Ieder mens wil diep in zijn (of haar) hart die ene speciale persoon vinden waar we de rest van ons leven mee willen delen, het heeft gewoon geen zin om het te ontkennen. Ook weet iedereen al een heleboel over de datingapp Tinder, maar toch slaagt niet iedereen erin om ook echt via deze weg contact met anderen te leggen.

Tinder is echter een fantastische app op het gebied van dating. Ik bedoel, hoe kun je nu een hekel hebben aan een app die je in contact kan brengen met mensen in je omgeving? Het concept is niet alleen eenvoudig, maar werkt ook echt. Maar je moet je wel bedenken dat als je je prins, of prinses, op het witte paard via Tinder wilt vinden, dan kan het soms behoorlijk lastig zijn. Waarom? Omdat je dan met een bepaalde persoon moet gaan communiceren en indien je dit niet goed onder de knie hebt, dan kunnen zelfs je fraaie looks je niet helpen.

Gelukkig heb je mij nog om je hierbij te helpen en alsnog je doelen op Tinder te bereiken. Het leven is vandaag de dag namelijk al vaak moeilijk genoeg, zodat je van je Tinder avontuur dus beter geen enorme onderneming kunt gaan maken. Je moet echter wel eerst goed nadenken voordat je op zoek gaat naar date via Tinder. Om die reden heb ik hieronder een aantal tips en adviezen voor je verzameld om je een groot stuk op de juiste weg te helpen in de wereld van het maken van afspraakjes en het hebben van dates.

11 manieren om contact te leggen op Tinder

Op de eerst plaats zul je op Tinder behoorlijk wat moeten gaan swipen. Er zijn daarnaast nog een heleboel; andere dingen waar je aan moet denken en die je moet doen als je echt op zoek bent naar een date op Tinder. Lees dus snelverder en doe er je voordeel mee.

