Je kent vast wel van die scènes in romantische komedies waarin een personage aan een bar staat en zijn maten hem ertoe proberen te bewegen om een praatje te gaan maken met een mooie vrouw. En om de één of andere reden haalt de man op het witte doek dan gewoonlijk een keer diep adem en laat hij de situatie maar op zich afkomen, zoals een soldaat die op een slagveld te horen heeft gekregen dat zijn been ter plekke afgezet dient te worden. Dit soort scènes is dan ook zeker een onderdeel van de reden waarom mannen al snel het gevoel krijgen dat het vrij lastig is om met een vrouw te flirten: ze zullen flirten immers gaan beschouwen als een bedreigende situatie waarin ze elk moment aan de leeuwen kunnen worden gevoerd als ze niet succesvol blijken te zijn.

Op het moment dat je het woord ‘flirten’ hoort, wat denk je dan? Zodra je het opzoekt in de populairste online encyclopedie Wikipedia, dan zul je te zien krijgen: “Flirten is een vorm van menselijke interactie tussen twee personen, die een romantische en/of seksuele interesse uitstraalt. Het kan bestaan ​​uit het voeren van een gesprek, maar even goed uit het uiten van lichaamstaal of het hebben van een kortstondig lichamelijk contact.”

Verwacht je dat de eerste zin van deze omschrijving je kan helpen om te leren flirten met een vrouw? Weellicht wil je helemaal niet ‘een romantische en/of seksuele interesse in een vrouw uitdrukken’: wat op het moment dat je op een dergelijk vreemde manier overkomt, dan zal de dame in kwestie geërgerd raken, zelfs defensief worden, of in het meest erge geval zal ze je afwijzen. Indien dit zou gebeuren, dan zou dat betekenen dat flirten een nogal onaangename ervaring zou worden. Aan de andere kant, wanneer je echt snapt op welke manier je het wel aan dient te pakken, dan kun je iedere flirt laten worden tot dat wat je graag zou willen: een luchtige, leuke manier van communiceren met een enigszins seksuele vibe en een vriendelijke manier van beoordeling van de mondelinge aantrekkingskracht.

1. Flirten is luchtig en leuk en niemand zal aan de leeuwen worden gevoerd

Zodra ik het woord ‘flirten’ hoor, dan denk ik aan geestig, lachend gebabbel, glimlachen, goede gevoelens hebben, een lichte seksuele spanning en in het bijzonder: geen specifieke uitkomst. Het kan een leuke opmaat zijn voor een vrijblijvende vrijpartij, een vaste relatie of gewoon helemaal niets, geen van deze zaken zullen echter een goede flirt weten te maken of te breken. De enige twee ingrediënten die een goede flirt immers nodig heeft zijn het “goede” en “het flirten“. Dat is wat het is en op het moment dat je het flirten goed doet, dan zou het geen stressop hoeven te leveren.

2. Het doel van flirten is om haar aan het lachen te maken

Een vrouw of meisje aan het lachen maken is de helft van de strijd die je dient te leveren om succesvol flirten tijdens een afspraakje. Hieronder hebben we een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om succesvol te kunnen flirten.

3. Alleen woorden zullen je niet helpen

Er wordt wel gezegd dat 93 procent van de communicatie non-verbaal is, met andere woorden: bestaat uit lichaamstaal, de toon waarop je spreekt en je gezichtsuitdrukkingen. Dit is overigens niet helemaal juist; probeer zelf maar eens 7 seconden met een vrouw te praten, en besteed vervolgens 93 seconden aan allerlei suggestieve manieren van communicatie en bijvoorbeeld het bewegen van je wenkbrauwen. De kans is groot dat je je gedrag al snel aan haar, of in het meest erge geval aan de politie, uit moet gaan leggen.

Maar ondanks dat de statistieken een beetje verwrongen zijn, zit er toch ook een kern van waarheid in de eerder genoemde stelling. Het gebruik van de juiste woorden zal je tot nu toe alleen maar met iemand in contact kunnen brengen; vaker wel dan niet, omdat de dingen die je zegt minder belangrijk zijn dan de manier waarop je dit doet.

Zie ook: romantische locaties waar je naartoe kan gaan met je partner! 

4. Lichaamstaal

Lichaamstaal is niet alleen de manier waarop je non-verbaal je interesse in een vrouw uitdrukt, maar eveneens hoe vrouwen hun interesse in jou tonen. Het zal je wellicht verbazen maar in 90 procent van de tijd, zijn vrouwen degenen die het initiatief nemen voor een romantische ontmoeting en dat doen ze met behulp van lichaamstaal. Op het ogenblik dat je er dan ook niet in slaagt om de lichaamstaal van een meisje of een vrouw goed te begrijpen, dan kan dat tot een ware datingramp leiden.

Wanneer je met een vrouw flirt, moet je non-verbale signalen uitzenden die haar laten weten dat je je seksueel tot haar aangetrokken voelt; in de praktijk zijn dit zelfs de enige signalen die je aanvankelijk af zou moeten geven. (Met andere woorden: niet naar een vrouw toelopen en plompverloren tegen haar zeggen: “Hallo, ik wil een seksdate met je.”)

Het staat vast dat 90 procent van de tijd het vrouwen zijn die interesse tonen via lichaamstaal, maar wat zijn nu goede voorbeelden van een positieve vorm van lichaamstaal?

5. Het maken van oogcontact

Oogcontact is een simpele manier om te laten zien dat je in haar geïnteresseerd bent; maar zelfs meer dan dat want het is eveneens een eenvoudige manier om te kunnen peilen of ze jou ook wel ziet zitten. Wanneer ze geen oogcontact met je maakt, dan is de kans groot dat ze zich niet op haar gemak of voldoende ontspannen voelt. Oogcontact maken kan dan ook absoluut worden gezien als een manier om zeker te weten op er al dan niet een allesbepalende klik tussen jullie is.

6. Het belang van glimlachen

Glimlachen kan erg ontwapenend zijn en helpen om wat van de onhandigheid weg te nemen tijdens een eerste ontmoeting. Zorg er dus altijd voor dat je niet overdreven veel of abnormaal vaak glimlacht; in het beste geval zal ze dan immers denken dat je niet al te snugger bent en in het slechtste geval denkt ze wellicht dat je gewoon een griezel bent. Een glimlach kan echter ook enorm ontwapenend zijn en helpen om de situatie om zeep te helpen voor een geslaagde date. Probeer tijdens het maken van contact ook haar glimlach te peilen. Ga dus na of haar glimlach echt en oprecht of nep en gemaakt is, dit maakt het namelijk een stukje eenvoudiger om te weten te komen of ze al dan niet in jou geïnteresseerd is.

7. Lichaamshouding en zelfvertrouwen

Een goede lichaamshouding zorgt ervoor dat je zeker en vol zelfvertrouwen overkomt; met andere woorden, het laat haar zien dat je je positief voelt wanneer je haar benadert, wat aangeeft dat het voor haar eveneens prima zal zijn om zich positief op te stellen tijdens deze eerste ontmoeting. Wanneer jullie elkaar persoonlijk ontmoeten, dan dien je uiteraard de juiste stappen te zetten om vertrouwen uit te stralen door middel van je lichaamshouding

8. Gezichtsuitdrukkingen

Je dient overigens behoorlijk voorzichtig te zijn als het gaat om je gezichtsuitdrukkingen: laat deze je emoties weerspiegelen. Een heleboel mannen en jongens zal gewoon een glimlach op hun gezicht toveren gedurende het contact om de dame in kwestie een behaaglijk gevoel te geven. Maar in plaats daarvan doe je er beter aan om de uitdrukkingen op je gezicht te veranderen naar de dingen die ze doet. Als je iets afkeurt, dan hoef je dat dus niet te verbergen. Je bent er immers niet om haar een plezier te doen.

