Je voelt je net zo op je gemak bij zijn, of haar, vriend(inn)en en familie als bij die van jou. Er is dan ook helemaal niets binnen je huidige relatie waar je bang van wordt of je zorgen om maakt. Dit wil echter niet zeggen dat het onderhouden van een gezonde relatie geen investeringen van je zal vragen, in zowel goede- als slechte tijden. Maar geen van de zorgen die je hebt gehad in eerdere relaties, bijvoorbeeld over hoe jullie toekomst op één lijn ligt, of in welke mate je lief je je leuk vindt in vergelijking met de mate waarin jij dat doet, zijn aan de orde.

 1. Je voelt je veilig en volkomen op je gemak binnen deze relatie, want het is er gewoon veilig en comfortabel.
 2. Je lief staat open voor feedback. Er zou niet veel aan hem of haar hoeven te veranderen, maar wanneer je zegt dat iets aan hem of haar je stoorde, dan wordt daar serieus naar geluisterd en gehoor aan gegeven. Je lief doet dan dus een poging om hierin verbetering in aan te brengen en jij zou hetzelfde voor hem of haar doen.
 3. Je schaamt je niet wanneer je met vriend(inn)en praat over hoe gelukkig je bent. Dit is immers geen relatie waar je voortdurend problemen in op moet lossen tijdens een groepschat of tijdens de brunch met vriend(inn)en. Zodra je het over deze persoon hebt, dan heb je het over iets geweldigs dat hij of zij kortgeleden voor je heeft gedaan, of over hoe leuk je weekend samen was. Je bent verliefd en je bent er zo ontzettend blij mee.
 4. Je vertrouwt erop dat je lief je boodschappen doet. Dit lijkt wellicht geen groot issue, maar iemand die dat ene dingetje dat je bent vergeten in de supermarkt gaat halen (zonder te eerst enorm te gaan klagen) of die voor je naar de stomerij gaat voor jou, is een heuse echt huwelijkskandidaat.
 5. Je lief voelt zich volkomen op zijn of haar gemak wanneer je alleen een afspraak hebt. Een drankje op het werk waarvan je weet dat het stijfjes en ongezellig zal zijn, is geen probleem. Het verjaardagsetentje van een goede vriend of vriendin waarvan je lief weet dat je het waarschijnlijk te druk zult hebben om samen naartoe te gaan? Al evenmin een probleem. Je lief zal je blijven steunen en blij zijn om bij je te zijn, maar je toch nooit dwingen om een ​gelegenheid over te slaan waar je zonder hem of haar naartoe gaat, alleen maar om samen thuis op de bank te kunnen hangen.
 6. Hij of zij schept altijd op over jou. Wanneer je een promotie op je werk krijgt of zelfs wanneer je maar een paar concertkaartjes hebt gewonnen, kan hij of zij het niet laten om het aan iedereen in jullie omgeving te vertellen, zelfs nog voordat je er zelf aan hebt gedacht om het ter sprake te brengen. Hij of zij is namelijk je grootste fan (samen met je moeder).
 7. Hij of zij brengt offers voor jou, en je bent blij hetzelfde voor hem of haar te kunnen doen. Je lief zal bergen verzetten om bij je te kunnen wonen op het ogenblik dat je een nieuwe baan krijgt of als je afstudeert. Je bent echter ook blij om de volgende stap te kunnen zetten ten behoeve van één van de kansen die hij of zij krijgt.
 8. Hij of zij deelt dezelfde normen en waarden als jij. Jullie weten dat jullie beide kinderen willen en verwachten dat de zorg voor jullie kroost gelijkmatig zal worden verdeeld. Of wellicht weet je dat jullie allebei kinderen willen en dat hij of zij langer met ouderschapsverlof wil blijven. Misschien heb je ook afgesproken dat je ieder 45 minuten voor jezelf de tijd neemt om iedere dag naar de sportschool te kunnen gaan, of je bent van plan om een ​​huis te kopen en over vijf jaar naar het plattenland te gaan verhuizen. Je weet dat jullie op dezelfde lijn zitten als het gaat om zaken die je het meest belangrijk vindt, omdat jullie deze uitvoerig hebben besproken.
 9. Zelfs na jaren samen zijn maakt hij of zij nog altijd kleine hoffelijke gebaren naar jou toe. Zoals een deur open houden voor je, of je naar je bed toe slepen als je te dronken bent om op je benen te staan.
 10. Je lief probeert je niet te veranderen. Hij of zij weet nu eenmaal dat je een sloddervos bent, in tegenstelling tot zijn of haar opgeruimde natuur, maar ook dat je altijd een huiskat wilt hebben en dat je niet kunt koken, maar dat is allemaal prima in zijn of haar ogen.
 11. Wanneer je eraan denkt met hem of haar te trouwen, dan is het beste gedeelte daarvan niet de bruiloft, maar wel het idee om samen door het leven te kunnen gaan. De bruiloft is weliswaar enorm leuk, maar je kunt echt niet wachten op de twee weken die daar meteen opzullen volgen en jullie ononderbroken op huwelijksreis zijn en van elkaar kunnen genieten.
 12. Je hebt een langeafstandsrelatie overleefd. Het was soms lastig en beangstigend, maar je houdt zoveel van elkaar dat jullie in staat waren om de nodige offers te brengen om het allemaal tot een goed einde te brengen met alleen maar het enkelvoudige doel voor ogen: op dezelfde plek gaan wonen en samen te zijn zodra alles voorbij zou zijn.
 13. “Ik mis je” is niet alleen maar iets liefs dat je zegt. Het is echt waar, zelfs op het moment dat het niet zo lang (bijvoorbeeld maar een paar uurtjes) is geleden dat jullie elkaar nog hebben gezien.
 14. Je houdt er niet van om met een ​​huisgenoot een woning te delen,maar wel om je eigen plekje te hebben, maar desondanks wil je nog altijd niets liever dan samen gaan wonen met je lief. Je kijkt zelfs uit naar het einde van de dag, niet omdat je dan klaar bent met je werk, maar omdat je hem of haar weer zult zien.
 15. Hij is voor jou de persoon waar je naartoe gaat als je een iets wilt vertellen of delen, over je werk, over je vriend(inn)en of eigenlijk over van alles. In het verleden vertelde je je ouders en je vrienden over al dit soort zaken, maar nu breng je ze niet meer zo vaak ter sprake bij hen als je vroeger deed. Zij vinden dat overigens niet erg omdat ze maar al te duidelijk zien hoe gelukkig je bent.
 16. Je voelt je op je gemak om zaken maanden, of zelfs een jaar, vooruit te plannen. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat je vliegtickets zou moeten gaan annuleren of zeggen dat je toch geen extra plekje nodig hebt. Je voelt je namelijk erg zeker van jezelf in deze relatie.
 17. Je kunt voor hem of haar je tranen laten vloeien zonder dat je je hoeft te schamen. Je lief weet immers op welke momenten hij of zij zich zorgen moet maken en wanneer je gewoon huilt vanwege een sentimentele filmscène.
 18. Op het ogenblik dat je vriend(inn)en klagen over hun wederhelft of de mannen of vrouwen met wie ze uit zijn geweest, dan word je een beetje stil omdat je niet veel te zeggen hebt hierop. Je wilt bovendien niet opscheppen, maar je hoeft gewoon niet met dit soort onzinnige zaken te dealen omdat je partner gewoonweg fantastisch voor je is.
 19. Je lief staat dicht bij je familie en hij of zij heeft ervoor gezorgd dat je de zijne of de hare eveneens hebt leren kennen. Hij of zij belt je vader of je oma zonder enige aarzeling op. Het is bovenal meer dan logisch dat je naar het verjaardagsfeest van zijn neef gaat, zelfs als je lief er niet bij kan zijn.
 20. Hij of zij geeft om je vrienden of vriendinnen. Op het ogenblik dat één van hen een slechte dag heeft, raadt hij je aan om even naar deze persoon toe te gaan of hem of haar uit te nodigen om samen wat te gaan eten. Wanneer je lief de naam van iemands al een poosje niet heeft gehoord, dan zal je lief vragen hoe het met hem of haar gaat.
 21. Je lief laat je je hart luchten. Soms wanneer iets je frustreert, moet je het gewoon steeds weer doorspreken. Hij of zij ergert zich hier echter niet aan en wuift zelfs jouw excuses hierover weg. Het enige dat hem of haar dwars zal zitten in de situatie is dat jij overstuur bent en je lief niets liever zou willen dat hier verandering in komt.
 22. Je lief vertelt je uit het niets dat je er enorm lekker uitziet. En dat kan even goed op een bad hair day zijn als op een dag dat je je helemaal op hebt gedoft.
 23. Jullie kunnen dingen samen doen, zoals samen op reis gaan zonder constant ruzie te maken. Iedereen heeft immers wel eens een koppel gezien dat enorm veel ophef maakte om een lunch op het vliegveld, zo erg dat één van hen in tranen wegloopt en tranen met tuiten gaat zitten huilen aan de andere kant van de terminal. Jij bent echter prima in staat om ook saaie dingen te ondernemen met je wederhelft zonder al dat geruzie.
 24. Hij of zij plant activiteiten waarvan bekend is dat jij die erg leuk zult vinden. Je lief gaat er immers niet vanuit dat jij in alles de leiding neemt, en zal zich weten te herinneren dat je graag eens naar dat nieuwe restaurant of die ene tentoonstelling in het museum wilde gaan.
 25. Je lief werkt hard op de zaak, maar jij bent en blijft zijn of haar hoogste prioriteit. Wanneer je hem of haar dan ook vraagt ​​om samen naar een bepaald evenement te gaan dat voor jou belangrijk is, dan is je lief niet te beroerd om vrij te vragen op het werk om je te kunnen vergezellen. Hij of zij zal een manier weten te vinden om zijn werk toch gedaan te krijgen, net zoals jij dat voor hem of haar ook zou doen.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends