Er zijn mensen die het huwelijk zien als een verbintenis die onvoorwaardelijke trouw aan elkaar met zich meebrengt, maar er zijn eveneens stellen die afspraken hebben gemaakt over het hebben van relaties naar deze verbintenis. Verder zijn er uiteraard getrouwde mensen die er heimelijk een relatie op na houden met een ander. De redenen waarom iemand die getrouwd is, kan hebben om op zoek te gaan naar een date, een vriendschap of zelfs een heuse affaire, zijn dan ook erg divers.

De komst van de online datingsites heeft het echter wel een stuk eenvoudiger gemaakt voor mensen die een vaste relatie hebben (dus niet alleen wanneer er sprake is van een huwelijk) die, al dan niet met medeweten van hun partner een (seks)date of relatie aan willen gaan. Er zijn zelfs speciale datingsites in het leven geroepen om mannen, vrouwen en stellen met elkaar in contact te brengen zodat er een seksdate of een seksuele relatie tot stand kan komen.

De vraag is echter altijd of een datingsite die zich specifiek op deze doelgroep heeft gericht ook veilig en betrouwbaar is. Er zijn immers ook een aantal zogenaamde swingerwebsites bekend die het minder nauw nemen met de privacy en de veiligheid van de mensen die van hun diensten gebruikmaken. Voor de beheerders van dit soort malafide websites draait het meestal om het zo snel binnenhalen van zoveel mogelijk lidmaatschapsgelden.

Op het moment dat jij ook een zoektocht wilt beginnen naar een date of relatie naast je huwelijk, dan doe je er absoluut goed aan om je eerst goed te oriënteren. Zo voorkom je namelijk dat je privacy of je veiligheid in het geding komt, maar ook dat je diep in de buidel moet tasten voor een dienst die niet, of niet naar behoren, wordt geleverd.

Indien je je kans van slagen op een spannende date wilt vergroten, al dan niet samen met of met medeweten van je partner, dan doe je er meestal goed aan om juist de datingsites die zich specifiek richten op deze doelgroep links te laten liggen en te kiezen voor een meer algemene website (waar iedere single van achttien jaar of ouder) zich in kan schrijven. Door namelijk alleen binnen de begrensde groep mensen op een specifieke swingerwebsite te gaan zoeken, zal de kans op succes eveneens beperkt zijn. Bovendien dien je bij dit soort datingsites vaak een betaald account aan te maken om er zeker van te zijn dat je in contact kunt komen met gelijkgestemden.

Bij het drietal datingsites dat we hieronder in een top drie hebben verwerkt, zul je echter ook de mogelijkheid krijgen om als gratis lid op zoek te gaan naar een spannende date of relatie. Verder is van deze drie datingsites vast komen te staan dat ze de veiligheid en de privacy van hun leden hoog in het vaandel hebben staan. Over deze aspecten hoef je je dus geen zorgen te maken.

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor mensen die al in een vaste relatie zitten. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date. Hierbij maakt het dus niet uit of je getrouwd bent of dat je single bent.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Bovendien wordt er niet specifiek geselecteerd op je relatiestatus en kun je dus ook als getrouwde man of vrouw hier prima daten.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als je al in vaste een relatie zit in real life daten, of nieuwe mensen leren kennen.

Tips voor getrouwde mensen die willen daten

Op de eerste plaats zul je je af moeten vragen waarom, en of het echt de moeite waard is om, je huwelijk op het spel te zetten door te daten. Wanneer je van mening bent dat er iets niet in orde is met je relatie, dan doe je er doorgaans beter aan om er eerst een goed gesprek over te hebben met je partner en samen naar een oplossing te zoeken. Je zou je bijvoorbeeld af kunnen vragen:

  • Waarom wil ik buiten mijn huwelijk om gaan daten?
  • Doe ik dit met medeweten van mijn partner of juist niet?
  • Kan ik de gevolgen van deze activiteiten overzien en ben ik bereid mijn verantwoordelijkheid ervoor te dragen?
  • Hoe kan ik de risico’s van daten buiten mijn relatie zoveel mogelijk beperken?

Tip 1:  Weet wat je partner verstaat onder vreemdgaan

Voordat je op zoek gaat naar een date als getrouwde man of vrouw, is het zaak om erachter te komen wat je partner precies verstaan onder vreemdgaan. Wellicht vindt hij of zij het geen probleem dat je een avondje gaat stappen met die ene leuke collega of zelfs dat je met hem of haar gaat zoenen, maar zodra het contact echt intiem wordt zullen de meeste mensen hier wel moeite mee gaan krijgen. Door van tevoren te weten waar de grenzen van je partner liggen,kun je misschien een hoop narigheid voorkomen als je escapades onverhoopt uitkomen en je je moet verantwoorden tegenover de man of vrouw met wie je getrouwd bent.

Tip 2:  Besef goed dat vreemdgaan verstrekkende gevolgen kan hebben

Op het moment dat je besluit om te gaan daten zonder dat je partner hiervan op de hoogte, of het hier niet mee eens, is dan kunnen je activiteiten verstrekkende gevolgen hebben. In het meest erge geval zal je huwelijk hierdoor namelijk op de klippen kunnen lopen en zal je partner zich enorm kwetst voelen. Je zult om die reden van tevoren af moeten wegen of de spanning van het stiekem daten wel de moeite is om je relatie voor op het spel te zetten. De meeste mensen zitten er namelijk niet op te wachten dat hun man of vrouw er stiekem één of zelfs meerdere dates op na houdt. Het sluiten van een huwelijk is voor hen immers een verbintenis die je niet zonder reden met een ander aangaat.

