HomeDatingDatingtipsLiefdesbrief schrijven in 7 handige stappen (99% succesratio!)

Liefdesbrief schrijven in 7 handige stappen (99% succesratio!)

Je hebt het vast en zeker al eens vaker gehoord dat een man ernaar dient te streven om een ​​meer romantische minnaar te zijn, en op welke manieren een afspraakje één van de beste hulpmiddelen kan zijn voor een man om een ​​vrouw voor zich te winnen. Een ander belangrijk hulpmiddel van een man op het gebied van de romantiek is het schrijven van een liefdesbrief. Zolang de liefde (en een zekere vorm van schrijfgerei) al bestaat, zijn er al liefdesbrieven en –boodschappen geschreven. De liefdesbrief is dan ook de uitgelezen manier geweest, door heel de geschiedenis heen, voor mannen om hun gevoelens van liefde voor een ander duidelijk te maken of deze keer op keer weer te herhalen.

Gevoelens kenbaar maken is soms lastig

Talloze vrouwen hebben, en blijven uiteraard, ook liefdesbrieven schrijven. Maar wanneer het draait om het van oudsher “zwakkere” geslacht binnen de relatie, die vaak moeite heeft om zijn gevoelens in woorden uit te drukken, dan is het schrijven van liefdesbrieven van door de eeuwen heen iets geworden dat vooral door de man werd gedaan.

Het is niet altijd eenvoudig om je gevoelens kenbaar te maken aan iemand die veelvoor je betekent. Je laat wellicht liever je liefde zien door bepaalde acties uit te voeren. Je vindt dat je liefde voor iemand overduidelijk is, alleen maar omdat je niet zomaar elke zondag het huis stofzuigt, het gazon maait en haar hun favoriete ontbijtje maakt. Je acties laten zien dat je trouw en oprecht bent, en voor jou voelt het alsof dit ruim voldoende zou moeten zijn. Maar voor een vrouw ligt dat net even anders. Vrouwen weten je daden van liefde absoluut te waarderen, maar hun brein is tevens behoorlijk wat meer gericht op taal dan dat van een man. Ze willen de woorden achter je daden horen of lezen. Ze willen exact weten wat er in je hart omgaat.

Toch is het voor een man vaak lastig, niet alleen om de juiste woorden te vinden om mee uit te kunnen drukken hoe je je voelt over iemand, maar eveneens om het oprecht te laten overkomen en laten klinken. Het is in het bijzonder lastig wanneer je met iemand even gaat zitten en je vervolgens probeert te herinneren wat je precies tegen haar wilde zeggen. Het is nu wellicht tijd geworden om aan het schrijven van een liefdesbrief te gaan beginnen. Het schrijven van een fantastisch romantische liefdesbrief kan echter een aardige uitdaging zijn, maar dat is wel iets dat het proberen meer dan waard is. Dus laten we er maar gewoon mee beginnen.

Waarom zou je een ​​liefdesbrief schrijven?

Liefdesbrieven waren in het verleden beslist een stuk populairder toen soldaten de vijand moesten bevechten en er mannen lange wereldreizen maakten waardoor ze maanden, of zelfs jaren, achtereen hun geliefde niet zagen. Echter met de opkomst van de moderne communicatiemiddelen zijn liefdesbrieven, en brieven in het algemeen, steeds meer in onmin geraakt.

Maar zoals we al eerder hebben gezegd, hebben brieven speciale eigenschappen die geen enkele moderne vorm van communicatie weet te bieden. Een handgeschreven brief is iets tastbaars dat je aan kunt raken en vast kunt houden en vervolgens door kunt geven aan een ander om eveneens aan te raken en vast te houden. En deze brieven kunnen worden bewaard en gekoesterd op een manier die berichtjes op je telefoon of per e-mail nooit kunnen evenaren.

De liefdesbrieven die je je vrouw of vriendin geeft, zijn getuignissen in de loop van jullie gezamenlijke geschiedenis van je liefde. Ze vormen een verslag van je relatie waar ze de rest van haar leven aan vast kan blijven houden (tenzij je natuurlijk haar hart breekt en dan zullen de brieven haar alleen nog enige voldoening schenken als ze ze kan verbranden of kan verscheuren).

Je geliefde hoeft niet ver bij je vandaan te zijn om een ​​brief aan haar te schrijven. Een liefdesbrief is namelijk altijd gepast, zelfs wanneer je iedere nacht naast deze bijzondere persoon ligt te slapen. Het is een kans om je gevoelens op een meer vurige manier uit te drukken, dan je elke dag al doet.

Een vrouw kan namelijk nooit te vaak te horen krijgen dat ze mooi is en dat je van haar houdt. Een vrouw zal dat dan ook nooit beu worden. Ze wil immers altijd zeker weten dat je nog altijd op dezelfde manier van haar houdt als toen jullie elkaar voor de eerste keer ontmoetten, maar ook zoals je je afgelopen maandag hebt gevoeld toen je naar haar keek. Op het ogenblik dat er steeds meer spraakmakende gevallen van ontrouw in de media worden behandeld, kan het een vrouw niet kwalijk worden genomen dat ze regelmatig de verzekering wil krijgen dat ze nog altijd de enige voor je is.

