Vriendinnen zijn het meest kostbare bezit en die vriendschap zal je doorheen je leven leiden, vriendinnen zullen je steunen en raad geven. Ze nemen je op sleeptouw wanneer het eventjes wat minder met je gaat, keuren onverbiddelijk het lief waarmee je trouwen wil, zijn de motivatie in je zoektocht naar die perfecte job, nemen je kinderen van je over wanneer je er eventjes tussenuit moet ; vriendinnen begrijpen je zonder woorden.  Vriendschap tussen meiden moet gekoesterd en gevoed worden want het leven is druk druk druk !  Niemand die dat beter snapt dan… juist,  Vriendinnen !  Net daarom is het belangrijk om uitjes te plannen en quality time met je vriendinnen te spenderen om de batterijen weer op te laden.  Het hoeft geen dure bezigheid te worden, hoewel (window-) shoppen op de Brusselse Louisalaan zeker voor de nodige goeie vibes kan zorgen; het komt erop aan samen leuke dingen te doen voor ieders budget.

Klaar voor jullie volgende perfecte meidendag ?  Hier volgen enkele niet te versmaden tips ; let’s go girls !

1. Fun Run

Start to run met je vriendinnen is makkelijker dan zelf de motivatie te vinden om in beweging te komen.  Je staat altijd sterker in team ; je zal langer volhouden als je met je beste vriendinnen één of meerdere momenten in je agenda plant om samen een halfuurtje te gaan lopen of wandelen.   Stippel samen een leuke route uit, koppel het aan samen jullie sport-outfit uitkiezen, ga na de inspanning nog een heerlijke healthshake drinken en plan jullie goede doel.  Er worden het hele jaar door benefietparcours georganiseerd, denk maar aan « think pink », « run for life » ; hiervoor vind je vele tips op o.a. sport.be of google simpleweg « lopen voor het goede doel », en je vindt wat je zoekt in jouw buurt.

2. Denk out of the box

Tijdens jullie vele gesprekken valt het op hoeveel diversiteit in jullie persoonlijke belevingen zit, die je graag zou delen met elkaar. Dat kan gaan van een strandbar die je toevallig ontdekte, iemand in de groep die nog nooit Japans heeft gegeten, die ene vintage-winkel in een nabijgelegen dorp tot indoor-ski of de Lesse afvaren.  Gewoon leuke ervaringen waar je anderen van wil laten meegenieten.

3. Zoek de ondergaande zon

Zorg elk voor een snack en/of drankje, vul de koelbox of picknickmand, neem enkele plaids mee en trek naar een mooi plekje om de zon te zien ondergaan.  De zon zal sneller verdwijnen dan jullie conversaties, en door de rust die gecreëerd wordt zullen de topics automatisch een andere dimensie aannemen dan wanneer jullie op restaurant of café uitgaan.

4. Thelma en Louise…

Maar dan met een happy ending !  Zoek een leuke bestemming en maak een mini-roadtrip door een landelijke omgeving.  Zoek een passende sound-track, de stemming zit er zo in !

5.   Leuke uitdagingen

Verleg elkaars grenzen en daag elkaar uit om iets geks te doen, zoals een conversatie starten met die knappe kerel aan de bar ; van de hoogste duikplank in het zwembad springen, bungee-jumpen,….

6. Wellness

Wie wordt niet graag eens volledig in de watten gelegd, en niets zo fun als dit met een groep vriendinnen te doen.  Lekker relaxen in de sauna, met een glaasje fruitsap of cava, eventueel een ontbijtje, een heerlijke massage samen, en maar kletsen. Gegarandeerd een top-ervaring !

7. Ladies at the movies

Veel bioscopen houden op regelmatige basis een lady’s night. De film is meestal bijzaak, want de hapjes, drankjes en goodie-bags zorgen voor de juiste sfeer, en geef toe, een girl’s night out is uniek ; een goeie film bekijk je evengoed met je lief of kinderen.  In de zomer worden op vele plaatsen openlucht-filmavonden georganiseerd, neem jullie campingstoeltjes of een plaid mee ; wat hapjes en drankjes en geniet van het gevoel van nostalgie.

