Speeddaten is een manier van daten waarbij het de bedoeling is dat individuele mensen de gelegenheid krijgen om een heleboel potentiële romantische matches op één plaats te ontmoeten tijdens een speciaal voor doel georganiseerd evenement. Het idee bij een dergelijk speeddating evenement is dat er korte, 3 tot 10 minuten durende ontmoetingen plaatsvinden met iedere match die aanwezig is .In de gegeven tijd kunnen allebei de deelnemers aan de speeddating allerlei dingen naar keuze bespreken. Nadat de “dating” -sessies af zijn gerond, gebruiken de deelnemers hun gemaakte notities om na te gaan welke kandidaat het beste heeft gescoord en met wie ze een klik voelen.

Op het moment dat twee deelnemers aan de speeddating aangeven dat ze interesse hebben voor elkaar, dan zullen ze de mogelijkheid krijgen om contactinformatie uit te wisselen en de relatie verder op te bouwen als ze dat willen. Om een ​​positieve speeddate-ervaring te kunnen hebben, is het goed om je van te voren voor te bereiden, op die manier weet je namelijk een beetje wat je kunt verwachten en kun je bovendien jezelf beter presenteren tijdens de speeddatingsessies. Om je een beetje op de juiste weg te helpen hebben we hieronder stap voor stap weergegeven hoe je de voorbereidingen voor een speeddatingevenement kunt treffen, de gesprekken kunt voeren en het verdere datingproces aan kunt pakken.

“stap voor stap weergegeven hoe je de voorbereidingen voor een speeddatingevenement kunt treffen”

Voorbereidingen treffen voor het speeddaten

1. Begin speeddaten altijd met een positieve instelling.

Je kunt deze vorm van daten immers het beste zien als een leuk, ontspannen evenement. Door een open houding aan te nemen ten aanzien van de mensen die je zult gaan ontmoeten en erop voorbereid zijn dat je, al dan niet, iemand zult tegenkomen die je leuk vindt. Er is echter geen enkele druk en indien deze ronde van speeddaten niet heeft gewerkt, dan heb je altijd nog de kans om het later nog eens, of zelfs meerdere keren, te proberen.

2. Kies een geschikt speeddatingevenement.

Check je mogelijkheden op het gebied van speeddating door op Google te gaan zoeken naar speeddatingevenementen bij jou in de buurt. Bekijk welke evenementen er gehouden gaan worden en neem contact op met de organisator op het moment dat je vragen hebt. Kies echter altijd een evenement dat wordt georganiseerd van mensen van jouw leeftijd en houd er bovendien rekening mee dat bepaalde speeddatingevenementen alleen voor specifieke doelgroepen gehouden worden. Zoek dus een evenement waarvan je weet dat er mensen aanwezig zijn die waarschijnlijk een aantal dingen met je gemeen hebben.

Zo worden er bijvoorbeeld speeddatingevenementen georganiseerd voor jonge professionals en zijn andere juist bedoeld voor oudere gepensioneerde singles. Kies dus altijd het evenement dat bij je past. In de meeste gevallen zul je je voor een speeddatingevenement inschrijven. Vaak kan dat op de website van de organisator of bestaat er de mogelijkheid om dit telefonisch te regelen. Je betaalt echter wel altijd vooruit en de kosten kunnen per evenement of organisator enigszins uiteenlopen.

bar friends

3. Bereid je voor en bedenk wat je over jezelf wilt gaan vertellen.

Het is van essentieel belang dat je echt alles kunt halen uit de paar minuten die je voor je matches hebt. Oefen dus van tevoren wat je wilt gaan zeggen en op welke manier je dat het beste kunt gaan doen. Je dient immers een introductie en wat basis informatie met betrekking tot jezelf voor te bereiden die je met je matches wilt delen, zodat deze mensen je snel een beetje beter kunnen leren kennen.

Als introductie zou je bijvoorbeeld kunnen bedenken op welke manier je jezelf voor de eerste keer wilt presenteren aan de andere deelnemers van dit speeddattingevenement. Je zou iets kunnen zeggen als: “Hallo! Mijn naam is Anne. Ik ben een 33-jarige single moeder. Ik werk in de microbiologie en in mijn vrije tijd houd ik ervan om te lezen en te gaan wandelen. ” Als het gaat over de informatie die je over jezelf wilt delen, dan dien je vooraf te bepalen wat je het liefst over jezelf wilt vertellen. Maak dus eerst een korte biografie die de dingen bevat waarvan jij denkt dat jouw beste eigenschappen.

