Op het moment dat je nog beseft dat er binnen enkele maanden de feestdagen weer voor de deur staan, maar dat er tevens verjaardagen, vakanties, feesten of andere evenementen aan gaan komen, dan wil je wellicht je zoektocht naar een leuke jongen of man wat op gaan schroeven. Uiteraard ben je niet de enige die de wens koestert om een vriendje te vinden, maar wanneer je werkelijk op zoek gaat, dan zijn er genoeg manieren om er eentje aan de haak te slaan waar je vervolgens mee kunt pronken.

Je moet je echter geen zorgen gaan maken over hoe lang het zoekproces kan gaan duren, maar ook niet over waar of op welke manier je je potentiële partner tegen het lijf zult lopen. Je hebt immers helemaal geen sprookjesachtige ontmoeting nodig en niemand zal zich druk maken om het verhaal van de manier waarop jullie elkaar hebben leren kennen, dus houd jezelf niet langer voor de gek. In plaats van op de bank te blijven zitten en te wachten tot de prins op het witte paard voor de deur staat om je te komen redden van je miserabele levensstijl, ga je er juist zelf op uit en creëer je een leven voor jezelf waar een man absoluut deel van uit zou willen maken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder 15 tips voor je op een rijtje gezet om een vriendje te kunnen vinden en om samen nog lang en gelukkig te leven.

15 tips om een vriendje te vinden

1. Haastige spoed is zelden goed

Je zult toe moeten geven dat het vinden van de juiste man niet van de ene op de andere dag plaats zal vinden. Technisch gezien zou dat uiteraard wel mogelijk zijn, maar je wilt je nergens overhaast in gaan storten. Het is dan ook essentieel dat je je realiseert dat deze zoektocht even kan gaan duren en dat je wellicht met een heleboel jongens en mannen moet gaan daten voordat je degene vindt die echt bij je past. Begin dus gewoon aan het proces en geniet ervan. Wat je namelijk ook doet, laat je datingleven in geen geval een soort draaideur worden om de klus maar te kunnen klaren. Jij bent, net zoals de ware Jacob dat is, het wachten waard.

2. Blijf actief

Een van de meest eenvoudige manieren om voor jezelf een geschikte man te vinden, is door eropuit te gaan en van alles te gaan doen, behalve doelgericht op mannenjacht gaan. Op het ogenblik dat je zo druk bezig bent met het opbouwen van het leven dat je graag wilt en je wellicht niet veel tijd hebt om een ​​leuke man te vinden, dan zal de juiste partner je pad kruisen. Dat is gewoon hoe het universum te werk gaat. Het is hilarisch en al helemaal niet grappig, maar zodra een vrouw haar eigen ding gaat doen, dan hebben mannen de neiging om rechtop te gaan zitten en extra alert te worden. Dus, wanneer een man een oogje op je lijkt te hebben, dan dien je aan de slag te gaan en van alles te gaan doen, maar houd hem in de gaten zodat je je droomprins moeiteloos aan de haak kunt slaan.

3. Maak je vooral geen zorgen

Een van de dingen die je zoektocht zeker zal vertragen, is wanneer je je zorgen gaat, maken over hoe lang het allemaal zal gaan duren om de man te vinden met wie je je leven wilt delen. In plaats van je aandacht te gaan richten op de tijd die dit alles kan gaan duren, focus je je beter op de dingen die gaande zijn en heb je plezier in alles wat je doet. Maak je dus geen zorgen over je haar, je schoenen, je werk, je geld, je huis, je jurk of wat dan ook. Je moet je absoluut geen zorgen gaan maken over, het vinden van een man. Er lopen namelijk zeven miljard mensen rond op deze planeet: jij zult dus zeker iemand tegen gaan komen die bij je past.

4. Laat zien dat je zelfvertrouwen hebt

Als je je in het gezelschap van mannen bevindt, dan hoef je niet weg te glippen of om te proberen op te gaan in de massa. Je dient altijd fier rechtop te staan en trots te zijn op wie je bent en wat je allemaal te bieden hebt. Maak je dus geen zorgen over wat andere mensen van je denken. Je laat gewoon zien wie je bent en je zult versteld staan hoe andere mensen op je zelfvertrouwen zullen reageren. Dat is immers de manier om charmant te zijn. Wanneer je in het begin niet veel zelfvertrouwen hebt, dan kun je je aandacht richten op de dingen die je leuk vindt aan jezelf. Pronk bijvoorbeeld met je benen wanneer deze fantastisch eruit zien. Indien je juist van je haar houdt, dan neem je uitgebreid de tijd om je haren te doen. Op het moment dat je erg slim bent, dan kun je in gesprek gaan met mensen en hen laten zien wat je in je mars hebt. Als je van muziek houdt, dan kun je een aantal afspeellijsten bij de hand houden die je telkens weer laten stralen.

5. Speel het lange spel

Omdat het vinden van de juiste man tijd kan kosten, moet je je volledig inzetten voor de tijd die ervoor nodig zal zijn om deze bijzondere persoon te vinden. Dit kan tevens betekenen dat je iemand een poosje beter wilt leren kennen, wellicht zal dit zelfs langer duren dan je dacht. We hebben allemaal wel van die films gezien waarin een jongen en een meisje elkaar ontmoeten, ze aanvankelijk een hekel hebben aan elkaar, maar dan uiteindelijk toch dolverliefd worden. Indien je lang genoeg met iemand omgaat, dan zul je wellicht jezelf gaan verbazen omdat je hem toch echt leuk bent gaan vinden. Dus neem de tijd en kijk hoe alles loopt.

6. Geef iemand een kans

Net zoals we al bij de eerder genoemde tips zeiden, is iemand afwijzen alleen omdat hij niet jouw type lijkt, niet aan te raden. Wat is jouw type man eigenlijk? Wie weet nu echt waar zij op zal vallen? Iedereen is namelijk zo anders dat zelfs wanneer al je een type in je hoofd zou hebben, je het niet eenvoudig zult vinden om iemand tegen te komen die precies in dat plaatje past. Je moet je ogen dus gewoon open houden om te zien wie er allemaal in je buurt komen. Op het moment dat je met oogkleppen oploopt, dan zul je doorgaans een groot aantal kansen missen om fantastisch leuke geweldige mensen te leren kennen die wellicht ook een geweldig vriendje zouden kunnen zijn.

7. Probeer actief te flirten

Mannen en jongens weten niet altijd of een meisje of vrouw hen leuk vindt, dus op het moment dat je wilt dat een man weet dat je hem wel ziet zitten, zorg er dan voor dat je dit ook echt laat merken door een beetje met hem te gaan flirten. Je moet er gewoon erg duidelijk in zijn en niet met iedere man flirten, maar alleen met die ene persoon die je leuk vindt als vriendje. Zodra je een man ziet en je beseft dat je hem leuk vindt, raap dat al je moed bijeen en maak een praatje met hem. Wacht dus niet af tot hij de eerste stap gaat zetten en naar jou toekomt. Je bent op een missie, weet je nog? Neem dus de touwtjes in eigen hand en neem de leiding over hoe dit af gaat lopen. Je zult er geen spijt van hebben dat je met mensen gaat praten, zelfs al blijken ze uiteindelijk enorme eikels te zijn, want hoe was je dat anders te weten gekomen?

8. Bedenk wat een vriendje aan je leven toe kan voegen

Voordat je eropuit gaat om een vriendje te gaan zoeken, dien je ervoor te zorgen dat dit echt is wat je graag wilt. Een heleboel meisjes en vrouwen denken namelijk dat ze met iemand samen willen zijn vanwege de dingen die er op televisie en in films wordt getoond ten aanzien van relaties, maar de waarheid is dat wanneer je eenmaal aan iemand gehecht bent, je niet gewoon bij hem weg kunt gaan als je daar zin in hebt. Zelfs de meest onafhankelijke vrouwen die een vriendje hebben, zijn zich van dit feit doordrongen. De hoop en de werkelijkheid in deze situatie zijn immers twee totaal verschillende dingen. Je moet dus voorzichtig zijn met wat je wenst, het hebben van een vriendje zal immers invloed hebben op vrijwel alle aspecten van je leven. Als het op de liefde aankomt, denken de meeste mensen bijvoorbeeld alleen maar aan hoe ze de ware kunnen vinden. Daarentegen zijn er maar weinig mensen die dagdromen over hoe ze van een man gaan houden zodra ze de juiste persoon hebben gevonden. Het probleem met relaties is echter dat mensen vooral van een beginnende verliefdheid houden, maar ze slechts zelden voldoende aandacht schenken aan de dingen die zich later in de relatie aan zullen dienen. Op het moment dat een nieuwe relatie van start gaat, dan wil je de leuke dingen namelijk niet gaan verpesten door na te denken over wat er gebeurt zodra de het nieuwe eraf is, maar toch kan dat een enorm toegevoegde waarde voor je zijn.

9. De relatie is geen wedstrijd

Een van de meest snelle manieren om de interesse van een man kwijt te raken is door alles als een wedstrijd te gaan zien en behandelen. Ondanks dat hij in eerste instantie je wellicht aantrekkelijk vindt, zal hij het echt beu worden om tijd of energie te steken in een meisje of vrouw die hem minderwaardig laat voelen. Hierbij maakt het niet uit of je nu echt superieur aan hem bent of niet, het gaat erom dat je hem het gevoel dient te geven dat jullie op zijn minst gelijk aan elkaar zijn. Wrijf het hem niet in wanneer je wint en hij verliest. Strooi niet met geld voor hem wanneer hij niet zoveel verdient als jij. Doe gewoonweg geen dingen om jezelf belangrijker te laten lijken dan je werkelijk bent. Mannen en jongens hebben daar namelijk een enorme hekel aan. Ze willen gewoon bij je zijn en weten dat jullie er samen voor zullen gaan.

10. Hang de vuile was niet buiten

In plaats van al je vuile was buiten te hangen, ten aanzien van je relatie(s), op het moment dat je de deur uit loopt, houd je beter een deel van de ellende van je vorige relaties voor jezelf. Hij geeft niet alleen niet om je eerdere relaties, maar hij wil al evenmin aan worden herinnerd dat je in welke hoedanigheid ook met andere mannen samen bent geweest. Dat heeft gewoon iets met zijn ego te maken. Hij wil namelijk graag denken dat hij de enige man is voor jou en dat hij alles is wat je ooit nodig zult hebben. Als je je man bij je wilt houden, dan wil je dus voorkomen dat hij zich minderwaardig of niet goed genoeg voelt ten aanzien van je vorige vriendjes. Behalve wanneer je over kinderen uit eerdere relaties moet praten, zal het niet nodig zijn om iemand anders te gaan vormen of opvoeden.

11. Wees alert op zijn gevoelens

Wanneer het aankomt op het houden van een man wanneer je er eenmaal één hebt gevonden, dan wil je er uiteraard voor zorgen dat je niet iedere keer huilend verder wilt gaan. Zelfs wanneer je op een goede dag behoorlijk emotioneel bent, dan wil je je emoties onder controle krijgen en een manier vinden om je hoofd koel te houden in noodsituaties. Ondanks dat iedere man zich nodig wil voelen, wil hij niet het gevoel hebben dat je hem alleen als schouder gebruikt om op uit te huilen. Besteed dan ook altijd voldoende aandacht aan zijn behoeften, zelfs wanneer hij doet alsof hij geen aandacht nodig heeft, hij wil en vindt het immers maar wat leuk om je aandacht op zich gericht te krijgen.

12. Vergeet je vriend(inn)en niet

Het feit dat je nu een vriendje in je leven hebt, wil niet zeggen dat je je vriend(inn)en dient te vergeten. Vriendinnen hebben er niet alleen een hekel aan als andere vrouwen of meisjes dit doen, maar je vriendje hoeft je heus niet ieder uur van de dag te kunnen zien of spreken. Een ander aspect van je leven actief houden wil dan ook zeggen dat je andere dingen hebt om over te praten en die je met hem kunt delen. Het betekent dat je leven meer is dan alleen je relatie, en om eerlijk te zijn, gaat het erom hem te laten zien dat er ook andere dingen in je leven zijn die je leuk vindt en die je zeker van plan bent om aan te blijven houden.

13. Doe echte meisjes- of vrouwendingen

Ondanks het feit dat het wellicht leuk is om een ​​jongensachtig meisje te zijn, leuke dingen samen met mannen te doen, is het altijd leuk om zo nu en dan ook eens een jurkje en wat lippenstift te dragen. Wanneer je je man geïnteresseerd in je wilt houden, dan is het doen van meisjesachtige dingen een must. Je ziet er wellicht erg aantrekkelijk uit in een hoodie en een spijkerbroek, maar hij wil niet met zijn maatje op date, hij wil met zijn vriendinnetje op stap gaan. Neem eens wat meer tijd en doe extra veel moeite om hem hierin te behagen en zet het idee opzij dat hij je gewoon moet accepteren om wie je bent. Het is bovendien erg leuk om je af en toe wat extra op te tutten voor de man van wie je houdt. Het is immers geen seksistisch iets en er zijn geen bijzondere verwachtingen die je zo zult scheppen, maar het is zeker een goed idee wanneer je hem steeds weer terug wilt laten komen voor meer.

14. Complimenteer andere vrouwen

Wil je snel de aandacht van je man op je gevestigd krijgen? Geef dan eens een ander meisje of een andere vrouw een complimentje over haar uiterlijk. Mannen en jongens denken namelijk dat meisjes en vrouwen enorm onzeker zijn, dus wanneer je hem kunt laten zien dat je niet alleen niet onzeker bent, maar ook zelfverzekerd genoeg bent om een ​​complimentje te geven aan een andere dame, dan zal hij denken dat je het beste bent wat hem ooit is overkomen.

15. Zet niet heel leven voor hem opzij

Enkelen alleen maar omdat je nu een man in je leven hebt, wil dat nog niet zeggen dat je werkelijk alles op dient te geven waar je van houdt. Hij zou immers niet willen dat je dit doet en dat zou jij al evenmin moeten doen. Zelfs op het moment dat hij al je tijd opeist, wil hij dat nog steeds niet, het is fantastisch dat hij bij je wil zijn, maar hij wil ook wel zo nu en dan wat tijd voor zichzelf hebben.

Ze Magazine - Lifestyle trends