We kunnen er maar beter niet omheen draaien: niet alle prille relaties zullen even lang aan blijven houden en ook niet iedere relatie zal eindigen in een huwelijk of een vaste relatie. Omgaan met een relatiebreuk is echter te vergelijken met een heftige rit in een wilde achtbaan, maar dan op het gebied van emoties.

Het kan soms zelfs gebeuren dat je niet eens meer weet waar je het zoeken moet en je je afvraagt waar je op een bepaald moment aan toe bent. Uiteindelijk zul je echter een betere, sterkere persoon worden door dit alles, maar het is een proces dat iedereen die met een relatiebreuk te maken krijgt, door moet maken, ongeacht hoe je persoonlijke omstandigheden op dat moment zullen zijn.

Fase 1: Ontkenning

Aanvankelijk wil je gewoonweg niet aanvaarden dat de relatie op de klippen is gelopen en dat alles voorbij is. Je wilt gewoon je relatiestatus op Facebook nog niet veranderen en je vertelt nog aan niemand dat jullie uit elkaar zijn. Je wacht eigenlijk op een soort verontschuldiging die echter nooit zal komen, maar dat wil op dit ogenblik zelf nog niet geloven.

Fase 2: Verblinde woede

Je bent niet alleen boos vanwege heel de situatie, maar eigenlijk ook op heel de wereld. Je kunt meer dan normaal uitvallen tegen vrienden en familieleden vanwege de ellendige situatie waar je je in bevindt en je zult waarschijnlijk sociale media ontwijken om vervelende posts te vermijden of je niet op die manier af te reageren.

Fase 3: Rouwen

Je huis verlaten is op dit moment gewoon geen optie. Het enige wat je wilt doen is immers binnen blijven waar niemand je zal vragen of alles wel in orde is, en niemand de donkere kringen onder je bloeddoorlopen ogen te zien zal krijgen.

Fase 4: Constant huilen

Het is heel normaal dat je na een relatiebreuk niet aan veel anders kunt denken en alleen maar gaat huilen als je dat doet. Ondanks dat het moeilijk is, is het de tijd die je uiteindelijk echt met je gevoelens om leert gaan.

Bekijk ook: hoe kan ik mijn succesratio in online dating verhogen?

Fase 5: Eindeloos blijven junkfood eten

Het is vaak in films te zien dat een vrouw tranen met tuiten huilt nadat een relatie op de klippen is gelopen, en ondanks dat het in het echte leven wellicht een stuk minder dramatisch zal zijn, is het heel gewoon om troost te zoeken in lekker eten om jezelf weer wat beter te gaan voelen.

Fase 6: Jezelf de schuld geven

Het is volkomen normaal om je af te vragen wat er mis is gegaan en alles wat je hebt gedaan nog een de revue te laten passeren. Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat je de relatie hebt verprutst, maar het is ook van belang om jezelf niet de schuld ervan te geven wanneer je toch al enorm diep in de put zit.

Fase 7: Vast blijven houden aan je ex

Je dient waarschijnlijk je ex te verwijderen van al je sociale media-accounts, gewoonweg omdat je niet kunt stoppen met het bekijken van zijn of haar profiel. Het kan zelfs zo zijn dat je een paar keer je ex zou proberen te bereiken om een ​​nieuwe kans te krijgen of om te doen alsof jullie nog altijd vrienden zouden kunnen zijn. Je doet hier in het bijzonder jezelf enorm veel pijn mee, maar je helaas kun je er weinig aan doen.

Fase 8: Klaar om door te gaan

Eindelijk begin je steeds meer je oude zelf te worden! Je probeert weer om plezier te hebben dat je mistte toen je in de verbroken relatie zat, maar eveneens in de periode die volgde op de relatiebreuk. Al je single vrienden en vriendinnen vieren vrijwel allemaal met je mee wanneer je je nieuwe status als single hebt leren aanvaarden.

Fase 9: Tijd voor herstel

Wellicht ben je alweer op zoek naar een nieuwe relatie, of wil je gewoon iets leuks doen. Hoe dan ook, je moet uitermate voorzichtig te werk gaan, want dit zou gewoon een poging kunnen zijn om te proberen om je hartzeer te verdoezelen, in plaats van er echt mee om te gaan en verder te gaan met je leven.

Fase 10: Aanvaarding

Je beseft nu dat de relatie met je ex voorgoed voorbij is en je begint dit bovendien te aanvaarden. Je huilt niet meer heel de tijd en checkt al evenmin de social miedia accounts van je ex. Je voelt je wel een beetje verdrietig over het feit dat de relatie niet is geworden wat je ervan had gehoopt, maar je hebt goede hoop dat dit komt omdat er vast en zeker iets beters op je levenspad zal komen.

Tip: Ben ik wel verliefd? 

Ze Magazine - Lifestyle trends