Indien je in het verleden eens uit elkaar bent gegaan, dan weet je dat dit op zijn zachtst gezegd niet prettig is. Het is namelijk niet makkelijk om gewoon verder te gaan nadat je een relatiebreuk door hebt gemaakt en vaarwel hebt moeten zeggen tegen iemand waar je eerder gevoelens voor had (of misschien nog altijd hebt). Soms weet je diep in je hart of dat uit elkaar gaan wel de juiste beslissing was, zelfs wanneer dit niet eenvoudig was om te doen. Op andere momenten krijg je echter werkelijk spijt van het besluit dat je hebt genomen.

Hieronder hebben we een aantal gesprekken voor je verzameld die we voerden met mannen die dit ook allemaal door hebben gemaakt. Ze delen openhartig met ons de momenten waarop ze het betreuren dat ze het uit hadden gemaakt met iemand en hoe het hen is vergaan toen ze probeerden de relatie niet langer tijd en aandacht te schenken.

Deze man besefte dat hij nooit echt goed had gecommuniceerd

“Maanden later, na het daten en het hebben van op de relatie gebaseerde gesprekken met andere vrouwen, besefte ik dat ik de relatie geen eerlijke kans had gegeven of voldoende hard had ervoor had gevochten. Toen ik eindelijk verder kon kijken dan mijn eigen ego, realiseerde ik me dat ik niet open en eerlijk communiceerde over mijn ware gevoelens voor haar en de situatie waarin we zaten. Ik werd de oorzaak van haar verdriet en pijn, haar hart werd gebroken en haar scepsis ten aanzien van andere mannen nam toe. Dat zijn de dingen waar ik niet lang nadat we uit elkaar waren, spijt van kreeg, en niet te vergeten besefte ik hoe de toekomst eruit had kunnen zien als ik dit allemaal wel had gedaan.” –Vincent

Deze man zou willen dat hij iemand had om zijn belevenissen mee te delen

“Ik herinner me nog goed dat ik in Berlijn was en alleen op reis was na de relatiebreuk. Terwijl ik heel mijn relatiegeschiedenis begin door te nemen, bleef ik hopen dat ik iemand had om dingen mee te delen. De enige persoon met wie ik op dat ogenblik samen wilde zijn, was het meisje dat ik net de bons had gegeven. Ik belde haar op vanuit een telefooncel in Berlijn om haar stem even te kunnen horen en haar te vragen om bij me terug te komen, of tenminste op me te wachten tot ik weer thuis zou zijn. We zijn sinds die tijd (22 jaar gelden) nog steeds samen en tegenwoordig gaan we samen op avontuur.”- Alex

Deze man had er spijt van toen ze bij hem wegging

“Het ogenblik dat ik spijt voelde, was toen ze haar rug naar me toekeerde om bij me weg te gaan, ze was in tranen. Op dat moment besefte ik de fout die ik had gemaakt. Na een paar dagen belde ik haar op en kwam tot mijn ontzetting erachter dat ze weer terug was verhuisd naar Mechelen. Ik had echter geen contactgegevens gekregen en voelde me jarenlang verscheurd van liefdesverdriet en nog altijd denk ik geregeld aan haar. Tot op de dag van vandaag is het me nog niet gelukt om haar bijvoorbeeld op sociale media te vinden en contact met haar op te nemen.”- Richard

Deze man besefte dat hij zijn partner als vanzelfsprekend zag

“Ik had de relatie met haar verbroken vanwege enkele geringe tekortkomingen die me dwarszaten, maar toen ik met andere mensen begon te daten, besefte ik me dat zij zoveel meer eigenschappen hadden die echte afknappers waren of die gewoonweg niet leuk waren om mee om te gaan. Ze konden bijvoorbeeld geen goede gesprekken voeren of ze waren niet seksueel aantrekkelijk. Ik kwam erachter dat ik gewoon een aantal dingen erg miste die mijn ex en ik samen wel hadden. Ik besefte dat ik het echt niet veel beter met haar had kunnen treffen, simpelweg omdat ze fantastisch was, maar ik haar niet genoeg wist te waarderen.”—David

