Dating is vandaag de dag niet alleen iets waar de jongere singles zich mee bezig houden, ook steeds meer mensen die de vijftig al gepasseerd zijn, hebben deze manier ontdekt om in contact te komen met nieuwe vrienden, en wellicht wel met iemand waar ze de rest van hun leven mee willen doorbrengen. Naast allerlei datingsites die niet specifieke gericht zijn op een bepaalde leeftijdsgroep zijn er dan ook talloze websites die zich toe hebben gelegd op dating voor 50 –plussers.

Het principe van dit soort 50-plus datingsites is te vergelijken met dat van websites die zich hebben gericht op datingkandidaten van alle leeftijd. De meeste vragen je om je eerst in te schrijven voordat je de profielen van de overige leden door kunt spitten op zoek naar een leuke vriendschap of de liefde van je leven. De meeste senioren van nu staan namelijk nog volop in het leven en willen daar het liefst alles uit halen wat erin zit, dus ook qua liefde en relaties. Online op zoek gaan naar een maatje lijkt dan ook steeds meer een trend te worden onder 50-plussers.

Online dating

Hoewel er nog steeds een heleboel activiteiten voor senioren worden georganiseerd, kiezen steeds meer mensen er toch voor om ook online hun liefdesgeluk te beproeven. Op een datingsite voor 50-plussers weet je namelijk zeker dat je alleen met mensen te maken krijgt die 50 jaar of ouder zijn. De kans dat je een leuke date vindt, is dan ook enorm groot omdat de factor leeftijd al een veel kleinere rol gaat spelen tijdens het zoekproces.

Nadat je een persoonlijk profiel aan hebt gemaakt, met daarin een introductie van jezelf, je voorkeuren en wensen ten aanzien van een toekomstige date, kan de zoektocht beginnen. Dit kan op enkele twee manieren:

  1. Je gaat zelf de profielen van andere leden bekijken die zich hebben ingeschreven op de datingsite en legt contact met interessante personen door het versturen van een persoonlijk bericht.
  2. Je reageert op een bericht dat door een ander lid naar jou is gezonden.

Zo kan er een conversatie ontstaan en leer je elkaar een beetje beter kennen. Het voordeel van contact leggen via een datingsite is dat je je persoonlijke gegevens, zoals je echte naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, zolang geheim kunt houden als je wilt. Pas als je er een goed gevoel bij hebt, dan kun je ervoor kiezen om meer informatie te geven, en uiteindelijk zelfs samen een afspraak in levenden lijve te maken. De anonimiteit van deze vorm van daten is ook voor senioren vaak erg laagdrempelig en meer vrijblijvender dan wanneer ze contact leggen in het echte leven.

Prijzen

Net zoals bij de meeste datingsites zijn er op de websites voor 50-plus dating ook vaak betaalde- en gratis lidmaatschappen af te sluiten. Doorgaans is het zo dat een gratis lidmaatschap wat meer beperkt is qua mogelijkheden op het gebied van het inzien van gegevens of foto’s van de andere leden en de manieren waarop er contact kan worden gelegd of onderhouden. Je doet er meestal goed aan om eerst een gratis lidmaatschap af te sluiten en te kijken of de opzet van de website je bevalt, maar ook om te beoordelen of de potentiële datingkandidaten je wel aanspreken. Pas wanneer je daar tevreden over bent, kun je eventueel de overstap maken naar een betaald lidmaatschap. Uiteraard dien je dan zelf de overweging te maken of de kosten wel opwegen tegen de extra’s die een dergelijk lidmaatschap je oplevert.

Ervaringen

Om je een beetje een beeld te geven van 50-plus dating, hebben we een aantal ervaringen voor je verzameld van senioren die lid zijn geworden van een datingsite speciaal bedoeld voor deze doelgroep.

  • Jan (68): Ongeveer twee jaar nadat mijn vrouw was overleden, wilde ik de draad van het leven weer een beetje op gaan pakken. Ik miste namelijk een maatje aan mijn zijde, maar vond het tegelijkertijd moeilijk om in mijn directe omgeving opzoek te gaan. Mijn kleinzoon adviseerde me om me aan te melden bij een speciale datingsite voor mensen die de vijftig al gepasseerd waren. Dat heb ik gedaan, en met succes. Al na een paar maanden viel mijn op het profiel van Alice. Na wat berichten heen en weer gestuurd te hebben, besloten we om elkaar eens te bellen en al vrij snel daarna zelfs om wat af te spreken. Het klikte meteen en we wonen nu alweer een half jaar samen en zijn dolgelukkig.
  • Diana (54):In de steek gelaten na 22 jaar huwelijk voelde ik me afgedankt. Gelukkig ontmoette ik via een 50-plus datingsite Pieter die ervoor zorgde dat ik weer helemaal opfleurde.
Ze Magazine - Lifestyle trends

16 REACTIES