Datingsites zijn er heden ten dagen in diverse formules te vinden. Niet alleen zijn er websites die zich hebben gericht op een breed publiek (waar dus iedere single vanaf achttien jaar zich kan registreren), maar ook zijn er datingsites die een meer specifieke doelgroep willen bedienen. Deze laatste datingsites zijn dan bijvoorbeeld gericht op singles die:

  • al wat ouder zijn,
  • een bepaald opleidingsniveau hebben,
  • één of meerdere kinderen hebben,
  • een beperking hebben of invalide zijn,
  • bepaalde lichaamskenmerken hebben,
  • in een bepaalde streek of plaats woonachtig zijn,
  • bepaalde interesses of hobby’s hebben.

Talloze websites maken gebruik van een formule waarbij de leden kunnen kiezen uit een gratis lidmaatschap (met een beperkt aantal functie die zij kunnen gebruiken om een geschikte datingkandidaat te vinden en/of in contact te kunnen komen met ander leden) en een upgrade van dit account (waarvoor extra moet worden betaald, maar waar ook meerdere functies op de datingsite tegenover staan).

In de meeste gevallen zal een datingsite potentiële leden echter vragen om een persoonlijk profiel samen te stellen. Zodra dit account geactiveerd is, kan er op de datingsite worden ingelogd en kan de zoektocht naar een interessante date beginnen. Er zijn echter daters die zich liever niet registreren omdat het, om uiteenlopende redenen, niet prettig vinden om in te moeten loggen. Het vinden van een datingsite die geen registratie vereist zal tegenwoordig echter een aanzienlijke opgave kunnen worden, vanwege het feit dat dergelijke websites slecht in geringe mate voor handen zijn.

Ondanks dat je natuurlijk je bedenkingen kunt hebben met betrekking tot de veiligheid van je persoonlijke informatie, en dus je privacy, als je je hebt geregistreerd bij een willekeurige datingsite, dan heeft deze werkwijze eveneens talloze voordelen. Denk maar eens aan de gegevens en voorkeuren die je in je persoonlijke profiel kunt zetten, en die dus bewaard zullen blijven. Je hoeft, door je te registreren en in te loggen, dus niet steeds opnieuw al deze informatie in te voeren zodra je op zoek gaat naar een leuke date, of wanneer je opnieuw contact wilt leggen met iemand die je al eerder op de betreffende datingsite hebt ontmoet.

Indien je eveneens wat huiverig bent voor het registreren bij een datingsite, waar je later steeds weer mee in moet loggen, hebben we een top drie gemaakt van datingsites die bekend staan vanwege hun garantie dat je persoonlijke gegevens in goede handen is en waar je zeker bent van een hoge mate van veiligheid en privacybewaking. Bovenal hoef je bij de volgende drie datingsites geen ellenlange registratieprocedures te doorlopen voordat je eindelijk geregistreerd bent en je je speurtocht naar een leuke date, een fijne vriendschap of zelfs de liefde van je leven, kan beginnen.

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor singles die een beetje opzien om zich te registreren op een datingsite. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Het registreren op deze datingsite brengt dus naast en heleboel pluspunten uiteindelijk zelfs de nodige tijdbesparing met zich mee.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als je niet geregistreerd bent in real life gaan daten, of nieuwe mensen leren kennen.

Tips om anoniem te kunnen daten

Tegenwoordig zal het niet meevallen om zonder registratie, en dus volledig anoniem, te kunnen daten via een datingsite, doorgaans moet je namelijk op vrijwel alle datingsites één of meerdere foto’s plaatsen en vaak eveneens een uitgebreid profiel aanmaken om gematcht te kunnen worden met andere daters. Daarnaast is het behoorlijk lastig om anoniem te blijven op het ogenblik dat je in contact komt met andere gebruikers van de betreffende datingsite. Je hebt misschien wel een gegronde reden om anoniem te willen blijven tijdens het daten, bijvoorbeeld vanwege het feit dat je je activiteiten wilt verbergen voor je partner.

In dergelijke situaties kun je je dus af gaan vragen op welke wijze je zo anoniem mogelijk kunt daten. Gelukkig hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Om anoniem te kunnen daten is het overigens altijd van groot belang dat je niet te veel informatie met betrekking tot jezelf prijs gaat geven. Het is tevens essentieel dat je informatie die over jezelf gaan anoniem houdt. Een stuk anoniemer daten op een datingsite kan dus prima zeker wanneer je de volgende tips ter harte neemt.

Tip 1:  kies altijd een datingsite waar je anonimiteit gewaarborgd is

Op de eerste plaats is het van cruciaal belang dat je in zee gaat met een datingsite waar je anoniem kan blijven (maar waar je je wellicht wel eerst dient te registreren en in te loggen om ook echt aan de slag te kunnen gaan). Zo zul je namelijk niet te veel informatie over jezelf prijs geven. Er zijn diverse datingsites actief waar je nog altijd redelijk anoniem kan daten. Je kunt op dergelijke datingsites bijvoorbeeld vaak gebruikmaken van een nickname en op een veilige manier foto’s met andere daters delen. Het dus mogelijk om, zelfs als je je eerst moet registreren, toch volledig anoniem te blijven en niet al te veel informatie over jezelf bloot te geven.