8. Wijnproeverij

De Chardonnay-mama’s ; wie heeft ze niet in de vriendinnengroep ?  Bij elke samenkomst hoort waarschijnlijk vaak een glaasje wijn, het kan tot een nieuw gemeenschappelijk interessepunt verheven worden terwijl jullie het glas op professionele wijze én met kennis van zaken heffen.  De meeste wijnhandelaars in je buurt organiseren minstens éénmaal per jaar een wine- tasting waar je je niet eens verplicht hoeft te voelen in je portemonnaie te tasten, maar gewoon samen kan genieten van nieuwe geuren en smaken.  Jullie kunnen een groepspot maken, een paar flessen kopen, en de herinnering zal nog lang blijven nasmaken.

9. Rommelmarkten, outlets en antiekveilingen

Heerlijk met z’n allen kuieren over de gezellige antiek- en rommelmarktjes, prullaria allerhande die verbazen en vaak hilarische anekdotes bovenhalen van je kindertijd en je oma’s interieur.  Misschien vinden jullie wel een beeldje of schilderij waar je – samen sterk – op kunt afbieden.

10. Mini-makeover

Hebben jullie een avondje-uit gepland ?  Tegenwoordig vind je in de meeste parfumeriezaken gespecialiseerde make-up artists die jullie met plezier tot ware diva’s zullen opmaken.  Daartegenover staat meestal wel een aankoop van een artikel, maar wie heeft ooit genoeg blush of mascara in haar beautycase ?  De toon van een geslaagde girl’s night out is alvast gezet !

11. Locale producenten ontdekken

Steeds vaker grijpen we naar biologische of locaal geproduceerde en ecologisch verantwoorde voeding.  We kopen onze eieren bij de buurman-boer, die toevallig ook af en toe hoevekippetjes verkoopt, boer Bas teelt onder bio-label en in de buurt z’n heerlijk verse seizoensgroenten, onze asperges halen we net over de grens ; allemaal leuke tips en weetjes om onder vriendinnen te delen en samen te ontdekken.

12. Smoothies en kokkerellen

Samen naar de locaal-producerende boeren en marktjes gaan is gezellig, maar dit combineren met onderling jullie favoriete receptjes uitwisselen en zelfs samen koken en experimenteren is de absolute max ; alvast mijn favoriete manier om het lekkerste uit de vriendschap te halen.

13. (Hot hot !) Yoga

Tijd om rust in lichaam en geest te brengen, we vergeten eventjes de snelheid waaraan het leven voorbij raast, en plannen een (twee-) wekelijks rustmomentje in om lekker te herbronnen.  Voor de die-hards onder jullie, check die hot-yoga out wanneer je naast de absolute Zen-vibe bekomen, ook nog die extra calorieën wil verbranden.

14. Verjaardagskalender

Hoe vaak nemen jullie je I-phone om unieke momenten vast te leggen, om ze af en toe bij de gepaste anecdotes weer op te zoeken ? Verjaardagen worden nooit over het hoofd gezien dankzij de facebook-reminders, maar wat als het persoonlijker kan ?   Maak er een avond van, leg al die foto’s bloot en selecteer de leukste om er een verjaardagskalender of foto-album van te maken ; een herinnering voor het leven van jullie meest fantastische en onvergeetlijke momenten samen.

15. Bowling

Brengt jullie terug in de tijd van de verjaardags- en foute personeelsfeestjes,  maar geef toe nooit te oud te zijn om multi-colourschoenen aan te trekken en een strike te scoren !   Hilariteit alom, en mooie plaatjes voor dat album.

16. Hit the road

Hebben jullie zin om er eens écht uit te vliegen voor een paar dagen ?  Check dan de vele sites met last-minute flights, zoek een leuk huisje of een leuk festival van jullie favoriete groep in, zeg maar Barcelona of Budapest, boek een short-ski of een city-trip, gewoon met vriendinnen onder elkaar.  Leuk als het weer meevalt, maar het allerbelangrijkste is dat jullie samen zijn, in de ergste sneeuwstorm, de gietende regen of de versmachtende hitte.  Bonding, girls.  De compliciteit van échte vriendinnen !

Ze Magazine - Lifestyle trends