Je zou een lijstje kunnen maken van de meest belangrijke dingen om met je matches te delen, zoals je hobby’s (“Ik houd van hardlopen”), interesses (“Ik vind het leuk om naar griezelfilms te kijken”), persoonlijkheidskenmerken (“Ik ben erg extravert en hou ervan om vaak te socialisen”), normen en waarden (“Ik ben een veganist die erg is begaan met het lot van alle dieren”), en de persoon waar je naar op zoek bent. (“Ik wil me graag settelen en een gezin gaan stichten“).

Zorg er echter wel altijd voor dat je deze dingen geregeld en goed oefent en bovendien dat je daarbij vaak glimlacht. Je zou bijvoorbeeld voor een spiegel kunnen oefenen om te zien hoe je overkomt. Houd verder je verhaal luchtig en positief. Bespreek dus zeker niet je negatieve gevoel ten aanzien van je baan of praat niet over de gespannen relatie die je hebt met je ex.

4. Bereid een aantal vragen voor om aan je dates te kunnen stellen.

Houd een lijst met vragen in gedachten die je aan je matches kunt stellen. Bedenk dus van tevoren wat je het meest interessant vind om te weten als je een potentiële date beoordeelt en formuleer vervolgens enkele vragen waarmee je deze informatie kunt vergaren. Je kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar iemand met een goed ​​gevoel voor humor of juist iemand die van diepgang houdt, maar het meest belangrijke is dat je altijd trouw blijft aan jezelf tijdens het daten.

Zie ook: Leuke gespreksonderwerpen om over te beginnen

Je kunt allerlei soorten vragen stellen, erg algemene zoals “Wat doe je voor de kost?” En “Wat doe je graag als je vrij bent?” Naar meer indringende vragen als “Waar zie je jezelf over vijf jaar?” En “Waar ben je het meest gepassioneerd van?” Je zou zelfs onzinnige vragen kunnen stellen zoals “Heb je een favoriete grap?” Houd er wel altijd rekening mee dat je erg weinig tijd hebt om met een bepaalde persoon te praten, dus kies de vragen zorgvuldig en stel alleen die het belangrijkst voor je zijn.

5. Stel een lijst met eigenschappen op die je wenselijk vindt.

Vergeet niet dat je wellicht zenuwachtig zult zijn tijdens je eerste speeddating-evenement, dus het zal je zeker helpen om een ​​idee te hebben van wat je precies zoekt nog voordat je aan dit proces begint. Je zou eveneens enkele eigenschappen moeten noteren die absoluut not done zijn. Neem echter altijd ruimschoots de tijd om serieus na te denken over wat je precies wilt bij een date zodat je nauwgezet iemand kunt kwalificeren en potentiële matches zelfs uit zou kunnen sluiten, zelfs wanneer het erop lijkt dat je je zenuwen niet de baas bent en daardoor je helder denkvermogen kunnen verminderen.

Wellicht ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand die gepassioneerd is van zijn, of haar, baan, maar die daarnaast ook avontuurlijk is en ooit een gezin met kinderen wil stichten. Daar staat echter tegenover dat je wellicht helemaal afknapt op iemand die rookt of die alleen maar een relatie wilt met iemand die tot een specifieke geloofsgemeenschap behoort.

6. Kleed je altijd netjes aan voor een speeddate.

Kleed je altijd netjes aan voor deze gelegenheid, maar draag wel een outfit die past bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Je kleding moet echter wel in alle gevallen schoon en kreukvrij zijn. Draag iets waar je je zelfverzekerd en aantrekkelijk in voelt. Wanneer je goed in je vel zit, dan komt dit zeker naar voren tijdens het daten.  Trek dus voor een speeddate altijd leuke kleren aan. Als man zou je een overhemd en stropdas kunnen dragen, terwijl een vrouw een mooie blouse zou kunnen dragen. Door je zorgvuldig aan te kleden, kun je immers een ​​goede eerste indruk achterlaten bij je potentiële dates.

Je aankomst op het speeddatingevenement

7. Ga altijd ruim op tijd naar de plaats waar het speeddatingevenement wordt gehouden.

Je kunt het beste op de locatie aankomen minimaal een half uur voor aanvang van de speeddatingsessies. Dit geeft je namelijk voldoende tijd om je aan te melden, mensen te ontmoeten en je wellicht te helpen voordat de eigenlijke speeddating gaat beginnen.

