programma’s in het leven geroepen die het huren, delen of lenen van fietsen mogelijk maken voor weinig geld.

41. Download en gebruik een dating-app

Dating-apps weten hun gebruikers in een soort magische greep te houden, het is namelijk een manier waar van veel mensen denken dat ze hun zielsverwant tegen kunnen gaan komen, waardoor ze een eindeloze cyclus van swipes naar links of rechts voort zullen blijven zetten. Er zijn bovendien talloze dating-apps te downloaden (wanneer je bijvoorbeeld liever geen Tinder wilt gaan gebruiken). Maar ook als je nog een stap verder wilt gaan, dan zijn er daar zogeheten hookup-apps voor om meteen ter zake te komen en een spannende date te arrangeren.

42. Ga naar een (boeren)markt

Boerenmarkten worden in de regel gehouden in het weekend en bieden een breed en kleurrijk scala aan verse producten die geproduceerd zijn door de boeren in de directe omgeving. Het is bovendien altijd erg interessant om te weten waar je voedsel nu echt vandaan komt en het kopen van lokale producten stelt je ook nog eens in staat om iets terug te doen voor de gemeenschap omdat je zo de bedrijven en gezinnen in de buurt zult ondersteunen.

43. Neem deel aan een gemengde sport

Aan een gemengde sport deelnemen, zoals volleybal, softbal of voetbal, heeft een groot aantal voordelen. Behalve het op een leuke manier trainen van je lichaam bieden deze gemengde sporten mensen immers eveneens de mogelijkheid om nieuwe vrienden en vriendinnen te maken en wellicht zelfs om die ene speciale persoon te leren kennen. Kortom: dit is meer dan het proberen waard op het moment dat je je anders voortdurend in je eentje zit te vervelen.

44. Bezoek een koffiebar, café of andere horecagelegenheid bij je in de buurt

Ga de deur uit en ga in één rechte lijn naar de kroeg om de hoek voor een glas ijskoud bier. Het lezen van een boek in een drukke zaak kan overigens voor bepaalde mensen ook al een rustgevende werking hebben, of indien je meer sociaal aangelegd bent, dan zou je op deze manier nieuwe vrienden kunnen maken, gewoon omdat de meeste vaste klanten in een horecagelegenheid doorgaans wel in zijn voor een gezellig praatje met een nieuwkomer.

45. Trakteer jezelf op iets lekkers

Ga bijvoorbeeld naar dat ene nieuwe restaurant waar je al een poosje naar toe wilde gaan nadat het enige tijd geleden in je buurt is geopend. Wanneer je het minder prettig vindt om ergens in je eentje te gaan zitten, dan kun je uiteraard ook een vriend of vriendin mee uit vragen. Het is zelfs een mogelijkheid om iets lekkers bij je thuis te laten bezorgen. Zittend aan de bar is echter wel de beste optie om nieuwe mensen te leren kennen. Onder het genot van enkele drankjes en een heerlijke maaltijd verloop een eerste gesprek namelijk vaak veel soepeler en meer ontspannen.

46. Ga een pornofilm bekijken

Op het moment dat je deze optie zelf nog niet had bedacht (en de kans is groot dat je dit al wel hebt gedaan) dan moet je je taboementaliteit even opzij zetten en gewoon een pornofilm aan gaan zetten. Er zijn talloze websites waar je porno op kunt bekijken en die bovendien verrassende voordelen bieden als het gaat om het verrichten van de daad. Op het ogenblik dat je diep genoeg in de archieven van de uiteenlopende pornocategorieën gaat spitten, dan zul je wellicht zelfs nog meer onder de indruk raken van de dingen die in beeld worden gebracht.

