Het kan soms behoorlijk lastig zijn om weer single te zijn, zeker wanneer je net een langdurige relatie achter de rug hebt, en het kan zelfs aanvoelen alsof je helemaal opnieuw moet beginnen als het gaat om het leren kennen van potentiële dates. Doorgaans duurt het namelijk weleven voordat je over de relatiebreuk heen bent. Pas dan zul je ook weer de moed op kunnen brengen om je beter te gaan kleden en je lichaam weer in vorm te brengen, maar desondanks heb je meestal geen flauw idee hoe je het verder aan dient te pakken of waar je leuke vrouwen zou kunnen ontmoeten. Dit wordt helemaal een probleem wanner je het niet leuk vindt om naar bars en clubs te gaan .”

Maar ongeacht of je nu pas single bent geworden en uit een langdurige relatie komt of je helemaal geen ervaring hebt met het ontmoeten van vrouwen en je je sociale vaardigheden nog verder moet ontwikkelen (en daar dus mee aan het oefenen bent), je zult in beide gevallen je netwerk uit moeten gaan breiden en vrouwen leren kennen. Kortom: je zult te maken krijgen met een veel voorkomend dilemma, maar wat er ook gebeurt, de situatie waarin je je bevindt, zal ervoor zorgen dat je ooit een begin dient te maken met deze uitdaging.

Wat de reden ook is, er is nooit een beter moment dan nu om de eerste stap te zetten en te proberen om leuke vrouwen te ontmoeten. Wanneer het weer goed is en je bovendien het geluk hebt om in een bruisende stad te wonen, of wellicht in een dorp waar van alles en nog wat te doen is, dan zal de kans groot zijn dat je een behoorlijk aantal interessante vrouwen kunt leren kennen. Wellicht springt er zelfs een vonk over waardoor een leuk contact uiteindelijk eindigt met een nieuwe vriendin aan je zijde. De vraag is bij de meeste mannen echter: “waar moet ik beginnen, wat zijn de beste plaatsen om vrouwen te ontmoeten?”

Gelukkig kan ik je vertellen dat je vandaag een geluksdag hebt, en wel om de volgende reden: om je een handje te helpen, bij het uitzoeken van de plaatsen waar je je speurtocht naar leuke dames wilt beginnen, heb ik een uitgebreide lijst voor je samengesteld van de beste locaties om vrouwen op andere plaatsen dan in een bar en een club te kunnen ontmoeten en op die manier je sociale netwerk verder uit te breiden, nieuwe vriendschappen te sluiten en in het bijzonder vrouwen te ontmoeten.

Op het moment dat je immers geen liefhebber bent van het bezoeken van bars en clubs, dan zou je kunnen denken dat je kansen een stuk kleiner zijn geworden op het leren kennen van leuke vrouwen. Maak je echter geen zorgen want er zijn nog genoeg andere plaatsen, zoals ik je op de volgende lijst laat zien, waar je je sociale en datingnetwerk verder uit kunt breiden of zelfs helemaal opnieuw op kunt zetten. Een heleboel mannen maken echter de fout door rechtstreeks het nachtleven in te duiken, of ze nu net een lange relatie achter de rug hebben of ze nog helemaal geen enkele datingervaring hebben. Dat is erg begrijpelijk, want het is een prima afleiding en een vrij snelle oplossing om de vervelende emoties die bij een relatiebreuk komen kijken (tijdelijk) uit je hoofd te bannen. Bovendien zullen de meeste conventionele adviezen op het gebied van dating zowel mannen als vrouwen strategieën en tactieken aanraden die hen leren op welke manier ze kunnen communiceren en elkaar kunnen verleiden in het nachtleven, zoals in een bar, een café of een club.

Het proberen om een ​​vrouw beter te leren kennen die je in een drukke bar hebt ontmoet, kent een heleboel aspecten en omstandigheden die je zelf niet in de hand hebt. Zo zul je bijvoorbeeld eerst de omgeving dienen te verkennen waarin de persoon zich bevindt waar je in geïnteresseerd bent, om zo uit te vinden hoe je met haar vriendengroep om kunt gaan, maar eveneens om te achterhalen of ze single is. Verder moet je haar gaan benaderen met een goede openingszin die zeker haar aandacht zal weten te trekken en tevens de last op je schouders moeten nemen van de sociale druk die komt kijken op het moment dat je probeert om een gesprek te voeren in een runmoerige omgeving. Niet echt de meest ideale plaats dus om iemand te leren kennen, een hechtere band mee op te bouwen en jezelf op de lange termijn van een vriendin te voorzien.

