Goede relaties zullen niet alleen maar ontstaan, maar zullen eveneens om toewijding en de nodige investeringen vragen. Uiteraard is het dan wel zaak dat je weet aan welke punten je dient te werken. Hieronder hebben om die reden een aantal handige tips op een rijtje gezet die speciaal bedoeld zijn voor het onderhouden van een gelukkige en gezonde lesbische relatie.

Zie ook: ben ik verliefd op hetzelfde geslacht? 

1. Verwacht niet dat je partner aan al je behoeften zal voldoen

Verwachten dat iemand anders aan je behoeften zal voldoen, is een enorm misverstand dat nog steeds een heleboel mensen geloven. Beter richt je je aandacht op het zorgen voor jezelf en welke dingen jij kunt ondernemen om je partner zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit zal namelijk het beste in jullie beiden naar boven halen.

2. Zorg voor een aantal zinvolle rituelen

Het maakt hierbij niet uit of je nu iedere avond samen een wandeling gaat maken of iedere avond samen in de keuken staat om het avondeten te bereiden, door aan een aantal vaste rituelen vast te houden, kun je namelijk contact blijven houden met elkaars leven. Organiseer dates in het weekend of doe dan gewoon samen een aantal huishoudelijke klusjes, zoals schoonmaken, opruimen of boodschappen doen om jullie optimaal verbonden te houden.

3. Werk aan het verbeteren van jezelf

Om een ​​relatie gezond te laten zijn, dien je te groeien en veranderen. Werk dus aan jezelf en daarmee ook je poging om een betere partner te zijn. Probeer nieuw gedrag aan te leren en durf daarbij uit je comfortzone te komen en wat risico te nemen.

Tip: leuke smsjes die je kan versturen om haar helemaal zot te maken

4. Heb meer positieve- dan negatieve interacties

Wanneer je probeert om een vijf tegen één verhouding aan te houden als het gaat om positieve- en negatieve interacties. Dit wil dus zeggen dat je meer complimenten, knuffels, genegenheid en waardering dient te geven aan je partner, dan dat je negatieve opmerkingen of verwijten maakt. Beter nog, probeer dergelijke negatieve zaken volledig uit te bannen.

5. Verras haar!

Houd zaken binnen de relatie spannend met behulp van verrassingen. Neem haar bijvoorbeeld mee op een speciale date, stop een liefdesbriefje in haar tas, stuur haar bloemen, breng haar lunch als ze aan het werk is, koop kaartjes voor haar favoriete band of artiest of schrijf een lied speciaal voor haar en geef haar een serenade terwijl ze in (een door jouw klaargezet) bad zit. Verrassingen, klein of groot, zijn immers van cruciaal belang om dingen binnen een relatie fris te houden en een sleur te vermijden.

6. Zorg goed voor jezelf

Niemand is een goede partner op het moment dat zij gespannen, gestrest en ongelukkig is. Zorg er dan ook voor dat je de tijd neemt voor jezelf om zo gezond mogelijk te blijven. Dit betekent dat je goed moet eten, sporten, aan yoga kunt doen, de tijd nemen om even alleen te zijn en weer tot rust te komen als dat nodig is. Hoe beter je bovendien over jezelf denkt, hoe meer positieve energie en liefde je ook in je relatie kunt steken.

7. Ontwikkel gemeenschappelijke interesses

Niets zal een relatie sneller de kopkosten dan samen wat op de bank hangen, met verveelde blikken naar elkaar kijken en verder geen actie ondernemen. Jullie zullen echter veeltijd samen doorbrengen en dus betrokken dienen te zijn bij iets dat jullie allebei leuk vinden. Dat kan overigens van alles en nog wat zijn, zoals golfen, op reis gaan of vrijwilligerswerk doen in het plaatselijke dierenasiel. Ga dus op zoek naar jullie gemeenschappelijke interesses en ontwikkel deze tot aangename ervaringen en mooie herinneringen om later met een glimlach op je gezicht op terug te kunnen kijken.

Zie ook: romantische activiteiten waarmee je zeker zal scoren! 

8. Aardig zijn, geen gelijk opeisen

Ongeacht of iets nu goed of fout is, is niet echt het probleem. Denk dus niet alleen maar het gelijk willen hebben, maar aan wat je het allerliefste wilt, namelijk een liefdevolle relatie hebben. Besteed dus aanzienlijk meer tijd aan aardig zijn en dan zul je merken dat jullie aanzienlijk minder ruzie zullen maken en meer van elkaar gaan genieten.

9. Maak op een eerlijke manier ruzie

Op het moment dat jullie een keertje ruzie of een meningsverschil hebben, zeg dan geen dingen in het heetst van de strijd die je relatie schade toe zou kunnen brengen. Beter loop je even weg om af te koelen en wanneer je later terugkomt, dan kun je de discussie aanzienlijk rustiger en rationeler voeren.

10. Maak een prioriteit van tijd voor jullie samen

Je leven kan enorm druk zijn met werk, kinderen en sociale activiteiten, maar dat wil niet zeggen dat je geen tijd meer vrij moet maken voor wat tijd voor jullie samen. Het is geweldig als deze tijd iets met zich meebrengt, zoals een date of een spannende vrijpartij, maar zelfs als je gewoon de televisie even uitzet en samen in je achtertuin gaat zitten om samen over jullie toekomstdromen te praten, dan kunnen jullie eveneens een stuk dichter naar elkaar toe groeien.

