Daten is altijd al een vrij lastige bezigheid geweest. En wanneer je hier nog helemaal niet mee bekend bent, dan kan online dating zelfs extra lastig zijn. Hoewel ieder mens daten op zijn, of haar, eigen manier zal benaderen, hebben we tocht geprobeerd om een paar tips te verzamelen voor vrouwen waarvan we hopen dat deze je kunnen helpen wanneer je de wereld van het daten eens wilt zien vanuit het perspectief van de man.

1. Het is altijd het beste om gewoon jezelf te zijn en te blijven

Waarschijnlijk beeft iedereen al eens het advies gekregen om vooral jezelf te zijn en te blijven, maar zeker als het gaat om daten is het absoluut van cruciaal belang. Iedereen zal namelijk zo nu en dan in de verleiding komen om te doen alsof hij, of zij, geïnteresseerd zijn in zaken die hen eigenlijk helemaal niets kunnen schelen, of zelfs dat hij, of zij, iets is dat ze niet zijn. Maar vanaf het begin is het veel beter om gewoon te ontspannen en je date, net zoals jijzelf, te laten zijn zoals hij of zij echt is. Het zal in de loop van de tijd immers veel minder problemen met zich meebrengen (in het bijzonder wanneer je een goede prestatie dient te leveren, bijvoorbeeld nadat je heft gezegd dat je een liefhebber van Chili Wodka bent.

Deze ervaring zul je je dan helaas nog lang heugen). En uiteindelijk zal blijken dat iedereen aantrekkelijker is op het moment dat hij, of zij, volkomen ontspannen is en gewoon zichzelf kan zijn.

2. Ga onbevangen van start

De wereld zou er aanzienlijk beter opworden op het ogenblik dat we allemaal naar elkaar zouden luisteren en onbevangen en onbevooroordeeld zouden kunnen blijven. De datingswereld vormt hier dan ook zeker geen uitzondering op. Wanneer je echt naar je date luistert, dus vragen stelt en laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent, dan is de kans aanzienlijk groter dat deze persoon hetzelfde naar jou toe zal doen.

Dat heeft het bijkomende voordeel dat de situatie je duidelijk maakt of je veel vaker jezelf aan iemand aan kunt passen dan je waarschijnlijk pooit had durven dromen.

3. Wees voorbereid op een ongemakkelijk moment

We doen er alles aan om altijd zo zelfverzekerd mogelijk voor de dag te komen, maar de meeste mannen (wanneer ze iets van een ander willen) zullen stiekem last hebben van enorme zenuwen op een eerste date. Het is dus altijd leuk om een ​​ijsbreker te bedenken voor dit soort situaties. Op het moment dat je op zoek bent naar ideeën, dan kun je opzoek gaan naar geschikte vragen die je tijdens een eerste afspraakje zou kunnen stellen.

Handig: Hoe vind je een one night stand?

Je kunt bijvoorbeeld de vraag stellen wat het favoriete televisieprogramma van je date was toen hij, of zij, klein was, en je vervolgens hardop afvragen hoe hij, of zij, je ziet als een Samson & Gert-fan van de bovenste plank.

4. Speel geen spelletjes

Voor veelmensen is het minst favoriet deel van dating het spelen van spelletjes door de ander. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich hier absoluut schuldig aan maken, maar in de regel doe je er verstandig aan om dit te vermijden. Eerlijk zijn over je gevoelens en bedoelingen zal jullie beiden meer op je gemak laten voelen.

Om die reden adviseren deskundigen op het gebied van dating dan ook met klem om gewoon de waarheid te vertellen, wanneer iemand doet alsof hij, of zij, niet te veel in je ziet, zul je dan deze persoon leuker gaan vinden op het moment dat je er op de lange termijn achter zou komen dat dit eigenlijk anders was.

5. Het meest belangrijke is veel plezier hebben

Ondanks het feit dat dit een beetje als een cliché zal klinken, willen we tot slot je er toch op wijzen dat het altijd zal werken wanneer je gewoon probeert te ontspannen en van je date geniet. Te overdreven nerveus en gespannen zijn, heeft wellicht grappige en leuke gevolgen in films, maar helaas is gebleken dat dit niet werkt wanneer het om daten in het echte leven gaat.

Bij voorkeur laat je dus je ervaringen uit het verleden en eventuele vooroordelen thuis, bestel waar je zin in hebt, lach, luister en praat gewoon over de dingen die je bezig houden. Je zult zien dat de date dan veel spoeler zal verlopen en dat je kans op succes een stuk groter zal zijn, dan wanneer je je in allerlei onmogelijke bochten probeert te wringen om iemand te zijn die je eigenlijk helemaal niet blijkt te zijn

Ze Magazine - Lifestyle trends

74 REACTIES