Zodra je op de locatie aan bent gekomen, meld je je direct aan en dan zul je eveneens je matchkaart ontvangen. Je kunt daarnaast ook een naamplaatje overhandigd krijgen. Er zal in de regel een host aanwezig zijn die je door het registratieproces heen kan leiden. Een matchkaart is iets dat je na iedere speeddate in dient te vullen. Je kunt deze aan het einde van de avond inleveren en indien jullie beide “ja”  in hebben gevuld, dan is dat dus een match en kunnen contactgegevens uit worden gewisseld.

8. Stel jezelf voor aan zoveel mogelijk mensen in de ruimte.

Afhankelijk van het evenement, zul je wellicht niet iedereen persoonlijk ontmoeten. Het is echter wel een goed idee om van tevoren al aan de slag te gaan door jezelf te introduceren zodat je zoveel mogelijk potentiële matches al een beetje leert kennen. Zo maak je immers optimaal van alle beschikbare tijd gebruik omdat het speeddaten op zich doorgaans erg snel gaat. Om jezelf aan iemand voor te stellen, zou je kunnen zeggen: “Hallo, ik ben Fred.” En dan zou je een gesprek aan kunnen gaan door iets te zeggen als: “Is dit de eerste keer dat je gaat speeddaten?”

Het speeddaten

9. Glimlach en maak oogcontact.

Dit zal het vertrouwen van je date wekken, zelfs wanneer je je niet zelfverzekerd voelt op dat moment. Een zelfverzekerde uitstraling is immers van groot belang om een ​​goede indruk te kunnen maken.

10. Breek het ijs.

Je kunt beginnen met het uitwisselen van jullie namen en een open vraag te stellen, zoals: “Vertel me eens wat meer over jezelf.” Hierdoor wordt het gesprek vaak gemakkelijk op gang gebracht en kunnen jullie elkaar snel wat beter leren kennen.

11. Stel vragen om je date beter te leren kennen.

Nadat je date je iets over zichzelf heeft verteld, kun je nog meer vragen stellen. Houd echter altijd rekening met de vragen die je van tevoren hebt bedacht, of bedenk ter plekke een nieuwe vraag aan de hand van de informatie die je date je heeft gegeven. Indien je date bijvoorbeeld zegt dat hij, of zij, een zoon heeft, dan zou je kunnen vragen: “Hoe oud is je zoon?” Of wanneer je date je vertelde dat hij, of zij, een arts is, dan kunt je vragen: “Hoe ziet een typische dag in het leven van een arts eruit?”

12. Stel echter niet te veel vragen.

Zodra je je date het gevoel begint te geven dat je een kruisverhoor afneemt, dan is er waarschijnlijk geen goede klik tussen jullie. Het doel van speeddaten is namelijk om op een ​​natuurlijke, weliswaar extra gehaaste, manier een gesprek met elkaar te voeren. Zorg er overigens wel voor dat je de belangrijkste vragen aan je date stelt. Aangezien de tijd beperkt is, dien je dus van tevoren goed te bepalen wat werkelijk belangrijk voor je is.

13. Geef altijd oprechte en eerlijke antwoorden.

Het doel van een speeddate is om een ​​mening over iemand te kunnen vormen aan de hand van niet veel meer dan een eerste indruk. De enige manier om mensen aan te trekken die oprecht geïnteresseerd zijn in de ware jij, is om je ware zelf aan je dates te laten zien. Anders verspilt je niet alleen je eigen tijd, maar ook die van je matches. Om die reden is het van cruciaal belang om te voorkomen dat je dingen alleen maar gaat zeggen om de ander te kunnen imponeren, terwijl deze helemaal niet waar zijn. Je kunt dus beter niet zeggen: “Ik ben ook dol op bergbeklimmen!” Terwijl je juist een enorme last hebt van hoogtevrees.

14. Indien je het ergens niet eens bent, mag je dat ook aangeven.

Het is geen enkelprobleem wanneer het met een bepaalde persoon niet wil lukken. Het doel van speeddaten is namelijk gewoon om enkele mensen te vinden die potentiële matches voor je kunnen zijn. Indien de andere persoon bijvoorbeeld zegt: “Ik houd van honden en het hebben van huisdieren is erg belangrijk voor mij”, dan is het volkomen acceptabel om eerlijk toe te geven dat je geen huisdier hebt of daar helemaal niet van houdt.

Ze Magazine - Lifestyle trends