9. Spiegelen van gedrag

 

Volgens het Centrum voor Non-verbale Onderzoeken is het spiegelen van gedrag een cruciaal onderdeel van het datingproces. Voorbeelden van deze vorm van spiegelen zijn je benen kruisen in de richting van de ander nadat deze eerder hetzelfde heeft gedaan of een drankje drinken nadat ook zij een slok heeft genomen. Je moet je echter wel heel goed beseffen, en daar dus rekening mee houden, dat er slechts een dunne lijn zit tussen het gedrag van iemand spiegelen en iemand imiteren. Spiegelen van het gedrag van een ander kan dan ook worden gezien als een cruciaal onderdeel van de communicatie tussen twee singles.

10. De dingen die je zegt doen er echt toe

Sommige beoefenaars van de versierkunst zijn van mening dat je niet kunt stellen dat alles wat je zegt zinvol hoeft te zijn, zolang je maar weet dat je deze goed combineert met alle non-verbale aspecten, maar dat is nu precies een reden waarom je nooit naar dit soort mensen zou moeten luisteren. Inderdaad, woorden alleen zijn niet genoeg om succesvol met iemand te kunnen flirten, maar je kunt ook niet zomaar van alles uitkramen.

11. Houd het luchtig en aangenaam

Vergeet niet dat dit geen situatie is van leven of dood; het is een gesprek voeren met een mooie vrouw. Het moet dus aangenaam en leuk zijn, dus veel plezier ermee! Houd het gesprek luchtig, ga niet als een stormram te werk door direct al je gedachten over nucleaire proliferatie te gaan spuien, maar praat daar alleen over wanneer zij daarom vraagt. In alle andere gevallen kun jet beter over koetjes en kalfjes hebben.

Een succesvolle date begint altijd met een gesprek dat luchtig, leuk en aangenaam is. Je wilt namelijk liever niet overkomen als eigenwijs maar wel als grappig. Al moet je dat ook weer niet gaan overdrijven. Vrouwen zullen immers al snel afknappen door een ‘ik doe je een plezier door een praatje met je te maken’, net zoals ze dat zullen doen bij een ‘ik verdien het niet om met je te praten’. Denk echter niet aan “eigenwijs” in de zin van een pestkop uit de jaren 80; maar zie het in plaats daarvan meer als een licht overdreven gevoel van zelfvertrouwen. (En zeg haar evenmin om “meer te glimlachen“, vrouwen hebben daar immers een enorme hekel aan.)

12. Positief blijven ongeacht het uiteindelijke resultaat

Uiteraard zul je met een vrouw of meisje praten omdat je je tot haar aangetrokken voelt, maar laat deze interactie zelfvoorzienend zijn: zodra je plezier hebt met een leuke meid en je er niets verder van verwacht, dan zal de dame in kwestie er eveneens van genieten. Jullie zijn allebei op dezelfde plaats op dezelfde tijd, je ziet er goed uit en je hebt plezier van elkaars gezelschap! Dat is de reden waarom de meest voorname regel voor jou zal zijn om positief te blijven. Indien je kunt aanvaarden dat ze er is en dat ze een geweldige persoon is, dan ben je al een heel eind op de juiste weg!

13. Laat haar met jou flirten

Het is van erg groot belang dat je de vrouw ook met jou laat flirten! Er is een techniek in het boek Double Your Dating van David DeAngelo die je laat zien wat je in de eerste 5 minuten van de eerste ontmoeting dient te doen om jezelf te onderscheiden en de vrouw eerst met jou te laten flirten. Ik raad je dan ook ten zeerste aan dit boek eens te lezen.

