Hoe kan een eerste lichamelijke aanraking leiden tot een fysieke band tussen vrienden? Hoe kunnen twee vrienden ook sekspartners worden? Hieronder leggen we je uit hoe je een fuck buddy (neukmaatje) zou kunnen vinden.

Hoe kun je een fuckbuddy vinden?

In het gros van alle gevallen worden fuck buddy’s niet gevonden, maar komen ze gewoon op je pad. Het hele proces lijkt zich dan ook gewoon helemaal vanzelf te voltrekken. Anders dan wanneer er sprake is van liefde, is het typisch voor een fuck buddy dat dit aspect in de relatie juist ontbreekt en dat er eigenlijk niet is gepland, dus je hebt niet te maken met een zekere eerste indruk en ook absoluut niet met oprechte gevoelen voor elkaar. Alles wat deze relatie wel inhoudt, lijkt verder gewoon vanzelf te gebeuren. Uiteraard moet er wel een beetje op een wellustige manier met elkaar worden geflirt en dient er sprake te zijn van wederzijdse aantrekking. Meer dan dat is er werkelijk niet nodig om een fuck buddy te krijgen.

Wanneer worden mensen fuckbuddy’s?

Het ontdekken dat je een fuck buddy hebt, kan gebeuren op momenten dat je dit het minst verwacht. En verrassend genoeg wordt er dan ook vaak een fuck buddy gevonden wanneer je niet lekker in je vel, of in de problemen, zit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een situatie waarin je probeert om over een stukgelopen relatie heen te komen.

Adele, een 26-jarige dame die bij een reclamebureau werkzaam is, zegt dat ze een fuck buddy heeft met wie ze intiem is, en dat ze houdt van het feit dat ze iemand heeft met wie ze zich lichamelijk verbonden kan voelen, maar desondanks zich niet geketend voelt door allerlei regels en afspraken die bij een liefdesrelatie komen kijken.

Ze zegt: “Het is fantastisch om een ​fuck buddy te hebben. Ik had eerst een relatie met een man die ik echt geweldig vond. Alles leek perfect tot ik op een kwade dag hem betrapte toen hij een collega van me op de parkeerplaats had genomen. Ik verbrak de relatie met hem met een emotieloos gezicht, maar van binnen was ik er echt helemaal kapot van. Ik stortte mijn hart uit bij een vriend van me, deze kerel is echt fantastisch, en een troostende knuffel leidde van zomaar tot een hete vrijpartij

Je kunt uiteindelijk dus fuck buddy’s worden met een vriend, niet alleen door deze persoon getroost te worden, maar wanneer je in een dronken bui samen in bed beland. Een pint te veel op kan er namelijk voor zorgen dat je handen meer af gaan tasten dan alleen de rondingen van je glas, en je zou dan zomaar met je armen om de schouder van een aantrekkelijke vriend kunnen eindigen. En een dergelijke dwalende hand kan gewoonweg niet stoppen bij een warme schouder, toch?

De positieve kant van fuck buddy’s

Indien je ambitieus bent en niet beseft wat het betekent om ook eens te denken aan de gevoelens en het geluk van een ander, of wanneer je gewoon niet vast wilt worden geketend door de gevoelens van iemand anders, dan is het hebben van een fuck buddy een ideale oplossing voor jou. Je hoeft deze persoon namelijk niet iedere dag of iedere week te zien of te spreken, en je hoeft tevens geen jubileumdatum te onthouden of schattige liefdesuitingen te verwachten.

Daarentegen kun je wel altijd je fuck buddy bellen als je daar behoefte aan hebt en verder helemaal gaan en staan, waar en wanneer je maar wilt. Deze vorm van vrijblijvendheid kan leuk zijn, zeker wanneer je nog altijd op zoek bent naar de ware liefde voor de rest van je leven. Je hoeft immers niet met je fuck buddy een liefdesrelatie aan te gaan en dat is wel zo handig, in het bijzonder wanneer je steeds het gevoel hebt gehad dat ware liefde wel kan wachten tijdens je zoektocht naar de diverse kansen die op je pad kunnen komen. Bovendien zullen de meeste mensen, die een zekere vorm van bindingsangst hebben, en nog banger zijn voor het hebben van een one night stand, het concept van het hebben van een fuck buddy een stuk veiliger en vertrouwder vinden.

Zit er ook een negatieve kant aan het hebben van een fuck buddy?

Hoe graag ik ook wil laten zien dat er een diepe, donkere afgrond op de loer kan liggen wanneer je een fuck buddy hebt, is er eigenlijk helemaal niets negatiefs over te zeggen. Er is niets mis mee om met iemand een relatie te onderhouden alleen maar omdat je je lichamelijk tot deze persoon aangetrokken voelt. Ook is er niets mis met het hebben van iemand als fuck buddy, alleen maar omdat het toevallig ook een vriend(in) van je is.

En kun je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) oplopen door dit te doen? Hoe graag iedereen dit probleem ook op zou willen lossen, niemand zal ooit helemaal veilig zijn voor een soa. Iedereen heeft immers vast wel eens gehoord over partners die vreemdgaan en de geliefden die graag eens zouden weten hoe het voelt omdat eens mee te maken. Het enige probleem dat zich voor kan doen, is wellicht dat je verliefd wordt op je fuck buddy of dat deze persoon een enorme crush op jou krijgt.

Vind voor jezelf een fuck buddy

Onthoud dat van jezelf een fuck buddy te maken iets totaal anders is dan jezelf te veranderen in een liefhebbende partner. Het gaat gewoonweg niet op dezelfde manier in zijn werk. Je kunt niet op zoek gaan naar iemand die met je naar bed gaat of die je dronken voert in de hoop dat jullie dan samen seks kunnen hebben. Het moet namelijk op een natuurlijke manier gebeuren en daar is de nodige tijd voor nodig.

Bovendien zal er sprake moeten zijn van wederzijdse seksuele aantrekkingskracht. De beste manier om van jezelf een fuck buddy te maken, is dan ook door op uiteenlopende manieren te gaan flirten en vervolgens te zien of je hitsige vriend(in) toe zal happen.

Ze Magazine - Lifestyle trends