Zie ook: romantische locaties voor je eerste date

Zonder twijfel zijn de volgende plaatsen de 20 beste locaties om leuke vrouwen te ontmoeten:

1. Doe aan lichaamsbeweging

Als je een iemand bent die veel aan lichaamsbeweging of sport doet, of die probeert om weer in vorm te komen, dan kun je twee vliegen in klap slaan door gewoon lid te worden van een sportclub, een amateur sportcompetitie of wellicht zelfs lid worden van een hardloopclub wanneer je dol op hardlopen bent. Het mooie van lid worden van dergelijke clubs, behalve het ontmoeten van gelijkgestemde mensen (wanneer je een work out krijgt of wanneer je ervan houdt om lichamelijk actief te zijn), je ook op een verantwoorde manier in vorm kunt komen, en tevens je sociale netwerk uit te breiden omdat dergelijke trainingen doorgaans druk bezocht worden door fitte en aantrekkelijke vrouwen die op zoek zijn naar een zowel een goede work out als naar de nodige gezelligheid.

Bovendien zou ik, uit eigen ervaring, nog toe willen voegen dat vanwege het groepsgevoel en het aanwezige supportsysteem je meer kans hebt om je fitnessdoelen vast te houden en uiteindelijk te behalen. Dit heeft ermee te maken dat je dingen doet samen andere mensen die hetzelfde doormaken als jij. Ze zullen je niet alleen kunnen steunen, maar vaak ook handige tips en adviezen kunnen geven. Door samen aan je fitnessdoelen te werken, zal er tevens een hechtere band ontstaan met de overige leden (wat de kans op een contact met een leuke dame eveneens zal bevorderen).

2. Ga vrijwilligerswerk doen

Als je het type persoon bent dat het leuk vindt om goede dingen voor anderen te doen en je oprecht van andere mensen houdt, dan is vrijwilligerswerk één van de beste manieren om vrouwen te ontmoeten. Het is namelijk niet alleen maar een pluspunt om te kunnen laten zien dat je iets terug wilt doen voor de gemeenschap waarin je leeft, maar tevens kun je een vrouw die je leuk vindt tonen wat voor soort persoon je bent door je tijd te geven aan een zaak waar je oprecht om geeft en je manieren weet te vinden om mensen in nood mee te kunnen helpen. In het geval dat je nog niet weet welke goede doelen je belangrijk vindt of wat je precies zou kunnen doen, dan raad ik je aan om een ​​lijstje op te stellen van dingen waar je oprecht om geeft of, wanneer je nog altijd geen idee hebt, dan kun je online op zoek gaan naar goede doelen bij je in de buurt.

3. Ga danslessen volgen

Het volgen van danslessen zou je uit je comfortzone kunnen halen, maar wanneer je het meeste uit je sociale- en datingleven wilt halen, dan is het essentieel om uit je schulp te kruipen. Behalve weer een andere leuke manier om jezelf in een betere conditie te krijgen, heeft leren dansen ook een aantal belangrijke sociale voordelen. Denkmaar eens aan het maken van indruk op je vrienden, familie en wanneer je met een dame op date bent. Verder is het een erg leuke manier om nieuwe vrouwen te leren kennen en voor de mannen die zich ongemakkelijk voelen bij het aanraken (zoals vaak gebeurt tijdens het flirten en verleiden) kan het volgen van danslessen een enorme steun zijn.

Op het ogenblik dat je niet zeker weet waar je dient te beginnen of welke specifieke dansstijl je wilt graag zou willen leren, dan raad ik aan om veel mogelijke stijlen een keertje uit te proberen totdat je de meest geschikte dansstijl hebt gevonden. Uiteraard kun je je ook altijd focussen op dansstijlen waarbij in paren wordt gedanst, zoals salsa, ballroom dansen, foxtrot, tango en dergelijke. Online kun je waarschijnlijk al een heleboel informatie vinden over de mogelijkheden bij dansscholen bij je in de buurt.