47. Breng een bezoekje aan een museum

Afhankelijk van de grootte van een specifiek museum, of van de historische waarde van een bepaalde nieuwe tentoonstelling, zou je met gemak een aantal uren door kunnen brengen met het bestuderen van iedere afzonderlijke penseelstreek en het lezen van iedere beschrijving. Een groot aantal musea dat zich hebben gericht op kunst en geschiedenis bieden bovendien van tijd tot tijd een vrije toegang of een interessante korting, al is dat overigens niet iets dat je als vanzelfsprekend mag gaan beschouwen. Van tevoren nagaan wat de entreeprijs, en eventuele kortingen zijn, is dan ook zeker altijd aan te bevelen.

48. Schrijf je in voor een (proef)les of cursus

Misschien klinkt dit je niet meteen als een “leuke” optie op de verveling de baas te worden in de oren, maar op het moment dat het belastingseizoen zich weer aan heeft gediend en je merkt dat je in een financiële sleur terecht bent gekomen, of wanneer je zelf een bedrijf wilt beginnen, dan kan het een erg goed idee zijn om je in te schrijven voor een financierings- of een ondernemerscursus bij een aanbieder ergens in de buurt. Of indien je geïnteresseerd bent in het oppikken van een nieuwe hobby, dan doe je er goed aan je aan te melden voor een proef- of introductieles die betrekking heeft op een bepaalde kunst- of muziekvorm.

49. Ga een volledige trilogie kijken

Niets zal de tijd beter weten te doden dan het kijken naar alle Lord of the Rings-films, of het zien van de complete serie over Harry Potter. Je bent werkelijk een enorme held als je er in slaagt om op één dag de hele Star Warsreeks uit te zitten, inclusief Rogue One.

50. Ga een reis plannen

Op het moment dat je een reis gaat plannen, plan dan bijvoorbeeld elk afzonderlijk aspect van een citytrip naar een plaats waar je nog nooit eerder bent geweest. Natuurlijk is op reis gaan een snelle manier om te kunnen ontkomen aan die enorme verveling, maar het helpt je eveneens om je verder als persoon te kunnen ontwikkelen en een noodzakelijke pauze in te lassen, zelfs op het ogenblik dat je gewoon afreist naar een stad ergens bij je in de buurt.

51. Leer op welke manier je lucide dromen kunt krijgen

Er valt zeker iets te zeggen om je verveling gewoonweg weg te slapen, maar wat als je nog een stapje verder hierin wilt gaan? Er is een heleboel onderzoek (zowel door professionals als amateurs) gedaan als het gaat om het hebben van lucide dromen, of het in staat zijn om je dromen te kunnen herkennen en deze zelf te kunnen sturen en beïnvloeden, terwijl je er nog altijd in zit. Nadat je er eerst het één en ander over hebt gelezen, is het de hoogste tijd geworden om je kennis ook in de praktijk te gaan brengen en dus om een bijzonder dutje te doen.

52. Ga wat erotica lezen

Op het internet is een groot aanbod aan sexy verhalen te vinden en deze zijn waarschijnlijk nog leuker en meer tijdrovend dan de fantasieën die je zelf doorgaans hebt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de beste eroticawebsites, zoals Literotica en Reddit voor spannende verhalen die door de meest uiteenlopende mensen in zijn gezonden. Als bonus kun je dan bovendien dingen te lezen krijgen, en dus ook leren, op het gebied van bijvoorbeeld queer porno, erotica en zelfs BDSM.

53. Word een relatiedeskundige

Zelfs op het moment dat je nu geen vaste relatie hebt, is het toch enorm interessant om te lezen over bepaalde theorieën die betrekking hebben op het daten en de manier waarop je dit het beste aan zou kunnen pakken. Er is namelijk geen mooiere kunst dan die van het bij elkaar brengen van twee mensen en op een actieve manier vorm te kunnen geven aan een relatie. Tegen het einde van de dag kun je zelfs alle dingen die je hebt geleerd in praktijk gaan brengen bij je eigen geliefde, of door een strategisch flirterig berichtje te sturen naar je potentiële toekomstige vlam.

Ze Magazine - Lifestyle trends