HomeDatingDatingtipsFriend with benefits zoeken en vinden? Zo begin je eraan!

Friend with benefits zoeken en vinden? Zo begin je eraan!

Friends with benefits, soms afgekort tot FWB, betekent letterlijk vertaald vrienden met voordelen, maar dan wel op seksueel gebied. Een dergelijke relatie wil dus eigenlijk zeggen dat je naast de vriendschap ook op seksueel vlak omgang hebt met elkaar zonder dit als een vaste relatie te betitelen. Kortom: een relatie waarbij je wel de lusten hebt, maar niet de lasten. Wanneer je dit wel iets lijkt, dan hebben we hieronder een soort stappenplan opgesteld dat je kunt gebruiken om een dergelijke relatie op te bouwen met één van je vriend(inn)en.

Super leuke tip indien je nog vrijgezel bent:

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

1. Kies de juiste persoon, want een friend with benefits is eigenlijk geen echte vriend

De term ‘vriend’ kan weliswaar een vrij breed begrip zijn, maar in de regel zou een friend with benefits eigenlijk meer een vertrouwde bekende met overeenkomstige seksuele interesses moeten zijn. Het zou dan ook niet de eerste persoon moeten zijn die je zou bellen wanneer je in nood verkeert, of iemand met wie je een hele avond kunt praten over je grootste angsten. Het zou iemand moeten zijn waar je je wel lichamelijk tot aangetrokken voelt, die aardig voor je is en die je je veilig laat voelen, maar die tevens om de één of andere reden niet iemand is waarmee je zelf geen monogame relatie mee aan zou willen gaan.

En wanneer dit iemand is die je als een vriend(in) ziet, dan zul je er rekening mee dienen te houden dat een friends with benefits relatie wellicht een beetje lastiger te regelen zal zijn.

Lees ook: 100 redenen waarom ik verliefd zou worden

2. Zorg ervoor dat jullie op één lijn zitten.

Vanzelfsprekend draait bij friends with benefits alles om een goede communicatie. Zorg er dan ook altijd voor dat jullie allebei beseffen dat dit alleen maar gaat om lichamelijk contact, zodat er later niemand last krijgt van gekwetste gevoelens. Het hoeft echter geen botte “we zijn alleen maar friends with benefits” te betekenen, maar het zal geen kwaad kunnen om duidelijk te stellen dat er niets meer achter gezocht kan worden of dat jullie exclusief bij elkaar horen als een stelletje.

Zodra er geen sprake is van verborgen gevoelens, dan zou dit niveau van openheid niet zo veelproblemen met zich mee hoeven te brengen.

Lees: leer elkaar kennen met deze persoonlijke vragen

3. Ben eerlijk tegen jezelf over de reden waarom je een friends with benefits relatie met iemand wilt onderhouden

Wanneer je zegt dat je heimelijk toch verliefd bent op de persoon met wie je een friends with benefits relatie aan wilt gaan, dan moet je beseffen dat dit voor problemen kan gaan zorgen. Gewoon akkoord gaan met deze relatievorm in de hoop dat de betreffende persoon alsnog voor je zal vallen, zal je in de toekomst een heleboelellende kunnen bezorgen, en je gevoelens dien je dan ook serieuzer te nemen dan dat.

Bovenal kun je het niemand kwalijk nemen omdat je openhartig bent geweest over de eigenlijke bedoelingen en wanneer deze persoon dan uiteindelijk niet voor je valt, zoals je verwachtte, dan kun je alleen jezelf hiervan de schuld geven omdat je beter had moeten weten.

4. Doe je best om de relatie alleen voor de seks aan te houden.

Je bent geen robot, en de wereld stopt niet als je je friend with benefits een felicitatie stuurt voor zijn, of haar, verjaardag of hem, of haar, vraagt ​​om samen iets te gaan drinken voordat je samen het bed deelt. Maar elkaar iedere dag berichtjes sturen alleen maar om te chatten, of bij elkaar uit de buurt te blijven om enkel een vage relatie te hebben kan beledigend zijn bijvoorbeeld op het moment dat deze persoon een keertje niet met je mee naar een film kan gaan, of overstuur zal raken zodra je het te druk hebt om elkaar te ontmoeten.