11. Flirten zowel voor als tijdens je relatie

Er gaat niets boven het hebben van iemand die met je flirt om zo je gevoel van eigenwaarde te stimuleren. Zelfs op het moment dat je niet dezelfde aantrekkingskracht voelt, kan het heerlijk zijn om te merken dat iemand denkt dat je interessant en de moeite waard. Het flirten kan zowel subtiel als openlijk zijn, over de top of net onder het oppervlak. Zolang het flirten maar op een respectvolle- en positieve manier gebeurt, dan zal dit deel van de menselijke paringsdans (doorgaans) leuk verlopen. Wanneer flirten goed wordt gedaan, dan helpt het de spanning op te bouwen tussen jullie twee in de beginstadia van jullie relatie en houdt het de dingen leuk naarmate de tijd verder verstrijkt.

Flirten met een andere vrouw kan echter lastig zijn, in het bijzonder wanneer je niet zeker weet wat haar seksuele geaardheid is. Flirten is dan ook absoluut een kunst op zich, echt een tweerichtingsvorm van communicatie die vereist dat je haar interesse en comfortniveau goed kunt interpreteren voordat je verder gaat. Hoewel bepaalde mensen van nature prima weten hoe ze moeten flirten, kan iedereen wel een beetje extra coaching op dit gebied gebruiken. Om die reden hebben we hieronder een verzameling tips met betrekking tot het flirten voor je opgesomd.

 • Observeer hoe ze reageert op jouw aanwezigheid dichtbij haar. Als jullie samen op stap zijn, probeer dan bij haar te gaan zitten. Let er vervolgens op of ze dichterbij komt zitten of juist een beetje verder van je afschuift. Wanneer jullie samen op een bank zitten en jullie dijen elkaar raken, wat doet ze dan? Laat ze het zo, of zorgt ze ervoor dat ze haar been een paar centimeter verplaatst?
 • Zeg het met je ogen. Kijk haar in de ogen op het ogenblik dat je praat. Houd je blik iets langer vast dan wanneer je een normaal gesprek zou voeren.
 • Laat zien dat je goede manieren hebt en dat je uiterst beleefd bent. Het klinkt wellicht wat oubollig, maar open bijvoorbeeld een deur om haar door te laten.
 • Onderschat de kracht van een aanraking niet. Wanneer jullie tegenover elkaar zitten, dan kun je voorzichtig je hand op de hare leggen. Haal deze niet weg, tenzij ze aangeeft dit op prijs te stellen of wanneer je merkt dat dit gebaar haar ongemakkelijk maakt.
 • Laat haar weten dat je vindt dat ze aantrekkelijk is. Door specifiek en respectvol te zijn, kun je haar heelgoed laten weten dat haar blauwe trui de prachtige kleur van haar ogen werkelijk optimaal benadrukt of zeg haar dat ze erg heellief uitziet wanneer haar haren lijken te fonkelen in het zonlicht. Complimenteer haar echter altijd op de manier die oprecht en welgemeend is.
 • Zeg iets waardoor ze zich gezien en gehoord voelt. Zeg haar dat je merkt hoe ze opzij zit te staren op momenten dat ze ergens aan denkt of dat ze heel lief glimlacht als ze een binnenpretje heeft.
 • Probeer te achterhalen wat haar aan het lachen maakt. Humor gaat een heel eind in het verminderen van de spanning en het losmaken van jullie beiden.
 • Bied haar een drankje aan wanneer jullie samen op een feestje of in een kroeg zijn. Raak vervolgens lichtjes haar hand of schouder aan zodra je haar haar drankje aanreikt.
 • Laat haar zien dat ze nooit “uit het oog, uit het hart” is. Zeg haar dat je aan haar denkt op momenten dat jullie niet samen zijn.
 • Geïnteresseerd zijn in haar. Bel haar gewoon even om gedag te zeggen en om te vragen wat ze die dag heeft gedaan. Vraag haar hoe het op haar werk gaat of wat ze de laatste tijd heeft gedaan in haar vrije tijd.
 • Stuur haar een briefje. Wellicht kun je een briefje naar haarsturen waarin staat dat je het leuk vond om samen wat tijd door te brengen, of misschien is het gewoon zoiets als “Ik denk aan jou.” Nog beter: een berichtje dat haar aan het lachen weet te maken. Een e-mail is overigens ook prima om te versturen, maar kan niet op tegen een met de hand geschreven briefje dat je bij haar neer hebt gelegd of dat per post naar haar toe is gestuurd.
 • Overdrijf zeker niet. Je wilt niet als een stalker op haar overkomen. Let dus altijd goed op signalen die erop zouden kunnen wijzen dat je geflirt ongewenst is. Breekt ze snel het gesprek af wanneer je haar opbelt? Stuur je haar lange bloemrijke e-mails, maar ontvang je alleen antwoorden die hooguit uit één zin bestaan (of zelfs krijg je zelfs helemaal geen reactie)? Indien dat het geval is, stop het flirten dan en laat haar naar je toe komen op momenten dat zij dat wil.
 • Respectvol zijn. Wanneer je het gevoel hebt dat ze zich niet ophaar gemak voelt of ze je geen genegenheid teruggeeft, dan doe je er goed aan om je acties te staken en je meer op de achtergrond te houden. Zo laat je immers zien dat je haar respecteert

Nu je al deze tips en adviezen op het gebied van flirten kent, is er nog maar één ding dat we je mee willen geven: veel plezier! Geniet van het geven en nemen, het belangrijkste aspect dat komt kijken als je aan het flirten bent (ongeacht of je dit nu doet in de hoop dat er een relatie zal ontstaan of je dit met je partner doet).

Ze Magazine - Lifestyle trends