Een goed teken dat ze terugflirt is als ze met haar haren begint te spelen. Het artikel van Wikipedia over flirten beschrijft dit fenomeen als een manier om de interesse te peilen of als een opmaat naar vrijblijvende seks. “In andere situaties”, zo gaat het artikel verder, “kan het simpelweg worden gedaan als direct vermaak, zonder de intentie om een ​​verdere relatie te ontwikkelen.” Volgens mij is dit de beste manier het aan te pakken: wanneer je eenmaal weet hoe je jezelf dient te vermaken in het gezelschap van een andere persoon, dan weet je eveneens op welke wijze je met een vrouw of meisje moet flirten waar je maar wilt. Er is altijd echter een hoeveelheid persoonlijke interesse bij betrokken, en je moet je dan ook niet bang voelen om dit te verhullen: maar laat het niet gevoelniet afpakken en probeer het gesprek een bepaalde richting in te sturen. Het enige resultaat dat je op dat moment en op die plaats wilt is namelijk het hebben van een geweldig gevoel.

14. Voel je sexy en laat haar zich ook zo voelen

Neem een sexy houding aan. Je weet dat namelijk best je sexy bent, en het maakt niet uit of ze erdoor wordt gegrepen, ongeacht of ze lesbisch of een gelukkige single is, ze voelt zich graag gewenst. Je bent in dan ook een positie om haar dat gevoel te geven. Je kunt het contact met een erg simpele openingszin als: “Hallo. Hoe heet je? ” beginnen. Je kunt eveneens een vraag aan haar stellen:” Je drinkt groene thee, toch? Dat vertelt me ​​veel over je persoonlijkheid. “Vertel haar dan echter niet wat het is. Vlak voordat je bij haar in de buurt bent kun je zachtjes voor jezelf gaan neuriën of zingen, dat zal namelijk de kloof tussen zwijgen en spreken prima overbruggen, je bent overigens al meteen weer overgeschakeld nar je ‘praatmodus’ zodra je je eerste woorden tegen haar zegt.

15. Plaag haar een beetje (maar negeer haar niet)

Speels een beetje plagen is een fantastische manier om het ijs te breken en haar aan het lachen en glimlachen te krijgen. Op het kogenblik dat ze iets zegt als “Mijn vrienden stuurden me naar de bar om hun drankjes te halen”, dan zou je kunnen antwoorden met “Jeetje, dat klinkt alsof ze even van je verlost willen zijn!” Het is tevens een uitstekend idee om haar tijdens het kletsen wat te plagen. Als alternatief zou je de situatie wat luchtiger kunnen maken en op save spelen door haar te beschuldigen van staren naar je kont, terwijl je een punt scoorde. Het belangrijkste hierbij is echter het non-verbale deel, dus zeg het met een glimlach om haar zo te laten weten dat je een grapje maakt.

Zorg er verder altijd voor dat je het geplaag niet overdrijft. Je probeert immers met haar te flirten, in plaats van haar te roasten. Nu we het er toch over hebben, ben je wellicht wel bekend met de term ‘beledigen’. Zo niet, dan is dit de manier waarop Wikipedia deze beschrijft: “Beledigen is een retorische strategie waarbij iemand een opzettelijk kwetsende, of een andere beledigende, opmerking maakt naar een andere persoon om zijn of haar zelfvertrouwen te ondermijnen op een manier algemeen onaanvaardbaar is.”

Waarom iemand zou denken dat je de genegenheid zou kunnen winnen van een vrouw door haar het gevoel te geven dat ze niets waard is, maar om de één of andere reden zetten bepaalde mensen toch erg hoog in op dit punt. Je moet je hier echt verre van houden, iemand beledigen is namelijk een grove en vernederende manier van doen, en nog belangrijker, het zal een averechtse uitwerking hebben. Een casestudie laat bijvoorbeeld zien dat ‘ gevoeligheid ‘ de op één na meest gewenste eigenschap is als het gaat om vrouwen, met de eigenschappen ‘eerlijkheid en betrouwbaarheid ‘ op de eerste plaats. Dit zijn dus de tegengestelde eigenschappen van beledigend zijn.

