Verliefd worden op een man die al getrouwd is, kan iedereen gebeuren, maar voordat je hem je hart geeft, zijn er toch een aantal zaken dat je absoluut dient te weten. Wanneer je verliefd bent op een getrouwde man, dan zit je in een lastig parket en noemen sommige mensen je zelfs zijn minnares, zelfs wanneer in jouw ogen deze relatie zoveel meer betekent dan dat. Het verliefd worden op een getrouwde man is vrijwel in alle culturen, leeftijdsgroepen, etniciteit, religies en opleidingsniveaus wel bekend en zelfs terwijl de meeste mensen heelgoed weten dat een dergelijk scenario onethisch en immoreel is en gegarandeerd pijn zal veroorzaken bij alle betrokkenen, zullen toch een heleboel intelligente, single vrouwen hun hart aan een gehuwde man verliezen.

Je weet al dat dit een verhaal is dat geen goede afloop kan garanderen. Wellicht fantaseer je vandaag alleen nog maar over een relatie met een man die niet meer beschikbaar is en zoek je ergens naar een teken dat je waarschuwt om hiermee te stoppen, diep adem te halen en tenslotte gewoon weg te lopen en door te gaan met je leven. Of misschien krijg je inderdaad een dergelijke relatie of ben je al aan het daten met een getrouwde man, terwijl hij nu degene is die de boot afhoudt of die zich helemaal terugtrekt.

Ondanks het feit dat het lastig kan zijn om weer de controle over je emoties te krijgen als je in een dergelijke relatie zit met iemand, dan kun je toch op zijn minst nagaan op welke wijze je de situatie voor jezelf in gedachten hebt. Op het moment dat je enkel bereid bent om een ​​romantische “soulmate” -mentaliteit aan te houden, dan blijf je gewoon vastzitten in een emotionele affaire met de getrouwde man in kwestie. De enige manier om de dingen duidelijk te kunnen zien, is door je relatie opnieuw in te kaderen.

De ervaring leert dat ten minste één van de volgende vijf waarheden op jouw situatie van toepassing zal zijn, dus probeer de onderstaande ideeën op maat te maken en vervolgens te kijken of ze bij je passen. Doe er echter alles aan om open te staan een nieuw perspectief, want dit is je kans om jezelf een meer aangenaam einde van de relatie te bezorgen, in plaats van je volledige romantische toekomst te vergooien aan een verliefdheid op een getrouwde man.

Vijf waarheden

Dus voordat je al te veel klem komt te zitten in het worden van zijn minnares, hebben we hier een vijftal waarheden dat je absoluut dient te kennen als het gaat over verliefd zijn op een getrouwde man.

1. Er is niets ongewoons aan het verbreken van een al uiteengevallen huwelijk

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je ‘meer bijzonder’ bent dan zijn vrouw; mooier, sexier, liever of alle andere dingen die hij tegen je zegt, maar zodra hij weg wil, en dat is het geval voor de meeste mannen die uiteindelijk hun vrouw gaan verlaten, dan ben je in het bijzonder de dichtstbijzijnde uitgang. Deze man zal wellicht ooit eens gaan hertrouwen, maar vrijwel nooit met de eerste vrouw die hem een eenvoudige uitweg uit zijn huwelijk heeft geboden.

2. Je vervult de rol van ‘de man’ in de relatie

Indien je je nog in de vroege stadia van een affaire bevindt, dan is dit aspect wellicht moeilijk te geloven. Tenslotte loopt hij je steeds achterna, toch? Aanvankelijk was je zelfs niet eens zo geïnteresseerd om de andere vrouw te zijn. Die dynamiek zal echter niet aan blijven houden. Je bent immers beschikbaar, maar dat is hij zeker niet. Hij is degene die het moeilijk gaat krijgen. Uiteindelijk zul je je minder zelfverzekerd gaan voelen, minder zeker zijn van zijn gevoelens en kun je bovendien het gevoel krijgen dat jij het bent die hem achterna loopt.

3. Je zet je leven in de wacht voor een illusie of fantasie

Zelfs p[ het ogenblik dat je verliefdheid nooit overgaat in een lichamelijke aangelegenheid, dan kan het nog altijd schadelijk zijn. Zorg er dus voor dat je niet de ‘werkneemster’ wordt die op reis gaat met haar getrouwde baas of die verliefd wordt op een getrouwde collega. Je verdient het immers om centraal te staan in het leven van iemand anders en dus niet iemand die voortdurend over haar schouder moet kijken.

4. Voor een slecht huwelijk zijn twee partijen nodig

Hij speelde een zekere rol in zijn ‘slechte’ huwelijk en je zult nooit echt de volledige waarheid te horen krijgen. Indien zijn vrouw “gek”, “bezitterig” of “controlerend” is, kan het zijn dat hij een bepaald patroon van ongepast gedrag laat zien ten opzichte van vriendinnen en collega’s. Of wellicht heeft hij andere problemen die eenvoudig te verbergen zijn voor een minnares, maar die je relatie eveneens zouden ruineren wanneer jullie levens werkelijk met elkaar verweven zouden zijn.

Tip: een relatie starten na een scheiding? 

5. Hij is tevreden met zijn leven zoals het nu is

Bepaalde mannen kiezen een vrouw die een soort huishoudster voor hen is; ze laat hem er goed uitzien door zijn leven thuis op rolletjes te laten lopen. Hij voelt zich in werkelijkheid echter veel meer aangetrokken tot vaak meer opwindende vrouwen die geen keukenprinses zijn en/of huishoudelijke skills bezitten. Ondanks dat zijn houding niet echt duidelijk is, moet je beseffen dat hij is wie hij is. Je zult niet in staat zijn om hem te veranderen. Hij houdt van zijn in stukken op gedeeld leven. Hij wil dus ook niet met een sexy verleidster trouwen, en zolang zijn vrouw haar werk blijft doen, de kinderen groot weet te brengen en zich op de achtergrond blijft houden, dan zal hij uiterst tevreden zijn met de aangename uren samen met jou, maar meer hoef je werkelijk niet van hem te verwachten.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends