HomeDatingDatingtips8 grote verschillen tussen verliefd zijn of houden van iemand

8 grote verschillen tussen verliefd zijn of houden van iemand

Het is niet eenvoudig om het verschil te zien tussen van iemand houden en verliefd op hem, of haar, zijn, in het bijzonder wanneer liefde iets nieuws voor je is. Het houden van iemand kan bovendien even heftig en gedreven voelen, en op dezelfde manier worden genoten als in de liefde, maar het uiteindelijke gevoel is echter volkomen anders. Indien je zin hebt in de magie en de welbekende vlinders die horen bij je liefdesleven, dan is het van groot belang om de verschillen tussen houden van en verliefd zijn te leren herkennen.

Op het moment dat je ooit een relatie met iemand hebt verbroken waar je aanvankelijk van dacht dat dit de ware voor je was, dan zul je je zeker kunnen herkennen in de volgende lijst van 8 voorbeelden van hoe het houden van iemand niet hetzelfde is als het verliefd zijn op deze persoon.

Wat zijn de verschillen?

  1. Van iemand houden is een keuze, verliefd zijn is dat echter niet. Je kunt ervoor kiezen om van iemand te houden. Je kunt immers besluiten dat je zijn, of haar, beste eigenschappen wilt zien, hem, of haar, waarderen voor de persoon die het is en een ondersteunende partner voor deze persoon zijn. Je kunt er eveneens voor kiezen om te stoppen met van iemand te houden, weg te gaan en hem of haar te vergeten. Verliefd zijn is daarentegen geen keuze die je kunt maken. Het is iets dat zomaar kan gebeuren zonder dat het jouw bedoeling was of goedkeuring had, en het is niet iets waar je van weg kunt lopen. Op het ogenblik dat je namelijk weggaat, zul je het gevoel hebben verliefd op jezelf te zijn.
  2. Houden van iemand wil zeggen dat je wilt dat het goed met jullie gaat, verliefd zijn betekent echter dat hij, of zij, op de eerste plaats komt te staan. Uiteraard wil je dat het met de persoon van wie je houdt het goed gaat, maar ben je eigenlijk wel bereid om alle nodige offers te brengen om dat ook te laten gebeuren? Wanneer je verliefd bent, dan zet je elkaars behoeften op de eerste plaats omdat jouw geluk verbonden is met dat van hem, of haar. Wellicht werkt hij een beetje extra in om meer geld te verdienen zodat jij je opleiding af kunt maken, of wellicht maak je een extra ochtendwandeling met de hond omdat hij het nodig heeft om even uit te slapen. Zodra je elkaars behoeften op de eerste plaats stelt, dan bereik je meer dan wanneer ieder voor zich aan de slag gaat.
  3. Houden van is van voorbijgaande aard, verliefd zijn is voor altijd.Houden van kan op letterlijk ieder moment eindigen. Hij kan iets vervelends doen, of jullie krijgen een vervelende ruzie of je zit een beetje in een dip, en dan BOEM. Je houdt niet meer van hem. Verliefd zijn is echter niet zo wispelturig. Verliefdheid blijft aanwezig tijdens ruzies, de tijdelijke breakups en de volledig opgeblazen relatiecrisis. Zodra de fase van de wittebroodsweken voorbij is en het leven een beetje meer zijn normale gang gaat, dan zal alleen de relatie waarin je echt verliefd bent een gelukkige zijn. Je hebt dan immers geen voortdurende opwinding nodig, omdat je gevoelens ook echt zijn zonder deze trigger.
  4. Van iemand houden wil zeggen dat je hem, of haar, nodig hebt, verliefd zijn betekent dat je deze persoon nodig hebt om gelukkig te zijn.Wanneer je van iemand houdt, dan wil je altijd dat hij, of zij, er altijd is. Je hunkert naar deze persoon. Je wilt dat hij, of zij, meer bij je is dan wie of wat dan ook. Op het ogenblik dat je verliefd bent, dan wil je dat deze persoon een gelukkig, evenwichtig leven heeft, wat betekent dat je soms wat tijd alleen met jezelf doorbrengt. Je wilt namelijk dat hij, of zij, tijd door kan brengen met vrienden of vriendinnen, wat me-time nodig heeft of tijd wil doorbrengen met ene hobby zonder jou. Gelukkig zijn is dus niet hetzelfde als altijd maar samen zijn.
  5. Van iemand houden is vluchtig, verliefd zijn is echter een constante stroom van gevoelens.Van iemand houden kan een enorm hoogtepunt zijn, maar gaat tevens gepaard met enorme dieptepunten. Verliefd zijn is een meer constante geluksstroom, maar dan van een meer algemeen gevoel van geluk op de lange termijn. De achtbaan waarin je terechtkomt als je van iemand houdt kan niet eeuwig blijven duren en enorme dieptepunten kunnen dan ook een verwoestende uitwerking hebben. De intensiteit van de hoogte- en dieptepunten is de reden waarom zoveel mensen het niet prettig vinden om van iemand te houden samen met een verliefdheid, maar de echte deal zal je nooit het gevoel kunnen geven dat je voor iemand valt en in vuur en vlam zult staan.
  6. Van iemand houden gaat over hoe hij, of zij, jou laat voelen, verliefd zijn gaat over hoe jij hem, of haar, zich laat voelen.Een veel voorkomend antwoord dat mensen geven als je hen vraagt waarom ze van iemand houden is: “Vanwege de manier hij/zij me laat voelen.” Dat is weliswaar een geldig antwoord, maar wanneer het er om gaat hoe je je voelt, dan ben je waarschijnlijk niet echt verliefd. Indien je van iemand houdt, dan ben je alleen maar bezig met hoe hij je geliefd, speciaal of gewaardeerd laat voelen. Verliefd zijn wil echter zeggen dat je je zorgen maakt over hoe je hem, of haar, zich geliefd kunt laten voelen, want dat is even goed van belang voor jou.
  7. Van iemand houden gaat over het hebben van een relatie, verliefd zijn is echter een partnerschap. Op het ogenblik dat je van iemand houdt, dan wil je dat deze persoon de jouwe is. Het is van belang om hem, of haar, te labelen. Je hebt deze persoon immers nodig om je vriend of vriendin te zijn en te zeggen dat hij, of zij, van jou is. Verliefd zijn gaat daarentegen over samen één willen zijn. Je geeft jezelf zoveel als je van de ander krijgt. Jullie twee zijn een partnerschap aangegaan, hebben een team gevormd en niemand is van iemand.
    Heb jij de liefde van je leven al gevonden?
  8. Van iemand houden is een zware strijd, verliefd zijn verloopt daarentegen moeiteloos. Je kunt mensen soms horen zeggen: “Het zou niet zo lastig moeten zijn.” En ze hebben volkomen gelijk, dat zou inderdaad niet zo moeten zijn. Vechten en alles aangrijpen om met elkaar verbonden te blijven en de vonk levendig te houden is niet hetzelfde als verliefd zijn. Je mag dan wellicht van deze persoon houden, maar het zal onvermijdelijk veranderen in een situatie waarin je denkt dat je dit je alleen maar een strijd oplevert. Ik zeg dus niet dat een relatie met iemand waar je verliefd op bent altijd geven simpel zal zijn, maar alleen dat het gevoel van verliefd zijn zonder enige moeite aanwezig zal blijven. Bepaalde momenten zullen eveneens moeilijk zijn, terwijl andere ogenblikken alles lijken te hebben wat je nodig hebt. Maar aan het einde van de donkere dagen, of de lastig door te komen maanden, zul je altijd weer het gevoel hebben dat je toch nog steeds verliefd bent op elkaar. Dat gevoel zal nooit enige moeite of inspanning kosten.
Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

73 REACTIES

Must Read