Het kan enorm verwarrend zijn, maar wellicht heb je ook wel eens het gevoel gehad dat je vriendin je meer doet dan je eigenblijk toe wilt geven? Wanneer dat het geval is, dan raad ik je aan om even verder te lezen. Hier probeer ik namelijk uit te leggen hoe je kunt bepalen of een vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw. Ik heb in situaties gezeten waarin ik net afscheid van een man had genomen en hem daarna plotseling met zijn vriendje voor de dag zie komen. Ik wist het echt even niet meer, ik bedoel voordat we seks met elkaar hadden, had ik werkelijk geen idee dat hij ook op mannen viel.

Er zijn echter eveneens momenten geweest waarop ik dacht dat een vrouw gewoon op een nonchalante manier met me praatte. In plaats daarvan raakte ze me erg vaak aan. Ik denk dat iedereen wel bekend is met dit soort ervaringen en ook dat ze volkomen normaal zijn. Maar toch wil ik je hieronder wat tips en adviezen geven zodat je te weten kunt komen of een vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw.

Zie ook: je vriendin mee nemen op een lekker ontbijt in gent

Hoe kun je bepalen of een vrouw aan wordt getrokken tot een andere vrouw?

Wellicht ben je heteroseksueel en wil je gewoon niet de verkeerde boodschap de wereld insturen, of ben je biseksueel of lesbisch en wil je de subtiele hints ontdekken waarmee je vast kunt stellen of een vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw. Zoals altijd kun je dit vaak aflezen aan de hand van enkele tekenen en signalen die door de dame in kwestie af worden gegeven.

