Relatieplanet is één van de meest populaire datingsites die zich zowel heeft gericht op de jongere- als de wat oudere single. De datingsite is een laagdrempelig voor iedere single, van achttien jaar of ouderlijk en stelt geen abnormale voorwaarden aan een lidmaatschap. Als gratis lid van Relatieplanet kun je, in tegenstelling tot een heleboel andere datingsites, aardig wat functies op de website gebruiken om met andere leden ion contact te komen. Verder kunnen leden, maar ook niet-leden, van Relatieplanet deelnemen aan leuke acties en events.

Zo worden er bijvoorbeeld geregeld singlefeesten en –reizen georganiseerd waar je je voor in kunt schrijven. Tevens biedt de datingsite haar leden een datingcoach aan die kan helpen met allerlei zaken die iets te maken hebben met daten en relaties.

Online daten op Relatieplanet

Relatieplanet is er voor iedereen, van 18 jaar en ouder, die het leuk vindt om online nieuwe contacten te leggen. Er vindt dus geen selectie plaats op bijvoorbeeld uiterlijk, opleidingsniveau of geaardheid: deze datingsite is er dus voor iedereen die de zoektocht naar een serieuze relatie is gestart. Je kunt dus zelf matches filteren aan de hand van je eigen voorkeuren zodat je de touwtjes zelf in handen hebt als het gaat om wie je te zien (en mogelijk te spreken!) zult krijgen.

De populariteit van Relatieplanet is vooral te danken aan een aantal factoren, zoals:

 • Privacy, veiligheid en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel,
 • De handmatige controle van alle profielen,
 • Jouw privacy en veiligheid vinden wij erg belangrijk,
 • Snel en eenvoudig, maar tevens uitgebreid, kunnen zoeken naar een geschikte date,
 • Veel leden zijn echt actief,
 • De website en app zijn uiterst gebruiksvriendelijk.

Voordat je aan de slag kunt gaan op de website van Relatieplanet maak je in een handomdraai een gratis profiel aan. Vervolgens ga je aan de hand van je persoonlijke voorkeuren op zoek naar de leukste singles. Met hen kun je gemakkelijk contact leggen en elkaar beter leren kennen. Wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit, dan kun je bovendien tekstberichten verzenden en contactgegevens uitwisselen en voor je het weet ontmoet je de ware in levenden lijve.

Wanneer je gratis lid bent van Relatieplanet dan kun je:

 • Onbeperkt alle profielen van andere leden bekijken,
 • Maximaal 3 foto’s aan je profiel toevoegen,
 • Een eerste contact leggen (je kunt maximaal 5 smileys op een dag verzenden)

Een Full Membership voegt daar de volgende optie nog aan toe:

 • Berichten verzenden naar andere leden,
 • Contactgegevens uitwisselen met andere leden,
 • Alle foto’s van andere leden kunnen zien,
 • Bekijken wie jouw profiel heeft bekeken,
 • Zien welke leden een gratis profiel of betaald lidmaatschap hebben.

Relatieplanet start vanaf februari 2019 online video speeddaten, waarmee je snel, veilig en makkelijk leuke singles bij je in de buurt kunt ontmoeten. Iedereen met een Full Membership kan zich inschrijven waarna er matches gemaakt worden op basis van leeftijd en regio. Vervolgens krijg je per date vier minuten de tijd om elkaar te leren kennen. Indien de speeddate geslaagd was, dan kun je de ander als favoriet opslaan en het contact verder uitbreiden.

Prijzen van Relatieplanet

Naast een standaard gratis lidmaatschap kun je bij Relatieplanet eveneens een Full Membership afsluiten. Met dit betaalde Full Membership kun je gebruikmaken van alle functies op de website, terwijl je als gratis lid van wat minder zoek- en contactopties gebruik kunt maken tijdens je zoektocht naar een interessante date.

Wanneer je een betaald lidmaatschap af hebt gesloten, dan zal Relatieplanet de volgende kosten daarvoor in rekening brengen:

Looptijd Prijs per maand Totaal
1 maand 24,95 euro 24,95 euro
3 maanden 14,95 euro 44,85 euro
6 maanden 9,95 euro 59,70 euro

 

Relatieplanet zal je meer korting geven wanneer je kiest voor een betaald lidmaatschap voor een langere periode. Zo zal een Full Membership van 3 maanden, dat het meest populair is, je een korting opleveren van 49 procent en wanneer je kiest om dit voor de duur van 6 maanden af te sluiten, dan zal de korting zelfs nog hoger oplopen.

Ze Magazine - Lifestyle trends

223 REACTIES