4. Volg een ​​kookles

Behalve het maken van vrij slechte omeletten, kan ik je verder niet veel vertellen voor wat betreft mijn kookvaardigheid. Ik zit ergens tussen een magnetronkok en een creatieve, afhaalmaaltijden opwarmende chef-kok in. Na te hebben geëxperimenteerd met mijn culinaire kunst- en vliegwerk, heb ik geleerd dat goed eten het enige is op aarde dat mensen bij elkaar weet te brengen, ongeacht de achtergrond van iemand. Ik kan je vertellen dat kooklessen er niet alleen voor zorgen dat je interessante mensen uit alle lagen van de bevolking kunt leren kennen, maar het tevens een leuke manier is om niet alleen te leren opwarmen als je in de keuken aan de slag gaat.

Bovendien is het volgen van kooklessen een uitgelezen manier om kennis te maken en in contact te komen met vrouwen. Indien je een fijnproever bent en wilt weten waar je kooklessen bij je in de buurt kunt volgen, dan kun je ook nu weer gemakkelijk het internet raadplegen om leuke locaties te vinden.

5. Volg acteer- en/of improvisatielessen

Een paar jaar geleden nam ik een deel aan een improvisatiecursus om net even wat creatiever te kunnen denken, maar ook me zo beter voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en de onzekere gedachten uit mijn hoofd te zetten op momenten dat ik met andere mensen communiceer. Behalve deze extra vaardigheden die ik toe kon voegen aan mijn sociale toolkit, heb ik tijdens deze lessen niet alleen mijn huidige vriendin, maar ook nog enkele andere leuke mensen leren kennen.

Mijn vriend en ik waren de enige twee mannen in deze klas met tien cursisten, terwijl de andere acht allemaal vrouwen waren. Net zoals de eerder genoemde opties, zijn ook dit soort lessen specifiek ontwikkeld om de sociale communicatie over en weer tussen mensen verder uit te bouwen. Online is een heleboel informatie te vinden over de plaatsen bij je in de buurt waar je acteer- en/of improvisatielessen kunt volgen.

6. Volg muzieklessen

Net zoals bij acteren en improviseren, geldt ook nu weer dat deze lessen bedoeld zijn om mensen met elkaar in contact te laten komen, een netwerk op te bouwen of uit te breiden en tevens hun vaardigheden te verbeteren. Ongeacht of je nu wilt leren zingen, je lid worden van een koor, muziek wilt gaan produceren, een band wilt beginnen of gewoon graag wilt leren hoe je een bepaald muziekinstrument dient te bespelen, dit zijn waarschijnlijk de beste opties als het gaat om vrouwen te ontmoeten

7. Ga naar sociale evenementen

Ongeacht of het evenement nu bedoeld is om te netwerken, gehouden wordt door een organisatie die zich inzet voor jonge professionals, in het leven is geroepen voor fondsenwerving of een goed doel, een groot aantal van deze sociale evenementen zal vrouwen aan weten te trekken en je daarom een sociale omgeving kunnen bieden waarin je gemakkelijk met vrijwel iedereen een gesprekje aan kunt knopen. De meeste mensen gaan naar dergelijke sociale evenementen om nieuwe vrienden te maken en hun sociale netwerk verder uit te breiden. Wanneer je dit ook van plan bent om te gaan doen, dan moet je er echter voor zorgen dat je zelfverzekerd, flexibel en vooral sociaal overkomt op de overige bezoekers.

Indien je niet zeker weet hoe je dit soort evenementen kunt vinden, dan kun je (net zoals bij het vinden van vrijwilligerswerk) een lijst met goede doelen en organisaties maken die belang voor je zijn en waar je werkelijk in geïnteresseerd bent.

8. Bezoek een concert

Net zoals eten weet muziek mensen keer op keer weer te verbinden. Ongeacht of je nu van klassieke muziek, pop of hiphop houdt, het mooie van muziek is dat er verschillende genres zijn voor uiteenlopende persoonlijkheden en smaken. Concerten, shows en muziekfestivals zijn dan ook allemaal fantastische plaatsen om sociale contacten te leggen en vrouwen te ontmoeten. Een goed moment om een praatje te maken met andere mensen is wanneer je in de rij staat voor de show of wanneer je je in de zaal bevindt vlak voordat het optreden gaat beginnen. Natuurlijk kun je beter geen gesprek met een vrouw aangaan tijdens het concert. Waarschijnlijk is zij, net als jij, namelijk gekomen omdat ze geïnteresseerd is in het optreden. Als het een show betreft waarbij het publiek kan dansen, dan is het fantastisch wanneer je mijn eerdere advies op hebt gevolgd door danslessen te volgen, dan kun daar absoluut profijt van hebben.

Vergeet echter in geen geval om plezier te hebben en zorg ervoor dat je alert blijft zodat je dus niet probeert te grinden voor een dame of als die enorme engerd op haar overkomt omdat je vanachter een vrouw allerlei zwaaiende bewegingen maakt. Voor meer informatie over concerten die bij jou in de buurt worden gegeven, kun je ook nu weer het internet raadplegen.

9. Ga naar één of ander feestje

Ongeacht of je er nu voor kiest om een intiem huisfeestje, een gezellig samenzijn of een barbecue wilt bezoeken, in alle gevallen geldt dat dit schitterende manieren zijn om vrouwen te ontmoeten. Indien je echter niet uit wordt genodigd voor feestjes, maar je hebt wel een sociaal netwerk op weten te bouwen, dan kun je natuurlijk ook altijd zelfs besluiten om een feestje te geven. Je kunt dan zelf bepalen hoe je feestje er precies uit gaat zien, hoeveel geld je eraan wilt spenderen, en wie je er allemaal voor uitnodigt.

10. Bezoek een hondenuitlaatgebied

Wanneer je de bezitter bent van een hond, als je een hondenliefhebber bent of als je wel wat frisse lucht kunt gebruiken, dan kun je samen met deze trouwe viervoeter een bezoekje brengen aan een hondenuitlaatgebied bij je in de buurt. Dit zijn immers prima plaatsen om vrouwen te ontmoeten. Niet alleen zijn honden vaak al snel de beste maatjes met elkaar, maar ook kunnen ze ervoor zorgen dat hun baasje sneller in contact komt met andere hondenbezitters. Door met je hond op stap te gaan, leg je dan ook erg gemakkelijk nieuwe sociale contacten en kun je nieuwe vrouwen ontmoeten.

Speel bijvoorbeeld even met haar hond, maak een praatje met haar en wellicht kun je zelfs een speelafspraakje voor de honden maken, terwijl jij een aangename tijd met haar doorbrengt. De website van de gemeente waarin je woont, heeft vaak een duidelijke aanduiding van de plaatsen waar honden uitgelaten mogen worden.

Zie ook: welke hond past bij mijn profiel? 

11. Bezoek een koffiebar

Koffiebars zijn uitstekende plaatsen om vrouwen te ontmoeten, zeker als je jezelf rekent tot de cafeïneverslaafden op aarde. Op werkdagen zie je er immers hordes mensen werken op hun laptops en tablets. Dis ongeacht of je nu een student bent, een forens bent die op enige afstand van huis werkzaam is of als je een schrijver bent, dan ik je zeker aanraden om een koffiebar te bezoeken omdat dit waarschijnlijk de meest onderbenutte manier is om met leuke vrouwen kennis te maken.

Zodra je een vrouw ziet waar je in geïnteresseerd bent en het erg druk is in de koffiebar, dan kun je haar vragen of je aan haar tafel mag komen zitten, want de zaak zit overvol. Natuurlijk kun je ook gewoon naast haar plaatsnemen als er een plekje vrij si en vraag haar dan bijvoorbeeld of ze weet wat het wifi-wachtwoord is, ze haar telefoonoplader even aan je uit wil lenen of wat ze je aanbeveelt wanneer je je niet in een Starbucks of andere grote keten betreft waar je op dat moment bent. Je moet er echter wel altijd goed opletten dat ze er niet gestresst uitziet, volledig op wordt geslokt door de dingen die ze aan het doen is of een telefoongesprek voert. In dat soort situaties dien je creatief te zijn en bijvoorbeeld direct een gesprek aan te knopen over wat ze aan het doen is (bloggen, lezen, studeren en die soort dingen.) In de meeste grotere plaatsen is altijd wel een koffiebar te vinden, dus zal het je waarschijnlijk niet veel moeite kosten om die bij jou in de buurt te achterhalen.

Zie ook: leuke lunchzaken in Gent en ontbijten in Brugge

12. Bezoek de supermarkt

Om een ​​onverklaarbare reden, en in het bijzonder wanneer ik aan het shoppen ben of als ik boodschappen doe, dan slaagde ik er altijd in om de mooiste vrouwen in de plaatselijke winkels en supermarkten te ontmoeten. Het is echter niet heel moeilijk om als engerd voor de dag te komen op het ogenblik dat je de mooie brunette op de afdeling diepvriesmaaltijden probeert te verleiden tot een praatje, dus de beste tip die ik je kan geven, is om geen opmerkingen of woordspelingen te gebruiken.

Zeker niet als deze ook een seksuele lading kunnen hebben. Het beste moment om te socializen met een vrouw in de plaatselijke supermarkt is in de wachtrij voor een kassa bent of wanneer je staat te wachten omdat de slager een vers stuk vlees voor je aan het snijden is. Uiteraard kun je ook altijd een babbeltje maken met een knappe winkelbediende of caissière als je toch in de supermarkt bent.

13. Reis met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer kan één van de meest lastige plekken zijn om een ​​gesprek met een vrouw aan te knopen, maar tevens een optie die meer dan de moeite waard kan zijn om het eens te proberen. Het klinkt nogal ironisch omdat je tijdens de drukke spits zomaar in de bus of de trein naast een vrouw zou kunnen zitten voor het eerstvolgende uur.

Er zijn in dat geval meer dan genoeg mogelijkheden om met haar een praatje te maken, maar het van cruciaal belangrijk dat je altijd rekening houdt met haar gevoelens, persoonlijke ruimte en comfort. Het is immers niet moeilijk om over te komen als een enge kerel wanneer je je niet voldoende bewust bent van dit soort zaken

14. Bezoek galerijen en kunstmusea

Wanneer je een liefhebber bent van kunst of je wanneer in contact wilt komen met je innerlijke creativiteit, dan is het museum één ​​van de beste plaatsen om beschaafde, intelligente en verfijnde vrouwen te ontmoeten. Een van de beste aspecten van kunst is de openheid voor interpretatie, zodat je dus niet bang hoeft te zijn als je met een vrouw een praatje wilt maken, terwijl ze zich helemaal heeft verdiept in de beleving van een bepaald kunstwerk. Musea en kunstgalerijen zijn in de regel onderbelicht dus kun je prima wat onderzoek doen voordat je de expositie gaat bekijken.

De meeste musea en galerijen organiseren bovendien geregeld evenementen met livemuziek, gratis eten en donaties aan allerlei goede doelen. Om erachter te komen waar er bij je in de buurt interessante musea en/of galerijen te vinden zijn, doe je er verstandig aan om even op deze zoektermen te googlen.

15. Neem deel aan politieke campagnes

Politiek is altijd een gevoelig onderwerp bij het gros van de mensen die op je pad zullen komen, maar wanneer je van nature een nieuwsgierig persoon bent en je ook werkelijk interesse hebt in politiek, dan raad ik je zeker aan om wat van je tijd vrij te maken om je plaatselijke schepen, burgemeester of welk publiek figuur dan ook te helpen als het gaat om het bereiken van politieke doelen.

Ik identificeer me echter niet met een specifieke politieke partij, maar in het verleden heb ik wel eens aangeboden om campagne te voeren voor meerdere politici. Indien je werkelijk gepassioneerd bent ten aanzien van politiek, dan is dit een fantastische manier om te netwerken en zelfs om leuke vrouwen te ontmoeten die bovenal geïnteresseerd zijn in dezelfde politieke doelen waar je voor staat.

16. Bezoek een wijnproeverij

Op het moment dat je al een wijnkenner bent, of wanneer je juist meer wilt leren over wijn, dan zijn wijnproeverijen fantastische plekken om nieuwe mensen te leren kennen en echte, intelligente gesprekken met vrouwen aan te knopen. Zeker wanneer je deze gesprekken vergelijkt met de praatjes die je in een gewone bar of een nachtclub aan zult gaan. Door de zoekmachine van Google te gebruiken, kun je in enkele minuten achterhalen waar en wanneer er bij jou in de buurt wijnproeverijen gehouden worden en op welke wijze je je daarvoor in kunt schrijven.

17. Deelnemen aan speed dating- en singlesevenementen

Een beetje minder conventioneel, maar desondanks toch zeker aan te raden om een keertje te proberen. Uit eigen ervaring kan ik je immers zeggen dat speed daten een prima manier is om nieuwe mensen te leren kennen en leuke vrouwen te ontmoeten (en dat alles in een rap tempo. Het beste van speed daten is dat wanneer het onverhoopt niet lukt, of wanneer je gewoon geen klik hebt met de persoon die tegenover je zit, je direct weer kunt worden gematcht aan een andere kandidate. Speed ​​dating evenementen zullen in de regel gebruikmaken van vragenlijsten of enquêtes die je in kunt vullen om je te matchen met kandidaten met dezelfde interesses en eigenschappen.

Zie ook: waar kan je speeddaten in Brussel?

Indien je niet van de gebruikte opzet houdt en liever gaat voor spontaniteit, dan raad ik je aan om het gewoon eens uit te proberen en te socializen met zoveel mogelijk vrouwen, zelfs wanneer ze niet voldoen aan het ideaalbeeld dat je hebt van een dame. Ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat de meeste dates die ik heb gehad doorgaans waren gebaseerd op de contacten die ik met vrouwen heb gelegd voor een dergelijk evenement en het grappigste van alles is dat ik tijdens het speed daten nooit met hen werd gematcht. Vandaag de dag worden in steeds meer steden, vooral de wat grotere, geregeld speed dating of singlesevenementen georganiseerd waar online vaak een heleboel informatie te vinden zal zijn. Maar je zou eveneens op zoek kunnen gaan naar andere evenementen waar veel singles op af zullen komen, zoals een happy hour, cruises voor vrijgezellen en dergelijke.

18. Bezoek een boeksigneersessie of de plaatselijke boekwinkel

Indien je jezelf graag betiteld als een fervent boekenwurm, of wanneer je gewoonweg dol bent op lezen, dan zijn boeksigneersessie en boekwinkels waarschijnlijk de beste plaatsen om intellectueel nieuwsgierige vrouwen te kunnen ontmoeten. Ik raad je dan ook aan om de berichten over evenementen van je lokale boekhandel goed in de gaten te houden, zodat je kunt zien welke beroemde schrijver binnenkort een bezoek zal brengen aan de winkel bij jou in de buurt.

19. Neem deel aan religieuze- of spirituele activiteiten

Op het moment dat je een religieus- of spiritueel ingesteld persoon bent, dan kan ik je absoluut aanraden om zoveel mogelijk betrokkenheid te tonen bij je je geloofsgemeenschap, zoals je kerk, tempel, synagoge of moskee. Verder zou je wellicht zelf sociale evenementen en activiteiten van je meditatiegroep kunnen ondersteunen en zo in contact komen met gelijkgestemden en geïnteresseerden.

20. Bezoek een stand up comedyvoorstelling, poëziewedstrijd of talentenjacht

Wanneer je in contact wilt komen met je innerlijke comedian of op het moment dat je wilt zien hoe verschillende dichters zich uit weten te drukken, dan zijn dergelijke evenementen je uitgelezen kans om in contact te komen met de overige bezoekers (doorgaans afkomstig uit alle lagen van de bevolking) en om leuke vrouwen te leren kennen.

Zo, nu ben je een beetje beter op de hoogte van een aantal uiteenlopende plaatsen waar je leuke vrouwen tegen het lijf zou kunnen lopen. Je hoeft dus niet langer alleen maar de bars en clubs rond te hangen om hen te ontmoeten en te verleiden.

Ze Magazine - Lifestyle trends