 1. Je voelt het gewoon. Wanneer je een vrouw bent, en je erachter probeert te komen of je vriendin in je geïnteresseerd is, dan zul je dat waarschijnlijk al lang hebben gevoeld. Je hoeft hiervoor immers alleen maar te luisteren naar je instinct en je intuïtie. Je weet dan ook op welke momenten dat iemand je voor de gek houdt, en je weet eveneens als dat niet het geval is. Zo simpel is het gewoon. Op dit ogenblik zal echter je ego om de hoek komen kijken en zul je wellicht proberen om het beeld te vervormen zodat je geen pijn kan worden gedaan. Het feit blijft echter dat je uiteindelijk gewoon voelt of dit inderdaad zo is of niet.
 2. Veel complimenten geven. Het is volkomen normaal dat vrouwen elkaar complimenten geven, maar er wordt een zekere grens overschreden als dit meer wordt dan alleen: “Oh, wat heb je een beeldige tas.” Zodra een vrouw voortdurend een andere vrouw blijft complimenteren met haar uiterlijke- of innerlijke schoonheid, dan is het duidelijk dat er sprake is van een verliefdheid. Denk er eens over na, wanneer je iemand leuk vindt, dan probeer je deze persoon altijd te laten weten hoe fantastisch hij of zij is.
 3. Ze gedraagt zich ongemakkelijk en nerveus. Op het ogenblik dat je werkelijk van iemand houdt, dan heb je doorgaans moeite om de juiste woorden en zinnen te vinden. Je gaat dan stotteren, je bent gespannen aan het zweten, kortom: het is rommeltje in je hoofd. Wanneer de vrouw in kwestie met een man praat en ze rustig blijft in zijn aanwezigheid, maar daarentegen ze niet goed meer functioneert in het gezelschap van een dame, dan is ze waarschijnlijk niet de persoon die je wellicht dacht dat ze was.
 4. Ze onthoudt elk klein detail. Vrouwen letten, net zoals mannen, op dingen die voor hen van belang zijn. Mensen denken echter altijd dat mannen en vrouwen erg van elkaar verschillen op dit gebied, maar op dit vlak lijken ze toch sterk op elkaar. Op het ogenblik dat je iemand leuk vindt, dan zul je ieder onbenullig klein ding dat wordt gezegd, onthouden omdat het je werkelijk iets kan schelen. Indien je er iets om geeft, dan zul je het blijven onthouden. Zodra ze zich die kleine details blijft herinneren, kan ze absoluut een goede vriendin zijn, of ze kan even goed speciale gevoelens voor je hebben.
 5. Ze blijft bij je in de buurt. Als je twee vriendinnen samen ziet, dan brengen ze tijd samen door, maar ze hebben ook tijd om dingen los van elkaar te doen. Ook zijn ze niet bang op momenten dat ze op een feestje met andere mensen een praatje maken. Het interesseert ze niet dan ook niet met wie de ander een gesprek voert. Maar zodra een vrouw niet van de zijde van een andere vrouw kan wijken, dan wil ze haar dichtbij zich hebben, ze wil als geliefde aan haar zijde staan.
 6. Ze wordt gevoelig. Het is echt heel normaal om je vriendinnen en andere mensen aan te raken wanneer je met hen in gesprek bent. Wellicht raak je de arm van iemand aan wanneer je lacht, maar doorgaans raak je enkel en mensen aan tot wie je je aangetrokken voelt. Ik bedoel, ik kan me de laatste keer niet herinneren dat één van mijn vriendinnen over mijn arm wreef terwijl ik met hen praatte. Zie je, dat is een goede hint dat deze vriendin (ook) van vrouwen houdt.
 7. Er wordt een beetje geflirt. Vrouwen flirten met andere vrouwen zonder dat ze daar seksuele bedoelingen bij hebben, en het is behoorlijk lastig om langs die weg te weten te komen of een vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw. Ik geloof dat vrouwen iets flirteriger zijn dan mannen. Zodra er echter serieus wordt geflirt, dan gebeurt dat absoluut niet alleen voor de lol. Flirten draait immers helemaal om het opbouwen van een zekere seksuele spanning, dus moet je absoluut niet verbaasd zijn wanneer er iets te gebeuren staat.
 8. Het is te zien in de ogen. Het is werkelijk allemaal af te lezen in de ogen. Iedereen kent de blik wanneer iemand seks met je zou willen hebben. Het lijkt er dan op dat ze je zo uit elkaar willen trekken, maar dan op een positieve manier. Op het moment dat een vrouw dan ook naar je kijkt alsof ze je op zou willen eten, dan is dat omdat ze je ook echt wil verslinden. Denk maar eens aan die momenten die je hebt doorgemaakt met iemand voordat deze je ging kussen, juist die blik is waar het ook nu weer om gaat. Je weet het dus maar al te goed.
 9. Je hebt haar volle aandacht. Mensen kunnen al dan niet deelnemen aan een gesprek, maar haar ogen zijn voortdurend op jou gericht. Je hebt al haar aandacht, en het kan haar niets schelen dat je met iemand anders een gesprek voert. Je zult dit bijvoorbeeld merken op feestjes, omdat daar de meeste mensen geen problemen hebben met praten met anderen. Maar de vrouw in kwestie wil niet met iemand anders praten, alleen maar met jou.
 10. Ze vraagt je naar je seksuele voorkeuren. Wellicht hebben jullie samen nooit eerder over je seksuele voorkeuren gepraat, maar ze weet deze toch naar voren te brengen. Waarom zou ze dat doen als ze niet in jou geïnteresseerd zou zijn? Misschien ziet ze hoe ruimdenkend jij bent en waar je grenzen liggen. Ik bedoel, ik heb nooit aan een vriendin van mij gevraagd of ze op mannen, op vrouwen of op beide seksen viel. Waarom niet? Gewoon omdat ik een vriendin niet op seksuele manier wil benaderen.
 11. Ze lacht om alles. Uiteraard zulk je zo nu en dan hilarisch uit de hoek kunnen komen, maar wanneer haar gelach gepaard gaat met je aanraken en met je flirten, dan lacht je vriendin niet alleen maar omdat je een goede grap vertelde. Mensen lachen doorgaans om de grappen van mensen waar ze zich toe aangetrokken voelen. Dus je zou gewoon grappig kunnen zijn, maar op het moment dat je vriendin over je arm wrijft tijdens het lachen en daarbij diep in je ogen kijkt, dan weet je waarschijnlijk genoeg.

Nu je weet op welke manier je erachter kunt komen of een vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw, is het tijd geworden om tijdens het stappen hier eens op te gaan letten en te kijken of je deze tekenen en signalen kunt herkennen. Wanneer een vriendin enkele van deze tekenen en signalen laat zien, dan kun je met ene gerust hart zeggen dat ze op vrouwen valt. Dat wilechter niet direct zeggen dat ze ook niet van mannen houdt, maar dat ze wellicht biseksueel is. Toch weer een reden waarom het lastig blijft om te kunnen zeggen of een vrouw op andere vrouwen valt.

Ze Magazine - Lifestyle trends