Niet één van de slankste zijn, kan voor bepaalde personen een heus struikelblok vormen als het gaat om het leggen van nieuwe contacten. Voor de singles met een maatje meer kan daten, zelfs wanneer dit online gebeurt, voor behoorlijk wat onzekerheid en terughoudendheid zorgen. Ondanks dat er binnen de datingwereld al diverse websites te vinden zijn die speciaal gericht zijn op het in contact brengen van mensen met een maatje meer behoren of singles die juist vallen op een wat forser postuur.

Door je aan te melden op een datingsite die in het leven is geroepen voor online dating tussen, of met, singles met een maatje meer, dan leg je jezelf wel een zekere beperking op. Het aanbod aan geschikte datingkandidaten neem zo namelijk sterk af. Indien je je kans van slagen wilt vergroten, dan doe je er misschien beter aan om juist te kiezen voor een meer algemene datingsite (die dus niet direct selecteert op bepaalde uiterlijke kenmerken). Hier kun je namelijk in contact komen met een heleboel leden en is de kans op het ontmoeten van je perfecte date aanzienlijk toegenomen.

Bovenal hoef je, wanneer je een persoonlijk profiel gaat aanmaken op een datingsite, niet de nadruk te leggen op je maatje meer. Zeker wanneer je dit ziet als een minpunt, dan doe je er beter aan om juist je positieve kanten en eigenschappen in de schijnwerpers te zetten. Zo kom je niet alleen veel zelfverzekerder over, maar ook zullen potentiële kandidaten je eerder beter willen leren kennen zonder dat ze bewust bezig zijn met je lichaamsomvang.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een top drie samengesteld van datingsite die niet selecteren op uiterlijke kenmerken, en die dus uitermate geschikt zijn als je een single bent met een maatje meer. Bovendien stellen deze drie datingsites hun leden in staat om zowel te kiezen voor een gratis lidmaatschap als om te gaan voor een betaalde upgrade (zodat er werkelijk elke functie op de datingsite gebruik kan worden om contact te leggen met andere singles en de kans op een succesvolle date aanzienlijk groter wordt).

Verder is van de volgende drie datingsite bekend dat ze de veiligheid en de privacy van al hun leden hoog in het vaandel hebben staan. Dus zet je schroom opzij en ga ervoor. Door je gratis in te schrijven bij één of meerdere van deze datingsites heb je immers niets te verliezen, alleen maar te winnen. Waar wacht je dus nog op: zet de eerste stap en verbaas je over het grote aantal leuke, interessante en lieve datingkandidaten er aanwezig zijn. Voor je het weet heb je die interessante date, fijne vriendschap of zelfs liefde van je leven gevonden en lacht het geluk jullie toe.

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor dikkere singles. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date. Hierbij maakt het dus niet uit of je wat dikker bent of dat je als een slanke den door het leven gaat.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Bovendien wordt er niet specifiek geselecteerd op je lichaamsomvang en kun je dus ook als een single met een maatje meer hier prima daten.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als een single met een maatje meer in real life nieuwe mensen leren kennen.

Tips voor mensen met een maatje meer die willen daten

Er zijn veel singles met een maatje meer die zich afvragen of ze zich wel in de wereld van de dating zouden moeten storten, zelfs wanneer ze het alleen zijn meer dan beu zijn. Ze twijfelen aan zichzelf en zijn bang dat anderen hen niet als vol zien of hen alleen maar op hun uiterlijk zullen gaan beoordelen. Om deze singles een beetje op de juiste weg te helpen, hebben we hieronder een aantal tips voor hen op een rijtje gezet.

  • Werk aan je zelfvertrouwen: wanneer je wilt gaan daten is het goed dat je lekker in je vel zit en dat je een zekere mate van zelfvertrouwen uitstraalt. Indien jij geen probleem hebt met je maatje meer, dan kan het je doorgaans ook niet veel schelen wat een ander daar van vindt. Als je wat meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen, dan zou je om te beginnen een lijstje kunnen maken met daarop al je positieve kanten (en ja, dat zijn er ook bij jou een heleboel). Zo zul je al snel zien dat je meer bent dan alleen iemand met een maatje meer en dat je er echt wel mag zijn. Zodra een ander aangeeft dat je niet in zijn of haar ideaalbeeld past, haal dan je schouders op en verspil geen energie aan deze persoon. Er lopen immers nog een heleboel singles rond die niet enkel en alleen op zoek zijn naar een slanke den, maar naar een interessante en mooie persoonlijkheid. Al moeten we eerlijkheidshalve ook zeggen dat er ook talloze singles zijn die juist op zoek gaan naar een date met een maatje meer.
  • Kies de juiste kleding: iemand met een maatje meer zal al snel geneigd zijn om zijn of haar vetrolletjes weg te moffelen onder een wijd T-shirt of een slobbertrui, niet wetende dat op die manier het postuur nog breder zal lijken. Beter kies je dus voor niet te ruim vallende kleding (maar uiteraard ook geen kledingstukken die als een tweede huid om je lichaam zit gespannen). Daarnaast kun je met kleuren en designs gaan experimenteren en zien welke daarvan je lichaam er wat slanker uit laten zien. Er is bijvoorbeeld bekend dat zwarte- en diagonale prints je lichaam wat slanker doen ogen.
  • Leg niet de nadruk op je uiterlijk: ongeacht op welke manier je wilt gaan daten, benadruk in geen geval je maatje meer. Dit wil dus onder andere zeggen dat je er in je datingprofiel niet, of nauwelijks, woorden aan vuil hoeft te maken. Beter richt je je aandacht op je positieve kant, zoals je mooie ogen, je muzikaliteit of je geweldige gevoel voor humor. Je wilt immers dat iemand geïnteresseerd in je raakt vanwege je persoonlijkheid toch?
  • Niet iedereen houdt van een slanke den: ieder mens is uniek en dat is gewoonweg fantastisch. Dat betekent echter ook dat niet iedereen dezelfde smaak heeft, niet alleen op het gebied van eten, drinken, kleding en muziek, maar ook als het gaat om een ideale date of partner. Je moet dan ook zeker heel goed beseffen dat er een heleboel singles op zoek zijn naar een date met een maatje meer, of het uiterlijk van een date helemaal niet als prioriteit hebben gesteld. Wanneer iemand dus niet met je wil daten, denk dan: prima, er zijn nog zoveel meer vissen in de zee die ik aan de haak zou kunnen slaan en die me wel willen aanvaarden zoals ik ben.
  • Blijf helemaal jezelf: eigenlijk geldt dit voor iedereen die wil gaan daten, maar zeker ook wanneer je een maatje meer hebt dan de gemiddelde single. Ga dus geen foto’s bewerken voordat je deze op je profiel van een datingsite gaat plaatsen. Beter kies je een exemplaar waarop je er leuk uitziet en waar gewoonweg vanaf straalt dat je lekker in je vel zit. Door een bewerkte foto te plaatsen wek je immers valse verwachtingen en dat kan juist tegen je gaan werken als het uiteindelijk tot een persoonlijke ontmoeting komt met een geïnteresseerde single.

 Verder betekent helemaal jezelf blijven dat je tijdens een date je niet compleet anders moet gaan gedragen, dan dat je eigenlijk bent. Wanneer je een diner voor twee hebt geregeld, hoef je dus niet opeens voor een salade te kiezen terwijl je daar eigenlijk geen trek in hebt of heel de avond aan een watertje te nippen omdat er in andere drankjes te veel calorieën zouden zitten. Wanneer je de ware aan de haak hebt geslagen zal deze namelijk al snel merken dat je zo nu en dan ook zin hebt om iets lekkers te eten of te drinken.

Zoek hulp wanneer je daar behoefte aan hebt

Niet iedereen staat even stevig in zijn of haar schoenen ten aanzien van hun uiterlijk, ongeacht of dat nu iets te maken heeft met een maatje meer of niet, en dat kan tijdens het daten een behoorlijke belemmering zijn. Wanneer dat ook voor jou geldt, dan raden we je aan om hier over te gaan praten met iemand die je vertrouwd. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een familielid of een goede vriend(in). Niet alleen kun je zo je hart luchten, maar ook samen kijken wat je zou kunnen doen om je persoonlijke situatie wat aangenamer te maken. Misschien wil je wel meer gaan bewegen, maar vind je het een beetje eng of vervelend om dit alleen te gaan doen. Of zou je graag wat gewicht verliezen, maar heb je geen idee hoe je dit op een verantwoorde manier aan kunt pakken.

In bepaalde gevallen is het zelfs aan te raden om een professional in de arm te nemen, zoals je huisarts of een personal trainer. Deze mensen zijn immers gespecialiseerd in zaken die met het menselijke lichaam te maken hebben en kunnen je doorgaans nuttige adviezen geven of je doorverwijzen naar bijvoorbeeld een diëtist. Samen met iemand anders is het in de regel immers een stuk gemakkelijker om aan je gezondheid te werken, en dit ook echt vol te houden.

Indien je maatje meer ervoor zorgt dat je mentaal een beetje in de knoop bent geraakt, dan kan een huisarts je overigens ook doorverwijzen naar een psycholoog. Deze specialist kan je helpen bij het veranderen van de manier waarop je naar jezelf kijkt en op die manier je zelfbeeld verbeteren. Een beter zelfbeeld zorgt er doorgaans ook voor dat je beter in je vel komt te zitten en meer zelfverzekerd over zult komen tijdens het daten.

Conclusie

Eigenlijk zou het niet uit mogen maken of je nu dik, dun, oud of jong bent. Zodra je het alleen zijn beu bent moet je gewoon op zoek kunnen gaan naar een leuke date en dat zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat anderen van je vinden. Je bent namelijk een unieke persoon met geweldige kwaliteiten die er, net als ieder ander, mag zijn en die een heleboel leuke- en interessante kanten heeft. Laat je maatje meer dan ook nooit een belemmering zijn om het datingavontuur aan te gaan, maar pantser je tegen negatieve personen en kwetsende opmerkingen. Haal in dat geval gewoon je schouders op en steekt er geen energie in. Deze kun je namelijk veel beter gebruiken om van het daten een prettige ervaring te maken. Want zelfs als een date niet brengt wat je er aanvankelijk van had verwacht, dan is dat een wijze les en nuttige ervaring waarmee je een volgende poging alleen maar beter kunt maken.

Ze Magazine - Lifestyle trends