Deze man besefte dat hij niet het soort partner was die hij eigenlijk had moeten zijn

“Ik dacht niet dat ze het soort vrouw zou zijn met wie ik zou gaan trouwen, en we hadden niet zoveel gemeen als ik graag zou willen, maar ik besefte ook dat het was omdat ik haar niet zo dicht naar me toe zou laten komen en al evenmin veel moeite wilde doen om dingen samen te ondernemen of te delen zodat we daar samen belang bij zouden hebben. Ik gaf de relatie dus eigenlijk geen kans om werkelijk te kunnen werken en op de situatie terugblikkend denk ik dat het toch wel zover had kunnen komen omdat we wel een heleboel met elkaar gemeen hadden en altijd graag met elkaar dingen deden. Ik had de relatie niet zomaar af moeten schrijven.”- Marcel*

Deze man had spijt van alles toen hij zijn ex met een andere vent samen zag

“Ik volg nog altijd haar account op Instagram en ik zag opeens een foto van haar met een andere vent die er best goed uitzag en samen leken ze gelukkig te zijn. Ik wist dat ze verder was gegaan met haarleven, en op dat ogenblik begon ik pas echt spijt te krijgen van de dingen die ik heb gedaan omdat ik degene was die zich niet aan haar zou vastklampen toen ze geweldig en goed bleek te zijn, maar nu is ze getrouwd met die andere man dus moet ik me daarbij neerleggen.”—Donald

De manier waarop de ex van deze man de relatie verbrak, laat hem beseffen dat hij dit had moeten stoppen

Al mijn andere ex-vriendinnen hebben gehuild, als een malle naar me geschreeuwd of we kregen gigantische ruzies waardoor het uit elkaar gaan niet echt goed verliep. We gingen bij elkaar weg zonder elkaar nog leuk te vinden en alleen maar slechte gedachten en gevoelens aan de relatie over te houden. Maar met deze vrouw was er sprake van begrip voor de situatie: ik was namelijk niet klaar voor een vaste relatie en wilde de aandacht meer me op mezelf richten zonder dat er een vriendinnetje aan mijn arm hing. Nadat ik de relatie had beëindigd, gaf ze me een knuffel en zei hoezeer ze onze relatie waardeerde. Daarna was ze er altijd wanneer ik haar nodig had. Toen realiseerde ik me pas goed dat ik een echt fantastische vrouw kwijt was geraakt.”- Albert

Deze man mist de aanhankelijkheid van zijn ex

“Ik mis de manier waarop mijn ex mijn haar aanraakte en zich gewoon naast me op kon rollen. Ze wilde me altijd aan blijven raken en zich aanhankelijk opstellen, en mijn nieuwe vriendin doet dat absoluut niet. Om eerlijk te zijn, heb ik er oprecht spijt van dat ik uit het gemaakt met mijn ex en ik denk er zelfs over na om eens uit te gaan zoeken hoe het met haar gaat. Wellicht kunnen we weer eens bij elkaar komen.”—Bob

Niemand had een gevoel van humor zoals ze dat had

“Alle meisjes en vrouwen met wie ik uit bent gegaan sinds mijn ex de relatie beëindigde, kunnen in geen gevaltippen aan het gevoel voor humor zoals alleen zij dat had. Dus ik heb haar een maand of zo na de relatiebreuk een berichtje gestuurd en ze was zo aardig om me nog een kans te geven. Vandaag de dag zijn we nog altijd samen en ik ben daar zo enorm dankbaar voor. Ik heb haar namelijk heel erg gemist.’- Mike

Uiteraard hebben we de namen van de mannen veranderd om hen zo in de gelegenheid te stellen om over dit precaire onderwerp vrijuit te kunnen spreken. Het zijn immers dingen die hun privé-leven aangaan en waar ze doorgaans niet mee te koop willen lopen.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends