HomeDatingDatingtipsEen lief vinden voor iemand anders? Dit heb ik geleerd!

Een lief vinden voor iemand anders? Dit heb ik geleerd!

Op het moment dat iemand, die een aantal keer als een vlinder van de ene naar de andere bloem is gefladderd, dan moest ik me werkelijk inhouden om me daar buiten te houden en niet gaan koppelen en nieuwe vriendschappen te willen bewerkstelligen. Ik sloot me aan bij een dispuut, kwam in contact met mensen op het werk en was altijd de eerste die me op een feestje aan anderen voorstelde. Toen ik met mijn partner naar Antwerpen verhuisde en zelfstandige werd, besefte ik hoe lastig het was om nieuwe mensen te leren kennen en besloot om de nieuwe Bumble BFF-app uit te gaan proberen. Deze app is te vergelijken met Tinder, maar dan voor het vinden van vrienden, en het leek me een ideale manier om me te helpen een dream team om me heen te verzamelen. Dit is wat ik van dit alles heb geleerd:

  1. Een vriend dating profiel maken is buitengewoon vreemd. Het opstellen van een dating profiel is vrij standaard, je kiest de foto’s waarop je het leukst naar voren komt zodat je potentiële vrienden weten dat je niet langer hot bent. Het aanmaken van een profiel om potentiële vrienden mee aan te trekken is echter totaal anders. Ik stuurde bijvoorbeeld te veel selfies weg en koos ervoor om snapshots te gebruiken die mijn persoonlijkheid en interesses in beeld brachten. Uiteindelijk bestond mijn Bumble BFF-profiel vooral uit foto’s van mij terwijl ik aan het eten of drinken was aangevuld met een plaatje van mij met een gephotoshopte snor (en er werkelijk raar uitzag).
  2. Iedere vrouw heeft drie dingen met andere dames gemeen. Nadat je je foto’s aan je profiel toe hebt gevoegd, schrijf je een kleine biografie die in feite een soort pitch is voor potentiële BFF’s. Het is dan ook jouw mogelijkheid om aan te geven: “Dit is waarom je me leuk gaat vinden.” Toen ik door profielen begon te bladeren, leerde ik echter al vrij snel dat letterlijk bijna iedere vrouw drie dingen met de andere vrouwelijke leden gemeen had, te weten: wijn, reizen en Netflix. Ik overdrijf dit dus niet. Ik zou je zelfs uit durven dagen om een ​​profiel te vinden dat niet minstens één van deze aspecten bevat. Eigenlijk drinkt dus ieder lid van Bumble BFF graag een goedkoop wijntje, houdt van binge watching The Mindy Project en maakt schitterende foto’s op de meest spannende plekken. Perfect! We hebben dus al direct een heleboel met elkaar gemeen.
  3. Het is niet eenvoudig om potentiële vrienden te kiezen. Ik ben er nog steeds niet achter op welke manier ik mijn volgende BFF zou moeten kiezen aan de hand van zes foto’s en 200 leestekens. Op het moment dat het gaat om een romantische relatie, dan weetik wel welk type ik zoek, maar het kiezen van potentiële vrienden op een soortgelijke wijze is niet zo simpel. Als ik volkomen eerlijk ben, dan werden een groot aantal van mijn swipes bepaald door of ik de eyeliner van de dame in kwestie al dan niet leuk vond. Indien ik dit aspect positief aan kon vinken, dan volgde er dus een swipe naar rechts.
  4. Het is zelfs nog lastiger om een eerste stap te zetten. Zodra je daadwerkelijk een klik hebt met iemand, dan dien je binnen 24 uur een gesprek met deze persoon te beginnen om je match actief te houden. Ik zie mezelf graag als een vrij assertieve persoon, maar ik zal toch volmondig toe moeten geven dat het werkelijk niet meevalt om de eerste stap te zetten. Ik heb geen problemen om een ​​gesprek met een mogelijke date te starten, maar sloeg helemaal dicht toen het ging om het benaderen van andere vrouwen. Na lang wikken en wegen, werd mijn openingszin dan ook zoiets als: “Hé meid! Hoe gaat het met je? “Creatief, ik weet het, maar het werkte absoluut om een levendig gesprek op gang te brengen.
  5. Ik besefte me hoe snel ik eigenlijk oordeel over anderen. Het is wellicht een dingetje als je vriendschappen aan het sluiten bent om eerste indrukken te gebruiken aan de hand van het uiterlijk en een kleine selectie woorden. Ik ben er zeker van dat ik ontelbare dames tegenkwam met een geweldig vriendschapspotentieel, maar alleen omdat ik iets niet leuk vond op hun foto’s of in hun biografie, heb ik hen stilletjes afgewezen. Te vaak vond ik mezelf een beetje te hard oordelen, te veel lijkend op een hipster, te veel fan van granola, ik betwijfel of we verder wel iets gemeen zullen hebben. En ja, ik hoor echt wel hoe verschrikkelijk dat allemaal klinkt! Ik was op een app actief om vrienden te vinden, dus waarom dacht ik dat ik zo selectief kon zijn? Wanneer een nieuwe potentiële BFF maar één swipe van me verwijderd is, dan is het lastig om de gemene meidenmodus niet even in te schakelen en om zeer kieskeurig te werk te gaan.
  6. Ik ontmoette een aantal echt fantastische vrouwen. Na een week berichtjes sturen aan een paar matches, zette ik de stap en organiseerde een vriendinnen date met een lid van Bumble waar ik echt een klik mee had. Het voelde echter meer als een echte date dan een ontmoeting met een vriendin. Ik was gespannen, bang dat ik iets stoms zou doen of zeggen en op die manier mijn kansen op sociaal geluk zou weten te verpesten. Maar na enkele minuten praten, begonnen we los te komen en brachten we de volgende paar uren lachend en koffie drinkend door. We zijn sinds die tijd behoorlijk goede vriendinnen geworden, dus ik zou dit zeker als een triomf voor Bumble BFF dienen te vermelden.
  7. Ik ontmoette ook enkele heftige personen. Mijn succes met behulp van de app is eigenlijk beperkt gebleven tot die ene match. Ondanks het feit dat ik met een handjevol andere vrouwen sprak en er zelfs een paar van hen heb ontmoet, besefte ik al snel dat het opbouwen van echte vriendschap een zeldzaam fenomeen is. Sommige matches waren bijvoorbeeld een beetje te intens voor mij, werden vreemd klef en wilden direct al de status van de beste vriendin hebben. Een paar anderen weigerden elkaar op een openbare locatie te ontmoeten en stonden erop dat ik alleen naar hun woonadres zou komen om samen een drankje te drinken. Zoals met elke match-making apps, trekt ook deze een breed scala aan mensen aan.
  8. Het kan vreemd zijn, maar toch ook zeker de moeite waard zijn. Het valt echter niet te ontkennen dat de hele ervaring echt wel een beetje vreemd was en ver buiten mijn comfortzone lag. Ik kreeg dan ook wel een beetje kritiek van mijn familie en vrienden, die me plaagden met mijn virtuele vondsten, en er waren absoluut minder hits dan missers te turven. Toch ontmoette ik op deze manier ook een echte vriendin. Op het ogenblik dat je naar een nieuwe plaats verhuist, dan is het nooit eenvoudig om jezelf daar direct helemaal te settelen, dus Bumble BFF kan in dat gevalzeker een prima opstap zijn om wat nieuwe mensen te leren kennen en te socializen.
Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

14 REACTIES

Must Read