16. Speelse uitspraken met een dubbele betekenis gebruiken

Uitspraken die twee betekenissen kunnen hebben: formeel passend en seksueel suggestief. Zij heeft het over haar accommodatie tijdens een vakantie: “Ik verbleef ergens daar beneden.” Dan zeg jij bijvoorbeeld: “Daar beneden? Jij stoute meid! “Ga op zoek naar kansen om op een speelse manier seksuele toespelingen in een gesprek op te kunnen nemen, wanneer je er goed over nadenkt, dan zul je versteld staan ​​hoeveel dingen je “per ongeluk” verkeerd kunt interpreteren en kunt zien als seksuele toespelingen. Je kunt op een gegeven ogenblik tegen haar zeggen: “Ik weet maar al te goed dat ik lekker bent, maar stop alsjeblieft je constante toespelingen. Ik ben niet zo gemakkelijk te versieren.”

17. Geef haar (in eerste instantie) geen complimentjes

Een van de regels is om haar niet direct een compliment te maken, ze weet immers al dat je geïnteresseerd in haar bent. Een heleboel mannen en jongens denkt dat ze een vrouw complimentjes dienen te maken om deze interesse nog eens extra duidelijk te maken en te bevestigen dat ze werkelijk seksueel aantrekkelijk zijn. Ondanks dat je eerlijkheid zeker wordt gewaardeerd, is het eveneens overdreven; dat weet ze ook al. Bovendien zal ze direct doorhebben dat het compliment enkel en alleen gebaseerd is op het feit dat je haar wilt versieren.

Een deel van het plezier van het flirten wordt gevormd door de impliciete erkenning dat beide personen elkaar aantrekkelijk vinden. Op het ogenblik dat je dit expliciet vermeldt, dan lijkt het alsof je iemand een verjaardagscadeau geeft en op voorhand al aankondigt met de woorden ‘Het is een boek’ dit gedrag zal het verrassingseffect uit de ontmoeting halen.

18. Een paar wijze woorden over zelfvertrouwen

Een groot aantal mensen worstelt nog steeds met het flirten omdat ze denken dat ze de zelfverzekerdheid missen om dit effectief te kunnen doen. Het is waar dat de bovenstaande tips en adviezen echt alleen werken op het moment dat je jezelf als zelfverzekerd kunt presenteren:; anders zijn de resultaten vaak een stuk minder dan verwacht. (Waarschijnlijk zullen ze zich ergens tussen “ongemakkelijk” en “nachtmerrieachtig” bevinden, als ik het zou moeten aanduiden.)

Dit zou normaal gesproken het moment zijn waarop ik een buitengewoon eenvoudige aanpak op je los zou moeten laten die je op een magische manier een grenzeloze mate van zelfvertrouwen in zou moeten boezemen. Helaas is dat niet de manier waarop zelfvertrouwen werkt; het is maar één van die dingen die met de tijd zal komen en, inderdaad, door veel ervaring op te doen in de praktijk. Wanneer je geen zelfvertrouwen hebt, dan is het enige wat je kunt doen het faken totdat je het wel echt hebt.

Om succes te kunnen hebben, zul je dus moeten oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat kan in het begin wellicht een beetje lastig en ongemakkelijk aanvoelen, maar ik verzeker je dat het dat zeker niet is. Zelfvertrouwen is voor geen enkel mens namelijk vanzelfsprekend en iedereen heeft op een zeker ogenblik moment in zijn (of haar) leven wel een keer moeten doen alsof dit zelfvertrouwen wel aanwezig was. Sommige mensen beginnen met dit proces overigens eerder dan anderen. Maar hoe vaker je faket, hoe minder je nodig hebt om het te faken. Door echter gebruik te maken van de dingen die we in dit artikel hebben besproken, kun je vol zelfvertrouwen beginnen met flirten, verleiden en, nog belangrijker, met een heleboel plezier te hebben terwijl je steeds meer ervaring opdoet.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends