Gent is een geweldige stad om te wonen, te werken, te studeren en je te vermaken. Maar is deze stad ook een geschikte locatie om vrijgezellen tegen te komen? Op deze vraag kunnen we volmondig met ja antwoorden. Om het je te bewijzen hebben we bovendien hieronder een zevental plaatsen voor je op een rijtje gezet, en van een korte omschrijving voorzien, waar je in de stad Gent leuke vrijgezellen kunt ontmoeten.

1. Zebrabeach

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog 1 maandje en we zijn voor 70 dagen open! #homemadeicetea #zebrabeachgent #gentsezomer #summerinthecity #relaxtothemax

Een bericht gedeeld door Zebrastraat – Beach – Woods (@zebrastraat) op

Wanneer je op een zomerse dag zin hebt in een verfrissend drankje op een gezellig terras? Of wil je gewoon niet uren in de file staan op weg naar zee? Dan is Zebrabeach in Gent is de perfecte oplossing! In de zomermaanden organiseert Zebrastraat het gratis pop- up strand met de toepasselijke naam Zebrabeach. Het betreft een exotische locatie op het middenplein van de evenementen- en woonlocatie Zebrastraat.

Gent is het dus mogelijk om te genieten van een heerlijk drankje, prachtig weer en vrolijke mensen, terwijl je met je voeten in het water zit Bovendien is wordt er iedere donderdagavond zomerse live muziek ten gehore gebracht. Het zal je dan ook niet verbazen dat juist op deze plek in de stad de kans groot is om leuke vrijgezellen tegen het lijf te lopen.

2. Parkkafee

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vanessa Everaert (@vanessa.everaert) op

Aan de Gentse Groenestaakstraat 37 kun je terecht in het Parkkaffee voor wat extra romantiek en nostalgie, maar ook voor een interessant woonwagenmuseum waar zelfs madammen kaarten leggen, er een magisch theater, hypnotiseurs en illusionisten aanwezig zijn. Verder worden op deze locatie circusworkshop verzorgd , is er een speciale kleutertent, een ligweide, een lounge terras aan de vijver aanwezig. Daarnaast worden er diverse familievoorstellingen gegeven en kun je je vermaken met de lianen die in de bomen hangen, in de reuze zandbak, op één van de petanquebanen of op de gipsyswing. Er worden tevens geregeld pop up optredens gegeven. Voor de inwendige mens zijn er bovendien lekkere hapjes en drankjes in overvloed te verkrijgen. Gierbij kun je onder andere denken aan heerlijke tapas of zomerse cocktails. Voor vrijgezellen dus eveneens een ideale plek om te vertoeven en jou tegen te komen.

3. Vooruit

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martin de Zeeuw (@mzeeuw5) op

Aan de Sint-Pietersnieuwstraat 23 in Gent ligt Vooruit. Dit feestlokaal is gehuisvest is een historisch zalencomplex (dat dateert van 1913) van de Coöperatieve Maatschappij Vooruit. Hier is tevens het gelijknamige kunstencentrum gevestigd waar je de meest uiteenlopende kunstdisciplines kunt gaan bezoeken. Na een restauratie in 1983 is Vooruit erkend als een monument en wordt het pand gebruikt door vzw Kunstencentrum Vooruit.

Er wordt heel het jaar door een breed scala aan activiteiten georganiseerd, zoals debatten, literatuuravonden, concerten, party’s, podium- en dansvoorstellingen. Door er de verschillende kunstvormen en -disciplines een podium aangereikt krijgen in Vooruit is het ook voor vrijgezellen de ideale locatie om te bezoeken. De kans is dan ook groot dat ook jij hier de single van je dromen leert kennen tijdens een evenement dat jullie al direct een beetje met elkaar verbindt.

Zie ook: leuke activtieiten voor koppels in Gent

4. Gentse feesten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hripsime Vardanyan (@h.ripsime) op

Van 19 tot en met 29juli 2019 worden in Gent weer de jaarlijkse Gentse Feesten gehouden. Dit betekent dus toen dagen lang feest en vermaak verspreid door heel de stad. Dit culturele volksfeest wordt al sinds het jaar 1843 in de stad georganiseerd en behoort tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Er zullen p[treden plaatsvinden van zowel nationale- als internationale artiesten en er zal gratis muziek te horen zijn op meer dan tien pleinen. Daarnaast kun je tijdens de Gentse Feesten deelnemen aan honderden binnen- en buitenactiviteiten. De diversiteit van de Gentse Feesten zorgt ervoor dat het erg laag drempelig is en dus voor ieder wat te doen, te zien en te beveleven zal zijn. Aangezien de laatste jaren er ruim 1.3 miljoen bezoekers de Gentse Feesten bezochten, is de kans groot dat je eveneens een heleboel interessante vrijgezellen tegen zult komen en dat er wellicht zelfs de nodige vonken over zullen slaan.

Zie ook: lekker ontbijten of brunchen in Gent? 

5. Kajakken in Gent

Op verschillende locaties in de stad Gent kun je terecht voor het huren van een kajak. Dit is een erg geliefde activiteit omdat een heleboel mensen, en dus ook vrijgezellen, de stad eens vanaf een heel andere kant (om precies te zijn vanaf het water) willen bewonderen. Dus wanneer je sportief aan bent gelegd of als je geïnteresseerd bent in wat avontuur, cultuur en een vleugje romantiek, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt vanuit een kajak immers niet alleen de stad op een totaal andere manier te leren kennen, maar met een beetje geluk ook je prins(es) op het witte paard (of in dit geval misschien wel in een kajak) tegenkomen.

6. Citadelpark

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stacy (@stacymichelle_ig) op

Het Citadelpark is een Gents park dat gelegen is op een heuvelkam tussen de Schelde en de Leie. Het park leent zich prima om even tot rust te komen, te ontspannen en om nieuwe mensen te leren kennen. Bij goed weer is deze groene locatie namelijk ideaal om te chillen en te picknicken. Bovendien kun je in het Citadelpark ook je hart ophalen als je houdt van kunst en/of muziek. Naast de diverse kunstwerken die in het park tentoongesteld staan, worden er ook geregeld muziekoptredens in de openlucht georganiseerd (in één van de muziekkiosken). Wat de reden ook is van je bezoek aan dit park: de kans dat je juist hier een single tegenkomt die bepaalde interesses met je deelt is bijzonder groot.

7. De Blaarmeersen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bieke Dujardin (@biekedujardin) op

De Blaarmeersen is een recreatiegebied (van maar liefst 100 hectare) dat gelegen is aan Strandlaan 24in Gent. Het groengebied langs de Ringvaart, de Leie en de Watersportbaan biedt je niet alleen bosjes, maar ook ligweiden en wandelpaden rondom een centraal gelegen vijver met een strand en sportfaciliteiten. De nadruk in dit gebied ligt op sportieve activiteiten.

Je kunt hier dan ook prima terecht als je houdt van wielrennen, watersporten (zoals zwemmen, surfen, zeilen, duiken, kajak en vissen), midgetgolf, beachvolleybal, joggen, skateboarden, rolschaatsen, tafeltennis en -voetbal, petanque, tennis (zowel indoor als outdoor), squash, voetbal, atletiek, rugby, basketbal, volleybal, handbal, minivoetbal, lacrosse en klimmen (in de grootste klimhal van Europa). Je kunt dus wel zeggen dat, ongeacht van welke sport je houdt, op deze locatie altijd wel singles te vinden zullen zijn die dezelfde passie delen en graag een vriendschappelijk wedstrijdje met je willen houden (je weet maar nooit wat daar verder nog van gaat komen).

Handig: succesratio van online dating verhogen naar het maximum?

Ze Magazine - Lifestyle trends