Tip 3:  Voorkom dat je activiteiten aan het licht komen

Indien je besluit om achter de rug van je partner om op zoek te gaan naar een spannende date, dan wil je uiteraard niet dat hij, of zij, dit te weten komt. Doorgaans is het dus niet handig om bij de aanmelding op een datingsite je gebruikelijke e-mailadres te gebruiken. Beter maak je voor dit doel een speciaal e-mailadres aan (dat je natuurlijk niet moet koppelen aan je standaard mailbox). Bij de meeste webbrowser kun je bovendien een zogenaamde incognitomodus inschakelen als je niet wilt dat bepaalde activiteiten in de geschiedenis op worden genomen (waardoor je immers de kans loopt dat je partner deze alsnog weet te achterhalen).

Tip 4:  Wees op je hoede tijdens het daten

Stiekem op zoek gaan naar een spannende date brengt natuurlijk een heleboel opwinding met zich mee, maar eveneens de kans dat je op de één of andere manier door de mand valt. In de praktijk betekent dit dan ook dat je altijd op je hoede moet zijn en elke stap die je zet eerst goed moet overdenken. Meestal kun je bijvoorbeeld niet al te veel mensen in je directe omgeving vertellen van je escapades. Bovendien kun je het je in de regel niet veroorloven om te veel mensen deelgenoot te maken van je datingavontuur omdat de kans dan alleen maar groter wordt dat je partner erachter komt. Zo kan iemand bijvoorbeeld onbedoeld een opmerking maken waardoor je partner onheil ruikt.

Tip 5:  Wis al je sporen zorgvuldig uit

Stiekem daten buiten je huwelijk om betekent doorgaans ook dat je al je sporen steeds weer zorgvuldig uit dient te wissen om ontdekking te kunnen voorkomen. Je kunt hierbij denken aan:

  • het wissen van bepaalde onderdelen van je geschiedenis (dit is zelfs aan te bevelen als je de incognitomodus gebruikt).
  • Bewaar geen telefoonnummers of andere persoonlijke gegevens van dates in je telefoon of als notities.
  • Zorg ervoor dat je locatie niet getraceerd kan worden door bijvoorbeeld Google of in je navigatiesysteem.
  • Bewaar condooms of andere “verdachte” spulletjes niet op plaatsen waar je partner gemakkelijk toegang toe heeft, zoals in de auto, de slaapkamer, je tas of je jaszak.

Tip 6:  Zorg ervoor dat je partner niet geconfronteerd wordt met je date

Het klinkt wellicht als erg voor de hand liggend, maar toch komt het nog steeds geregeld voor dat iemand in een hachelijke situatie terechtkomt op het ogenblik dat hij of zij zich tegenover zijn of haar partner uit moet gaan leggen wie die man of vrouw die zich opeens merkwaardig ging gedragen in hun gezelschap. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je stiekem aan het daten bent met een collega en je samen met je partner op een bedrijfsfeestje verschijnt. Bij voorkeur vermijd je dan ook plaatsen en gelegenheden waar je partner met je date geconfronteerd zou kunnen worden. Niet alleen wordt je zo een ongemakkelijke, of zelfs gênante, situatie bespaard, maar ook kun je zo je datingavontuur langer verborgen houden.

Tip 7:  Spreek af op een neutrale locatie

Wanneer je buiten je huwelijk een date hebt, is het doorgaans niet echt aan te raden om gewoon bij je thuis af te spreken op een moment dat je partner niet aanwezig is. Niet alleen loop je zo het risico dat hij of zij onverwacht het huis binnen komt lopen, maar ook dat buren of voorbijgangers je date opmerken en deze informatie doorspelen aan je man of vrouw. Beter spreek je in dergelijke gevallen af in een meer neutrale omgeving, zoals een hotel of een park (uiteraard niet in de buurt van je woonplaats om de kans op ontdekking zo klein mogelijk te maken).

Conclusie

Nadat je goed na hebt gedacht over het al dan niet gaan daten wanneer je getrouwd bent, en je besloten hebt om de gok te wagen, dan zul je een aantal voorzorgsmaatregelen dienen te treffen om de kans op ontdekking van je activiteiten zo klein mogelijk te maken. Verder zul je moeten bedenken hoe je de situatie uit gaat leggen aan je partner als de aapuiteindelijk toch uit de mouw komt. Ga je hem of haar eerlijk opbiechten wat je aan het doen was, of zul je alles koste wat het kost blijven ontkennen? Ook zul je bedacht moeten zijn op de eventuele gevolgen van je daden als het stiekem daten uitkomt:wil je er dan alles aan doen om je relatie te redden? Of ben je bereid om je huwelijk op te geven nadat je bent betrapt en je partner aangeeft niet meer met je verder te willen vanwege het vreemdgaan? Zeker wanneer er binnen je huwelijk kinderen zijn geboren is het zaak om al deze zaken eerst goed op een rijtje te zetten voordat je concrete stappen gaat zetten in de wereld van het stiekem daten. Zoals het oude gezegde immers luidt: bezint eer ge begint!

Ze Magazine - Lifestyle trends