Voor veel mensen hebben motorrijders niet bepaald een goed imago, daardoor zal iemand die deze hobby heeft niet door iedereen als een ideale date worden gezien. Om die reden zijn er zelfs motorrijders die zich door hun hobby beperken wanneer ze op zoek willen gaan naar een date, een nieuwe vriendschap of een vaste relatie. Ze zijn dan vooral een beetje bang om afgewezen te worden vanwege het minder goede imago dat sommige mensen van een motorrijder hebben.

Deze motorrijdende singles vergeten echter dat er ook een heleboel mannen en vrouwen rondlopen die juist op zoek zijn naar een date, een vriend of een partner die graag op een motor stapt. Zij zijn zelf eveneens een fervente motorliefhebber of vallen gewoon op motorrijders. Er zijn zelfs een aantal datingsites in het leven geroepen die hun pijlen speciaal hebben gericht op de groep van singles die er een specifieke hobby, zoals motorrijden op na houden. Op dergelijke datingsites kun je je echter niet alleen inschrijven als je een motorrijder bent, maar eveneens wanneer je juist op zoek bent naar een motorrijdende date.

Ondanks dat het erg handig kan zijn om je in te schrijven bij een datingsite die speciaal is bedoeld voor mensen die dol zijn op motorrijden, betekent dit tevens dat je in een zeer kleine vijver gaat vissen. Vaak is het ledenbestand van dergelijke datingsites immers meer beperkt dan die van websites die op een bredere schaal singles met elkaar in contact willen brengen. Bij deze meer algemene datingsites krijgen leden in de regel ook de mogelijkheid om hun voorkeuren aan te geven ten aanzien van een potentiële datingkandidaat. Op die manier wordt het aanbod aan mogelijke dates dus een stuk groter, terwijl je toch zelf de touwtjes in handen blijft houden ten aanzien van de leden met wie je in contact wilt komen.

Indien je jezelf ook rekent tot de motorminnende singles, en je opzoek wilt gaan naar een leuke date, een fijne vriendschap of zelfs de liefde van je leven, dan hebben we hieronder een top drie van datingsites samengesteld. Van alle drie deze datingsites is bekend dat ze niet alleen de veiligheid en de privacy van hun leden hoog in het vaandel hebben staan, maar ook dat ze zowel gratis lidmaatschappen als betaalde upgrades aanbieden. Op die manier zal dus het aanbod aan potentiële dates op een prettige manier toenemen, maar blijf je zelf wel de controle houden over het vrijgeven van je persoonlijke gegevens en het al dan niet leggen van contacten. Je zult zien dat er genoeg motorrijdende kandidaten aanwezig zijn en die bovendien aan kunnen tonen dat niet elke motorrijder een onverzorgd en onguur type is

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor singles die graag motorrijden. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date. Hierbij maakt het dus niet uit of je al dan niet van motorrijden houdt.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Bovendien wordt er niet specifiek geselecteerd op je lichaamslengte en kun je dus ook als alleenstaande motorrijder hier prima daten.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als fervent motorrijder in real life daten, of nieuwe mensen leren kennen.

Waarom is daten met een motorrijder zo geweldig?

Soms kun je behoorlijk teleurgesteld worden gesteld in een relatie gewoonweg omdat je je alles eigenlijk een beetje spannender voor had gesteld, dan deze in werkelijkheid is. Ben jij het bijvoorbeeld helemaal zat om met een partner door het leven te gaan die enkel en alleen maar op de bank wil hangen en die helemaal geen passie heeft in het leven. In dat geval zou je even kunnen denken dat je er nooit in zult slagen om de ware te vinden. Gelukkig kunnen we je al snel uit de droom helpen en durven we zelfs te zeggen dat we de gouden datingtip met je willen delen: ga daten met een motorrijder. Hieronder vertellen we je waarom dit zo is.

Redenen om te gaan daten met een motorrijder

Er zijn eigenlijk een heleboel redenen waarom een motorrijder de ideale partner voor jou is. Gemakshalve hebben we deze echter samengevat in de onderstaande punten:

