Je hoeft niet direct last van klotsende oksel te krijgen als je (nog) geen idee hebt hoe je die eerste kus, of beter gezegd tongzoen, onvergetelijk maakt, hieronder hebben we namelijk een aantal handige tips en adviezen voor je verzameld om dit moment en deze ervaring bijzonder en gedenkwaardig te maken!

Haast alles wat je voor de eerste keer doet, kan spannend of lastig zijn. Je kunt er zelfs een breed scala aan overweldigende emoties mee wakker maken, zoals angst, bezorgdheid, onzekerheid, opwinding, vreugde, opluchting en nog een heleboel meer. Dit is dus niet veel anders als het gaat om je eerste (tong)zoen. Maar goed, de meeste mensen zullen ooit op een punt in hun leven komen dat dit toch moet gaan gebeuren, ongeacht of het nu bij een willekeurige persoon, je partner of je vriend(in) is. Het geven van een tongzoen dien je dan ook eerst onder de knie te krijgen voordat er een weg voor vrij zal worden gemaakt binnen een romantische relatie.

Het lastige aan tongzoenen is echter dat iedere keer steeds weer de eerste keer lijkt te zijn, steeds wanneer je met een nieuwe persoon gaat tongzoenen. Hetzelfde opwindende, spannende en zenuwslopende gevoel komt immers steeds weer opzetten, je handpalmen worden telkens weer klam van het zweet, je hart gaat tekeer en je bent ook nu weer je klungelige zelf, zelfs wanneer je al eerder enkele “kikkers” hebt gekust (sorry voor deze woordspeling).

Om je dus een aardig eind op de juiste weg te helpen, als je op het punt aan bent gekomen om te gaan tongzoenen, ongeacht of dit nu daadwerkelijke je eerste tongzoen zal zijn of dat je voor de eerste keer met iemand gaat tongzoenen. Via wat knuffelen willen we je uiteindelijk via een tongzoen naar het hart van een geliefde leiden, of ten minste ervoor zorgen dat je eerste tongzoen buitengewoon gedenkwaardig wordt.

22 Ultieme tips om je eerste tongzoen onvergetelijk te maken

Voordat we dieper ingaan op de vraag hoe je je geliefde precies moet tongzoenen, dien je eerst bekend te zijn met de verschillende soorten kussen waar je wellicht een begin mee wilt maken wanneer je eenmaal de ware hebt gevonden.

De introductiekus

De introductiekus is de eerste kus die je ooit zult krijgen, of je lippen nu echt nog absoluut maagdelijk zijn, of dat je op het punt staat om een nieuw iemand voor het eerst te kussen. Laat je dus niet misleiden door de naam. Dit soort kus kan worden gegeven als een verwelkoming, een afscheidscadeau of gewoon als een manier om jullie chemie ergens op de dag in te kunnen schatten. Wat het ook is, deze kus wordt zo genoemd omdat het een manier is om een ​​goed beeld te krijgen van de manier waarop de ander kust en vice versa.

Zo moet je het aanpakken:

 1. Wanneer de tijd rijp is,en alleen jij en je partner weten wanneer dit het geval zal zijn, in het bijzonder als je partner dicht bij je is komen te staan, dan dien je hem, of haar, hierin tegemoet te komen.
 2. Juist op het ogenblik dat jullie allebei op het punt staan om de afstand weg te nemen, dan sluit je ogen even.
 3. Kantel je hoofd langzaam een beetje naar één kant, naar rechts of naar links. Zorg er echter we l voor dat j e partner in de andere richting zal buigen. Dit voorkomt immers dat jullie neuzen met elkaar in botsing komen nog voordat jullie lippen elkaar raken. Indien je niet weet op welke manier je partner zijn, of haar, hoofd gaat kantelen, dan kun je het beste jouw hoofd naar rechts kantelen.
 4. Raak met je lippen zachtjes die van je partner aan en zorg ervoor dat je je lippen een beetje uit elkaar hebt (dus zeker niet je mond wijd open).
 5. Een beetje druk uitoefenendoe je op het moment dat je partner wat druk uitoefent. Je geeft dus een beetje tegendruk, terwijl je met je lippen nog een paar seconden contact blijft maken, dus anders dan wanneer je je familie kust.
 6. Op dit ogenblik komen jij en je partner wellicht in de stemming voor meer intimiteit.
 7. Gefeliciteerd, je bent nu aan het kussen!
 8. Nu ben je klaar om de volgende stap te gaan zetten.

De tongzoen

De tongzoen is gewoon kussen, alleen met de mond een beetje verder open en met de tong erbij. De regel is, wanneer je je tong bij het kussen gebruikt, je aan het tongzoenen bent. Zodra je de introductiekus eenmaal onder de knie hebt, dan kun je met je partner gaan tongzoenen, als jullie dit tem minste allebei leuk vinden.

 1. Je zult de kus waarschijnlijk intenser ervaren, en je partner kan je een beetje plagen met zijn of haar tong, of wellicht zal je lief zijn of haar mond een beetje verder open doen.
 2. Dit is het moment dat ook jij je mond een beetje meer opent en eigenlijk precies hetzelfde doet als wat je partner doet.
 3. Indien jij de persoon bent die het heft in handen heeft, dan kun je de tongzoen nog intenser maken door de tong van je partner zachtjes met je tong aan te raken en deze vervolgens dan zachtjes terug je mond in te trekken.
 4. Steek je tong niet in de mond van je partner zonder enige waarschuwing vooraf, en steek nooit je tong voortdurend in en uit de mond van je partner. Tenzij je je eerste en laatste tongzoen tegelijkertijd wilt ervaren.
 5. Vergeet niet om zo en dan even op adem te komen.
 6. Geef jezelf en je partner tevens enkele, of een paar stevige introductiekussen,voordat je overgaat op het tongzoenen.

Tongzoenen

Zodra alles echt wat verder is opgewarmd en je je handen over heel het lichaam van je partner laat gaan, wat gaat er dan gebeuren? De ultieme kus. Deze kus zal om flexibele multi-taskingvaardigheden vragen. Voor het geval je geen idee hebt hoe je dit aan dient te pakken, je bent nu eigenlijk gewoon aan het vrijen met je armen om elkaars lichaam heen gestrengeld en je tong helemaal los gaat en jullie allebei langer dan 30 seconden per keer aan het tongzoenen zijn. Je handen zullen over elkaars lichaam heen gaan en jullie willen allebei zo dicht mogelijk bij elkaar zijn zonder dat er kleding uit wordt getrokken.

Maar voordat je gaat tongzoenen, moet je wel de volgende tips en adviezen goed in je oren knopen:

 1. Je moet erop voorbereid zijn. Dit kun je op de eerste plaats doen door dit artikel goed door te lezen, zodat je enig idee hebt van de dingen die er zouden kunnen gebeuren op het moment dat je lippen die van je date raken. Ben je er klaar voor om een stapje verder te gaan? Er zijn immers nog een aantal zaken waar je eveneens op voorbereid moet zijn.
 2. Neem een pepermuntje. Je denkt wellicht dat je je eerste tongzoen zult krijgen, maar wanneer je adem naar de knoflooksaus, die bij je diner gebruikte, ruikt dan kun je een tongzoen in de regel wel op je buik schrijven. Zorg er dus altijd voor dat je een schone mond en een frisse en aangename adem hebt.
 3. Zachte lippen kussen beter. Zorg er dan ook voor dat je zachte, soepele, kusbare lippen hebt. Je lichaam behandelen met een peeling is zeker aan te bevelen. Dit kun je doen door je lippen zachtjes schoon te wrijven met een zachte doek of wat grove suiker. Dit doe je de avond voordat je gaat daten. Zorg er verder voor dat je wat lippenbalsem bij je hebt, hoewel je deze nooit te dik aan mag brengen omdat anders je lippen te glad, te plakkerig of te slijmerig zullen zijn wanneer het moment van de waarheid aan is gebroken.
 4. Tongzoenen is iets dat je privé dient te houden. Zorg er dan ook altijd voor dat jullie ergens privé en comfortabel kunnen kussen, een plekje waar dus geen nieuwsgierige,of zelfs afkeurende, blikken op jullie kunnen worden geworpen. Voor een onvergetelijke eerste tongzoen, ga je bij voorkeur naar een bijzondere locatie weg van eventuele toeschouwers, zodat je je helemaal op elkaar kunt focussen en kunt genieten van het moment.
 5. Zorg bovendien dat je op dezelfde lijn zit met je partner zodat je niet degene zult zijn die naar voren leunt om te zoenen, terwijl je partner of date nog aan het praten of aan het eten is. Het is absoluut noodzakelijk dat jullie allebei elkaar op hetzelfde moment willen kussen, en geloof ons, je zult zelfs prima weten wanneer dat dit moment aan is gebroken.\
 6. Doe het rustig aan tijdens het tongzoenenGeniet van het moment. Het is in ieder geval je eerste keer, dus haal er werkelijk alles uit wat erin zit. Door het tongzoenen niet te overhaast te doen, maak je het moment en de ervaring extra bijzonder, en zul je genoeg tijd en gelegenheid hebben om werkelijk in het moment te zitten.
 7. Raak elkaar aan en wees niet bang om toe te geven aan de drang om je partner aan te raken. Beweeg je vingers voorzichtig door zijn,of haar, haar, raak zijn, of haar, nek aan, houd zijn,of haar, armen vast of leg je handen op zijn, of haar, wangen. Doe eigenlijk gewoon wat op dat moment natuurlijk aanvoelt, zodat je daar niet zit als een zoutzak met enkel en alleen je lippen die het werk doen.
 8. Uit je gevoelens op het ogenblik dat je aan het tongzoenen bent, is het namelijk nog altijd goed mogelijk om verschillende signalen af te geven en te ontvangen. Op dit ogenblik is het op een bepaalde manier aanraken van je partner en je lippen op een specifieke manier bewegen een uitstekende manier om te laten merken wat je wilt, wanneer je bijvoorbeeld wilt stoppen of juist nog even verder wilt gaan.

Zo, nu weet je eigenlijk het belangrijkste om die ongelooflijk gedenkwaardige eerste tongzoen te kunnen geven. De eerste kus is namelijk altijd speciaal, ongeacht of deze nu goed, slecht of gewoon verschrikkelijk vreselijk is (je wilt deze wellicht wel het liefst vergeten, maar dat kan gewoonweg niet). Om die reden is het dus beter om van alles op de hoogte te zijn van wat er nodig is om die eerste tongzoen geweldig en plezierig te maken, niet alleen voor jou, maar ook voor je partner.

Ze Magazine - Lifestyle trends