Hoe kun je een liefdesbrief schrijven?

Indien je bijzonder goed bent met het omschrijven van je gevoelens en je ook nog eens een grote schrijver bent, dan kunnen liefdesbrieven een peulenschilvoor je zijn. Ga in dat geval gewoon even rustig zitten met een pen en papier in de hand en laat de woorden uit je gedachten de brief vormen. Op het moment dat je echter iemand bent die problemen heeft met het opstellen van een romantische liefdesbrief, dan hebben wij de volgende tips voor je om dit speciale proces in goede banen te leiden.

  1. Begin met het omschrijven van het doel van je brief. Je wilt namelijk direct dat je geliefde weet dat dit een liefdesbrief is en bijvoorbeeld geen briefje om haar de stuipen op het lijf te jagen, of om enige vorm van ongenoegen over jullie relatie kenbaar te maken. Begin met zoiets als: “Ik dacht er vandaag aan hoeveel ik van je houd, en dat ik je dat echt niet vaak genoeg zeg. Dus daarom ben ik even gaan zitten om je te laten weten hoe verliefd ik nog steeds op je ben. ‘
    Binnenkort zullen wij een overzicht maken met enkele leuke voorbeelden van liefdesbrieven die jullie kunnen gebruiken. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
  2. Roep een romantische herinnering op. Het bijzondere aan koppels is dat ze met twee personen een geschiedenis delen, dus in jouw geval een geschiedenis die uniek is voor jou en je geliefde. De beste manier om een ​​liefdesbrief te beginnen, is dus door te verwijzen naar een gezamenlijke herinnering; dit roept immers gevoelens van jullie gezamenlijke verleden op en zorgt voor bonuspunten omdat je details uit jullie verleden hebt weten te onthouden. Begin bijvoorbeeld met te zeggen: “Ik herinner me nog altijd heelgoed het ogenblik waarop je de kamer binnenliep in die prachtige rode jurk. Je glimlacht van oor tot oor waardoor de kamer op een bijzondere manier werd verlicht. Ik wist direct dat ik je beter wilde leren kennen. Ik ging echter naar even naar buiten om te proberen om mezelf wat moed in te spreken en na te denken over wat ik zou kunnen zeggen. Maar het had geen zin; Ik was helemaal van de kaart toen ik naar je toe kwam. Ik was vanaf het allereerste begin helemaal tot over mijn oren verliefd op je.”
  3. Ga nu verder met een gedeelte over de dingen die je leuk vindt aan haar. Maak dus de stap van je herinneringen naar het heden met een regel als: “En hier staan we dan meer dan tien jaar later, en je laat mijn hart nog altijd een keertje overslaan als ik je zie.”
  4. Zeg haar alles waar je dol op bent. Voordat je dit gedeelte van de liefdesbrief gaat schrijven, kun je een lijstje maken (op een apart velpapier natuurlijk) van alle dingen die je leuk vindt aan je geliefde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haar lichamelijke kenmerken, haar persoonlijkheid, haar karakter en alle schitterende en lieve dingen die ze voor je doet. Verander vervolgens de punten die je op hebt geschreven in mooie zinnen. “Ik denk echt dat jij de mooiste vrouw op aarde bent. Ik houd van het gevoel wanneer je benen verstrengeld zijn met die van mij en van de geur van je haar en je huid. Je glimlach zorgt er zelfs voor dat mijn slechtste dagen weer zonnig worden. Ik houd van je lach en je vermogen om humor te dien in iedere situatie. Ik ben zo dankbaar voor alles wat je voor me doet, van je geweldige kookkunst tot je liefdevolle omgang met onze kinderen. “
  5. Vertel haar op welke wijze je leven is veranderd sinds je haar hebt leren kennen. “Je maakt mijn leven werkelijk compleet. De afgelopen jaren waren de meest gelukkige van heel mijn leven. Ik kan je niet genoeg zeggen hoe gelukkig ik ben om altijd mijn beste vriend aan mijn zijde te hebben. “
  6. Bevestig ook je liefde en toewijding. “Ik zal altijd van je houden, wat er ook gebeurt, in goede en inslechte tijden. Ik zal voor altijd absoluut alleen van, en trouw aan, jou zijn. “. Het is zeker niet erg om over je gevoelens te schrijven ,in het begin een beetje onwennig, maar je partner zal dit zéker appreciëren.
  7. Eindig je liefdesbrief met een regel waarin je je liefde kort samenvat. “Ik kan niet wachten om oud met je te worden.” “Mijn liefde voor jou zal nooit overgaan.” “Je bent mijn beste vriend en soulmate en ik zal van je houden tot het einde van ons leven.”

Het is overigens geen probleem om fouten te maken in een liefdesbrief. De meest belangrijke regel is echter wel om echt helemaal authentiek te zijn. Schrijf dus alleen die dingen op die je ook werkelijk voelt. Dit voorkomt dat de brief overdreven zal lijken of in strijd zal zijn met je persoonlijkheid en de relatie waarin je zit.

 

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

26 REACTIES

Must Read