 • Motorrijders zien meer van de wereld. Niet via Netflix of documentaires op televisie, maar echt door deze te gaan ontdekken. Wat is er immers nog mooier en leuker dan samen met je partner de wijde wereld in te trekken? En helemaal in de omgeving op te gaan? Juist ja, iets volkomen anders dan samen op de bank hangen en uren naar een serie kijken.
 • Motorrijders zijn zorgzaam en attent. Doordat voor een motorrijder hun motor heilig is, en hebben ze daar alles voor over, weten maar al te goed wat het betekent om ergens goed voor te zorgen. Indien je erin slaagt om een plekje te veroveren in het hart en het leven van een motorrijder, dan weet je vrijwel zeker dat je partner ook uitstekend voor jou zal zorgen.
 • Motorrijders zijn geen softies. Ben jij iemand die het belangrijk vindt dat je een partner hebt die jou kan beschermen en die voor je op zal komen als dat nodig is? Dan ben je met een motorrijder echt gezegend. Ondanks dat iedereen welzijn of haar eigen angsten heeft, weten motorrijders deze doorgaans heel goed te trotseren. Zij zijn immers gewend om kordaat te reageren in soms benarde situaties. Met een motorrijder als partner, weet je dus haast zeker dat deze je niet in de steek laat als het erop aankomt. Je redden van die moordlustige spin in de badkamer is dan ook geen enkel probleem.
 • Motorrijders beleven een heleboel prachtige avonturen en kunnen dan ook geweldige verhalen vertellen, maar dat wist je waarschijnlijk al. Je zult om die reden dan ook een heleboel avonturen samen gaan beleven zodra jij een motorrijder aan de haak hebt weten te slaan. En zelfs wanneer jullie, bij hoge uitzondering een keertje op de bank terechtkomen, zal het in geen geval een saaie bedoeling worden. Motorrijders zitten immers vol met schitterende verhalen. En of deze nu waar zijn of niet: de passie waarmee een motorrijder ze zal vertellen maakt er naar het luisteren absoluut de moeite meer dan waard.
 • Motorrijders weten goed om te gaan met stemmingswisselingen, dus wanneer jij iemand bent die hier zo nu en dan mee te maken krijgt, dan kun je zeker de ideale partner tegen komen in de vorm van een motorrijder. Hij of zij zal immers met je stemmingswisselingen prima om weten te gaan. Een motorrijder kan immers als geen ander omgaan met een onverwachte situatie. Sommigen van hen vinden dit zelfs zorgen voor een aangename spanning binnen een relatie. Je stemmingswisselingen zullen dan ook meestal geen problemen veroorzaken binnen jullie relatie.
 • Ben jij niet iemand die minstens een paar dates wil wachten voordat je je nieuwe liefde voor de eerste keer aan mag raken? Dan dien je absoluut met een motorrijder te gaan daten. Laat je bijvoorbeeld voor een eerste afspraakje oppikken met de motor en binnen vijf minuten zul je dan in staat zijn om hem of haar al stevig vastpakken.
 • Motorrijders zijn ware levensgenieters en ondanks dat het motorrijden op zich niet gevaarlijk hoeft te zijn, beseffen de bestuurders van een motor maar al te goed dat er ieder ogenblik iets mis kan gaan. Om die reden zullen ze dan ook extra intens van simpele momenten in het leven kunnen genieten. Jouw leven met een motorrijder zal dan ook nooit saai en eentonig worden.

De slechte reputatie van motorrijders geldt niet voor iedereen

De laatste tijd is er behoorlijk wat negatieve berichtgeving geweest ten aanzien van bepaalde motorclub en hun criminele activiteiten. Het beeld dat door dit soort berichten wordt geschetst heeft helaas ook een negatieve uitwerking op alle andere mensen die van het motorrijden hun passie hebben gemaakt. Ook zij worden nog steeds, volkomen onterecht, door een groot aantal mensen met de nek aangekeken omdat ze, in de ogen van deze personen, eveneens crimineel bezig zijn. Gelukkig is in de praktijk gebleken dat het gros van alle motorrijders gewoon hardwerkende mensen zijn en uit alle lagen van de bevolking afkomstig zijn. Wanneer je dus wilt gaan daten met een motorrijder is de kans veel groter dat je een afspraakje maakt met een goed opgeleide en hardwerkende man of vrouw, in plaats van met die door en door slechte boef.

Plaatsen waar je motorrijders kunt ontmoeten

Indien je de proef eens op de som wilt nemen, en je de kans wilt vergroten om een interessante motorrijder te leren kennen, dan zou je kunnen overwegen om de volgende locaties eens te bezoeken:

 • Speciale meetings voor motorrijders die in binnen- en buitenland geregeld worden georganiseerd. Deze zijn echter vaak ook prima te bezoeken als je zelf geen motorrijder bent, maar je je wel tot dit wereldje aangetrokken voelt.
 • Een open dag of evenement van een motorclub bij je in de buurt. Vaak worden er dan activiteiten georganiseerd voor jong en oud waardoor je goed in staat zult zijn om de motorrijders wat beter te leren kennen.
 • Uitgaansgelegenheden die als uitvalsbasis dienen voor één of meerdere motorclubs. Door bijvoorbeeld samen een drankje te drinken kun je al snel een leuk contact met een motorrijder opbouwen en wellicht zelfs een date scoren.
 • Motorraces op een circuit. Dit zijn namelijk happenings waar eveneens een heleboel mensen op af zullen komen die ook gepassioneerd zijn van het motorrijden.

Uiteraard die je er altijd goed aan om van tevoren even na te gaan of de motorclub die je wilt bezoeken niet negatief in het nieuws is geweest, bijvoorbeeld vanwege het uitvoeren van criminele activiteiten. Dit gewoon om je eigen gemoed te sussen want meestal is er niets aan de hand en wordt je met open armen door de leden ontvangen (en zul je zelfs uiteindelijk dolgelukkig in de armen van één van hen eindigen).

Conclusie

Er zijn een heleboel singles die een passie hebben voor motoren en het motorrijden. De kans is dan ook groot dat je er al snel eentje aan de haak kunt slaan. Zeker wanneer jij ook dol bent om de geur van benzine en het geronk van de motor, dan is je kans van slagen enorm groot. Een gedeelde passie zal immers al snel zorgen voor een speciale band waardoor het zetten van de volgende stap (die naar date) niet zullen jullie ook een leuk stel vormen samen. Al te lastig hoeft te zijn.

Je moet je echter wel bedenken dat mensen uit je directe omgeving de nodige kritiek en bezorgdheid zullen uiten als je hen vertelt dat je op date gaat met een motorrijder (zeker wanneer je er zelf geen bent). Maar wanneer jij je prettig voelt bij deze speciale man of vrouw, dan moet je gewoon je hart volgen en je date de kans geven om te laten zien dat een motorrijder echt een geweldige partner is. Zodra je naasten dat zien, dan kunnen ze immers niet veel anders dan beamen dat die motormuis van jou helemaal geen slechte keuze is geweest en dat hij of zij reuze meevalt.

Ze Magazine - Lifestyle trends