En dat is waar het doorgaans eindigt met een friend with benefits en je in een emotioneel dal terechtkomt waar geen van jullie beide om heeft gevraagd.

5. Praat over het soort seks dat je werkelijk wilt hebben

Eigenlijk gaat het bij friends with benefits allemaal over seksuele openheid en, uiteindelijk, gewoon om het hebben van veel plezier samen. Het heeft dan ook geen zin om deze stap te zetten wanneer de persoon met wie je seks hebt niet om je behoeften geeft of wanneer je er gewoon niet helemaal voor wilt gaan.

Voel je vrij om samen dingen te verkennen en te experimenteren, je kunt tijdens het proces immers een heleboel over jezelf te weten komen, en goede seks is goed voor je lichaam en geest, dus wat houdt je tegen?

6. Laat niemand je beoordelen of je het gevoel geven dat je stiekem toch een relatie wil

Je moeder snapt wellicht niet waar je mee bezig bent. Kennissen denken misschien dat het wellust is en zelfs bepaalde vrienden zouden kunnen vermoeden dat dit slechts een tussenstap is naar een vaste relatie. Je kunt namelijk niet van iedereen om je heen verwachten dat deze het zal begrijpen, maar je hoeft evenmin te luisteren naar personen die je zeggen wat je moet doen of op welke wijze je al dan niet seks zou moeten hebben.

Ga om die reden vol vertrouwen gewoon door met de dingen die goed voelen en die je fijn vindt, jij weet immers wel waar het om draait.

Populair: dit zijn de meest populaire standjes in bed

7. Zet alles op een rijtje wanneer je merkt dat je friend with benefits gevoelens voor je heeft, maar dat dit niet wederzijds is

Je dient gewoon aardig te blijven, zelfs wanneer je in de praktijk niet verkeerd bezig bent omdat je altijd duidelijk was over wat je wilde, je bent allebei echter een mens, en ook voelt de seks goed, intiem en vertrouwd, zodat je soms closer met iemand kunt worden dan je had eigenlijk had gewild . Je zult met je friend with benefits echter niet langer moeten daten op het moment dat je de gevoelens niet wilt beantwoorden.

Dit betekent echter ook dat je op een humane en nette manier duidelijk moet maken dat deze situatie beëindigd moet worden en dat je niet wilt profiteren van de gevoelens van de ander.

8. Niet boos zijn op jezelf wanneer jij degene bent die gevoelens voor de ander heeft ontwikkeld

Zoals we al eerder zeiden, je bent een mens. Je zou tot de ontdekking kunnen komen dat je je friend with benefits echt veel leuker vindt dan dat je je aanvankelijk realiseerde, en wanneer dat zo is, dan dien je hem, of haar, dat laten weten en van daaruit een juiste beslissing nemen. Uiteraard bestaat er een kans dat deze persoon je eveneens leuk vindt, maar je moet ook kunnen aanvaarden wanneer dat niet het geval blijkt te zijn, en dan dien je je best te doen om deze afwijzing niet te persoonlijk op te vatten.

Indien dat het geval is, ga je verder met je leven en beëindig je de friends with benefits relatie. Je doet jezelf immers te kort wanneer je je eigen emoties niet zou respecteren en door te gaan met deze persoon of jezelf ervan te overtuigen dat je echt een heel toffe persoon bent. Deze hele relatie draaide namelijk altijd om eerlijkheid.

Tip: geef voldoende complimentjes, een volledige lijst!

9. Geniet ervan en heb veel plezier

Een friend with benefits kan de perfecte persoon zijn om dingen mee te ontdekken of om gewoon onwijs veel plezier mee te hebben. Niet alle seksuele ervaringen hoeven echter in verband te worden gebracht met een monogame romantische relatie, en op het moment dat je je zelfverzekerd en gelukkig voelt met het idee om een friend with benefits erop na te houden, dan kun je daar gewoon een geweldige leuke tijd mee hebben, want dat is de enige echte reden dat jullie dit zouden moeten doen.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

224 REACTIES

Must Read