Tip 2:  blijf anoniem op je datingprofiel

Nadat je een datingsite hebt gekozen waar je anoniem op zoek kunt gaan naar een date en zelfs wanneer je je hebt geregistreerd dan is het verstandig om ook werkelijk anoniem te blijven op je datingprofiel. Op het ogenblik dat je je namelijk registreert op een datingsite dien je vrijwel meteen je datingprofiel in te gaan vullen, en zul je dus wat gegevens over jezelf dienen te vermelden.

Om ook werkelijk anoniem te kunnen blijven op een datingsite dien je alleen je niet gevoelige gegevens te delen, maar uiteraard wel voldoende informatie te verstrekken in je datingprofiel om je kandidaat te kunnen stellen. Om aandacht te krijgen van andere daters die actief zijn op de datingsite is het bovendien aan te bevelen om een profielfoto toe te voegen en je woonplaats, leeftijd en eventuele hobby’s te noemen. Door enkel deze dingen aan je profiel toe te voegen zul je de aandacht van andere daters weten te trekken zonder dat je anonimiteit in gevaar hoeft te komen. Indien je daarentegen volledig anoniem wilt blijven, dan doe je er goed aan om alle persoonlijke informatie van je datingprofiel weg te houden.

Tip 3:  deel geen persoonlijke gegevens met een ander

Je dient in geen geval persoonlijke gegevens uit te wisselen of te delen met een persoon die je nog niet kent of iemand die je niet vertrouwd. Bepaalde gegevens kun je bovendien beter helemaal niet met anderen delen, zoals je bankgegevens, een foto van je identiteitsbewijs of andere gevoelige zaken.

Sommige gegevens kun je beter pas gaan delen op het moment dat je iemand echt vertrouwt, maar deze voor jezelf blijft houden wanneer je de ander niet, of nog niet goed genoeg, kent:

  • Je volledige naam,
  • Je adres,
  • Je e-mailadres,
  • Je (mobiele) telefoonnummer.

Pas op het moment dat je iemand wat beter hebt leren kennen zou je deze informatie met hem of haar kunnen delen, maar deze zomaar met iedereen te delen is zeker niet aan te bevelen.

Tip 4:  laat de communicatie via de datingsite lopen

Zodra je in contact komt met andere daters via een datingsite, dan is het goed om te blijven communiceren via dit platform. Bij vrijwel alle datingsites kan je namelijk met anderen communiceren via een chatfunctie die aan wordt geboden. Op die manier blijf je namelijk zo anoniem als je zelf wilt en hoef je je geen zorgen te maken over je persoonlijke informatie.

Pas op het ogenblik dat je al een poosje (hoelang dit precies is bepaal je overigens helemaal zelf) aan het chatten bent met een andere dater op de datingsite en je vertrouwd deze persoon voldoende, dan zou je ervoor kunnen kiezen om je e-mailadres en/of je telefoonnummer met hem of haar te delen. Zo kunnen jullie buiten de datingsite om gaan communiceren en hoef je bijvoorbeeld niet telkens eerst in te loggen.

Tip 5:  denk altijd goed na voordat je je gegevens deelt of een afspraakje maakt

Indien je anoniem wilt daten, dan betekent dat automatisch ook dat je goed na moet denken voordat je gevoelige informatie met een ander deelt of dat je afspreekt met iemand. Je moet van tevoren immers vaststellen of je de andere persoon wel kunt vertrouwen en of de ander geen misbruik van je persoonlijke gegevens kan gaan maken.

Weet je echter niet helemaal zeker of je de ander wel kan vertrouwen, dan is het erg verstandig om deze gevoelige gegevens voor je te houden en niet met hem of haar af te spreken. Overigens zou je dan wel gewoon met hem of haar kunnen blijven chatten via de chat op de datingsite en er zo alsnog achter proberen te komen of deze persoon wel voldoende betrouwbaar is.

Tip 6:  als er uiteindelijk toch een afspraakje wordt gemaakt

Op het ogenblik dat je al een geruime tijd met iemand via een datingsite aan het chatten bent,zelfs wanneer dit volledig anoniem is, dan kan het wellicht toch tot een date komen. Zodra je echter overgaat tot het daten van deze persoon, dan kan je niet langer anoniem blijven en zul je wel naar buiten moeten treden met bepaalde persoonlijke gegevens. Wanneer je anoniem wilt blijven is het echter niet verstandig om met een onbekende af te spreken, mits je hem of haar absoluut kunt vertrouwen.

Tijdens een afspraakje kan je overigens tot op zekere hoogte niet langer anoniem blijven, wel kan je er alles aan doen om je ware identiteit te verbergen, zoals ervoor zorgen dat je er anders uitziet. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je zwaar op te maken en/of een geheel andere kledingstijl te kiezen dan je normaal gesproken zou doen. Zo zul je er namelijk anders uit gaan zien en tot op zekere hoogte anoniem weten te blijven.

Conclusie

Op de eerste plaats is een datingsite vinden waar je je niet hoeft te registreren en volledig anoniem blijven tijdens het daten behoorlijk lastig, maar je kunt er wel alles aan doen om je identiteit zoveel mogelijk verborgen te houden. Dit kun je doen door geen gevoelige persoonlijke gegevens met anderen te delen en je identiteit te verhullen door je uiterlijk enigszins aan te passen wanneer je een uiteindelijk date gescoord hebt. Natuurlijk dien je, voordat je besluit om anoniem te gaan daten, eerst alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen en dan pas de knoop definitief door te hakken en eventueel te kiezen voor een datingsite waar je je niet eerst hoeft te registreren.

Ze Magazine - Lifestyle trends

1 REACTIE

Comments are closed.