 1. Neem Tinder niet al te serieus. Het is immers gewoon maar een app waar je door de foto’s swipet, met mensen die je leuk vindt gaat chatten en kijkt hoe het verder gaat. Mensen die geobsedeerd zijn door Tinder hebben zullen om die reden nooit zoveel plezier aan deze app beleven. Op het moment dat iemand je niet ziet zitten, dan zal de wereld immers nog niet direct vergaan, toch?
 2. Richt je aandacht niet vooral op het scoren van een seksdate. Ik weet dat je op Tinder ook iemand kunt vinden die met je tussen de lakens wil duiken, maar zodra je hierop gaat jagen als een malle, dan wordt het juist stressvol. Beter blijf je gewoon ontspannen, swipe door de foto’s heen en wanneer jullie bij elkaar passen is dat alleen maar mooi meegenomen. En wanneer je meteen aan iemand duidelijk maakt waar je je op focust en je dus direct al het gesprek stuurt in de richting van seks, kun je wel eens teleurgesteld worden. Ieder mens wil weliswaar seks, dat is volkomen normaal, maar vooral vrouwen willen liever niet als één of ander gebruiksvoorwerp of seksspeeltje worden behandeld.
 3. Het draait op Tinder allemaal om de foto’s. Dat is het fundament van deze app, dus het eerste wat anderen zien, zijn je foto’s. Zorg er om die reden voor dat je een duidelijke foto plaatst van je gezicht en je lichaam, maar ook zeker één foto van iets dat je graag doet. Wellicht kun je een foto plaatsen waarop je aan het jetskiën bent of waarop je met je hond wandelt. Het belangrijkste is hierbij dat je iets meer over jezelf vertelt met deze foto’s.
 4. Geef duidelijk aan wat je zoekt. Zorg daarom dat in je profiel duidelijk wordt waar je naar op zoek bent. Op het moment dat je niet duidelijk bent, dan is de kans enorm groot dat je alleen maar je tijd en moeite aan het verspillen bent. Wanneer je hier rekening mee houdt, dan kun je dus wat meer zeggen dan “alleen maar op zoek naar goede seks”, maar kun je wellicht beter aangeven dat je “op zoek bent naar wat plezier.” Zo maak je immers duidelijk dat je niet alleen maar geïnteresseerd bent in een hete date.
 5. Schrijf als eerste een berichtje. Ik weet dat het vandaag der dag vrouwen ook de eerste stap kunnen zetten als het om daten gaat, maar het is nog altijd zo dat een heleboel mannen het initiatief dienen te tonen. Dus, om je tijd niet te verdoen met wachten op een berichtje van de ander, doe je er goed aan zelf in de pen (of beter gezegd in je toetsenbord) te klimmen, en daar niet te lang mee te wachten. Eigenlijk moet je zodra je hebt gezien dat jullie samen een match vormen, geen tijd meer verspillen en direct een berichtje versturen.
 6. Houd het gesprek interessant. Ik weet dat daten niet over het spelen van spelletjes zou moeten draaien, maar in de praktijk blijkt dat wel het geval te zijn. Ondanks dat je dit waarschijnlijk liever niet wilt horen, is het gewoon een feit dat ook daten een geraffineerd spel is. Je probeert immers indruk te maken op de persoon met wie je een match hebt en ook wil je laten zien dat je aantrekkelijk voor hem of haar bent. Omdat het hier om Tinder gaat, zul je dus op de ander indruk op de ander dienen te maken met behulp van taal. Dat wil dus zeggen dat je het gesprek interessant moet proberen te houden.
 7. Weet wanneer je moet afhaken. Indien de ander je niet terugschrijft of wanneer deze persoon je slechts een antwoord geeft dat uit één woord bestaat, dan is dat een teken dat het tijd is om het gesprek af te breken en het contact te laten voor wat het is. Doe je dat immers niet, dan verspil je alleen maar je eigen tijd, en als je eerlijk bent tegenover jezelf, dan wil je toch alleen maar iemand daten met wie je ook echt kunt communiceren, zelfs wanneer je alleen op zoek bent naar een vluchtig contact via Tinder.
 8. Blijf altijd jezelf. Doe niet alsof je erg grappig bent wanneer dat in werkelijkheid helemaal niet zo is. Er zijn namelijk genoeg mensen die op zoek zijn naar een serieuze date, dus je zult iemand moeten proberen te vinden die deze eigenschap wel waardeert. Op het ogenblik dat je eens niet op jezelf lijkt, dan ga je dus op een date met iemand met wie je echt geen klik hebt. Op zich kan dat natuurlijk geen kwaad, maar als jullie twee ook seks gaan hebben, dan is dat zeker geen ideale situatie.
 9. Voer het gesprek verder op een andere plaats dan Tinder. Op het moment dat jullie dus matchen, er berichtjes uit zijn gewisseld en het gesprek goed verloopt, dan zou je beter deze conversatie van Tinder afhalen en bijvoorbeeld telefoonnummers of e-mailadressen uit kunnen wisselen. Vaak is het namelijk zo dat wanneer iemand te lang op Tinder blijft praten zonder een volgende stap te zetten, dan raakt de ander minder geïnteresseerd. Neem dit advies dan ook zeker ter harte en vraag het nummer van je match zo snel mogelijk.
 10. Ontmoet je match zo snel mogelijk. Wacht dus beter niet enkele dagen of weken voordat je een date met je match gaat regelen. Behalve wanneer jullie echt goede redenen hebben om dit wat rustiger aan te doen, geldt hoe langer je wacht om je match te zien, hoe minder waarschijnlijk het zal zijn dat dit ooit echt gaat gebeuren. Je weet immers hoe het gaat in het leven, wellicht heeft iemand het druk op het werk of komt je match onverhoopt toch een ander tegen. Het punt is dan ook, wanneer je je match wel ziet zitten, dan dien je er ook werkelijk voor te gaan. Uiteraard betekent dit ook weer niet dat je overdreven opdringerig moet zijn wanneer het gaat om het regelen van een afspraakje. Dit kan de ander immers enorm afschrikken en een averechts effect hebben.
 11. Wacht even met het hebben van seks. Zodra je je match dan eindelijk ontmoet tijdens jullie eerste afspraakje, dan kan het zijn dat jullie gewoon samen iets gezelligs willen gaan doen. Maar er is geen mens dat ooit als een stuk vlees wil worden behandeld. Voordat je dan ook over het hebben van seks gaat hebben met je date is het aan te raden om wat tijd samen door te brengen en samen te praten, te lachen, de spanning uit de lucht te halen en pas wanneer dit allemaal goed verloopt, kun je voorzichtig de volgende stap gaan zetten. Ik weet dat je graag meer met je date wilt, en dat gaat waarschijnlijk ook gebeuren, maar dat heeft wel enige tijd nodig. Je doet er dan ook goed aan om de aanloop tot de eerste vrijpartij gewoon lekker te genieten van de dingen die jullie samen doen.

Indien je een date op Tinder wilt krijgen, dan moet je alles niet zo serieus nemen. Op het moment dat je dit immers op de juiste manier weet te spelen, dan zul je al snel een match met iemand hebben. Soms zal dat enige tijd duren en gepaard gaan met een aantal mislukte pogingen. In plaats van dit te zien als een domper, kun je het eveneens bekijken als een nuttig onderdeel van het leerproces zodat je later het spel van het daten alleen maar beter leert spelen.

Ze Magazine - Lifestyle trends